Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην audio θυρα απο το mac τα ενεργά ηχεια μου δεν εχουν κανένα απολύτως θορυβο. Γνωστό οτι η apple βαζει ποιοτικά dac.

οταν με τα ιδια καλώδια και τον ιδιο ανταπτορα, συνδέω τα ιδια ηχεία στην μητρική του pc (πρασινο jack) εχω θόρυβο.

δοκίμασα να αποσυνδέσω και το καλώδιο που δίνει ήχο στα ακουστικά στο μπροστινό επάνω μέρος του κουτιου που ειναι ολες οι συνδέσεις (power, reset, usb, headphones κτλ) διχως καμια αλλαγή.driver απο οτι ειδα ειναι updated..

ειναι κάτι αλλο που μπορώ να δοκιμάσω; ...πέρα απο την αγορά εξωτερικής audio κάρτας που θα γινει καποια στιγμή στο μέλλον.

Screenshot 2023-05-05 at 5.12.00 PM.png

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, prefuse είπε

ειναι κάτι αλλο που μπορώ να δοκιμάσω;

Αν είσαι σίγουρος ότι συγκρίνεις το θόρυβο των δύο καρτών με δίκαιο και σωστό τρόπο (όλες οι εντάσεις στο 100% σε pc και mac), επόμενο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να βάλεις ηχεία και τροφοδοτικό σε διπλανές θέσεις του ίδιου πολύμπριζου.

Αν ούτε έτσι μειωθεί ο θόρυβος, υπάρχουν τα λεγόμενα ground loop isolators από 15-20 ευρώ. Συνήθως (αν δεν είναι από τη μάνα της να κάνει έτσι δηλαδή η κάρτα) κάνουν δουλειά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να υποθεσω οτι το μακ ειναι λαπτοπ και το pc σταθερός με συνδεση στο ρευμα.

Επεξ/σία από filipprin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, filipprin είπε

να υποθεσω οτι το μακ ειναι λαπτοπ και το pc σταθερός με συνδεση στο ρευμα.

οχι σταθερα και τα 2.

βελτιώθηκε αρκετά με την απενεργοποίηση κατι audio enhancement (που δεν θυμαμαι να τα εχω ενεργοποιησει ποτε) και του οτι εβγαλα και ξαναέβαλα το βύσμα και στην ερωτηση auto, small, large που εμφανίζεται κάτω δεξιά οταν συνδέεις για πρώτη φορά ηχεία, επέλεξα large αν και τα focal cms 40 ειναι μικρά αλλα αυτο ισως εχει να κάνει και με τις συχνότητες και όχι με το καθεαυτό μέγεθος του ηχείου. 

Επεξ/σία από prefuse
  • Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, prefuse είπε

βελτιώθηκε αρκετά με την απενεργοποίηση κατι audio enhancement (που δεν θυμαμαι να τα εχω ενεργοποιησει ποτε) και του οτι εβγαλα και ξαναέβαλα το βύσμα και στην ερωτηση auto, small, large που εμφανίζεται κάτω δεξιά οταν συνδέεις για πρώτη φορά ηχεία, επέλεξα large αν και τα focal cms 40 ειναι μικρά αλλα αυτο ισως εχει να κάνει και με τις συχνότητες και όχι με το καθεαυτό μέγεθος του ηχείου. 

Ωραίος!

Δεν πήγε καθόλου σε DSP το μυαλό μου. Το ΕQ είναι πολύ κακό για το θόρυβο (φύσημα).  Όταν είναι απαραίτητο ανεχόμαστε και το θόρυβο. Όταν δεν είναι απαραίτητο , καλύτερα να αποφεύγεται. Άλλα εφέ όπως κομπρέσσορας, είναι ακόμα χειρότερα.

Άστα/βγάλτα όλα off, αν χρειάζεσαι ρυθμίσεις, έχουν τα focal σου eq και για τις χαμηλές και για τις ψηλές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, prefuse είπε

οχι σταθερα και τα 2.

Δοκίμασε να κατεβάσεις και το Input level από τα focal μήπως και βελτιωθεί περισσότερο.

Αν κατάλαβα καλά από την εικόνα έχεις το ASUS ProArt board, δεν είναι καθόλου της πλάκας το κύκλωμα ήχου που έχει.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
18 ώρες πριν, prefuse είπε

Στην audio θυρα απο το mac τα ενεργά ηχεια μου δεν εχουν κανένα απολύτως θορυβο. Γνωστό οτι η apple βαζει ποιοτικά dac.

οταν με τα ιδια καλώδια και τον ιδιο ανταπτορα, συνδέω τα ιδια ηχεία στην μητρική του pc (πρασινο jack) εχω θόρυβο.

δοκίμασα να αποσυνδέσω και το καλώδιο που δίνει ήχο στα ακουστικά στο μπροστινό επάνω μέρος του κουτιου που ειναι ολες οι συνδέσεις (power, reset, usb, headphones κτλ) διχως καμια αλλαγή.driver απο οτι ειδα ειναι updated..

ειναι κάτι αλλο που μπορώ να δοκιμάσω; ...πέρα απο την αγορά εξωτερικής audio κάρτας που θα γινει καποια στιγμή στο μέλλον.

Screenshot 2023-05-05 at 5.12.00 PM.png

Δοκίμασε να .... βγάλεις την κάρτα γραφικών αν έχεις όρεξη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είναι και πολύ ορθό να συγκρίνεις PC vs Mac. 2 παρόμοια PC μπορεί να έχουν το ίδιο θέμα.

Συν ότι του mac μπορεί να έχουν κάποιο default setting που με software τρόπο να μειώνουν το θόρυβο, αν υπάρχει.

Θόρυβος σε analog ήχο λογικά οφείλεται σε παρεμβολές, εκτός αν είναι ζαβό το audio circuit της motherboad.

Για αρχή, αν βάλεις το jack πχ στα rear ηχεία, κάνει τον ίδιο θόρυβο?

Ο θόρυβος είναι σταθερός ή αλλάζει ανάλογα το πόσο έντονα δουλεόυν CPU/GPU?

Πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις είναι:

-Δες καλώδια ρεύματος κλπ από που περνάνε και άλλαξέ τους (αν γίνεται) διαδρομή

-Άλλαξε από ποιο power rail τροφοδοτικού παίρνουν ρεύμα τα διάφορα που έχεις συνδέσει (δοκίμασε 1-1 αλλαγή)

+Αποσύνδεσε το καλώδιο που πάει από motherboard στο front case panel, από περιέργεια

Εγώ πχ είχα (λόγω αγοράς τελευταίας στιγμής) ένα μέτριο τροφοδοτικό στο pc του εξοχικού και μόλις το άλλαξα, εξαφανίστηκε τελείως παρόμοιος θόρυβος.

Επεξ/σία από Teddy77
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

βομβος στο μεγαλυτερο ποσοστο ειναι απο κακη γειωση (και πανω στο negative του pc [case,board] klp) ή καθαρο ΕΜΙ απο συσκευες - καλωδια γυρω γυρω και κακο filtering tou pc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...