SilentVoice Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, Είχα εναν αφυγραντήρα, αγορασμένο απο μεγάλη αλυσίδα, όπου είχε εγγύηση κατασκευαστή 5 έτη. Στα 4.5 χρόνια, τώρα, χάλασε, ώσπου το πήγα στο κατάστημα , στο service. Το έστειλαν αρχικά στην αντιπροσωπεία, και μετά απο μια βδομάδα μου απάντησαν πως εγγύηση είχε 4 έτη και όχι 5 έτη. Τσακ-τσουκ, τους στέλνω email με url & screenshot απο την σελίδα τους, πως φαίνεται ξεκάθαρα πως η εγγύηση είναι 5 έτη. Με καλούν και μου λένε πως θα γίνει αντικατάσταση με καινούργιο, ποιο νέο μοντέλο και περιμένουν να το παραλάβουν. Ωραια λέω. Σήμερα με κάλεσαν οτι το έχουν, οπότε τους ρώτησα στο τηλέφωνο, τι εγγύηση θα έχει ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας, αφου θα είναι καινούργιος. Η απάντηση τους ηταν πως θα είναι μέχρι την λήξη της απόδειξης αγοράς. Ισχύει αυτό; Δηλαδή μπορούν να μου δώσουν διαφορετικό προιόν, καινούργιο, απο αντικατάσταση χωρίς νέα εγγύηση; Αν όχι, ψάχνω να βρω νόμο και άρθρο , να τους το κοτσάρω στο email. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους τους Insomniac που θα βοηθήσουν.
Bitbit Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 42 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Τσακ-τσουκ, τους στέλνω email με url & screenshot απο την σελίδα τους, πως φαίνεται ξεκάθαρα πως η εγγύηση είναι 5 έτη. το "ωραίο" είναι πως με μια βοήθεια θυμούνται την εγγύηση 2
VonLoutsos Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 2 hours ago, SilentVoice said: Καλησπέρα, Είχα εναν αφυγραντήρα, αγορασμένο απο μεγάλη αλυσίδα, όπου είχε εγγύηση κατασκευαστή 5 έτη. Στα 4.5 χρόνια, τώρα, χάλασε, ώσπου το πήγα στο κατάστημα , στο service. Το έστειλαν αρχικά στην αντιπροσωπεία, και μετά απο μια βδομάδα μου απάντησαν πως εγγύηση είχε 4 έτη και όχι 5 έτη. Τσακ-τσουκ, τους στέλνω email με url & screenshot απο την σελίδα τους, πως φαίνεται ξεκάθαρα πως η εγγύηση είναι 5 έτη. Με καλούν και μου λένε πως θα γίνει αντικατάσταση με καινούργιο, ποιο νέο μοντέλο και περιμένουν να το παραλάβουν. Ωραια λέω. Σήμερα με κάλεσαν οτι το έχουν, οπότε τους ρώτησα στο τηλέφωνο, τι εγγύηση θα έχει ο συγκεκριμένος αφυγραντήρας, αφου θα είναι καινούργιος. Η απάντηση τους ηταν πως θα είναι μέχρι την λήξη της απόδειξης αγοράς. Ισχύει αυτό; Δηλαδή μπορούν να μου δώσουν διαφορετικό προιόν, καινούργιο, απο αντικατάσταση χωρίς νέα εγγύηση; Αν όχι, ψάχνω να βρω νόμο και άρθρο , να τους το κοτσάρω στο email. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους τους Insomniac που θα βοηθήσουν. https://www.gov.gr/sdg/goods/defective-products/general/warranties Το προϊόν που αντικαθίσταται ή επισκευάζεται φέρει νέα εγγύηση; Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του εντός του χρόνου της εμπορικής εγγύησης, η εγγύηση ανανεώνεται αυτόματα για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή το ανταλλακτικό, εκτός αν στο περιεχόμενο της εμπορικής εγγύησης ορίζεται κάτι διαφορετικό. Αυτό που γνωρίζω είναι πως το ανταλλακτικό έχει εκ νέου εγγύηση (και όχι όπως κάνουν πολλοί μέχρι την λήξη της 2ετούς/3ετους κτλ). Οπότε θεωρητικά έχεις πάλι χ χρόνια στο προιόν που σου έδωσαν (όπου χ η κανονική εγγύηση του προιόντος). 1
SilentVoice Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, VonLoutsos είπε https://www.gov.gr/sdg/goods/defective-products/general/warranties Το προϊόν που αντικαθίσταται ή επισκευάζεται φέρει νέα εγγύηση; Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του εντός του χρόνου της εμπορικής εγγύησης, η εγγύηση ανανεώνεται αυτόματα για όλη της τη διάρκεια ως προς το νέο προϊόν ή το ανταλλακτικό, εκτός αν στο περιεχόμενο της εμπορικής εγγύησης ορίζεται κάτι διαφορετικό. Αυτό που γνωρίζω είναι πως το ανταλλακτικό έχει εκ νέου εγγύηση (και όχι όπως κάνουν πολλοί μέχρι την λήξη της 2ετούς/3ετους κτλ). Οπότε θεωρητικά έχεις πάλι χ χρόνια στο προιόν που σου έδωσαν (όπου χ η κανονική εγγύηση του προιόντος). Σε ευχαριστώ, νομίζω μου αρκεί και είναι αυτό που έψαχνα. Να έχω έτοιμο τον νόμο. Θα δείξει αύριο που θα πάω να παραλάβω. Κανονικά πρέπει να μου δώσουν απόδειξη του νέου προϊόντος για να φύγω από το κατάστημα. Θεωρώ πως μου αρκεί για να ζητήσω εγγράφως μετά την εγγύηση του. Ένας λόγος της αγοράς μου του συγκεκριμένου αφυγραντήρα, ήταν η πενταετής εγγύηση του. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2023 από SilentVoice
filipprin Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Μεχρι τη ληξη της εγγύησης του αρχικου προϊόντος η τουλαχιστον 6 μηνες αν απομένει λιγότερη 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του εντός του χρόνου της εμπορικής εγγύησης, 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε εκτός αν στο περιεχόμενο της εμπορικής εγγύησης ορίζεται κάτι διαφορετικό. εδω θα παιχτεί το ματς Επεξ/σία 5 Μαΐου 2023 από filipprin 1
SilentVoice Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, filipprin είπε Μεχρι τη ληξη της εγγύησης του αρχικου προϊόντος η τουλαχιστον 6 μηνες αν απομένει λιγότερη εδω θα παιχτεί το ματς Αν ισχύει αυτό όντως, τότε με συμφέρει να αρνηθώ την αντικατάσταση με άλλο προϊόν και να πάρω τα χρήματα μου πίσω ώστε να τον αγοράσω εκ νέου.
andreaspA Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 50 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Αν ισχύει αυτό όντως, τότε με συμφέρει να αρνηθώ την αντικατάσταση με άλλο προϊόν και να πάρω τα χρήματα μου πίσω ώστε να τον αγοράσω εκ νέου. Και ποιος σου ειπε οτι στα 4.5 χρονια εχεις δικαιωμα να αρνηθεις την αντικατασταση και να ζητησεις τα λεφτα σου πισω ? Δεν εχεις κανενα τετοιο δικαιωμα.
SilentVoice Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 23 λεπτά πριν, andreaspA είπε Και ποιος σου ειπε οτι στα 4.5 χρονια εχεις δικαιωμα να αρνηθεις την αντικατασταση και να ζητησεις τα λεφτα σου πισω ? Δεν εχεις κανενα τετοιο δικαιωμα. Σε ποιον νόμο το είδες αυτό; Ειδικά για την περίπτωση που η αντικατάσταση θα γίνει με διαφορετικό μοντέλο από αυτό που αγόρασα.
JakeKaufman Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Αν ισχύει αυτό όντως, τότε με συμφέρει να αρνηθώ την αντικατάσταση με άλλο προϊόν και να πάρω τα χρήματα μου πίσω ώστε να τον αγοράσω εκ νέου. Δεν γίνεται να πάρεις χρήματα πίσω μετά από 4,5 χρόνια.
andreaspA Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 20 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Σε ποιον νόμο το είδες αυτό; Ειδικά για την περίπτωση που η αντικατάσταση θα γίνει με διαφορετικό μοντέλο από αυτό που αγόρασα. Εσυ θα μου πεις που ειδες οτι μπορεις μετα απο 4.5 χρονια να υπαναχωρησεις απο την συμβαση και να παρεις τα λεφτα σου πισω. Δεν το ειδες πουθενα. Φυσικα και εχει δικαιωμα να στο αντικαταστησει με ιδιο ή καλυτερο προιον. 1
SilentVoice Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 34 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε Δεν γίνεται να πάρεις χρήματα πίσω μετά από 4,5 χρόνια. 31 λεπτά πριν, andreaspA είπε Εσυ θα μου πεις που ειδες οτι μπορεις μετα απο 4.5 χρονια να υπαναχωρησεις απο την συμβαση και να παρεις τα λεφτα σου πισω. Δεν το ειδες πουθενα. Φυσικα και εχει δικαιωμα να στο αντικαταστησει με ιδιο ή καλυτερο προιον. Αν δεν γίνεται αντικατάσταση με το ίδιο προϊόν, τότε μπορεί να γίνει αποζημίωση. Μην λέτε ότι θέλετε. Τον νόμο εγγύησης ψάχνω.
andreaspA Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, SilentVoice είπε Αν δεν γίνεται αντικατάσταση με το ίδιο προϊόν, τότε μπορεί να γίνει αποζημίωση. Μην λέτε ότι θέλετε. Τον νόμο εγγύησης ψάχνω. Γνωριζω πολυ καλα τι λεω, σε αντιθεση με εσενα. Ψάξε όσο θέλεις. Αυτο που ψαχνεις να βρεις ειναι οι ευθυνες του πωλητη για ελαττωμα που προυπηρχε της πώλησης, στα πρωτα 2 χρονια. Δεν εχει καμια σχεση με την περιπτωση σου αυτο που ψάχνεις.
JakeKaufman Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Αν δεν γίνεται αντικατάσταση με το ίδιο προϊόν, τότε μπορεί να γίνει αποζημίωση. Μην λέτε ότι θέλετε. Τον νόμο εγγύησης ψάχνω. Καλά οκ. Περίμενε 5 χρόνια μετά να πάρεις πίσω μετρητά ☺️☺️
saltofx_v Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 αντε εσυ το παιζεις εξυπνακιας και πας να βγαλεις απο την μυγα ξυγκι .....ο υπαλληλος που θα σε αντιμετωπισει τι φταιει που θα τον πρηξεις? εσυ δηλαδη πηρες ενα προιον και θελεις συνολο 5+5 χρονια εγγυηση και μετα ξυπνησες.
filip123go Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, saltofx_v είπε αντε εσυ το παιζεις εξυπνακιας και πας να βγαλεις απο την μυγα ξυγκι .....ο υπαλληλος που θα σε αντιμετωπισει τι φταιει που θα τον πρηξεις? εσυ δηλαδη πηρες ενα προιον και θελεις συνολο 5+5 χρονια εγγυηση και μετα ξυπνησες. 1ον , μια απο τις έξτρα ευθύνες του manager είναι να λύνει τέτοια θέματα.(Και) Γι αυτό πληρώνεται παραπάνω από τον απλό υπάλληλο. 2ον , σε παρόμοιο περιστατικό που μου έτυχε πρόσφατα, μου αντικατέστησαν το προϊόν με καινούριο, και είχε το καινούριο απόδειξη κανονικά, με καινούρια εγγύηση. Βέβαια, ήταν 3ων μηνών, όχι 5 χρόνων.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα