Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σκοπευω να αγορασω ενα pc για το γραφειο που θα κανει βασικες δουλειες γραφειου, browsing και καποια ελαφρια προγραμματα

Μπορω να το στησω και μονος μου απλα σκεφτομουνα να το παρω ολο απο το eshop για να παρω και μια εγγυηση που δινουν αυτοι για 3 χρονια

1. Αν αγορασω κλειδι windows 10/11 απο κλειδαδικο θα εχω θεμα; θεωρειται νομιμο κανονικα ετσι; δεν θα εχω θεμα σε ελεγχο κτλ

2. Λετε ειναι λαθος να παρω cpu που εχιε κυκλοφορησει το 2020, οκ εχουμε 2023 και θελω το pc να κρατησει οσο περισσοτερο γινεται

3. Το τροφοδοτικό το φοβάμαι και δεν βλέπω πολλές επιλογές απο το eshop, μηπως να αγορασω τα κομματια ενα ενα απο σκρουτζ;
4. To budget θα ηθελα να ειναι οσο οικονομικο γινεται χωρις να θυσιασω αξιοπιστια

image.png.8b91779effcd56efdb6f9b37ff829d4f.png

Επεξ/σία από Titos301
Δημοσ.

Πολύ καλύτερη στο σύνολό της η πρόταση του Γιάννη.

Προσωπικά θα προτιμούσα τον sn570 αντί του adata, γούστα είναι αυτά.

https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds500g3b0c-blue-sn570-500gb-nvme-m2-2280-pcie-gen3-x4-p-PER.323621

Αν σε καίει το "τάληρο", εναλλακτικές μνήμες

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gis-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-aegis-dual-kit-p-PER.577629

Στα ίδια λεφτά θα προτιμούσα το κουτί που έχεις διαλέξει, δε χρειάζεται να περιοριστείς σε m-atx εκτός αν τίθεται θέμα όγκου στο χώρο

Για το τέλος, εφόσον μιλάμε για επιχείρηση, τότε με οποιοδήποτε κλειδί που δεν έχει αγοραστεί με τιμολόγιο θα έχεις θέμα.

• Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Πολύ καλύτερη στο σύνολό της η πρόταση του Γιάννη.

Προσωπικά θα προτιμούσα τον sn570 αντί του adata, γούστα είναι αυτά.

https://www.e-shop.gr/ssd-western-digital-wds500g3b0c-blue-sn570-500gb-nvme-m2-2280-pcie-gen3-x4-p-PER.323621

Αν σε καίει το "τάληρο", εναλλακτικές μνήμες

https://www.e-shop.gr/ram-gskill-f4-3200c16d-16gis-16gb-2x8gb-ddr4-3200mhz-aegis-dual-kit-p-PER.577629

Στα ίδια λεφτά θα προτιμούσα το κουτί που έχεις διαλέξει, δε χρειάζεται να περιοριστείς σε m-atx εκτός αν τίθεται θέμα όγκου στο χώρο

Για το τέλος, εφόσον μιλάμε για επιχείρηση, τότε με οποιοδήποτε κλειδί που δεν έχει αγοραστεί με τιμολόγιο θα έχεις θέμα.

δεν ειναι υπερβολη τα 16gb για δουλειες γραφειου;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Titos301 είπε

Λες ότι θέλεις το pc να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, οπότε η απάντηση αν είναι υπερβολή είναι αρνητική.

Είναι επίσης σημαντικότατο να έχεις 2 στικ μνήμης για dual channel, με ένα μόνο στικ αλλάζει η συμπεριφορά όλου του υπολογιστή. Τα σετ 2x4gb είναι αδικαιολόγητα ακριβά.

Οι ddr4 μνήμες είναι σε ιστορικό χαμηλό θα είναι κρίμα να μην τις βάλεις εξαρχής.

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Titos301 είπε

Καθόλου υπερβολή, ειδικά από την στιγμή που θα σου τρώει και 1-2gb η ενσωματωμένη gpu.

Η σύνθεση του Γιάννη είναι μια χαρά -το φτηνό κουτί, οκ σίγουρα θα κάνεις παραχωρήσεις σε κάτι που κάνει 25ευρω και ειδικά εφόσων δεν θα βάλεις gpu δεν θα έχει προβλήματα θερμοκρασίας-

Θα προτιμούσα και εγώ τον wd nvme και επειδή δεν έχει ιδιαίτερες επιλογές το e-shop από τροφοδοτικά-εαν νιώθεις άνετα να το βάλεις μόνος σου- θα έπαιρνα κάποιο από το skroutz.

Πιθανότατα κάποιο EVGA gold 500-600watt(δεν τα χρειάζεσαι τόσα watt αλλά η μεταξύ τους χρηματικη διαφορά είναι ελάχιστη) και έχουν 5 χρόνια εγγύηση και χαμηλότερη -υπολογισιμη- κατανάλωση ρεύματος από bronze.

Όσο για τα windows, είναι πρακτικά λίγο γκρι περιοχή αλλά πιστεύω πως εάν αγοράσεις με τιμολόγιο δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα(προσωπικά έτσι το κάνω πλέον), υπάρχουν καταστήματα στο best price με χαμηλές τιμές η ακόμα από amazon.

Τώρα γενικά για την διαφορά τιμής από τα 310 στα 350 η κάτι παραπάνω..

Μικρή διαφορά έχει για ένα μηχάνημα που εάν δεν αλλάξουν τρομερά οι απαιτήσεις σου μπορεί να το κρατήσεις και 10ετια.Γνωμη μου να μην τα τσιγκουνευτεις -ειδικα για την ραμ και το τροφοδοτικό-.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, @topos είπε

Καθόλου υπερβολή, ειδικά από την στιγμή που θα σου τρώει και 1-2gb η ενσωματωμένη gpu.

Η σύνθεση του Γιάννη είναι μια χαρά -το φτηνό κουτί, οκ σίγουρα θα κάνεις παραχωρήσεις σε κάτι που κάνει 25ευρω και ειδικά εφόσων δεν θα βάλεις gpu δεν θα έχει προβλήματα θερμοκρασίας-

Θα προτιμούσα και εγώ τον wd nvme και επειδή δεν έχει ιδιαίτερες επιλογές το e-shop από τροφοδοτικά-εαν νιώθεις άνετα να το βάλεις μόνος σου- θα έπαιρνα κάποιο από το skroutz.

Πιθανότατα κάποιο EVGA gold 500-600watt(δεν τα χρειάζεσαι τόσα watt αλλά η μεταξύ τους χρηματικη διαφορά είναι ελάχιστη) και έχουν 5 χρόνια εγγύηση και χαμηλότερη -υπολογισιμη- κατανάλωση ρεύματος από bronze.

Όσο για τα windows, είναι πρακτικά λίγο γκρι περιοχή αλλά πιστεύω πως εάν αγοράσεις με τιμολόγιο δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα(προσωπικά έτσι το κάνω πλέον), υπάρχουν καταστήματα στο best price με χαμηλές τιμές η ακόμα από amazon.

Μικρή διαφορά έχει για ένα μηχάνημα που εάν δεν αλλάξουν τρομερά οι απαιτήσεις σου μπορεί να το κρατήσεις και 10ετια.Γνωμη μου να μην τα τσιγκουνευτεις -ειδικα για την ραμ και το τροφοδοτικό-.

Δεν ειμαι σιγουρος αν θα τον καλυπτει η 3ετης εγγυηση και τεχνικη υποστηριξη που δινει το eshop αν παρει τροφοδοτικο απο αλλου.θα καπυπτει τα κομματια ξεχωριστα και οχι σαν συνολο τον υπολογιστη.Το bm2 ειναι το πιο αξιολογο τροφοδοτικο σε αυτην την κατηγορια με 5 χρονια εγγυηση,semi modular και το μονο με ιαπωνικους πυκνωτες,δεν χρειαζεται κατι περισσοτερο.Μνημες φυσικα και να βαλει 16gb σε dual channel.Δισκο και ο wd και ο adata ειναι οτι πιο vfm αυτη την περιοδο.Για τα windows θα χρειαστει τιμολογιο και οχι απλα να παρει ενα κλειδι νομιζω.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, @topos είπε

Θα συμφωνήσω με όλους.

Να πω ότι για δουλειά γραφείου και 4 σκάλες χαμηλότερων specs να παρεις υπολογιστή θα σου κρατήσει για ΠΑΝΤΑ και το εννοώ.

Εχω ακόμη σε πλήρη λειτουργία i7 920 και AMD Phenom II X4 955 μιλάμε για 2009 επεξεργαστές που με την προσθήκη κάρτας γραφικών και επιπλέον μνήμης παίζουν και τα παιδιά σήμερα παιχνίδια κανονικα (εννοείται σε low-medium settings) και η γυναίκα μου δεν θελει να της τον αλλάξω γιατι δεν εχει κανενα προβλημα για την δουλειά της. Τα συστηματα εχουν δεχθεί αναβαθμιση του επεξεργαστή σε αυτους που βλεπετε αλλα οταν εγινε ήταν πιο φθηνη και απο τις μνημες.

Σαν σετ σχεδον οπως είπαν και οι αλλοι:

CPU: Ryzen 5 5600G

RAMS: 2X8GB RAM (min) δεν το συζητω. Προσωπικά θα πήγαινα σε 2Χ16GB λόγω χαμηλών τιμών. Εαν τις χρειαστείς καποια χρόνια αργοτερα θα ειναι πιο ακριβες και απο τις νεας τεχνολογιας 3 φορες πιο γρηgορες μνημες.

Case: Αυτο που προσωπικά θα επελεγα είναι ενα όσο το δυνατόν μικρό και compact κουτί εφοσον προκειται για καθαρα επαγγελματική χρήση. Θα πήγαινα σε mini ITX. Δεν αρεσει σε ολους αλλα αγαπω το μικρο μεγεθος. Βολευει αφανταστα.

M/B: Mini ITX M/B σε κατι αξιοπιστο. Το 450chipset ειναι καλο αλλα δεν βλεπω κανένα προβλημα σε όποιοδηποτε chipset για την προβλεπομενη χρηση.

PSU: Με 350W και πανω εισαι καλυμένος. Δεν θα ξόδευα παρα πολλα. Δεν παιζει παιχνιδια, δεν ζοριζεται αλλα δεν θελεις να εχεις και προβληματα οποτε με ενα μεσης ποιοτητας θα εισαι ΟΚ.

SSD: με τις τιμές στα βάραθρα δεν θα έπαιρνα τίποτε λιγοτερο σημερα απο 2ΤΒ. Μολις τσιμπησα απο την τελευταια προσφορα του Amazon.fr τον 970Evo 2ΤΒ στα 65euro ο ενας με τιμολογιο. Οι τιμες πεφτουν καθημερινα με νεες προσφορες. Αλλιως ενα WD Blue οπως ειπαν και οι αλλοι θα τον προτιμουσα.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, giannis79 είπε

Α)Δεν ειμαι σιγουρος αν θα τον καλυπτει η 3ετης εγγυηση και τεχνικη υποστηριξη που δινει το eshop αν παρει τροφοδοτικο απο αλλου.θα καπυπτει τα κομματια ξεχωριστα και οχι σαν συνολο τον υπολογιστη.

Β)Το bm2 ειναι το πιο αξιολογο τροφοδοτικο σε αυτην την κατηγορια με 5 χρονια εγγυηση,semi modular και το μονο με ιαπωνικους πυκνωτες,δεν χρειαζεται κατι περισσοτερο.Μνημες φυσικα και να βαλει 16gb σε dual channel.Δισκο και ο wd και ο adata ειναι οτι πιο vfm αυτη την περιοδο.

Γ)Για τα windows θα χρειαστει τιμολογιο και οχι απλα να παρει ενα κλειδι νομιζω.

Α)Valid point.

B)Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο psu αλλά δεν έχω την καλύτερη άποψη για thermaltake.Αλλα εάν το χεις ψάξει και είναι καλό/αξιόπιστο μια χαρά.

Γ)Εννοείτε ότι θα πρέπει να αγοράσει τα win με τιμολόγιο.

Για αυτό ανέφερα την εγχώρια αγορά με "φυσικά" καταστήματα και ως plan b το amazon που εάν έχει ενδοκοινοτικές κόβουν τιμολόγιο και από εκεί.

Πρακτικα είναι το ίδιο κόλπο με τα online "κλειδαδικα" με ένα μικρό καπέλο -απολυτα δικαιολογημενο εάν χρειάζεσαι τιμολογιο-

Y.γ Τώρα να έρθει ο εφοριακός, να του δείξεις νόμιμο τιμολόγιο αγοράς για win pro και πάλι να έχει πρόβλημα το βρίσκω δύσκολο(για αυτό το ανέφερα ως γκρι περιοχή)

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...