JiovanniGeorgeo Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Αυτό είναι το εσωτερικό ενός Netbook από το μακρινό ~2013. Έχει μηχανικό 2.5ρι, και φυσικά 2GB ταπεινή RAM και σούρνεται. Βρήκα από αγγελία το παρακάτω : Το ερώτημα είναι το εξής. Θα είναι 100% συμβατά μεταξύ τους ε; Δοκίμασα την άλλη θύρα RAM και λειτουργεί κανονικά. Με 4GB και έναν 120ρι SSD θα τρέχει τέλεια πιστεύω ο celeron τα Windows 10. Αυτό στα αριστερά της φωτό δε κατάλαβα τι είναι, σαν εσοχή για NVME είναι.. αλλά τότε δε μπορούσε να παίζει τέτοια κάρτα.. Υ.Γ. : ΑΝ τα βρίσκω σωστά, και είναι και έγκυρα τα σάιτ, τα volt τους παραδόξως είναι ίδια 1.8v. DDR2: Hynix 2GB PC2-6400 DDR2-800MHz SoDimm (computerserv.gr) SAMSUNG M470T5663QZ3-CE6 2GB DDR2 PC2-5300 CL5 1.8V256MBX64 128X8 8K 200P SODIMM at Amazon.com Τσεκάρει κάνα έμπειρο μάτι μόνο να μου το επιβεβαιώσει..;
@topos Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Τέλεια ο Celeron δεν θα τρέξει ποτέ τα windows 10. Γενικά εάν το λάπτοπ το θέλεις για να το δουλεύεις καθημερινά ως πρώτο μηχανημα-> Λυπαμε που θα σε απογοητεύσω αλλά ότι και να του κάνεις θα βαρεθείς να περιμένεις. Εάν το θέλεις για περιστασιακή χρήση, με 4gb και έναν SSD θα γίνουν σαφεστατα καλύτερα τα πράγματα αλλά και πάλι δύσκολα.Ισως με Linux να μπορούσε να γίνει κάτι.. Γενικά τα χει φάει τα ψωμιά του προ πολλού και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στην εποχή του ήταν πολύ αδύναμο, πόσο μάλλον μετά από μια 10ετια+. Τέλος για την ραμ, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι θα παίξει 100%. Πιθανων ναι, αλλά χωρίς εγγύηση -τουλαχιστων- απο μενα. Υ.γ Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις το λάπτοπ και ένα κατσαβίδι και όταν είναι να την αγοράσεις να την δοκιμασεις επιτόπου. Υ.γ2 Υποστηρίζει 64bit ο Celeron?εάν δεν κάνω λάθος όχι.Σε αυτή την περίπτωση θα "δεις" 3,5gb στο σύνολο. -Μικρη πρακτική διαφορά αλλά είπα να το αναφερω- Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από @topos
dpolal Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, JiovanniGeorgeo είπε Αυτό στα αριστερά της φωτό δε κατάλαβα τι είναι, σαν εσοχή για NVME είναι.. αλλά τότε δε μπορούσε να παίζει τέτοια κάρτα.. Αυτό στα αριστερά με την μαύρη βάση είναι η κάρτα wifi, επάνω αναγράφονται τα στοιχεία της. Από κάτω, με άσπρο χρώμα, είναι αναμονή για αντίστοιχη κάρτα (ΒΤ, 3G modem κλπ) αλλά δεν έχει τοποθετηθεί από το εργοαστάσιο η βάση. Αν ο Celeron που έχει επάνω είναι αυτός: https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/42779/intel-celeron-processor-su2300-1m-cache-1-20-ghz-800-mhz-fsb/specifications.html ίσωςςςςςςςςς (με πολλλλά «ς») καταφέρει να σου δώσει μία ανεκτή εμπειρία χρήσης με 4GB ram + SSD. Δηλαδή να το λειτουργείς και να βγαίνεις στο ίντερνετ αλλά μην περιμένεις να παίζει youtube με μεγάλες αναλύσεις. Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από dpolal 1
@topos Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, dpolal είπε Αυτό στα αριστερά με την μαύρη βάση είναι η κάρτα wifi, επάνω αναγράφονται τα στοιχεία της. Από κάτω, με άσπρο χρώμα, είναι αναμονή για αντίστοιχη κάρτα (ΒΤ, 3G modem κλπ) αλλά δεν έχει τοποθετηθεί από το εργοαστάσιο η βάση. Αν ο Celeron που έχει επάνω είναι αυτός: https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/42779/intel-celeron-processor-su2300-1m-cache-1-20-ghz-800-mhz-fsb/specifications.html ίσωςςςςςςςςς (με πολλλλά «ς») καταφέρει να σου δώσει μία ανεκτή εμπειρία χρήσης με 4GB ram + SSD. Δηλαδή να το λειτουργείς και να βγαίνεις στο ίντερνετ αλλά μην περιμένεις να παίζει youtube με μεγάλες αναλύσεις. Ο συγκεκριμένος βγάζει 460 πόντους στο passmark.Γενικα για να θεωρείτε κάτι λειτουργικό σημερα -κατα την γνώμη μου- θα πρέπει να είναι 10 φορές πιο γρήγορο π.χ του στυλ i5 3470 που με 4gb ραμ πάλι δεν γίνετε δουλίτσα.Πες κάποιος έχει αρκετή υπομονή και μηδέν απαιτήσεις να πέφτε σε επίπεδα q6600 που και πάλι είναι 4 φορές πιο γρήγορος. Είναι χαμένο παιχνίδι κατά την γνώμη μου εντελώς.Μιλαμε για επιδόσεις που θα ήταν καλές εάν τρέχαμε workflow windows xp... Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από @topos 1
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Άρα ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΛΑ να πιέσω να μείνω σε Windows 7 64bit.. Τώρα έκανα σκρολ απ και είδα τη κομμεντάρα του άτοπου.. 8 ώρες πριν, @topos είπε Υ.γ2 Υποστηρίζει 64bit ο Celeron?εάν δεν κάνω λάθος όχι.Σε αυτή την περίπτωση θα "δεις" 3,5gb στο σύνολο. -Μικρη πρακτική διαφορά αλλά είπα να το αναφερω- Σε ευχαριστώ. Εγώ πόνταρα πως στη web surfing χρήση θα το κρατούσε η αναβάθμιση, χωρίς πολλά. Βλέπω πως το edge / chrome πια το τρελαίνουν όπως είναι. ΑΠΟΚΛΕΙΤΑΙ να έμπαινα το 2013 και να περίμενα τόσο να βρω πληροφορίες.. άρα φαντάζομαι πως αυτά άλλαξαν και απαιτούν λίγα περισσότερα. ΚΑΑΑΑΤΙ μου λέει πως ΕΣΤΩ ένα TRAKTOR το σήκωνα μετά με μια εξωτερική κάρτα ήχου. ΑΝ δε κάνει για επαγγελματικό με ιστοσελίδες κρατήσεων που πάω να κάνω δηλαδή. Αλλά το 3.5 δεν είναι λεπτομέρεια.. ΗΛΠΙΖΑ πως παίρνει 64bit αυτός.. αισθητή ζημιά, δε μιλάμε για Hz σε RAM.. 😢 Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από JiovanniGeorgeo
jgeorgiou Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Το ίντερνετ πλέον εχει βαρυφορτωμένες σελίδες και τα μηχανήματα άνω της δεκαετίας έχουν πρόβλημα , στα φορητά πρόβλημα έχουν πάνω από την 7ετία αν είναι φτηνιάρικα celeronμοντέλα. Το linux μπορεί να είναι ελαφρύτερο αλλά δεν είναι μαγικό , οι ιστοσελίδες που συνήθως σερφάρουμε έχουν αντίστοιχες απαιτήσεις ανεξαρτήτως λειτουργικού. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2023 από jgeorgiou 1
@topos Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε Άρα ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΛΑ να πιέσω να μείνω σε Windows 7 64bit.. Τώρα έκανα σκρολ απ και είδα τη κομμεντάρα του άτοπου.. Σε ευχαριστώ. Εγώ πόνταρα πως στη web surfing χρήση θα το κρατούσε η αναβάθμιση, χωρίς πολλά. Βλέπω πως το edge / chrome πια το τρελαίνουν όπως είναι. ΑΠΟΚΛΕΙΤΑΙ να έμπαινα το 2013 και να περίμενα τόσο να βρω πληροφορίες.. άρα φαντάζομαι πως αυτά άλλαξαν και απαιτούν λίγα περισσότερα. ΚΑΑΑΑΤΙ μου λέει πως ΕΣΤΩ ένα TRAKTOR το σήκωνα μετά με μια εξωτερική κάρτα ήχου. ΑΝ δε κάνει για επαγγελματικό με ιστοσελίδες κρατήσεων που πάω να κάνω δηλαδή. Αλλά το 3.5 δεν είναι λεπτομέρεια.. ΗΛΠΙΖΑ πως παίρνει 64bit αυτός.. αισθητή ζημιά, δε μιλάμε για Hz σε RAM.. 😢 Πες λίγο τον κωδικό του μοντέλου του λάπτοπ η τα πλήρης specs εάν τα ξέρεις για να σου πούμε σίγουρα εάν σηκώνει 32/64bit. Το traktor είναι αυτό?Εάν ναι λέει min specs -> Windows 10, 11 (latest service pack), Intel Core i5 or equivalent CPU, 4 GB RAM Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από @topos
dpolal Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, JiovanniGeorgeo είπε Άρα ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΛΑ να πιέσω να μείνω σε Windows 7 64bit.. Τώρα έκανα σκρολ απ και είδα τη κομμεντάρα του άτοπου.. Σε ευχαριστώ. Εγώ πόνταρα πως στη web surfing χρήση θα το κρατούσε η αναβάθμιση, χωρίς πολλά. Βλέπω πως το edge / chrome πια το τρελαίνουν όπως είναι. ΑΠΟΚΛΕΙΤΑΙ να έμπαινα το 2013 και να περίμενα τόσο να βρω πληροφορίες.. άρα φαντάζομαι πως αυτά άλλαξαν και απαιτούν λίγα περισσότερα. ΚΑΑΑΑΤΙ μου λέει πως ΕΣΤΩ ένα TRAKTOR το σήκωνα μετά με μια εξωτερική κάρτα ήχου. ΑΝ δε κάνει για επαγγελματικό με ιστοσελίδες κρατήσεων που πάω να κάνω δηλαδή. Αλλά το 3.5 δεν είναι λεπτομέρεια.. ΗΛΠΙΖΑ πως παίρνει 64bit αυτός.. αισθητή ζημιά, δε μιλάμε για Hz σε RAM.. 😢 Αν ο επεξεργαστής του είναι αυτός που αναγράφεται στο link στο πρώτο πόστ μου τότε είναι 64bit. Για να παίζει απλά μουσική είναι οκ το μηχάνημα αν και πρέπει να κοιτάξεις αν σηκώνει openGL 2.1 η κάρτα γραφικών του. Για «επαγγελματικό με ιστοσελίδες» που ανέφερες θα χρησιμοποιήσω την γνωστή έκφραση: Που πας ρε Καραμήτρο ;;;; 😛 Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από dpolal
SeNNinhA Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Εδω παντως λέει ότι υποστιρίζει 64bit Intel Celeron Processor SU2300 1M Cache 1.20 GHz 800 MHz FSB Product Specifications Αλλα για τί ποσά επενδυσης μιλάμε για να το κάνεις να παίξει. Με 4Gb DDR2 απλα θα ανοίγει. Εαν δεν μπαινουν 8gb δυσκολα τα πραγματα. Με 4gb δυσκολευοταν ακομη και το παλιο μου McBookPro 2011 με τον i5-2415M και DD3 μνημες (παιζει ανετα πια με 8Gb + SSD!). Πόσο θα δωσεις για την RAM? Συνηθως ζητανε υπερβολικα αντι να τις χαριζουν (διοτι απλα πατανε στην αναγκη σου). Μετα θελεις οπως και δηποτε ενα SSD. Υποθέτω ότι θα θέλεις και μπαταρία ή θα είσαι μονιμα στην πρίζα αλλιως. Αξίζει απλα για να το κανεις να υπαρχει? Βρισκεις μεταχειρισμενα στα ιδια χρηματα με καλυτερη αποδοση.
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 24 λεπτά πριν, @topos είπε Πες λίγο τον κωδικό του μοντέλου του λάπτοπ η τα πλήρης specs εάν τα ξέρεις για να σου πούμε σίγουρα εάν σηκώνει 32/64bit. Το traktor είναι αυτό?Εάν ναι λέει min specs -> Windows 10, 11 (latest service pack), Intel Core i5 or equivalent CPU, 4 GB RAM Θα το έτρεχα σε Legacy, το 2. Είναι κομπλέ, απλά θα έβαζα παλιό version και θα μίξαρα μουσική.. Το Netbook είναι το Acer Aspire 1410-742G16n. Αυτό που βλέπεις εσύ Seninnha δυστυχώς πρέπει να είναι κάποιο επόμενο μοντέλο αυτου. Όπως τα λες λίγο πολύ "για να υπάρχει" και να μη πάει χαμένο. Είναι μικρό μωρέ, και το έχω σε άρτια κατάσταση.. γιατί να μην μπορείς να σερφάρεις και να πάει χαμένο. Μια ωρίτσα κρατάει άνετα, ίσως και παραπάνω. Το 32bit σας λέω ήταν το μόνο χτύπημα κάτω απ' τη ζώνη..
SeNNinhA Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 15 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Θα το έτρεχα σε Legacy, το 2. Είναι κομπλέ, απλά θα έβαζα παλιό version και θα μίξαρα μουσική.. Το Netbook είναι το Acer Aspire 1410-742G16n. Αυτό που βλέπεις εσύ Seninnha δυστυχώς πρέπει να είναι κάποιο επόμενο μοντέλο αυτου. Όπως τα λες λίγο πολύ "για να υπάρχει" και να μη πάει χαμένο. Είναι μικρό μωρέ, και το έχω σε άρτια κατάσταση.. γιατί να μην μπορείς να σερφάρεις και να πάει χαμένο. Μια ωρίτσα κρατάει άνετα, ίσως και παραπάνω. Το 32bit σας λέω ήταν το μόνο χτύπημα κάτω απ' τη ζώνη.. Δεν μας εχεις πει ποιος ειναι ακριβώς ο επεξεργαστης ομως.....
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Σύμφωνα με το link παραπάνω, δείχνει σχολαστικότατο, είναι ο - Intel® Celeron® M 743 1,3 GHz. Δεν παίζει πιθανότητα να είναι άλλο.. αλλά θα το τσεκάρω και μέσα.
Λύση SeNNinhA Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Λύση Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε Σύμφωνα με το link παραπάνω, δείχνει σχολαστικότατο, είναι ο - Intel® Celeron® M 743 1,3 GHz. Δεν παίζει πιθανότητα να είναι άλλο.. αλλά θα το τσεκάρω και μέσα. Οπότε δεν υποστηρίζει 64bit. Η δικη μου προταση λοιπον ειναι: Βαζεις τα +2Gb RAM (εαν και εφόσον ειναι φθηνα). - Ποσο στο δινει αληθεια? Βαζεις μια εκδοση Linux που θα σε βολέψει και πειραματίζεσαι με το τελικό αποτέλεσμα. Υπαρχουν πολλες και διαφορες εκδοσεις lite για παλιους υπολογιστες. Δεν ξερεις ποια θα σου κάτσει ή πια θα σου αρεσει σαν εμπειρια χρησης. Θελει ψαξιμο στην πραξη. Βαζεις, τσεκαρεις, παιζεις, αλλαζεις κλπ. Δεν υπαρχει δικαιολογια για να μην το τσεκαρεις. Το Linux ειναι πια κατι παραπανω απο ώριμο. Την διαφορετικότητα την συνηθίζεις γρήγορα. Νομίζω ότι ειναι η μόνη σωστη λύση. Δες μερικες εκδοσεις Linux εδω αλλα εαν το ψάξεις θα βρεις πολυ περισσοτερες Best lightweight Linux distro of 2023 | TechRadar
JiovanniGeorgeo Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Ή δίνω 100€ παραπάνω και τσιμπάω αυτό..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα