Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω UTP καλώδιο που πάει σε κάποιο hub. Τι επιλογές έχω να το πάω 3-4m παρακάτω εκτός απο να το αλλάξω απο την αρχή το οποίο όμως θέλω να αποφύγω?

Αυτές οι μούφες που υπάρχουν στο εμπόριο κάνουν τίποτα η είναι....μούφες???

Δημοσ.

Μια χαρά δουλειά κάνουν. Απλά προτίμησε επώνυμες. Επίσης δες αν τα καλώδιά σου και rj45 clips είναι cat5e ή cat6 και πάρε το ιδιο

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, mpror είπε

Μια χαρά δουλειά κάνουν. Απλά προτίμησε επώνυμες. Επίσης δες αν τα καλώδιά σου και rj45 clips είναι cat5e ή cat6 και πάρε το ιδιο

Το καλώδιο είναι cat5. Αν πάρω cat7 που βρήκα θα παίξει η πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια η μούφα κ το καλώδιο?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
On 04/05/2023 at 22:35, NikosKallithea said:

Δεν χρειαζεσαι τιποτα απολύτως, απλα συνδεσαι τα δυο ίδια καλώδια χρωμα με χρωμα και εισαι έτοιμος. 

θελει να μεγαλωσει το καλωδιο.και ο τροπος για να γινει αυτο ειναι ειτε να ενωσει το καλωδιο με μουφα rj45 θηλυκο σε θηλυκο ειτε να περασει νεο καλωδιο.

On 04/05/2023 at 20:12, alexx said:

Καλησπέρα, έχω UTP καλώδιο που πάει σε κάποιο hub. Τι επιλογές έχω να το πάω 3-4m παρακάτω εκτός απο να το αλλάξω απο την αρχή το οποίο όμως θέλω να αποφύγω?

Αυτές οι μούφες που υπάρχουν στο εμπόριο κάνουν τίποτα η είναι....μούφες???

παιζουν μια χαρα. rj45 coupler θα τα βρεις.

On 04/05/2023 at 21:39, alexx said:

Το καλώδιο είναι cat5. Αν πάρω cat7 που βρήκα θα παίξει η πρέπει να είναι ακριβώς τα ίδια η μούφα κ το καλώδιο?

θα παιξει και με διαφορετικο τυπου καλωδιο.

Δημοσ.

Κολλητήρι κ κόλληση είναι η καλύτερη δοκιμασμένη λύση και θερμοσυστελόμενο σε κάθε καλώδιο!!Δεν θα έχεις καθόλου απώλειες. 

• Confused 2
Δημοσ.
5 hours ago, airdimitris said:

Κολλητήρι κ κόλληση είναι η καλύτερη δοκιμασμένη λύση και θερμοσυστελόμενο σε κάθε καλώδιο!!Δεν θα έχεις καθόλου απώλειες. 

πιο λαθος λυση σε utp δεν υπαρχει απο αυτην.σορρυ που θα σε απογοητευσω.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.panduit.com/bin/panduit/productdetails%3Fregion%3Dna%26language%3Den%26item%3DCC6X88BL&ved=2ahUKEwi7js_i76f_AhWeSfEDHSTnA54QFnoECBEQAQ&usg=AOvVaw1HVHgtLNeOYvn55J23RuV0

πιστοποιημενο cat6 coupler.

εχεις χαλασει ολη την συστροφη του utp και θα φανει οταν πας να σηκωσεις full gigabit ταχυτητες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/6/2023 στις 10:51 ΜΜ, poulinos είπε

πιο λαθος λυση σε utp δεν υπαρχει απο αυτην.σορρυ που θα σε απογοητευσω.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.panduit.com/bin/panduit/productdetails%3Fregion%3Dna%26language%3Den%26item%3DCC6X88BL&ved=2ahUKEwi7js_i76f_AhWeSfEDHSTnA54QFnoECBEQAQ&usg=AOvVaw1HVHgtLNeOYvn55J23RuV0

πιστοποιημενο cat6 coupler.

εχεις χαλασει ολη την συστροφη του utp και θα φανει οταν πας να σηκωσεις full gigabit ταχυτητες.

βασει δικης μου εμπειριας σε καλωδιο που ηταν εντος πριζας και δεν χωρουσε μουφα εκανα οσο το δυνατο μικροτερο κόψιμο καλωδίου και κόληση με κολλητήρι. Δεν έχω απώλειες σε gigabit δίκτυο...Δεν λέω οτι ενδεικνυται αλλα παίζει έστω στην περιπτωσή μου.

Εξάλλου σκέψου και εντός της μούφας δεν υπάρχει συστροφή καλωδίων ή συρμάτων. Απλώς εξασφαλίζει τη σωστή επαφη των 2 άκρων.

Επεξ/σία από madrivermadonus
Δημοσ.

Μούφα κι από εμένα. Τέλος πάντων μπορεί να γίνεται και δουλειά με την κόλληση και τα θερμοσυστελλόμενα εγώ δεν έχω αντίρρηση, αλλά από την στιγμή που υπάρχει η καλή και άγια μουφίτσα, δεν υπάρχει λόγος να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία, εκτός αν έχει ΠΟΛΥ συγκεκριμένο λόγο, που το κάνει. Προσωπικά δουλεύω CAT6 καλώδιο ενωμένο με μούφα και πάει δίκτυο 80 μέτρα παρακάτω (η ένωση κάπου στην μέση), εντός βιομηχανικού χώρου. 10 χρόνια κανένα πρόβλημα (όχι gigabit όμως, να 'ξηγιόμαστε!)

Δημοσ.

Αν χωράει η μούφα καλώς αλλά σε πολλές περιπτώσεις που τα καλώδια είναι πολύ κοντά δεν είναι εφικτή αυτή η λύση!!!Με κολλητήρι κ προσεχτική ένωση τα ζευγάρια μεταξύ τους δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα στην ταχύτητα σε μικρό μήκος η συστροφή των ζευγών παίζει ελάχιστο ρόλο!!! 

Δημοσ.
23 hours ago, madrivermadonus said:

βασει δικης μου εμπειριας σε καλωδιο που ηταν εντος πριζας και δεν χωρουσε μουφα εκανα οσο το δυνατο μικροτερο κόψιμο καλωδίου και κόληση με κολλητήρι. Δεν έχω απώλειες σε gigabit δίκτυο...Δεν λέω οτι ενδεικνυται αλλα παίζει έστω στην περιπτωσή μου.

Εξάλλου σκέψου και εντός της μούφας δεν υπάρχει συστροφή καλωδίων ή συρμάτων. Απλώς εξασφαλίζει τη σωστή επαφη των 2 άκρων.

για αυτο δεν ειπα οποιαδηποτε μουφα αλλα panduit cat6a μουφα. δεν ειναι οτι δεν θα παιξει αυτο που εκανες αλλα δεν ειναι  official τροπος.δεν ειναι τεχνικα σωστο δηλαδη ασχετα που παιζει.αλλα ναι σε πιστοποιηση μπορει να μην περναγε

Δημοσ.
On 07/06/2023 at 08:56, mechpanos said:

Μούφα κι από εμένα. Τέλος πάντων μπορεί να γίνεται και δουλειά με την κόλληση και τα θερμοσυστελλόμενα εγώ δεν έχω αντίρρηση, αλλά από την στιγμή που υπάρχει η καλή και άγια μουφίτσα, δεν υπάρχει λόγος να μπει κάποιος σε αυτή την διαδικασία, εκτός αν έχει ΠΟΛΥ συγκεκριμένο λόγο, που το κάνει. Προσωπικά δουλεύω CAT6 καλώδιο ενωμένο με μούφα και πάει δίκτυο 80 μέτρα παρακάτω (η ένωση κάπου στην μέση), εντός βιομηχανικού χώρου. 10 χρόνια κανένα πρόβλημα (όχι gigabit όμως, να 'ξηγιόμαστε!)

αν εχουν φτιαχτει σωστα τα rj45 clip και βαλεις coupler για cat6 θα παιξει και gigabit. εναλλακτικη ειναι αντι να βαλεις coupler να βαλεις keystone που θα μπει στην θεση του coupler. κατι σαν αυτο

https://www.kafkas.gr/ilektronika/diktyaka/systima-chalkou/meiktonomisi-jack/jack-utp-cat6/panduit-jack-rj45-8-8-cat6-mavro_208600/?affid=14&gclid=EAIaIQobChMIjbDR1Z24_wIVk9ZRCh1mxQJTEAYYASABEgJYZvD_BwE

On 07/06/2023 at 22:05, airdimitris said:

Αν χωράει η μούφα καλώς αλλά σε πολλές περιπτώσεις που τα καλώδια είναι πολύ κοντά δεν είναι εφικτή αυτή η λύση!!!Με κολλητήρι κ προσεχτική ένωση τα ζευγάρια μεταξύ τους δεν έχεις κανένα απολύτως πρόβλημα στην ταχύτητα σε μικρό μήκος η συστροφή των ζευγών παίζει ελάχιστο ρόλο!!! 

αν δεν μπορει να μπει μουφα ή keystone εκει υποχρεωτικα θα κανεις πατεντα θελοντας και μη. ακομα και να χασεις σε επιδοσεις δεν σε νοιαζει αφου ειναι εν γνωση σου οτι δεν μπορει να γινει κατι αλλο.

Δημοσ.

Υπόψιν ότι πολλές μούφες (αλλά και όλα τα keystone) θέλουν εργαλείο punch-down για να συνδεθούν. Δεν είναι κάτι ακριβό, αλλά σίγουρα δε τη γλιτώνεις με 2€. Προσωπικά, αν δεν υπάρχει ήδη το εργαλείο, θα επέλεγα καλώδιο που στη μία άκρη να'ναι θηλυκό. Δεν είναι τρομερά διαδεδομένα, αλλά υπάρχουν.

Δημοσ.
4 hours ago, Haldol said:

Υπόψιν ότι πολλές μούφες (αλλά και όλα τα keystone) θέλουν εργαλείο punch-down για να συνδεθούν. Δεν είναι κάτι ακριβό, αλλά σίγουρα δε τη γλιτώνεις με 2€. Προσωπικά, αν δεν υπάρχει ήδη το εργαλείο, θα επέλεγα καλώδιο που στη μία άκρη να'ναι θηλυκό. Δεν είναι τρομερά διαδεδομένα, αλλά υπάρχουν.

της panduit τα coupler ειναι ready( για patch panel) και δεν χρειαζεται τιποτα.αν παρει καποιος keystone δεν θελει εργαλεια παρα μονο ενα κοφτακι για να κοψεις το περισσευμα.υπαρχει και εργαλειακι για να κλεισεις το keystone ευκολα αλλα με λιγη δυναμη γινεται και με το χερι.

παιζει να μην εχω πετυχει ποτε τετοιο καλωδιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...