Προς το περιεχόμενο

Problem with HD & Win XP

geo9419

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ύστερα από ένα restart που αναγκάστηκα να κάνω γιατι ο υπολογιστής είχε κολλήσει ο WD 20GB Hard Disk που έχω σαν slave (Master έχω ένα WD 80GB σε τρία partition) δεν αναγνωρίζεται από τα WIN XP HOME και δεν μπορώ να μπώ μέσα. Όταν προσπαθώ να μπώ μου βγάζει το μύνημα ότι ο δίσκος δεν είναι σωστά διαμορφωμένος.

Όμως στο ΒΙΟS ο δίσκος αναγνωρίζεται κανονικά και στα WIN ME που έχω σε άλλο partition του master o δίσκος αναγνωρίζεται κανονικά και όλα του τα αρχεία ανοίγουν κανονικά.

Τι μπορεί να συμβαίνει και πως μπορεί να διορθωθεί.

Δημοσ.

'Οχι δεν έχει κανένα λειτουργικό σύστημα το περιεχόμενο του είναι μόνο αρχεία. Όσο για το FAT32 και ο master δίσκος και o slave δίσκος λειτουργούν με FAT32. Επιπρόσθετα κάτι που παρατήρησα στα WIN ME από το windows explorer εκεί που εμφανίζει τους δίσκους ο συγκεκριμένος με το πρόβλημα εμφανίζεται δύο φορές καταλαμβάνοντας ένα γράμμα και μεταθέτει το CD Recorder σε επομενο γράμμα.

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου.

Δημοσ.

Γνώμη είναι να κάνεις ένα back-up και να τον φορμάρεις κάνοντας του ένα καλό low-level format... αν έχεις τα ίδια προβλήματα, τότε καλύτερα να τον αλλάξεις... αν λειτουργήσει κανονικά, τότε σημαίνει ότι κάτι έχει γραφτεί ή πειραχτεί στο αρχείο περιγραφής του δίσκου...

Η χωρητικότητα του είναι σωστή στα partitions όταν τον κοιτάς από τα winME...??? Μήπως πειραχτήκαν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του...

Δημοσ.

Αυτό που σκέφτομαι όντως είναι να κάνω ένα format του συγκεκριμένου δίσκου τώρα αυτό που λές για low level δεν ξέρω τι είναι. Συνήθως κάνω format από DOS. Αν και αυτό δεν πετύχει σκέφτομαι επανεγκατάσταση των

WIN XP προφανώς κάποιο αρχείο των windows να καταστράφηκε.

Στα win Me που αναφέρεις το μέγεθος του δίσκου εμφανίζεται κανονικά αλλά

όταν κάνω μια μεταφορά αρχείου στο master HD τότε στο δίσκο που εμφανίστηκε δεύτερη φορά δεν εμφανίζεται αυτό το άδειασμα και εμφανίζει το προηγούμενο μέγεθος παρότι έγινε μια μεταφορα 2GB.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...