Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω πάρα πολύ καιρό να παρακολουθήσω την αγορά, οπότε έχω μείνει πίσω.😋

Ενδιαφέρομαι για αγορά νέου pc για επαγγελματική δραστηριότητα τοπογράφου μηχανικού

Ποσό που διαθέτουμε : από 1.200 ευρώ έως 1.400 ευρώ

Χρήση υπολογιστή : internet, autocad 2d & 3d, word, excel και εφόσον υπάρχει δυνατό μηχάνημα όλο και κάποιο παιχνίδι θα παίξω(και στα παιχνίδια πίσω έχω μείνει😋)

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: autocad 2d & 3d, pix4dsurvey, pix4dmapper, χρειάζομαι ταυτόχρονα να χρησιμοποιώ 3 οθόνες.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Όχι υπάρχουν 3 οθόνες και συγκεκριμένα LG 24MP59G-P (https://www.skroutz.gr/s/12101411/LG-24MP59G-P-IPS-Gaming-Monitor-23-8-FHD-1920x1080-με-Χρόνο-Απόκρισης-5ms-GTG.html ) . Δεν σκοπεύω να την αλλάξω άμεσα.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: Όχι υπάρχουν για την ώρα.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε: Βρίσκομαι στην επαρχία, οπότε τα parts θα αγοραστούν από καταστήματα του διαδικτύου.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: Δεν υπάρχει πρόβλημα για το πλήθος των καταστημάτων. Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο: Θα με βόλευε να γίνει η αγορά από ένα κατάστημα και να συναρμολογηθεί, πράγμα μάλλον απίθανο όμως, αφού οι αγορές θα προκύψουν από διαφορετικά καταστήματα. Υπάρχει κατάστημα στην πόλη μου που αναλαμβάνει το 'χτίσιμο'.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: Θα τρέξει windows 10

Το σημερινό σύστημα είναι με cpu amd, θα προτιμούσα ξανά amd.

υ.γ.: Θα ήθελα να υπάρχει στο σύστημα ένας σκληρός 4ΤΒ που θα λειτουργεί σαν αρχείο - αποθήκη.

Σας ευχαριστώ όλους.

Επεξ/σία από ckdodis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το autocad χρησιμοποιεί 1 πυρήνα απόσο γνωρίζω και στη singlecore απόδοση οι intel i5,7,9 δε πιάνονται όπως επίσης και για χρήση chrome κτλ που θέλεις.

Αν στο budget θέλεις και gpu για gaming δε νομίζω ότι χωράει ούτε i5.

Κατά τη γνώμη μου η am5 πλατφόρμα δεν αξίζει καθόλου προς το παρόν με τις υπάρχουσες τιμές.

Επεξ/σία από konik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θεωρώ αρκετά καλό το budget και βάσει αυτού παίρνεις ένα σχεδόν ιδανικό σύστημα στα μέτρα σου.

Λόγω υψηλού single core θεωρώ σε αυτό το budget Intel ως καλύτερη επιλογή.

Κάπου μέσα στο budget σου, χωρίς να κάνω ιδιαίτερες τσιγκουνιές, φτιάχνοντας ένα all rounder που θα σηκώσει και βαριά αρχεία αλλά θα παίξει και εύκολα στις 1080p οθόνες σου:

Corsair-4000D-Airflow-Black

Ωραίο κουτί, δροσάτο και στιβαρό, νομίζω καλή επιλογή στα λεφτά του

CoolerMaster-MWE-Gold-650-Full-Modular-V2-650W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Gold

σίγουρα υπάρχουν άλλες επιλογές ίσως και καλύτερες, μα στα λεφτά του, 650w και full modular το θεωρώ καλή περίπτωση, κουβαλάει και όνομα βαρύ

Gigabyte-B760-Gaming-X-DDR4-rev-1-0-Motherboard-ATX-με-Intel-1700-Socket

Μια σχετικά οικονομική μητρική που θα σου προσφέρει τα απαραίτητα, αν νομίζεις οτι δε σε καλύπτει υπάρχουν επιλογές άπειρες μέχρι +50€

Intel-Core-i5-13600K-2-6GHz-Επεξεργαστής-14-Πυρήνων-για-Socket-1700-Tray

Τρομερά υψηλό single core, τρομερή δουλειά στο multicore, θα κάνει τα πάντα αρκετά εύκολα, μη σε τρομάζει το tray, η εγγύηση είναι κανονικά στα 3 έτη όπως και στα box

Deepcool-AG620-BK-ARGB-Ψύκτρα-Επεξεργαστή-Διπλού-Ανεμιστήρα-για-Socket-AM4-AM5-1200-115x-1700

τρομερό vfm, σε αυτά τα λεφτά καλύτερη παίρνεις μόνο από εξωτερικό

Western-Digital-Blue-SN570-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-3-0-WDS100T3B0C

στο budget σου χωράει και gen 4, κινείσαι ανάλογα με τα θέλω σου. Προσωπικά θα κοιτούσα για 2 nvme και αν θες ακόμη ένα μηχανικό καθαρά για αποθήκη

Kingston-FURY-Beast-64GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x32GB-και-Ταχύτητα-3200-για-Desktop-KF432C16BBK2-64

64gb ram σε περίπτωση που θες να χώσεις μεγάλα project

MSI-GeForce-RTX-3060-12GB-GDDR6-Ventus-2X-OC-Κάρτα-Γραφικών-912-V397-039

Vfm για την περίπτωσή σου, με 12gb vram θα σου δώσει άνεση σε software και θα τερματίσει τα περισσότερα παιχνίδια σε high/ultra/1080p

Επεξ/σία από nickol-us
  • Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, ckdodis είπε

Προτείνω αλλαγή ram σε τουλάχιστον 6000mhz.

Πανάκριβο τροφοδοτικο κανεις και με πιο φθηνό την δουλειά σου. 

Πανακριβος δίσκος κανεις και με έναν kc3000 την δουλειά σου και με το παραπανω. 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ ακριβή μου φαινετε η 3060, βρίσκεις και με ~100ευρω φθηνότερη με μονο fan(δεν ξέρω εάν στο τέλος της μέρας θα επηρεάσει κάπου, αλλά από την άλλη τα 3 fan μου φαίνονται υπερβολή για μια -σχετικα- αδύναμη κάρτα.

Τσεκαρε πως τα πάνε οι AMD gpu στο autocad.Αν τα πανε καλά θα είσαι σίγουρα καλύτερα με 6700xt στα ίδια χρήματα.

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Πολύ ακριβή μου φαινετε η 3060, βρίσκεις και με ~100ευρω φθηνότερη με μονο fan(δεν ξέρω εάν στο τέλος της μέρας θα επηρεάσει κάπου, αλλά από την άλλη τα 3 fan μου φαίνονται υπερβολή για μια -σχετικα- αδύναμη κάρτα.

Τσεκαρε πως τα πάνε οι AMD gpu στο autocad.Αν τα πανε καλά θα είσαι σίγουρα καλύτερα με 6700xt στα ίδια χρήματα.

Τα περισσότερα "επαγγελματικά" software τα πάνε καλύτερα με nvidia, στο autocad  αλλά και στα προγράμματα που ζητάει ο ts έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα οι nvidia.

https://support.pix4d.com/hc/en-us/articles/360032612791-Recommended-hardware-PIX4Dsurvey

Αναφορά σε κείμενο

Minimum configuration for PIX4Dsurvey

• Windows 10, 11 (64 bits), macOS Big Sur or Monterey.
  • Any CPU (AMD processor or Intel i3, i5 or higher).
  • Any GPU that supports OpenGL 4.1 or higher.
  • RAM: 16 GB.
  • Free hard drive space: 10 GB on HDD.

Recommended configuration for PIX4Dsurvey

• Windows 10, 11 (64 bits).
  • CPU: Quad-core or hexa-core Intel i7/ i9/ Xeon, AMD Threadripper.
  • GPU: GeForce GTX GPU compatible with at least OpenGL 4.1.
  • RAM:
    • 32 GB.
    • 64GB (Point cloud size > 100 GB).
  • Hard disk: SSD.

Μια απο τα ίδια

https://support.pix4d.com/hc/en-us/articles/360044895711-Recommended-hardware-PIX4Dmatic

Can Pix4d desktop support GPU of AMD?

https://community.pix4d.com/t/can-pix4d-desktop-support-gpu-of-amd/3152

Autocad nvidia vs amd

https://www.google.com/search?q=autocad+nvidia+vs+amd

Puget recommended hardware

https://www.pugetsystems.com/solutions/cad-workstations/autodesk-autocad/hardware-recommendations/

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...