Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα είμαι στη φάση της διπλωματικής μου κι προέκυψε μια καλή ευκαιρία σε εργασία πάνω στο αντικείμενο μου, με προοπτικές εξελίξεις, όπως μου είπε ο εργοδότης. Όμως, αν προχωρήσω με τη δουλειά οι ώρες δεσμεύουν πολύ μέρος στην μέρα μου γιατί λόγω όγκου αρμοδιοτήτων μπορεί να μείνω και τρεις ώρες παραπάνω από το οκτάωρο. Αυτό όπως και άλλοι παράγοντες, πχ απόσταση μια ώρα από την κατοικία μου, θεωρώ θα μου απορροφάει πολύ από την ενέργεια μου και σίγουρα θα παραμελήσω την διπλωματική. Το ερώτημα είναι αξίζει να την πάρω τη δουλειά ή να αφοσιωθώ για δύο μήνες στο να ολοκληρώσω τις σπουδές και μετά άλλες.παρομοιες ευκαιρίες θα προκύψουν;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Είναι ενα ερώτημα που απασχολεί τον μέσο τελειόφοιτο σχολής. Το πως θα το χειριστείς αυτό και άλλα αντίστοιχα είναι αυτό που θα σε κάνει "άλλον ενα με πτυχίο" ή... leader της ζωής σου με βάση τη στρατηγική που θα χαράξεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα έχεις ήδη ξεκινήσει την πτυχιακή και αν αρχίσεις δουλειά δεν θα σου μείνει χρόνος πιθανότατα και θα πρέπει να το κοιτάξεις για επόμενο εξάμηνο; Για εμένα κάτσε να τελειώσεις με το μάστερ, 2 μήνες είναι εξάλλου. 

Για την δουλειά τώρα. Αυτά τα μπορείς να κάτσεις και 3 ώρες παραπάνω από το 8ωρο να τα ακούς βερεσέ. Όλοι έτσι λένε, στην πραγματικότητα θα κάθεσαι σχεδόν κάθε μέρα 10ωρο και παραπανω χωρίς μάλιστα να πληρώνεσαι, έτσι είναι ο μέσος ιδιωτικός τομέας, 8ωρα δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά, μόνο στο δημόσιο. 

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, andreasgt21 είπε

Καλησπέρα είμαι στη φάση της διπλωματικής μου κι προέκυψε μια καλή ευκαιρία σε εργασία πάνω στο αντικείμενο μου, με προοπτικές εξελίξεις, όπως μου είπε ο εργοδότης. Όμως, αν προχωρήσω με τη δουλειά οι ώρες δεσμεύουν πολύ μέρος στην μέρα μου γιατί λόγω όγκου αρμοδιοτήτων μπορεί να μείνω και τρεις ώρες παραπάνω από το οκτάωρο. Αυτό όπως και άλλοι παράγοντες, πχ απόσταση μια ώρα από την κατοικία μου, θεωρώ θα μου απορροφάει πολύ από την ενέργεια μου και σίγουρα θα παραμελήσω την διπλωματική. Το ερώτημα είναι αξίζει να την πάρω τη δουλειά ή να αφοσιωθώ για δύο μήνες στο να ολοκληρώσω τις σπουδές και μετά άλλες.παρομοιες ευκαιρίες θα προκύψουν;

Ευχαριστώ!

Ζορισου και κάνε και τα δύο. Αν δεν μπορείς να ζοριστείς (πχ λόγω χαρακτήρα) τελείωσε με την πτυχιακή σου γιατί δεν θα την τελειώσεις ποτέ. Επίσης ότι και να σου πουν εδώ, αλλα λεφτά θα παίρνεις με πτυχίο και άλλα χωρίς. Ακόμα και εκεί που λένε "το πτυχιο δεν σημαίνει γνώση" και άλλα όμορφα, θέλουν να εχεις πτυχίο. 

Αν οι 3 ωρες εξτρα είναι 3 ωρες έξτρα δουλειά τη μέρα και όχι τα πήγαινε έλα σου, δεν ειναι και πολύ ευκαιρία η δουλειά. 

Επεξ/σία από dbrillis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διπλωματική είναι και μεταπτυχιακό κανω. Μου είπανε ότι για κάποιους μήνες λόγω όγκου εργασίας θα χρειαστεί να κάτσεις μεταξύ μια και μέχρι δύο ωρών χωρίς να πληρωθεί. Στρατό έχω ολοκληρώσει ναι.

Επεξ/σία από andreasgt21
Δημοσ.

Και τα δυο παράλληλα αν είναι τόσο καλή ευκαιρία. Την διπλωματική ανάλογα με την σχολή μπορεί να την καθυστερήσεις αρκετά. Προσωπικά για πρόμοιους λόγους παρέδωσα ένα χρόνο αργότερα από το φυσιολογικό και η διπλωματική ήταν για κλάματα, αλλά δεν το μετανιώνω μιας και ο κύριος λόγος που σπουδάζεις είναι να βρεις μια καλή δουλειά, εκτός αν σε ενδιαφέρει η ακαδημαϊκή καριέρα. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreasgt21 είπε

Μου είπανε ότι για κάποιους μήνες λόγω όγκου εργασίας θα χρειαστεί να κάτσεις μεταξύ μια και μέχρι δύο ωρών χωρίς να πληρωθεί.

Πόσο σίγουρος είσαι ότι πρόκειται για μία τόσο μεγάλη ευκαιρία; Το συγκεκριμένο που έκανα quote εμένα μου χτυπάει καμπανάκι για τ' αντίθετο. Το ότι είναι στο αντικείμενό σου δε σημαίνει υποχρεωτικά κάτι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάτσεις να τελειώσεις τη σχολή σου. Έχω κάνει δουλειά και μεταπτυχιακό παράλληλα και προσωπικά ζορίστηκα πολύ.

Επίσης αυτά τα "για λίγους μήνες" και "1-2 ωρίτσες χωρίς να τις πληρωθείς" είναι red flags. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού λένε, το οποίο δυστυχώς ισχύει, οπότε αν με το καλημέρα σας έχουν τέτοιες απαιτήσεις καλύτερα να κοιτάξεις αλλού. 

Τι απολαβές έχει και θεωρείται τόσο καλή ευκαιρία; Σε τι αντικείμενο;

Επεξ/σία από vdanasto
  • Like 1
Δημοσ.

Προσωπικά, εργαζόμουν ήδη, αλλά έφτασα στα χρονικά όρια της διπλωματικής και πλακώθηκα ~2 μήνες και έκανα το εξής (οι ώρες στο περίπου, ±30 λεπτά:

15:00 - 23:30 (ενίοτε 00:00-00:30) εργασία (οι υπερωρίες πληρωμένες)

01:00 καθισιό στο πισί για φαΐ και χάζεμα

02:00 ξεκίνημα γραψίματος/μελέτης/έρευνας

10:00-11:00 με 14:30 ύπνο

Επανάληψη

Το πρόβλημα σε αυτό που έγραψες, όπως στο σημείωσαν ήδη, είναι οι ώρες εργασίες υπέρ πίστεως και πατρίδος (και τσέπης εργοδότη). Αν και είναι η αρχή, θα πρέπει να κατανοήσει ο εργοδότης (να το ξεκαθαρίσεις) ότι θα ξεκινήσεις να εργάζεσαι, αλλά έχεις ήδη την διπλωματική που τρέχει, οπότε για Χ διάστημα θα δίνεις βαρύτητα εκεί (πέραν του νόμιμου ωραρίου, σε καμία περίπτωση εντός) έτσι ώστε να ολοκληρώσες σωστά και γρήγορα (μην την τραβήξεις κανένα χρόνο).

Δημοσ.

και εγώ ολοκλήρωσα διπλωματική μαζί με εργασία αλλά δούλευα σε 8ωρο. Με 11ωρη εργασία δεν ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν.

Οπως και να έχει το ζήτημα, μπορείς και να ζητήσεις μια παράταση από την σχολή όπου σπουδάζεις για να τελειώσεις πιο μετά το μεταπτυχιακό.

Οσον αφορά την εργασία που βρήκες, εσύ θα κρίνεις αν αξίζει τον κόπο ή όχι, αν είναι μισθολογικά τόσο καλή προσφορά που να αξίζει να παρατήσεις όλα τα υπόλοιπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι θέση; Σε τι αντικείμενο;

Κανένας σοβαρός εργοδότης, δεν δίνει από Day1 τέτοιο όγκο αρμοδιοτήτων σε μια θέση  ώστε να θεωρείται αναγκαίο να κάθεσαι επιπλέον 1-2ώρες για ένα διάστημα…”ώστε να βγεί η δουλειά”.

Και μάλιστα να θεωρείται από την πλευρά του ως δεδομένο οτι οι επιπλέον ώρες = χωρίς πληρωμή.

Πολλά red flags μαζεύονται.

Να τους εξηγήσεις την κατάσταση σου..

Αν το βλέπουν τόσο βραχυπρόθεσμα και δεν μπορούν να υποστηρίξουν το μελλοντικό asset τους για να ολοκληρώσει σπουδές σε εξέλιξη ώστε να το εκμεταλλευτούν όταν θα είναι παραγωγικό για ποιες προοπτικές εξέλιξης μιλάμε;

Επεξ/σία από rizla7
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, rizla7 είπε

Αν το βλέπουν τόσο βραχυπρόθεσμα και δεν μπορούν να υποστηρίξουν το μελλοντικό asset τους για να ολοκληρώσει σπουδές σε εξέλιξη ώστε να το εκμεταλλευτούν όταν θα είναι παραγωγικό για ποιες προοπτικές εξέλιξης μιλάμε;

Το αυτό. Θεωρητικά, ένας εργοδότης που κοιτάει μπροστά, θα έπρεπε να δώσει και κίνητρα για να προχωρήσει με την εργασία, μιας και αυτή μετά θα του αποφέρει και εκείνου περισσότερα (εφόσον είναι σχετική με την εργασία). Έχουν μαζευτεί αρκετά red flags εδώ! :P 🚩

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...