Otoulhs Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα 1 η ώρα το πρωί, από της 10:30 προσπαθώ να λύσω ένα πρόβλημα στο PC, όπως δούλευε μια χαρά (σήμερα είχα αλλάξει ssd m2 και περνούσα τα αρχεία) και εγκαθίστούσα το epic games, κάποια στιγμή ενώ συνδέομαι στον λογαριασμό μου για κάποιο λόγο δεν έμπαινε με τίποτα στον λογαριασμό, το έκανα ίσα με 10 φορες αλλά τίποτα, οπότε αφού το Corsair iQue που είχα περάσει πριν ήθελε επανεκκίνηση λέω ας την κάνω και ας ξανά προσπαθήσω για το epic πατάω να κάνει επανεκκίνηση και περιμένω 5 λεπτά αλλά δεν ανοίγει το PC, δούλευε αλλά δεν άναβε η οθόνη, εκεί κατάλαβενω ότι κάποιο πρόβλημα έχει και ανοίγω το PC, βγάζω και ξανά βάζω την ram (γιατί μου είχε ξανά τύχει σε άλλο PC και αυτό έφταιγε) το πατάω να ανοίγει τίποτα, δοκιμάζω την μια ραμ τίποτα, δοκιμάζω άλλες θέσεις ραμ τίποτα (να σημειωθεί ότι είχα αλλάξει την προηγούμενη εβδομάδα μητρική οπότε απεκλησα το σενάριο της μητρικής), μετά από πολλές προσπάθειες με την ραμ λέω άλλου θα είναι το πρόβλημα. Μετά από αλλαγή μητρικής επεξεργαστή ssd και συνδιασμο αυτόν καταλήγω στο πρόβλημα ότι φταίει η μητρική, μέχρι που λέω θα της δώσω μια τελευταία ευκαιρία, συνδέω όλα τα πράγματα όπως ήταν πριν γίνει το πρόβλημα ακριβως, με την μόνη διαφορά ότι έβαλα μόνο την μια ραμ στην θέση 4, πάτησα να ανοίξει το PC και επιτέλους ανοίγει κανονικά στα windows με αυτή την μητρική ( με την άλλη έμπαινε ), οπότε κατευθείαν κατάλαβενω ότι αυτό που έφταιγε εδώ και τρείς ώρες ήταν οι ραμ, όχι οι υποδοχές στην μητρική, αλλά οι ιδέες οι ραμ, όποτε λέω για να είμαι σίγουρος ότι το ένα dimaki της ραμ φταιει και το άλλο είναι εντάξει βγάζω το θεωριτικα καλό και βάζω το χαλασμένο, δεν ανοίγει όπως το περίμενα, οπότε λέω αυτό φταιει, μετά ξανά βαζω το θεωριτικα καλό αλλά πάλι δεν ανοίγει, οπότε τώρα έχω βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση. Όπου είμαι 99.99% σίγουρος ότι όλο το PC είναι εντάξει και φταίει η ραμ. ( η οποία την έχω 2.5 χρόνια και δουλεύει κάθε μέρα ) Αλλά τώρα τι να κάνω, να πάω να πάρω νέα ραμ? Και αν στην απίθανη περίπτωση να μην φταίει η ραμ αλλά όντως να έχει θέμα η μητρική το οποίο μου φαίνεται τρελό γιατί πριν αυτό δεν είχε κανένα θέμα θα μπορώ να την γυρίσω πίσω και να πάρω έστω το 80% των χρημάτων μου ή θα μείνω με τις καινούργιες οι οποίες θα μου είναι περιττές γιατί άλλου είναι το πρόβλημα? Συγνώμη για το μεγάλο σχόλιο αλλά έπρεπε να περιγράψω όλη την κατάσταση μπας και μπορεί κάποιος να με βοηθήσει. Rx6750xt Ryzen 5 5600x 16gb ram Corsair Gigabyte b550 aorus elite Corsair cx750m Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από Otoulhs
blitzNikos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Πριν από οτιδήποτε άλλο, δοκίμασες κάποια στιγμή, ανάμεσα σε όλα αυτά τα βάλε-βγάλε, να κάνεις ένα clear cmos?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα