0Fouskas Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Καλησπέρα Είμαι σεζόν και μένω σε δωμάτιο ξενοδοχείου Έχω ένα modem που δίνει μόνο wifi και χωρίς να βγάζει θύρες για ethernet Όπως επίσης στην θύρα που συνδέετε στον τοίχο δουλεύει μόνο η αριστερή (Εικόνα 1) Αγόρασα ένα TP-LINK TL-SF1005D v16 Unmanaged L2 Switch με 5 Θύρες Ethernet ώστε να μπορέσω να συνδέσω το καλώδιο του modem για να δίνει wifi και να τραβήξω ενα ethernet καλώδιο στον υπολογιστή μου για σταθερό ίντερνετ αλλά όταν κάνω αυτή την διαδικασία το modem δεν δουλεύει να σημειώσω πως το modem που δίνει wifi δεν παίρνει ρεύμα από κάπου αλλά μονο απο το καλώδιο του ethernet Δεν έχω πρόσβαση στα κεντρικά του ξενοδοχείου ώστε να πειράξω η να βάλω άλλο ρουτερ
iliasleon Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, 0Fouskas είπε ώστε να μπορέσω να συνδέσω το καλώδιο του modem για να δίνει wifi ...εδω δεν σε πολυ καταλαβα τι θες να πεις!!Αυτο που αγορασες ειναι Switch και δεν δινει ασυρματα.Το modem ποιο ειναι? Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από iliasleon
jkoukos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 To Modem που αναφέρεις και δείχνεις στην δεύτερη φωτογραφία είναι ένα Access Point, που παίρνει ενσύρματα την σύνδεση και την μοιράζει ασύρματα. Αυτό λοιπόν το Access Point τροφοδοτείται με ΡοΕ που παρέχεται στο ίδιο καλώδιο με τα δεδομένα και είσαι τυχερός που δεν σου έκαψε το switch το οποίο δεν είναι συμβατό και δεν υποστηρίζει ΡοΕ. Αν μπορείς δώσε πληροφορίες για το μοντέλο ΑΡ ή καλύτερα μια φωτογραφία με την ετικέτα του, ώστε να δούμε ποιό πρότυπο ΡοΕ υποστηρίζει (active ή passive) για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και τι θα χρειαστείς επιπλέον του switch. Αν κατάλαβα σωστά, το ΑΡ συνδέεται με καλώδιο δικτύου στην πρίζα που δείχνεις στην πρώτη εικόνα. Σωστά ή ισχύει κάτι άλλο οπότε πρέπει να μας αναφέρεις αναλυτικά την συνδεσμολογία. 2
0Fouskas Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, jkoukos είπε To Modem που αναφέρεις και δείχνεις στην δεύτερη φωτογραφία είναι ένα Access Point, που παίρνει ενσύρματα την σύνδεση και την μοιράζει ασύρματα. Αυτό λοιπόν το Access Point τροφοδοτείται με ΡοΕ που παρέχεται στο ίδιο καλώδιο με τα δεδομένα και είσαι τυχερός που δεν σου έκαψε το switch το οποίο δεν είναι συμβατό και δεν υποστηρίζει ΡοΕ. Αν μπορείς δώσε πληροφορίες για το μοντέλο ΑΡ ή καλύτερα μια φωτογραφία με την ετικέτα του, ώστε να δούμε ποιό πρότυπο ΡοΕ υποστηρίζει (active ή passive) για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα και τι θα χρειαστείς επιπλέον του switch. Αν κατάλαβα σωστά, το ΑΡ συνδέεται με καλώδιο δικτύου στην πρίζα που δείχνεις στην πρώτη εικόνα. Σωστά ή ισχύει κάτι άλλο οπότε πρέπει να μας αναφέρεις αναλυτικά την συνδεσμολογία. Συνδέετε μόνο με ένα καλώδιο εθερνετ όπως έδειξα και στην 1η φωτογραφία πραγματικα δεν μπορώ να βρω μια λύση
jkoukos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 To AP δέχεται Active PoE 802.3af/at με τροφοδοσία 48VDc και για τον λόγο αυτό δεν κάηκε το switch, σε αντίθεση με το αν ήταν Passive PoE. Αν συνδέσεις τον υπολογιστή στην πρίζα ή στο switch (αν αυτό είναι συνδεδεμένο στην πρίζα) και άσχετα αν δουλεύει το ΑΡ, στον υπολογιστή έχεις σύνδεση στο διαδίκτυο; Ρωτώ διότι αυτό μας δίνει πληροφορία αν η πρίζα είναι "κλειδωμένη" και λειτουργεί αποκλειστικά με το ΑΡ ή μπορεί να συνδεθεί οποιαδήποτε άλλη συσκευή πάνω της. Αυτό μας δείχνει τι επιλογές (ανεξαρτήτου κόστους) υπάρχουν, για να κάνεις αυτό που θέλεις. Υπόψη ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δικό σου εσωτερικό ΑΡ (αντί του switch), το οποίο θα συνδέεται ασύρματα με το WiFi του ΑΡ και θα σου δίνει ενσύρματα την σύνδεση στον υπολογιστή. Έτσι δεν χρειάζεται να μπλέξεις με τροποποίηση της υπάρχουσας εγκατάστασης.
0Fouskas Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 @jkoukos Όταν έβαλα το switch και έδωσα ethernet στον υπολογιστ μου συνδέθηκε κανονικά και μου έδινε ίντερνετ Το μόνο που δεν μπορούσε να συνδεθεί ήταν αυτό το modem που δινει wifi για τους λόγους που μου ανέφερες Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω ; Αν χρησιμοποιήσω ενα δικό μου εσωτερικό AP όπως λες για να δίνω ethernet καλώδιο στον υπολογιστή μου πιστεύεις θα έχω μεγάλες απώλειες ; επίσης να υπενθυμίσω ότι όπως έδειξα στν εικόνα 1 πιο πάνω μοναδική θύρα εθερνετ που δουλεύει είναι η αριστερή
jkoukos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Πόσο απώλειες θα υπάρχουν, μόνο με δοκιμή θα το διαπιστώσεις. Μπορείς να κάνεις έλεγχο με χρήση του κινητού σου και χρήση USB tethering (υπάρχουν δεκάδες οδηγοί για κάθε λειτουργικό), πριν προχωρήσεις σε χρήση ΑΡ. Άλλος τρόπος να διαχωριστούν τα δεδομένα από το ΡοΕ ώστε να συνδεθεί το switch και σε αυτό υπολογιστής και μετά το switch να ενωθούν πάλι προς το ΑΡ. Αλλά χρειάζεται να πιάνουν τα χέρια σου και να γνωρίζεις πως θα γίνει. Είμαι από κινητό αυτή την στιγμή αλλά αύριο μπορώ να σου κάνω ένα σχεδιάγραμμα.
0Fouskas Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 @jkoukos εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει το ethernet που θα έρχεται στο σταθερό υπολογιστή μου για να μην μπλέξω με ανταπτορα να δίνω wifi στο σταθερό δεν το θέλω καθόλου Οπότε η λύση είναι; να πάρω; modem ; Αν ναι πιο ;
Ntinaras Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, 0Fouskas είπε @jkoukos εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει το ethernet που θα έρχεται στο σταθερό υπολογιστή μου για να μην μπλέξω με ανταπτορα να δίνω wifi στο σταθερό δεν το θέλω καθόλου Οπότε η λύση είναι; να πάρω; modem ; Αν ναι πιο ; modem Δεν χρειαζεσαι, καθως δεν προκειται να το συνδεσεις πανω σε τηλεφωνικη γραμμη dsl.
dpolal Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 14 λεπτά πριν, 0Fouskas είπε @jkoukos εμένα πιο πολύ με ενδιαφέρει το ethernet που θα έρχεται στο σταθερό υπολογιστή μου για να μην μπλέξω με ανταπτορα να δίνω wifi στο σταθερό δεν το θέλω καθόλου Οπότε η λύση είναι; να πάρω; modem ; Αν ναι πιο ; Θα πάρεις ένα switch με POE in/out που να υποστηρίζει Active PoE 802.3af/at. Το access point πάνω στο ταβάνι για να δουλέψει περιμένει το καλώδιο ethernet να του παρέχει και ρεύμα μαζί με τα δεδομένα. Το switch που αγόρασες δεν κάνει αυτή τη δουλειά, χρειάζεσαι κάποιο που να πέρνει και να δίνει ρεύμα. Κάτι τέτοιο αλλά με την παραπάνω προδιαγραφή: https://www.skroutz.gr/c/124/network-switch/f/726991_849537/PoE-4.html?o=poe+switch&order_by=pricevat&order_dir=asc
0Fouskas Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 @dpolal οποτε πάμε σε κάτι τέτοιο που έστειλες ; γιατί ψάχνω κάτι οικονομικό και να κάνει την δουλειά του
jkoukos Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Δημοσ. 8 Μαΐου 2023 Βασικά στην χαμηλή κατηγορία τιμής κανένα από αυτά δεν έχει PoE είσοδο, αλλά δίνουν μόνο τροφοδοσία PoE στις θύρες LAN εξόδου. Αυτό όμως δεν είναι πρόβλημα αφού τα ίδια θα παρέχουν PoE 802.3af που περιμένει το ΑΡ. Στο Active PoE υπάρχουν 2 κύρια Mode (Α και Β) που η διαφορά τους είναι σε ποιους ακροδέκτες του LAN βύσματος δίδεται η τροφοδοσία. Κανονικά συνήθως υποστηρίζουν και τα 2 , αλλά το φθηνότερο (Lanberg RSFE-4P-2FE) στο Skroutz αναφέρει ότι υποστηρίζει μόνο το Α, οπότε αν το ΑΡ (δεν βρήκα πληροφορίες) δεν το υποστηρίζει, δεν θα παίξει.Τα άλλα δεν αναφέρουν κάτι σχετικό οπότε θεωρώ ότι υποστηρίζουν και τα 2 Modes. Την πρίζα θα την συνδέσεις στην θύρα Uplink του Switch και μία PoE LAN θύρα με το ΑΡ, Σε άλλη LAN θύρα θα συνδέσεις τον υπολογιστή σου.
0Fouskas Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Αμα απλα αλλάξω μόντεμ για να βγάζει θύτες εθερνετ θα πρέπει να το πειράξω από τα κεντρικά του ξενοδοχείου που δεν έχω πρόσβαση η θα συνεχίσει να δίνει κανονικά wifi
Λύση jkoukos Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 Λύση Δημοσ. 28 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Να το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή. ΔΕΝ είναι Modem, αλλά Access Point. Διαφορετικές συσκευές με εντελώς διαφορετικές λειτουργίες. Η λύση έχει αναφερθεί.. Ένα switch θέλεις που να υποστηρίζει active ΡoE (802.3af) σε τουλάχιστον μία θύρα εξόδου LAN. Το να αλλάξεις το ΑΡ δεν είναι επιλογή, πρώτον διότι δεν είναι δικό σου και κυρίως (ανάλογα πως είναι στημένο το δίκτυο) θα χρειασθεί να ρυθμισθούν κεντρικά μέσω κάποια σχετικής εφαρμογής (controller) που ελέγχει όλα τα ΑΡ του ξενοδοχείου. Τι πρόβλημα έχεις με αυτό και ψάχνεσαι να αλλάξεις το ΑΡ; Υπάρχει και η άλλη επιλογή, από την στιγμή που ήδη έχεις αγοράσει switch αλλά δεν έχει έξοδο PoE. Παίρνεις ένα PoE 802.3af Injector (π.χ. Ubiquiti POE-48 ή TP-LINK TL-POE150S). Θα συνδέσεις το switch με την πρίζα στον τοίχο και με την θύρα LAN του injector. Τέλος στην θύρα PoE του injector θα συνδεθεί το υπάρχον καλώδιο προς το ΑΡ. Αφού επιβεβαιώσεις ότι το ΑΡ συνδέεται και δουλεύει κανονικά, τότε και μόνον τότε θα συνδέσεις τον υπολογιστή σου σε μία θύρα LAN του switch. Επεξ/σία 28 Μαΐου 2023 από jkoukos
0Fouskas Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2023 Σας ευχαριστώ πολύ όλους το πρόβλημα μου λύθηκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα