pirmen56 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 8 ώρες πριν, vastegial_74 είπε Έχει καταντήσει κουραστικό αυτό το hype με την A.I. Έγινε πια το νέο όπιο του λαού. Ήμαρτον. Κάποτε το έλεγαν "στατιστική" και δεν ασχολιόταν κανένας. Τώρα φοβόμαστε μην μας υποδουλώσει. 1
Balerama Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 21 ώρες πριν, argimeg είπε Τα επαγγέλματα του μέλλοντος: Ελαιοχρωματιστής-Υδραυλικός-Πλακατζής-Ηλεκτρολόγος-Σοβατζής-Γυψοσανιδάς κ.ο.κ Εγώ ψάχνω ηλεκτρολόγο εδώ και 10 μέρες, δεν προλαβαίνει κανείς.. Ειδικά αν είναι δουλειά για μερεμέτια δεν ασχολούνται.
nova_centurion Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Η παρούσα ΑΙ πλήττει κυρίως δουλειές που κάνουν στο back office. Σ' ότι αφορά τις δουλειές "λάτρας" backoffice σας καλώ να θυμηθείτε το ότι πριν χρόνια οι εταιρείες απασχολούσαν στρατιές δακτυλογράφων και σήμερα κανείς δεν βρίσκει δουλειά ως δακτυλογράφος. Επίσης θέλανε πολλούς λογιστές για να καταχωρούν στα βιβλία (με το χέρι) και να εκδίδουν τιμολόγια στο μπλοκάκι. Πολλές εταιρείες εκδίδουν 500-1000 τιμολόγια σε μια ημέρα και την έκδοση την κάνουν 1 ή 2 θέσεις εργασίας ενώ στο παρελθόν θα ήθελες τουλάχιστον 10 άτομα να γράφουν συνέχεια. Η έλευση της Μχσης και των προσωπικών ΗΥ άλλαξε άρδην το τι θέσεις χρειάζονται οι εταιρείες αλλά το τελικό αποτέλεσμα σε θέσεις εργασίας ήταν καλύτερο από ότι πριν. Στον προγραμματισμό η ΑΙ ακόμη δεν μπορεί να αντικαταστήσει με αξιοπιστία έναν έμπειρο developer. Βασικά είναι ένας Personal Assistant που αντί να ψάχνεις σε βιβλίο ή στο google έχεις πιο έτοιμη Α' ύλη. Ετσι προς το παρόν θα έχουμε μετακίνηση σε άλλα επαγγέλματα και δεν θα έχουμε ραγδαία αύξηση της ανεργίας. Φυσικά στο μέλλον (δεν μπορώ να προβλέψω με ακρίβεια το πότε) η τεχνολογία θα έχει ΑΙ που αυτοεξελίσσεται και ρομποτική που θα είναι καλύτερη από το άνθρωπο. Εκεί οι άνθρωποι θα έχουν να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν να είναι κυρίαρχοι στον πλανήτη ή θα δώσουν την θέση τους στην AI και θα εξαφανιστούν όπως οι δεινόσαυροι. Οι πλούσιοι και ισχυροί πρέπει να καταλάβουν ότι η αντικατάσταση ανθρώπων που θα οδηγηθούν σε οριστική ανεργία είναι ισοδύναμη με πτώση της κατανάλωσης άρα δεν θα υπάρχει ανάγκη να αυξηθεί η παραγωγικότητα καθως ΔΕΝ θα υπάρχουν οι απαραίτητοι καταναλωτές. Το μόνο που πρέπει να καταλάβουμε ΟΛΟΙ είναι ότι οι άνθρωποι για να συνεχίσουν να είναι το κυρίαρχο είδος στον πλανήτη θα πρέπει τα μηχανήματα να υπηρετούν ΟΛΟΥΣ μας. Αλλιώς τα μηχανήματα ΔΕΝ μας χρειάζονται και αν έχουν την ανεξαρτησία σκέψης και την δυνατότητα θα ΜΑΣ εξαλείψουν ΟΛΟΥΣ (δεν θα επιβιώσουν ούτε οι πλούσιοι ούτε οι ισχυροί). Η ΑΙ είναι σαν την τεχνολογική εξέλιξη των όπλων. Οταν φτάσαμε στην απόκτηση πυρηνικών καταλάβαμε ότι το δόγμα MAD είναι αυτό που θα εξασφάλιζε την συνέχεια της ύπαρξης μας. Ελπίζω να φτιάξουμε αντίστοιχο δόγμα και για την ΑΙ. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από nova_centurion 2
SilentVoice Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ο Μπονάτσος τα έλεγε και δεν ακούγαμε. Είσαι παιδί μου πειρασμός... ΑΙ ΑΙ ΑΙ ΑΙ ΑΙ Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από SilentVoice
ea6gka Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ο προ-τελευταιος που θα χασει την δουλεια του θα ειναι ο αφισσοκολλητης, μετα ο μπατσος θα κλεισει τη πορτα. Εγω παντως να απαντησω σοβαρα πιστευω οτι η μεγαλυτερη απειλη για τις δουλειες στον ανεπτυγμενο κοσμο ειναι η εργασια απο το σπιτι, γιατι να πληρωνει καποιος στην Ευρωπη πχ ενα ευρωπαιο επιστημονα πχ 5.000 το μηνα με τις εισφορες του και να μην παρει εναν ινδο με 1000 το μηνα που θα κανει και παπαδες? Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από ea6gka
tsagas_lr Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, ea6gka είπε Ο προ-τελευταιος που θα χασει την δουλεια του θα ειναι ο αφισσοκολλητης, μετα ο μπατσος θα κλεισει τη πορτα. Εγω παντως να απαντησω σοβαρα πιστευω οτι η μεγαλυτερη απειλη για τις δουλειες στον ανεπτυγμενο κοσμο ειναι η εργασια απο το σπιτι, γιατι να πληρωνει καποιος στην Ευρωπη πχ ενα ευρωπαιο επιστημονα πχ 5.000 το μηνα με τις εισφορες του και να μην παρει εναν ινδο με 1000 το μηνα που θα κανει και παπαδες? To δοκιμασανε στην εταιρεια ΙΤ που εργάζομαι. (28.000 προσωπικο παγκοσμιως) Δεν κανουν και τοσο παπαδες οσο νομιζεις οι Ινδοι.
jimarass26 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, CyanBlue είπε Ας πάρουμε μια απλή περίπτωση: Του τηλεφωνικού κέντρου. Μέχρι πρότινος απασχολούνταν άνθρωποι που με φυσικό λόγο σου έδιναν απαντήσεις. Σήμερα θα απαντήσει "robot" με μενού για τις περισσότερες περιπτώσεις θεμάτων που θα δεχτεί το τηλεφωνικό κέντρο. Οι άνθρωποι περιορίστικαν στο ελάχιστο και για τα απολύτως απαραίτητα. Ευχαριστημένη η εταιρία (πχ τράπεζα) που δεν απασχολεί κόσμο στο τηλεφωνικό κέντρο. Η υποδομή και η άνθρωποι που την έφτιαξαν πληρώθηκαν, αλλά είναι απείρως λιγότεροι και τα χρήματα που δαπανήθηκαν ήταν πολύ λιγότερα σε σχέση με τους μισθούς των μέχρι πρότινος απασχολύμενων. Από την πλευρά του πελάτη (εμένα) τα νεύρα μου είναι κρόσια γιατί αργώ να έχω απάντηση στο θέμα που με απασχολεί, και την ίδια στιγμή εγώ δεν οφελούμαι ούτε οικονομικά ούτε χρονικά από το αυτοματοποιημένο σύστημα. Ας πάρουμε όσες περιπτώσεις θες. Πάλι δεν αντιλαμβάνεσαι και προσπερνάς 2 συγκεκριμένα πράγματα. 1) ποιος θα αγοράζει 2) ότι θα αλλάξουν οντως οι δουλειές. Πήγαινε 100 χρόνια πίσω και πες ότι θα: έχουμε κάποια στιγμή Ίντερνετ, θα έχουμε αγροτικά μηχανήματα, αμάξια παντου.Τρένα. Ασύρματα τηλέφωνα.κτλ Τι θα έλεγαν. Ποσά επαγγέλματα επιβίωσαν τα τελευταία 100 χρόνια; Το 5%; Ο αυτοματισμός και η πληθώρα ενέργειας που σύντομα έρχεται θα αλλάξει αρδην την κοινωνία και τον τρόπο ζωής μας. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2023 από jimarass26
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα