argimeg Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Τα επαγγέλματα του μέλλοντος: Ελαιοχρωματιστής-Υδραυλικός-Πλακατζής-Ηλεκτρολόγος-Σοβατζής-Γυψοσανιδάς κ.ο.κ 12 2
jerry banana Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Αυτά τα νέα δεν μαρεσουν γιατί καλό και το αστείο αλλά καταντάει τρομακτικό . 1
kokoviosR Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Προφανως ο τυπος, ειτε λογω αναγκης νοικοκυρεματος ,ειτε λογω αναγκης περικοπης εξοδων, θα χρειαστει απολυσεις και το παραμυθακι με την τεχνητη νοημοσυνη πουλαει...Εν τω μεταξυ ποιος θα τα ριξει στον κακο CEO, οταν η τεχνολογια τρεχει και ο καλος CEO ακολουθει τις επιταγες της; Προσεχως και οι έλληναραδες παραγωγοι φραουλας στην Μανωλαδα Ηλειας θα απολυουν Πακιστανους λογω της ελευσης της τεχνητης νοημοσυνης. Να μου το θυμηθειτε! 3
magictoboggan Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, tsagkas21 είπε Δε θα μου φαινόταν περίεργο ο τρίτος παγκόσμιος να είναι κινήματα εργαζομένων vs το 1% του πλούτου γτ απότι φαίνεται θα είναι προνόμιο να έχεις δουλειά στο μέλλον Όταν φτάσει η κατάσταση σε τέτοιο σημείο θα έχουν ήδη δημιουργήσει το παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα.
imperialplay3r Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) οπότε σε δέκα χρόνια από τώρα μόνο με επιδόματα από το κράτος θα ζεις και αυτά αν είσαι καλό παιντί θα τα έχεις. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από imperialplay3r 2
BlackRose56 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Οπως είπα και στο άλλο ποστ μου πρέπει να βάλουν νόμους γιατί αλλιώς βαψτα μαύρα, ναι μεν θα έχεις άλλες δουλείες άλλα μέχρι πότε ? Δεν φταίει μόνο η IBM αλλά και αυτοί που πιέζουν απο πίσω για να βάλουν σε ισχύει τεχνητή νοημοσύνη, συγκεκριμένα εταιρίες και επενδύτες. Εγω πιστεύω, οτι τεχνητή νοημοσύνη θα έπρεπε να βοηθά τους ανθρώπους παράλληλα και όχι να παίρνει θέσεις. Ενα τηλεφωνικό κέντρο θα ήταν καλύτερα να δουλεύει με τεχνητή νοημοσύνη το βράδυ μόνο και τίποτα αλλο. Αναφορά σε κείμενο Το πρώτο τμήμα της εταιρείας που θα «δει» τις θέσεις εργασίας να μειώνονται, δεν είναι το «front office», δηλαδή το τμήμα που έχει την ευθύνη αλληλεπίδρασης με πελάτες της εταιρείας (πωλήσεις, υπηρεσίες μάρκετινγκ, παροχή υπηρεσιών μετά την πώληση κ.ά) Το έχουν κάνει ηδη με μποτάκια και αυτόματες ερωτήσεις και απαντήσεις, όταν καλείς και σου λέει πάτα 1 για αυτό 2 για εκεινο, μια χαρά θα δουλέψει για αυτούς. Αναφορά σε κείμενο Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται να επηρεαστούν τουλάχιστον 7.800 θέσεις εργασίας στην IBM από τη χρήση της AI μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Ναι άλλα τουλάχιστον βοήθα τους καινούρια δουλειά, τους απολύεις που τους απολύεις.
freegr Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Το είχα γράψει στο φόρουμ μόλις 2 φορές με αφορμή αλλά άρθρα για την ΑΙ και μάλιστα ΕΙΔΑ ότι είχε το ενδιαφέρον κι άλλων φίλων. Δυστυχώς οι ανησυχίες μου επιβεβαιώνονται πλέον ως αληθινές και φοβάμαι ότι μετά το κύμα απολύσεων θα δούμε κι αλκές εταιρίες να υποκαθιστούν εργαζόμενους με την Α.Ι. 1
Akisvicky Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 και καλα θα κανει ,θα ακολουθησουν κ αλλοι ,περιττοι πλεον οι ανθρωποι ως ποσοτητα πανω στον πλανητη ,για σου ρε μπιλ γκειτς ησουν κ εισαι μπροστα ,ξερεις εσυ... 1 1
Eloy Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ νόμιζα οτι οι εργαζόμενοι στην ΙΤ περίμεναν αύξηση των θέσεων... όχι μείωση... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από Eloy
safridia Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, magictoboggan είπε Όταν φτάσει η κατάσταση σε τέτοιο σημείο θα έχουν ήδη δημιουργήσει το παγκόσμιο εγγυημένο εισόδημα. Να εισαι σιγουρος οτι θα υπαρχει ενα παγκοσμιο εγγυημενο εισοδημα και κυριως οτι αυτο θα σου επιτρεπει να ζεις και οχι να επιβιωνεις οριακα
neo80 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Η διασπορά του φόβου της απώλειας της εργασίας, είναι το μεγαλύτερο όπλο του καπιταλισμού. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δεν ξέρω τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας και την επίδραση της ΑΙ. Η πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες σχετικές με αυτή, δημιούργησαν τις τρεις τελευταίες δεκαετίες δεκάδες εκατομμύρια, ίσως και εκατοντάδες εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας παγκοσμίως. Άμα πάμε τώρα σε βιομηχανική αυτοματοποιηση που αυτή ξεκίνησε σιγά σιγά ακόμα και πριν το 50, έμειναν ακόμα περισσότεροι άνεργοι αλλά βρήκαν δουλειά άλλοι τόσοι στις εταιρείες παραγωγής αυτών των τεχνολογιών. Παρατηρώ ότι με την έλευση νέων μετα-εργαλείων, δηλαδή μετά από αυτές τις "νέες τεχνολογίες" όπως ΑΙ κτλ, θα μείνουν ανεργοι όσοι βρήκαν δουλειά σε αυτούς τους τομείς. Δεν γνωρίζω αν αυτοί θα απορροφηθουν σε άλλους τομείς η σε τομείς που θα ασχολουνται με την ίδια την ΑΙ. Προβλέπω ότι ο μόνος τρόπος να περιοριστεί το φαινόμενο είναι το πέρασμα και η ανάπτυξη της ΑΙ να γίνει με κρατικό έλεγχο και να υπάρχουν περιορισμοί παντού, κάτι άλλο δεν βλέπω. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα