ElisavetKat Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Καλησπέρα, γνωρίζει κάποιος αν το ποσοστό αναπηρίας έχει μηδενική συμμετοχή σε εξετάσεις ή φάρμακα;
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Όσο και να ψάξεις καθαρή απάντηση δεν θα λάβεις. Καταρχήν δεν αναφέρεις αν μιλάμε για ασφαλισμένο η για ανασφαλιστο άτομο. Υπάρχουν μερικές ασθένειες και αναπηρίες που ανάλογα το ποσοστο τους από το ΚΕΠΑ, έχουν μηδενικό ποσοστό συμμετοχής σε φάρμακα και εξετάσεις. Αν μιλάμε για ανασφαλιστο τότε μόνο από γιατρό δημοσίου νοσοκομείου. Οι ιδιώτες νομίζω μόνο φάρμακα γράφουν δωρεάν. Επίσης σε φάρμακα το ποσοστο συμμετοχής που γράφει η παραπομπή ισχύει μόνο για γενοσημα, αν είναι για μη γενοσημα τότε πληρώνεις παραπάνω. Μπάχαλο γενικά σε αυτό το θέμα όσους και να ρωτησεις θα σου πουν κάτι διαφορετικό.
Extacy156 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Ναι είναι λίγο μπαχαλο το θέμα. Εγώ με 85% αναπηρία έχω μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα εξετάσεις κλπ αν βοηθάει
teot Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Extacy156 είπε Ναι είναι λίγο μπαχαλο το θέμα. Εγώ με 85% αναπηρία έχω μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα εξετάσεις κλπ αν βοηθάει Μηδενική συμμετοχή μόνο στα φάρμακα που αφορούν και δικαιολογούνται από την νόσο σου και όχι σε όλα.... και δεν χρειάζεται ποσοστό αναπηρίας αλλά για συγκεκριμένες νόσους μπορούν να γράψουν οι γιατροί τα φάρμακά τους χωρίς συμμετοχή ανεξάρτητα αν υπάρχει η όχι απόφαση αναπηρίας. Για τις εξετάσεις ναι ισχύει... για ποσοστό αναπηρίας από 80% και πάνω γράφονται χωρίς συμμετοχή. Το κακό είναι ότι δεν του το βγάζει αυτόματα το σύστημα αλλά πρέπει εσύ κάθε φορά να θυμηθείς να του το πείς, να του δώσεις την απόφαση να την περάσει για να βγεί το παραπεμπτικό με μηδενική συμμετοχή. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από teot
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, Extacy156 είπε Ναι είναι λίγο μπαχαλο το θέμα. Εγώ με 85% αναπηρία έχω μηδενική συμμετοχή σε φάρμακα εξετάσεις κλπ αν βοηθάει στα φάρμακα έχεις μηδενική σε κάποια στις εξετάσεις που κάνει σε εργαστήρια ειναι μηδενική θα πρέπει να το αναφέρεις όμως στον γιατρό σου όταν κάνει εξετάσεις να στο γράφει.
Extacy156 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Ναι δεν γνωρίζω λεπτομέρειες. Απλά μου το είχαν αναφέρει κάποια στιγμή οι γιατροί περί μη συμμετοχής οπότε το μετέφερα εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα