Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ηρθε η ωρα για αγορα αυτοκινητου μετα απο 15 χρονια χρησης Opel Astra του 04, το budget μου επιτρεπει την αγορά των εξης επιλογών, μιας και οι τιμες εχουν αυξουσα πορεια. Ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη για αμαξι για πολη/ταξιδια στην εθνικη (160-180 χλμ/ωρα σταθερα χωρις να μουγκριζει ο κινητηρας) ? 

• Peugeot 308
  • Focus 
  • Seat Leon
  • Honda civic
  • Insignia opel

Eπιπροσθετα, με ενδιαφερουν και τα εξης crossακια/ small suvs:

• Puma
  • Kadjar
  • Tiguan
  • Grandland
  • Cupra Formentor

Υ,Γ: Το αμαξι θα ειναι diesel.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για 180χλμ σταθερά χωρίς να μουγκρίζει ο κινητήρας,σε Diesel,

κανενα από αυτά.

Το civic δεν βγαίνει σε πετρέλαιο.

Δημοσ.

για να λέει 180 λογικά θα είναι στη Γερμανία ο φίλος, αν και εκεί με τα έργα, καιρό έχω να δω μεγάλο μέρος χωρίς όρια. απ τα αυτοκίνητα που προτείνεις, εγώ θα έλεγα το peugeot. Το leon το είχα πάρει σε ένα ταξίδι (εταιρικό) αλλά προτιμώ το octavia μεταξύ αυτών. Σε ταχύτητες πάνω απο 140-150 ο αέρας ακουγόταν αρκετά στο leon. Το peugeot μου άρεσε αρκετά το εσωτερικό, και ειδικά το μικρότερο τιμόνι που βάζουν οι Γάλλοι. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Stevenkap είπε

Τι εννοεις; Γιατι φταιει το diesel?

και ναι, βγαινει το civic σε πετρελαιο

Το καινούριο civic δεν βγαίνει.

Για καινούρια ή για μεταχειρισμένα μιλάς;

Τα υπολοιπα που ανεφερες,σε πετρέλαιο, δεν έχουν αρκετή ιπποδύναμη και κυβισμό για να πας σταθερά και άνετα με 180.

Ελπιζω όντως,όπως ειπώθηκε να είσαι Γερμανία και να μιλάς για τέτοιες ταχύτητες σε σημεία Autobahn,χωρις όριο ταχυτητας,όπου γνωρίζουν πως να κινούνται σε εθνική οδό,και όχι για Ελλάδα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

formentor ξεχνας...μόνο petrol βγαινει...

για ταξιδι στα 160-180 km/h καλύτερα χαμηλό αυτοκίνητο γιατί ο θόρυβος του αέρα καλύπτει τον θόρυβο του κινητηρα... 

leon 5-τάχυτο...εκτός και αν κοιτάς για αυτόματο..(δεν το προτείνω)

το insignia είναι το πιο μεγαλο απο ολα...(μηπως εννοείς astra?)

αναμεσα λοιπόν σε όλα τα hatchback που αναφερεις εγω θα πηγαινα στο honda ή στο πιο καλοσυντηρημενο που θα βρεις...

Επεξ/σία από pananton
Δημοσ.

Εχω οδηγησει υψηλο αμαξι , opel crossland με 170 και δεν ενιωσα αυτο που λες σχετικα με τον θορυβο.

Επισης, αναζητω απο κούτα ή στην χειροτερη ελαφρως μεταχειρισμενο 5ετιας.

Κανω πολλα χιλιομετρα και χρειαζομαι κατι ανετο και γρηγορο , αλλα και συμβατο με αμαξι πολης. Συνεπως, γι'αυτο εχω καταληξει στα μοντελα που ανεφερα.

Δε με πειραζει να ναι με ταχυτητες ή αυτοματο.

Δημοσ.

ok μπορεί να μην σε ενόχλησε αλλά λόγω ύψους έχει διαφορά στον αεροδυναμικό θόρυβο. ειδικά το crossland που είναι πιο ψηλό από αλλά αντίστοιχα. αρα το θέμα θορύβου δεν σε απασχολεί. 

το puma στα suv που αναφέρεις είναι το πιο μικρό και το πιο ενδιαφέρον οδηγικά. αν ήταν για suv αυτό θα σου πρότεινα. εκτός από το cupra που είπαμε είναι μόνο petrol. 

πάμε τώρα στα χαμηλά. είμαι σχεδόν σίγουρος πως μπερδεύεις astra με insignia γιατί το insignia είναι μεγαλύτερης κατηγορίας. 

οπως και να έχει ανάμεσα σε όλα που αναφέρεις αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει η σχεδιαστή του civic τότε πας για civic. 

στην θέση σου επειδή όλα είναι αξιόλογα από αυτά που αναφέρεις, θα  εψαχνα  για το πιο καλοσυντηρημενο 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, pananton είπε

ok μπορεί να μην σε ενόχλησε αλλά λόγω ύψους έχει διαφορά στον αεροδυναμικό θόρυβο. ειδικά το crossland που είναι πιο ψηλό από αλλά αντίστοιχα. αρα το θέμα θορύβου δεν σε απασχολεί. 

το puma στα suv που αναφέρεις είναι το πιο μικρό και το πιο ενδιαφέρον οδηγικά. αν ήταν για suv αυτό θα σου πρότεινα. εκτός από το cupra που είπαμε είναι μόνο petrol. 

πάμε τώρα στα χαμηλά. είμαι σχεδόν σίγουρος πως μπερδεύεις astra με insignia γιατί το insignia είναι μεγαλύτερης κατηγορίας. 

οπως και να έχει ανάμεσα σε όλα που αναφέρεις αν είσαι από αυτούς που τους αρέσει η σχεδιαστή του civic τότε πας για civic. 

στην θέση σου επειδή όλα είναι αξιόλογα από αυτά που αναφέρεις, θα  εψαχνα  για το πιο καλοσυντηρημενο 

Δεν εχω οδηγησει ποτε πολυ χαμηλο αμαξι. Το civic ενω γαμαει σαν design, το βρισκω αρκετα χαμηλο. Θα χω θεμα σε σαμαρακια με αμορτισερ ή ουτε καν;

Επισης εκλεισα ενα test drive για peugeot 308, πολυ δυνατο αμαξι, μου αρεσε ο ηχος του κινητηρα πολυ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Stevenkap είπε

Δεν εχω οδηγησει ποτε πολυ χαμηλο αμαξι. Το civic ενω γαμαει σαν design, το βρισκω αρκετα χαμηλο. Θα χω θεμα σε σαμαρακια με αμορτισερ ή ουτε καν;

Επισης εκλεισα ενα test drive για peugeot 308, πολυ δυνατο αμαξι, μου αρεσε ο ηχος του κινητηρα πολυ.

οπα μισό, αν προέρχεσαι από ψηλά οχήματα τότε τα χαμηλά θα σου φανούν κάπως…

κανένα θέμα δεν θα έχεις με αμορτισέρ η σαμαράκια. 

αφού όμως προέρχεσαι από ψηλά γιατί δεν κοιτάς πάλι για ψηλά;

Δημοσ.
Στις 3/5/2023 στις 7:51 ΜΜ, Stevenkap είπε

Καλησπέρα, ηρθε η ωρα για αγορα αυτοκινητου μετα απο 15 χρονια χρησης Opel Astra του 04, το budget μου επιτρεπει την αγορά των εξης επιλογών, μιας και οι τιμες εχουν αυξουσα πορεια. Ποια θα ηταν η καλυτερη επιλογη για αμαξι για πολη/ταξιδια στην εθνικη (160-180 χλμ/ωρα σταθερα χωρις να μουγκριζει ο κινητηρας) ? 

• Peugeot 308
  • Focus 
  • Seat Leon
  • Honda civic
  • Insignia opel

Eπιπροσθετα, με ενδιαφερουν και τα εξης crossακια/ small suvs:

• Puma
  • Kadjar
  • Tiguan
  • Grandland
  • Cupra Formentor

Υ,Γ: Το αμαξι θα ειναι diesel.

Κοίτα civic 8th gen έχω από θόρυβο δεν είμαι ευχαριστημένος 

Θεωρώ ότι τα γερμανικά έχουν καλύτερη ποιότητα ηχομόνωσης

Για cross δεν έχω άποψη 

Υγ από άποψη βλαβών πάντως το Civic σκυλί μαύρο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...