Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα και καλό μήνα !

Εχω βρει ένα προπτυχιακό που με ενδιαφέρει ( συγκεκριμένα διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών ) στο ΕΑΠ. 
Είναι 4 χρόνια και για να πάρεις πτυχίο πρέπει να συμπληρώσεις 12 ΘΕ(θεματικές ενότητες ) που η κάθε μια αντιστοιχεί σε ένα μάθημα  . Κάθε θεματική ενότητα είναι ετήσια με εξετάσεις στο τέλος του έτους και μπορείς να πάρεις μέχρι 3 ανά έτος . Η απορία που έχω είναι η εξής . Πήρα τηλέφωνο στην γραμματεία να ρωτήσω πόσες ώρες είναι η κάθε θεματική ενότητα εβδομαδιαία . Και με ενημέρωσαν ότι ο χρόνος που αντιστοιχεί σε κάθε ΘΕ εβδομαδιαία είναι 10 ώρες χωρίς όμως να ξέρουν να μου πουν εάν αυτός ο χρόνος αφορά μόνο την παρακολούθηση των μαθημάτων ή αφορά και τον χρόνο που έχουν υπολογίσει ότι θα χρειαστεί για να μελετήσουμε - διαβάσουμε την ΘΕ. Υπάρχει κάποιος που να έχει παρακολουθήσει το συγκεκριμένο προπτυχιακό και να μπορεί να με ενημερώσει τι ισχύει ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

κάθε ΘΕ αντιστοιχεί σε 3 μαθήματα του αντίστοιχου συμαβατικου πανεπιστημιου 

η ΔΕΟ δεν έχει εξάμηνα αλλά χρόνο, δλδ ξεκινάει το έτος Οκτώβρη και τελειώνει Ιούνιο για κάθε ΘΕ 

1η εξεταστική ειναι τον Ιούνιο ενώ η 2η Ιούλιο περίπου
Αυτό ισχύει για κάθε ΘΕ σε όλο το ΕΑΠ με ετήσιες ΘΕ

μέσα στον χρόνο παρακολουθεις ΟΣΣ 4-5 ανά ΘΕ και λυνεις εργασίες 4-6.
Στις ΟΣΣ θα γνωρίσεις συμφοιτητες και τον ΣΕΠ της εκάστοτε ΘΕ 

Στις εργασίες πρέπει να βγάλεις μέσο όρο 5 για να μπορέσεις να δωσεις και μετά να πάρεις τουλάχιστον άλλο ένα 5 για να περάσεις την ΘΕ στη 1η εξέταση ή στην επαναληπτική.

οι 10 ώρες που σου είπαν από τη γραμματεία μάλλον εννοούσαν τη προσωπική σου ενασχόληση γιατί δεν υπάρχουν παρακολουθήσεις παρά μόνο αυτές οι 4-5 ΟΣΣ το χρόνο ανά ΘΕ οι οποίες ειναι και 3ωρες. Στην αρχή του έτους θα σου δοθεί το οργανόγραμμα της εκάστοτε ΘΕ με την ύλη που θα πρέπει να μελετάς κάθε εβδομάδα. Τώρα αν εσύ θα είσαι ΟΚ με 10 ώρες ή με 20 ώρες ανα εβδομάδα ειναι δικό σου θέμα.

Όλα τα χρόνια οι ΟΣΣ ήταν δια ζώσης όπως και οι εξετάσεις. Όμως τα χρόνια του covid έγιναν απομακρισμένα με τηλεδιασκέψεις. Οι φοιτητές θέλουν να τα κρατήσουν όπως έχουν για αυτο έχει ξεσπάσει ένας εμφύλιος !!!!

Επεξ/σία από @zouve@
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 3/5/2023 στις 9:55 ΠΜ, LabrakisG1992 είπε

Καλημέρα και καλό μήνα !

Εχω βρει ένα προπτυχιακό που με ενδιαφέρει ( συγκεκριμένα διοίκηση επιχειρήσεων και οργανισμών ) στο ΕΑΠ. 
Είναι 4 χρόνια και για να πάρεις πτυχίο πρέπει να συμπληρώσεις 12 ΘΕ(θεματικές ενότητες ) που η κάθε μια αντιστοιχεί σε ένα μάθημα  . Κάθε θεματική ενότητα είναι ετήσια με εξετάσεις στο τέλος του έτους και μπορείς να πάρεις μέχρι 3 ανά έτος . Η απορία που έχω είναι η εξής . Πήρα τηλέφωνο στην γραμματεία να ρωτήσω πόσες ώρες είναι η κάθε θεματική ενότητα εβδομαδιαία . Και με ενημέρωσαν ότι ο χρόνος που αντιστοιχεί σε κάθε ΘΕ εβδομαδιαία είναι 10 ώρες χωρίς όμως να ξέρουν να μου πουν εάν αυτός ο χρόνος αφορά μόνο την παρακολούθηση των μαθημάτων ή αφορά και τον χρόνο που έχουν υπολογίσει ότι θα χρειαστεί για να μελετήσουμε - διαβάσουμε την ΘΕ. Υπάρχει κάποιος που να έχει παρακολουθήσει το συγκεκριμένο προπτυχιακό και να μπορεί να με ενημερώσει τι ισχύει ;

Δεν υπαρχουν στανταρ ωρες διαβασματος ανα εβδομαδα στο ΕΑΠ, όποιο κι αν ειναι το προγραμμα. Αυτο ειναι ατομικη υποθεση, μπορει να ειναι και 3 ωρες τη βδομαδα, μπορει και 20, αναλογα τους ρυθμους του καθενος.

Τα μαθηματα, στις ετησιες ενοτητες οπως η ΔΕΟ, ειναι συνολικα 5 ανα ακαδημαικο ετος (Οκτωβριος-Μαιος), περιπου ανα 40 ημερες χοντρικα. Γινονται αυστηρα μόνο Σ/Κ και αν θες τα παρακολουθεις, δεν ειναι υποχρεωτικο. 

Ενότητες μπορεις να παρεις απο 1 μεχρι 3 το χρόνο μαξ, δεν υπαρχει το κλασσικο οριο σπουδων του ν+2 στο ΕΑΠ.

Καθε ενοτητα εχει 4 εργασιες στη διαρκεια του ετους, με τις 3 να ειναι υποχρεωτικες. Πρέπει συνολικα να μαζεψεις βαθμο 20 απο αυτες τις 3 ή 4 εργασιες για να εχεις δικαιωμα να δωσεις τελικες εξετασεις.

Ο,τι αλλη απορια εχεις, μπορεις να μου στειλεις και προσωπικο, αν θες. Εγω φετος τελειωνω τη ΔΕΟ, μετα απο 6 χρονια σπουδων.

Επεξ/σία από Dark_panel
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 4/5/2023 στις 1:27 ΠΜ, Dark_panel είπε

Δεν υπαρχουν στανταρ ωρες διαβασματος ανα εβδομαδα στο ΕΑΠ, όποιο κι αν ειναι το προγραμμα. Αυτο ειναι ατομικη υποθεση, μπορει να ειναι και 3 ωρες τη βδομαδα, μπορει και 20, αναλογα τους ρυθμους του καθενος.

Τα μαθηματα, στις ετησιες ενοτητες οπως η ΔΕΟ, ειναι συνολικα 5 ανα ακαδημαικο ετος (Οκτωβριος-Μαιος), περιπου ανα 40 ημερες χοντρικα. Γινονται αυστηρα μόνο Σ/Κ και αν θες τα παρακολουθεις, δεν ειναι υποχρεωτικο. 

Ενότητες μπορεις να παρεις απο 1 μεχρι 3 το χρόνο μαξ, δεν υπαρχει το κλασσικο οριο σπουδων του ν+2 στο ΕΑΠ.

Καθε ενοτητα εχει 4 εργασιες στη διαρκεια του ετους, με τις 3 να ειναι υποχρεωτικες. Πρέπει συνολικα να μαζεψεις βαθμο 20 απο αυτες τις 3 ή 4 εργασιες για να εχεις δικαιωμα να δωσεις τελικες εξετασεις.

Ο,τι αλλη απορια εχεις, μπορεις να μου στειλεις και προσωπικο, αν θες. Εγω φετος τελειωνω τη ΔΕΟ, μετα απο 6 χρονια σπουδων.

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Σκέφτομαι να το ξεκινήσω κι εγώ σύντομα και αργότερα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση ως καθηγητής. Ποια είναι η άποψή σου; Πώς σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το πτυχίο σου; Είναι το πρώτο σου πτυχίο αυτό; 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, yoannzisis είπε

Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα. Σκέφτομαι να το ξεκινήσω κι εγώ σύντομα και αργότερα να ασχοληθώ με την εκπαίδευση ως καθηγητής. Ποια είναι η άποψή σου; Πώς σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις το πτυχίο σου; Είναι το πρώτο σου πτυχίο αυτό; 

Είναι το 2ο πτυχίο μου, μιας και το 1ο δε μου αρεσε και δεν ασχολήθηκα ποτέ. 

Θα ασχοληθω κυρίως ακαδημαϊκά, σε συνδυασμο με τομεις της Πληροφορικης, οπως τα big data (τωρα ξεκινησα το διδακτορικό μου), αλλά δεν αποκλειω και κατι αλλο στο μελλον.

Ειναι ενα πτυχιο που μπορει να χρησιμοποιηθει με πολλους τροπους, αναλογως τα ενδιαφέροντα του καθενος.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Είμαι και εγώ στη ΔΕΟ. Τώρα είμαι στο 5ο έτος και ευελπιστώ του χρόνου να το ολοκληρώσω. Θα έλεγα ότι κάθε θεματική ενότητα έχει διαφορετικό επίπεδο δυσκολίας που αναλογεί σε διαφορετικό χρόνο μελέτης. Εγώ σου προτείνω με 1000 να ξεκινήσεις αυτό το μακρύ ταξίδι γιατί θα αποκτήσεις παρα πολλές γνώσεις γύρω από το επιχειρειν. Ότι απορία μπορείς και εμένα να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα. @Dark_panel θα ήθελα και εγώ να συνεχίσω την εκπαίδευση αφού ολοκληρώσω την ΔΕΟ, εσυ ξεκίνησες διδακτορικό χωρίς μεταπτυχιακό; Και αν επιτρέπεται που;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, blade-17 είπε

@Dark_panel θα ήθελα και εγώ να συνεχίσω την εκπαίδευση αφού ολοκληρώσω την ΔΕΟ, εσυ ξεκίνησες διδακτορικό χωρίς μεταπτυχιακό; Και αν επιτρέπεται που;

Εχω ηδη ενα πτυχιο κι ενα μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη, οπότε γι αυτο ο καθηγητης μου με πηρε για διδακτορικό. Δε χρειαζοταν να περιμενει το 2ο πτυχιο ή το 2ο μαστερ που θα κανω.

Το διδακτορικο το κανω πανω στο Ψηφιακο Μάρκετινγκ και στο decision making.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dark_panel είπε

Εχω ηδη ενα πτυχιο κι ενα μεταπτυχιακο στην Πληροφορικη, οπότε γι αυτο ο καθηγητης μου με πηρε για διδακτορικό. Δε χρειαζοταν να περιμενει το 2ο πτυχιο ή το 2ο μαστερ που θα κανω.

Το διδακτορικο το κανω πανω στο Ψηφιακο Μάρκετινγκ και στο decision making.

Παρα πολύ ενδιαφέρον, σου εύχομαι κάθε επιτυχία και καλή δύναμη. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...