Προς το περιεχόμενο

Xiaomi 13 ( το απλο) ή S23 Plus ?

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από RaNd,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 ώρες πριν, RaNd είπε

Θα μπορουσα να το μετραω σε MIPs & FLOPS ... 😇

Οταν έχουμε το ιδιο hardware (σε μεγαλο βαθμο) γιατι "δεν αξιζει" τα $$ που το ζητανε ?

Ποτε εγινε η Samsung status symbol  και μονο το ονομα δικαιολογεί υψηλη τιμή ?

Ακόμα και στα ιδια $$, προσπαθω να βρω έναν λόγο ( ή παραπάνω) για να ξεβολευτώ και να παω σε Samsung ξανά, μετά απο χρόνια....

Δεν ειναι τοσο το status symbol, αλλα η καλύτερη υποστήριξη σε after sales & σε ενημερώσεις λογισμικού/ασφαλείας.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/5/2023 στις 11:33 ΜΜ, beatshooter είπε

Υπάρχει κάποιος να μας πει εμπειρία από το χιαομι13; Ψάχνω ψάχνω και δεν βλέπω γνώμες! Βλέπω πως παίζει σε καλή τιμή από εξωτερικό και με ψήνει η αγορά του. Μεταξύ των δύο είμαι και εγώ για αγορά αλλά με αποθαρρύνει πολύ η αργή φόρτιση του σαμυ. Είμαι με ποκο φ2 οπότε το miui δεν αποτελεί ζήτημα.

Πριν 20 ημέρες έδωσα το Xiaomi 12 pro και πήγα στο Xiaomi 13. Ενω δεν μπορω να βρώ κάποιο σοβαρό ψεγάδι στη συσκευή, (εξαιρετικη οθόνη, γρηγορο, δε ζεταίνεται στη μέτρια χρήση του για Call of Duty, εξαιρετική κάμερα), το βρήκα κάπως "φτηνό" στο χέρι μου, κάπως "ψεύτικο", δε μου έδινε (εμένα προσωπικά, γιατί περι ορέξεως κολοκυθόπιτα) την αίσθηση μιας στιβαρής συσκευής. Αυτό, σε συνδυασμό και με τη μικρή (για τα γούστα μου) οθόνη με έκανε να το ανταλλάξω μέσα σε 3 ημέρες με το S23+ (που το αγάπησα απο την πρώτη στιγμή, είναι μια εξαιρετική συσκευή κι ας φορτίζει πιο αργά). Γενικά λοιπόν, κι επειδή μεταξυ Mi 12 pro kai Mi 13 δεν ειδα ΚΑΜΙΑ διαφορά στην πράξη (ακόμα και στην κάμερα-να τονίσω είμαι απλ΄'ος ερασιτεχνικός χρήστης και δεν έχω επαγγελματικές απαιτήσεις απο την κάμερα) αυτή η "αναβάθμιση" δεν βλέπω να αξίζει : το αντίθετο μάλλο, αν ήταν να ξαναπάρω μια απο τις δυο συσκευές θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το 12 pro. 

Δημοσ.

Πριν κάθε αγορά συστήνεται μια επισκεψη σε κατάστημα που έχει ανοικτά κινητά, να δει όποιος ενδιαφέρεται τις επιλογές του .

Η συνολική ποιότητα ,το στήσιμο της συσκευης σε συνδιασμό με το UI τους , είναι το σημαντικό ,τα υπόλοιπα γούστα καθενός .

Σαν γενική πρακτική ,αν μαθεις σε samsung λόγω του UI του ή σε κινητά με καθαρό λειτουργικό , δεν αλλάζεις και εύκολα κινητο με κάτι άλλο ,πέρα απο τις προτιμήσεις καθενός .

• Λύση
Δημοσ.

Τελικά κατέληξα στο S23+,

Αυτό που δεν μ'αρεσε στο OneUI είναι κάποιες customιες που ειχε το MIUI  και τις ειχα σε ολα τα κινητα , απο εποχη custom ROM στο S2.

κατά τα άλλα ειναι υπέροχο κινητο.

Η βασική διαφορά τους είναι MIUI vs OneUI που θέλει αρκετό διάβασμα ή/και εξοικίωση  απο το ένα στο άλλο και ανάποδα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 15/6/2023 στις 4:34 ΜΜ, achilleas777 είπε

Πριν 20 ημέρες έδωσα το Xiaomi 12 pro και πήγα στο Xiaomi 13. Ενω δεν μπορω να βρώ κάποιο σοβαρό ψεγάδι στη συσκευή, (εξαιρετικη οθόνη, γρηγορο, δε ζεταίνεται στη μέτρια χρήση του για Call of Duty, εξαιρετική κάμερα), το βρήκα κάπως "φτηνό" στο χέρι μου, κάπως "ψεύτικο", δε μου έδινε (εμένα προσωπικά, γιατί περι ορέξεως κολοκυθόπιτα) την αίσθηση μιας στιβαρής συσκευής. Αυτό, σε συνδυασμό και με τη μικρή (για τα γούστα μου) οθόνη με έκανε να το ανταλλάξω μέσα σε 3 ημέρες με το S23+ (που το αγάπησα απο την πρώτη στιγμή, είναι μια εξαιρετική συσκευή κι ας φορτίζει πιο αργά). Γενικά λοιπόν, κι επειδή μεταξυ Mi 12 pro kai Mi 13 δεν ειδα ΚΑΜΙΑ διαφορά στην πράξη (ακόμα και στην κάμερα-να τονίσω είμαι απλ΄'ος ερασιτεχνικός χρήστης και δεν έχω επαγγελματικές απαιτήσεις απο την κάμερα) αυτή η "αναβάθμιση" δεν βλέπω να αξίζει : το αντίθετο μάλλο, αν ήταν να ξαναπάρω μια απο τις δυο συσκευές θα έπαιρνα με κλειστά μάτια το 12 pro. 

Εγώ πάλι δεν θέλω μεγάλη οθόνη -συσκευη. Θέλω κάτι πιο compact. Συν ότι έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια το miui. Αλλά ακόμα και τα 700€ που το βρίσκω τα βλέπω πολλά.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, beatshooter είπε

Εγώ πάλι δεν θέλω μεγάλη οθόνη -συσκευη. Θέλω κάτι πιο compact. Συν ότι έχω συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια το miui. Αλλά ακόμα και τα 700€ που το βρίσκω τα βλέπω πολλά.

Κάπου το πήρε το μάτι μου στα 580 σε αγγελία εδώ προ ημερών. 700 είναι πολλά, μια λογική τιμή για εμένα θα ήταν τα 550-600. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...