ideal09 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, denexo είπε Προσωπικά βλέπω την πίεση και την θερμοκρασία των ελαστικών μέσω της obd θύρας και με χρήση εφαρμογής (Tire Assistant σε Corolla hybrid). Το ίδιο έκανα και με το προηγούμενο Yaris με το Carista. Είμαι πολύ συνεπής με τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών, ειδικά πριν από ταξίδια, αφού τίθεται και θέμα ασφάλειας. Έχει τύχει στο ίδιο εταιρικό πρατήριο να έχω βρει μανόμετρο ακριβείας όπου να συμφωνεί με την ένδειξη του TPMS αλλά και μανόμετρο που να ήταν εντελώς off που έδειχνε λιγότερη πίεση από την πραγματική. Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσοι οδηγοί έκαναν τα λάστιχα τους μπαλόνια και τι συνέπεια είχε αυτό στα λάστιχα τους και δυνητικά στην οδηγική τους ασφάλεια. Για νορμάλ οδήγηση σε καλές συνθήκες δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Τα εχω φουσκωσει αρκετες φορες λαθος λογω κακης ενδειξης. Εχει τυχει βεβαια να εχω και διαφορετικη αισθηση στο τιμονι. αλλα σε βρεγμένο οδόστρωμα ενδεχομενως να φαινεται εντονα στα σπινιαρισματα. Πλεον εχω βρει που πρεπει να τα φουσκωνω και εχω και γω το κεφαλι μου ησυχο. Μου χει τυχει να δω σε diesel που εχει αρκετο βαρος μπροστα και τα λαστιχα ηταν φουσκωμενα κατω απ το οριο, στις 25.000χλμ τα πλαινα εγιναν λεια και μεσα ηταν σαν καινουρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 8 λεπτά πριν, great είπε οκ γενικα ενα νουμερο ποιο ειναι, 30 ? 32 ? Δεν υπάρχει ένα για όλα.Κάθε αμάξι και λάστιχο είναι διαφορετική περίπτωση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Iasonas Pav Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, great είπε manual τωρα δεν υπάρχει και εγω αυτο θυμομουν, στο peageοt ειχε στην πορτα, τωρα δεν εχει, την τάπα δεν την εχω δει ομως θα το δω. οκ γενικα ενα νουμερο ποιο ειναι, 30 ? 32 ? Εγω σε opel corsa d βάζω 36 μπροστά 33 πίσω για eco οδήγηση σύμφωνα με τις τιμές στην τάπα. Αμα θέλεις μεγαλύτερη άνεση είναι γύρω στα 28 αν θυμάμαι καλά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, Iasonas Pav είπε Εγω σε opel corsa d βάζω 36 μπροστά 33 πίσω για eco οδήγηση σύμφωνα με τις τιμές στην τάπα. Αμα θέλεις μεγαλύτερη άνεση είναι γύρω στα 28 αν θυμάμαι καλά. και φυσικα ζεις στην επαρχια. οχι στον γαμημενο ν. αττικης. Αν βαλεις 36 στον ν. Αττικης θα πας ή απο διαλυμενη μεση και νεφρα ή διασειση απο το κεφαλι που θα κοπαναει στον ουρανο. Ο ν. Αττικης ειναι max με 30psi. Δεν πα να λεει και 40 το ταμπελάκι στο αυτοκινητο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, andreaspA είπε και φυσικα ζεις στην επαρχια. οχι στον γαμημενο ν. αττικης. Αν βαλεις 36 στον ν. Αττικης θα πας ή απο διαλυμενη μεση και νεφρα ή διασειση απο το κεφαλι που θα κοπαναει στον ουρανο. Ο ν. Αττικης ειναι max με 30psi. Δεν πα να λεει και 40 το ταμπελάκι στο αυτοκινητο. οντως ? δεν εχω ιδεα οπως καταλαβαινετε, το αυτοκινητο τα μηχανικα και αυτα δεν το κατεχω καθολου, το παω για service και δεν παει να μου πει οτι λειπει φυρικοντιο απο το αυτοκινητο και θελει 100€ θα τα δωσω 😅 33-34 εβαζα πριν απο καθε ταξιδι. Δεν ειναι μονο οι λακουβες εγω δεν μπορω και αυτο το μοναδικο πραγμα που εχουμε τα καπακια υπονομων που σε καποια σημεια ειναι ετσι φτοιαγμενα που αποφευγεις το ενα και μετα πεφτες στο αλλο, και ειναι ολα 30 εκατοστα βαθος και ακους το γκαπ και κλαις ! κατι δρομοι οπως Υμητου ας πουμε που κατεβαινω ειναι ασσύληπτο! Πραγματικα απορια εχω τι στο καλο ειναι ετσι φτοιαγμενα δεν μπορουν να τα ισωσουν ? εχω παει σε πολλες χωρες τετοιο πραγμα δεν εχω πετυχει σε δρομους! τα μισώ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Στις 3/5/2023 στις 12:37 ΜΜ, andreaspA είπε Σε καποια lidl ακομα θα υπαρχει. Εβγαλε πριν λιγες μερες μετρητικο για λαστιχα μαζι με κοφτη ζωνης και σφυρακι για να σπασεις το τζαμι. Πήρα 3. Ενα για καθε οχημα. Yπάρχει ακόμα αυτο; Ή καποιο λινκ που να ειναι το πακετο μαζί απο σκρουτζ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, great είπε οντως ? δεν εχω ιδεα οπως καταλαβαινετε, το αυτοκινητο τα μηχανικα και αυτα δεν το κατεχω καθολου, το παω για service και δεν παει να μου πει οτι λειπει φυρικοντιο απο το αυτοκινητο και θελει 100€ θα τα δωσω 😅 33-34 εβαζα πριν απο καθε ταξιδι. Δεν ειναι μονο οι λακουβες εγω δεν μπορω και αυτο το μοναδικο πραγμα που εχουμε τα καπακια υπονομων που σε καποια σημεια ειναι ετσι φτοιαγμενα που αποφευγεις το ενα και μετα πεφτες στο αλλο, και ειναι ολα 30 εκατοστα βαθος και ακους το γκαπ και κλαις ! κατι δρομοι οπως Υμητου ας πουμε που κατεβαινω ειναι ασσύληπτο! Πραγματικα απορια εχω τι στο καλο ειναι ετσι φτοιαγμενα δεν μπορουν να τα ισωσουν ? εχω παει σε πολλες χωρες τετοιο πραγμα δεν εχω πετυχει σε δρομους! τα μισώ! Δεν ασχολειται κανεις με τους δρομους. Δεν αγοράζουν ψήφους ουτε εχουν τρελες μιζες. Κυβολιθους. Κοστιζουν 20€ το τμ και τα χρεωνουν 80€/τμ . Εκει ειναι το χρημα. 10 ώρες πριν, great είπε οντως ? δεν εχω ιδεα οπως καταλαβαινετε, το αυτοκινητο τα μηχανικα και αυτα δεν το κατεχω καθολου, το παω για service και δεν παει να μου πει οτι λειπει φυρικοντιο απο το αυτοκινητο και θελει 100€ θα τα δωσω 😅 Εγω βαζω 28. Με ολοκαινουργια λαστιχα εβαλα 30, αλλα θα το ριξω. Στο χωριο μου οι χωματοδρομοι ειναι καλυτεροι απο τους δρομους Νεου Ηρακλειου, ν.ιωνιας, μαρουσι, βριλησσια, κηφισια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, great είπε Ποσο ειναι ο σωστος αερας που πρεπει να εχουν τα λαστιχα ? αλλο μπρος αλλο πίσω ? αλλο χειμωνα αλλο καλοκαιρι ? 1600 opel '09 στο λεει ο κατασκευαστης του μοντελου σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
james01gr Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Στις 3/5/2023 στις 1:01 ΠΜ, TuXaKoS είπε Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Στο εξωτερικό τα περισσότερα βενζινάδικα δεν έχουν παροχή αέρα ή έχουν επί πληρωμή. Με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα να αναφέρεται κάπου κάτι τέτοιο. Πολωνία που έχω οδηγήσει πολλές φορές ο αέρας ειναι δωρεάν. Μάλιστα αρκετά έχουν ένα σύστημα στο οποίο επιλέγεις εσύ την πίεση του αέρα που θέλεις στο ελαστικό και το φουσκώνει όσο ζητησες Την πρώτη φορά μου πήρε κάνα δεκάλεπτο να καταλάβω τι παίζει (εκεί τα πρατήρια ειναι self service.εχουν γαντακια μιας χρήσεως και βάζεις μόνος σου το καύσιμο που θέλεις) 16 ώρες πριν, great είπε 😅 Δεν ειναι μονο οι λακουβες εγω δεν μπορω και αυτο το μοναδικο πραγμα που εχουμε τα καπακια υπονομων που σε καποια σημεια ειναι ετσι φτοιαγμενα που αποφευγεις το ενα και μετα πεφτες στο αλλο, και ειναι ολα 30 εκατοστα βαθος και ακους το γκαπ και κλαις ! κατι δρομοι οπως Υμητου ας πουμε που κατεβαινω ειναι ασσύληπτο! Πραγματικα απορια εχω τι στο καλο ειναι ετσι φτοιαγμενα δεν μπορουν να τα ισωσουν ? εχω παει σε πολλες χωρες τετοιο πραγμα δεν εχω πετυχει σε δρομους! τα μισώ! Αυτό με τα καπακια γίνεται γιατί στο Ελλαντα αντί να ξυσουμε τον δρόμο και να τον στρώσουμε κανονικά, απλά ξυνουμε λίγο την επιφάνεια και ρίχνουμε από πάνω άσφαλτο να λέμε πως κάναμε δουλειά. Αυτό σηκώνει τον δρόμο σε σχέση με το αρχικό ύψος που έχει υπολογιστεο το φρεατιο και δημιουργεί την λακκούβα με το φρεάτιο από κάτω ενώ εάν υπάρχει κάποια ανωμαλία στον δρόμο και έχει υποχωρήσει το οδόστρωμα τοπικά, δεν φτιάχνεται με αποτέλεσμα σε έναν μήνα μετά το στρώσιμο να δημιουργηθεί ξανά η λακκούβα στο ίδιο σημείο. Πχ λεωφόρο ΝΆΤΟ που έχει φρεάτια στην αριστερό λωρίδα του δρόμου, σε ορισμένα σημεία είναι εντελώς επικίνδυνα. Στην γέφυρα του Ασπροπύργου αλίμονο εάν μας με 80 στην αριστερή λωρίδα στο ρεύμα προς Κόρινθο. Υπάρχει ένα εγκληματικό σαμαρακι που σε σηκώνει στον αέρα. Εάν δεν το ξερεις, άστα. Η πίεση του αέρα έχει να κάνει με το λάστιχο σουκαο το αυτοκιτο.Πχ στο fiesta με 30 ημουν Οκ, παραπάνω κοπαναγε. Στο vitara το 30 είναι πολύ λίγο, θέλει 32-33 για να είναι οκ. Στις 3/5/2023 στις 12:37 ΜΜ, andreaspA είπε Σε καποια lidl ακομα θα υπαρχει. Εβγαλε πριν λιγες μερες μετρητικο για λαστιχα μαζι με κοφτη ζωνης και σφυρακι για να σπασεις το τζαμι. Πήρα 3. Ενα για καθε οχημα. Η μεταλλική άκρη της ζώνης χρησιμεύει για να σπας το παράθυρο. Στις 3/5/2023 στις 9:55 ΠΜ, haris_216 είπε Ένας μετρητής πίεσης αέρα της επιλογής μας στο ντουλαπάκι και μετά καμία εξάρτηση από τους (σίγουρα) αναξιόπιστους μετρητές που έχουν κάποια (ή και πολλά) βενζινάδικα. Βάζεις αέρα εκεί, τσεκάρεις με τον δικό σου μετρητή και όλα κομπλέ. Αναφορικά με τις αυτόματες ενδείξεις/alarm που έχουν από τη μάνα τους πολλά νέα αυτοκίνητα (δεν αναφέρομαι στα tpms με ένδειξη πίεσης ανά ελαστικό) μην πολύ επαναπαύεστε σε αυτές σκεφτόμενοι "θα μου σφυρίξει όταν χρειαστεί φούσκωμα κάποιο λάστιχο". Αυτά είναι μόνο για κάποια περίπτωση σημαντικής απώλειας πίεσης και όχι για μικροαπώλειες. Καθώς δεν έχουν αισθητήρες πίεσης στα λάστιχα και απλά "αξιολογούν" τον ρυθμό περιστροφής του τροχού σε σχέση με τους υπόλοιπους η "ευαισθησία" τους σε σχετικά μικρές διαφορές (που όμως είναι σημαντικές σε επίπεδο οδήγησης και ισομερούς καταπόνησης των συστημάτων) είναι απλά ανύπαρκτη. Σε αλλαγή εποχής μια χαρά έχει ευαισθησία το συστηματακι. Μιλάμε όταν είσαι στο όριο. Επίσης, δύο φορές που είχα πάρει καρφάκι, με έσωσε και πρόλαβα και πήγα και έφτιαξα το λάστιχο. Αλλιώς θα είχα μείνει έξω από το σπίτι μου το άλλο πρωί. 21 ώρες πριν, great είπε Ποσο ειναι ο σωστος αερας που πρεπει να εχουν τα λαστιχα ? αλλο μπρος αλλο πίσω ? αλλο χειμωνα αλλο καλοκαιρι ? 1600 opel '09 Λογικά πάνω στην κολώνα οδηγου/συνοδηγού υπάρχουν οδηγίες για τις πίεσης ανάλογα το φορτίο του αυτοκινήτου. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, james01gr είπε Η μεταλλική άκρη της ζώνης χρησιμεύει για να σπας το παράθυρο. Τόσα χρόνια οδηγός, ομολογώ δεν το ήξερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lordvec Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Μην αυτοσχεδιάζετε με τις πιέσεις. Ότι δίνει ο κατασκευαστής. Αν θέλετε να παίξετε λίγο με τη συμπεριφορά +/- 1 με 2 psi μπρος ή πίσω ανάλογα με το τι θέλετε να πετύχετε, αλλά μέχρι εκεί. Άσε που οι δοκιμές του αποτελέσματος της όποιας αλλαγής πρέπει να γίνουν κάπου με ασφάλεια και όχι στα λιμανάκια. Οι οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές θέλουν πολύ ψάξιμο, ειδικές συνθήκες, γνώσεις που δεν τις έχουμε κτλ. Δυστυχώς οι περισσότεροι λαστιχάδες όπως έγραψε κάποιος στην αρχή του thread βάζουν ότι να ναι. Πολύ σημαντικό να ελέγχετε τα λάστιχα με την αλλαγή από ζεστό σε κρύο καιρό, δηλαδή κάθε αρχή χειμώνα και καλοκαιριού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, james01gr είπε ...............................Σε αλλαγή εποχής μια χαρά έχει ευαισθησία το συστηματακι. Μιλάμε όταν είσαι στο όριο. Επίσης, δύο φορές που είχα πάρει καρφάκι, με έσωσε και πρόλαβα και πήγα και έφτιαξα το λάστιχο. Αλλιώς θα είχα μείνει έξω από το σπίτι μου το άλλο πρωί. Λογικά πάνω στην κολώνα οδηγου/συνοδηγού υπάρχουν οδηγίες για τις πίεσης ανάλογα το φορτίο του αυτοκινήτου. Δεν ξέρω αν μιλάς για άλλο σύστημα (πχ tpms) αλλά το απλό alarm δεν υπάρχει περίπτωση να σε ενημερώσει σε αλλαγή εποχής για τον πολύ απλό λόγο ότι τσεκάρει τις διαφορές (ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ) περιστροφής των τροχών οι οποίες είναι απολύτως σχετικές με την πίεση. Όταν η πίεση πέσει στο ένα λάστιχο (ΑΡΚΕΤΑ) ναι, θα δώσει alarm. Όταν όμως η πίεση πέσει σε ΟΛΟΥΣ τους τροχούς MAZI, λόγω αλλαγής θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η σχέση παραμένει η ίδια μεταξύ τους και άρα δεν μπορεί να καταλάβει διαφορά και να δώσει alarm. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, lordvec είπε Πολύ σημαντικό να ελέγχετε τα λάστιχα με την αλλαγή από ζεστό σε κρύο καιρό, δηλαδή κάθε αρχή χειμώνα και καλοκαιριού. Κατ' ελάχιστο 1 φορά τον μήνα. Οτιδήποτε πολύ πιο αραιό είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο. Ιδανικά, σε κάθε γέμισμα, το οποίο για τον μέσο οδηγό είναι κάθε 1-2 εβδομάδες. Για τις εκατοντάδες υποπεριπτώσεις οδηγών, κοινή λογική, αλλιώς φυσική επιλογή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Ψοφος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mak3don Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Στις 4/5/2023 στις 7:19 ΠΜ, great είπε Ποσο ειναι ο σωστος αερας που πρεπει να εχουν τα λαστιχα ? αλλο μπρος αλλο πίσω ? αλλο χειμωνα αλλο καλοκαιρι ? 1600 opel '09 Αν δεν έχεις μανουαλ Το γράφει συνήθως στην κολόνα τις πόρτας από την μεριά του οδηγού. Αν ανοίξεις την πόρτα του οδηγού και κοιτάξεις την κολώνα θα το βρεις. Σε μένα δείχνει τρείς διαφορετικές τιμές μια για άνεση με λιγότερο αέρα, μια κανονική πίεση και μια για φορτωμένο αυτοκίνητο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα