DjTony Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, magictoboggan είπε Ότι καλύτερο η ηλεκτρονική τρόμπα της xiaomi. Την αγόρασα και σώθηκα. Και μπορείς να φουσκώσεις και ποδήλατα, μπάλες κτλπ. Όσο για την ακρίβεια στο youtube έχει πολλά βιντεάκια που το συγκρίνουν με επαγγελματικά μανόμετρα και η απόκλιση είναι +-1 Η 32 πίεση που λέμε για τα ελαστικά είναι 32psi? Και η xiaomi πάει έως 160? Καλά το καταλαβαίνω ;
magictoboggan Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 2 λεπτά πριν, DjTony είπε Η 32 πίεση που λέμε για τα ελαστικά είναι 32psi? Και η xiaomi πάει έως 160? Καλά το καταλαβαίνω ; Ναι καλά το καταλαβαίνεις. Πάει μέχρι 150psi/10.3bar
Tigio13 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, kostakis1978nov είπε Έχει να προτείνει κανείς ένα κομπρεσέρ αέρα, το οποίο να το έχουμε σπίτι μας στο γκαράζ. Κάτι ανάλογο που έχουν τα βενζινάδικα; Αν είναι το γκαράζ στο σπίτι δες τα toros που έχει βγάλει μία σειρά αθόρυβη. Πραγματικά έχει μεγάλη διαφορά με τα υπόλοιπα. Σα να δουλεύει εξωτερική μονάδα aircondition ακούγεται. 1
SabotazNic Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Και εγω εχω την κλασικη της xiaomi. Και επειδη τωρα εχω την περιεργεια, την επομενη φορα που θα παω βενζιναδικο θα τα φουσκωσω και θα συγκρινω
great Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Ποσο ειναι ο σωστος αερας που πρεπει να εχουν τα λαστιχα ? αλλο μπρος αλλο πίσω ? αλλο χειμωνα αλλο καλοκαιρι ? 1600 opel '09
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 40 λεπτά πριν, great είπε Ποσο ειναι ο σωστος αερας που πρεπει να εχουν τα λαστιχα ? αλλο μπρος αλλο πίσω ? αλλο χειμωνα αλλο καλοκαιρι ? 1600 opel '09 Το manual του αυτοκινήτου κανονικά σου γράφει πιέσεις ανάλογα με το φορτίο και τις διαστάσεις των ελαστικών.
nikthanos Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 η xiaomi καλή και βολική είναι για να συμπληρώσεις αέρα ή να μετρήσεις αέρα. έχει καλή ακρίβεια, μικρό μέγεθος, την έχω στο αυτοκίνητο και που και που τη φορτίζω να είναι έτοιμη ΑΝ τη χρειαστώ. πιέσεις για το κάθε αυτοκίνητο βρίσκεις στο αυτοκίνητο ή στην κολόνα της πόρτας του οδηγού ή στην τάπα της βενζίνης. κομπρεσέρ για το σπίτι υπάρχουν πολλές επιλογες, ακόμα και μικρή ηλεκτρική τρόμπα της black and decker μπορείς να πάρεις που δουλεύει και με ρεύμα 220Vac, απο πρίζα σπιτιού.
haris_216 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Καταλαβαίνω ότι το xiaomi είναι κυρίως για έλεγχο και συμπλήρωση αέρα, καθώς για πλήρη φούσκωμα (πολύ ξεφούσκωτο λάστιχο) θέλει αρκετή ώρα, το οποίο βέβαια είναι και λογικό λόγω του μεγέθους του Σε μία συνήθη συμπλήρωση μικρής ποσότητας αέρα που μπορεί να συμβεί στην καθημερινότητα ή στο προληπτικό τσεκάρισμα των ελαστικών πόση ώρα μπορεί να χρειάζεται ανά λάστιχο; (πχ λάστιχο που πρέπει να έχει 30 και το βρίσκουμε με 28)
Sorath Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Για τέτοιες μικρές διαφορές (μερικά psi) το πολύ μέχρι ένα λεπτό. Είναι τόσα πολλά τα πλεονεκτήματά του, που ο χρόνος φουσκώματος, για μένα πραγματικά είναι ασύμαντος. 3 1
haris_216 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, Sorath είπε Για τέτοιες μικρές διαφορές (μερικά psi) το πολύ μέχρι ένα λεπτό. Είναι τόσα πολλά τα πλεονεκτήματά του, που ο χρόνος φουσκώματος, για μένα πραγματικά είναι ασύμαντος. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Απ' ότι καταλαβαίνω το "πιάσιμό" του στην βαλβίδα δεν είναι όπως στα βενζινάδικα που απλά το πιέζουμε αλλά προφανώς ασφαλίζει με κάποιο τρόπο (δεν χρειάζεται δηλαδή να το κρατάς εσύ συνέχεια σε επαφή). Στην περίπτωση που χρειάζεται να βγάλεις αέρα (να μειώσεις πίεση) έχει κάποιο κουμπί ή χρειάζεται να το "απασφαλίσεις"/βγάλεις τελείως;
Iasonas Pav Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, haris_216 είπε Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Απ' ότι καταλαβαίνω το "πιάσιμό" του στην βαλβίδα δεν είναι όπως στα βενζινάδικα που απλά το πιέζουμε αλλά προφανώς ασφαλίζει με κάποιο τρόπο (δεν χρειάζεται δηλαδή να το κρατάς εσύ συνέχεια σε επαφή). Στην περίπτωση που χρειάζεται να βγάλεις αέρα (να μειώσεις πίεση) έχει κάποιο κουμπί ή χρειάζεται να το "απασφαλίσεις"/βγάλεις τελείως; Από όσο θυμάμαι δεν έχει κάποιο κουμπί για να αφαιρέσεις αέρα. Επειδή όμως μπορείς να ρυθμίσεις απο πρίν τι πίεση θέλεις να φτάσει, είναι δύσκολο να βάλεις περισσότερο αέρα απο όσο πρέπει. Όσον αφορά το "πιάσιμο", το βύσμα συνδέεται βιδωτά και μόλις κουμπώσει πλήρως εμφανίζει την τωρινή πίεση του ελαστικού. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από Iasonas Pav 1
Doubt Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Απ' ότι καταλαβαίνω το "πιάσιμό" του στην βαλβίδα δεν είναι όπως στα βενζινάδικα που απλά το πιέζουμε αλλά προφανώς ασφαλίζει με κάποιο τρόπο (δεν χρειάζεται δηλαδή να το κρατάς εσύ συνέχεια σε επαφή). Στην περίπτωση που χρειάζεται να βγάλεις αέρα (να μειώσεις πίεση) έχει κάποιο κουμπί ή χρειάζεται να το "απασφαλίσεις"/βγάλεις τελείως; Βιδωτό είναι και είναι η καλύτερη λύση, όπως γράφτηκε κι από άλλους. 40€ το είχα πάρει από Αθήνα, από τις καλύτερες αγορές ever. Στα πρατήρια μου άρεσε το "αυτόματο", ρύθμιση την επιθυμητή πίεση, βάζεις το ακροφύσιο και μόλις "σφυρίξει" είσαι έτοιμος. Σπάνιο όμως να το πετύχεις. Τα άλλα που τα τραβολογάς πέρα δώθε και γίνεσαι και χάλια είναι ο λόγος που πήρα την Xiaomi. Νομίζω έχει βγει νέο μοντέλο με usb type c και άλλες βελτιώσεις. https://www.skroutz.gr/s/34175909/Xiaomi-Mi-Portable-Electric-Air-Compressor-1S-BHR5277GL-Τρόμπα-Χεριού-με-Μανόμετρο.html There it is 3 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Στις 2/5/2023 στις 8:45 ΜΜ, xphobus είπε Εχω βαρεθεί πλέον να πηγαίνω να βάζω αέρα και να μην δουλεύει καλά το πιστόλι η να δείχνει λάθος το μανόμετρο. Και πήγα σήμερα επίτηδες σε εταιρικό πρατήριο στα ΣΕΑ Εθνικης οδου ! Απλα δεν αναφερω σε πιο πηγα για ακατανομαστους λόγους! Εκτός από τελείως χαζό είναι και πλέον επικίνδυνο!! Έτσι ξεκινανε τα ατυχήματα. Δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία για τον αέρα? Η απλά παίρνεις το πρόστιμο άμα έχεις ξεφούσκωτα λάστιχα... Και κάτι άλλο....ποσο συχνά βάζεις αέρα;Μηπως τα λάστιχα σου έχουν πρόβλημα και χάνουν;
denexo Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Προσωπικά βλέπω την πίεση και την θερμοκρασία των ελαστικών μέσω της obd θύρας και με χρήση εφαρμογής (Tire Assistant σε Corolla hybrid). Το ίδιο έκανα και με το προηγούμενο Yaris με το Carista. Είμαι πολύ συνεπής με τον έλεγχο της πίεσης των ελαστικών, ειδικά πριν από ταξίδια, αφού τίθεται και θέμα ασφάλειας. Έχει τύχει στο ίδιο εταιρικό πρατήριο να έχω βρει μανόμετρο ακριβείας όπου να συμφωνεί με την ένδειξη του TPMS αλλά και μανόμετρο που να ήταν εντελώς off που έδειχνε λιγότερη πίεση από την πραγματική. Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσοι οδηγοί έκαναν τα λάστιχα τους μπαλόνια και τι συνέπεια είχε αυτό στα λάστιχα τους και δυνητικά στην οδηγική τους ασφάλεια.
great Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Orestis_G είπε Το manual του αυτοκινήτου κανονικά σου γράφει πιέσεις ανάλογα με το φορτίο και τις διαστάσεις των ελαστικών. manual τωρα δεν υπάρχει 4 ώρες πριν, nikthanos είπε πιέσεις για το κάθε αυτοκίνητο βρίσκεις στο αυτοκίνητο ή στην κολόνα της πόρτας του οδηγού ή στην τάπα της βενζίνης. και εγω αυτο θυμομουν, στο peageοt ειχε στην πορτα, τωρα δεν εχει, την τάπα δεν την εχω δει ομως θα το δω. οκ γενικα ενα νουμερο ποιο ειναι, 30 ? 32 ? Επεξ/σία 4 Μαΐου 2023 από great
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα