vamvakoolas Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, dpolal είπε Από όσο γνωρίζω η άμμος χρησιμοποιήτε σαν μέσο πυρόσβεσης και προφανώς είναι απαραίτητο να υπάρχει δίπλα στις αντλίες βάση κανονισμού. Και στον στρατό υπήρχε από ένα βαρέλι άμμο σε κάθε σημείο πυρόσβεσης μαζί με όποια άλλα μέσα. Όχι όμως ότι αποτελεί παροχή προς τα οχήματα. o κανονισμος αναφερει (αμμο) για διαροη καυσιμων απο πρατηριο/οχημα οχι για πυροσβεση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, vamvakoolas είπε o κανονισμος αναφερει (αμμο) για διαροη καυσιμων απο πρατηριο/οχημα οχι για πυροσβεση. Δεν είναι πυρόσβεση, είναι πυροπροστασία τότε (fire prevention), λάθος έκφραση από μέρους μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Αντί να λέμε πάλι καλά που ο αέρας στα πρατήρια είναι ακόμα δωρεάν στα Ελληνικά πρατήρια, γκρινιάζουμε για την ακρίβεια των ενδείξεων και ζητάμε να παρέμβει ο κρατικός μηχανισμός και να βάλει πρόστιμα στα πρατήρια για αυτή την ευκολία που παρέχουν στους πελάτες τους. Όταν γίνει επί πληρωμή για να καλύψει και τη συντήρηση του κομπρεσέρ θα αρχίσουμε τα "μΑς ΧρΕώΝοΥν ΚαΙ τΟν ΑέΡα ΠοΥ αΝαΠνέΟυΜε ΤώΡα!!!" 🙄 9 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Ένας μετρητής πίεσης αέρα της επιλογής μας στο ντουλαπάκι και μετά καμία εξάρτηση από τους (σίγουρα) αναξιόπιστους μετρητές που έχουν κάποια (ή και πολλά) βενζινάδικα. Βάζεις αέρα εκεί, τσεκάρεις με τον δικό σου μετρητή και όλα κομπλέ. Αναφορικά με τις αυτόματες ενδείξεις/alarm που έχουν από τη μάνα τους πολλά νέα αυτοκίνητα (δεν αναφέρομαι στα tpms με ένδειξη πίεσης ανά ελαστικό) μην πολύ επαναπαύεστε σε αυτές σκεφτόμενοι "θα μου σφυρίξει όταν χρειαστεί φούσκωμα κάποιο λάστιχο". Αυτά είναι μόνο για κάποια περίπτωση σημαντικής απώλειας πίεσης και όχι για μικροαπώλειες. Καθώς δεν έχουν αισθητήρες πίεσης στα λάστιχα και απλά "αξιολογούν" τον ρυθμό περιστροφής του τροχού σε σχέση με τους υπόλοιπους η "ευαισθησία" τους σε σχετικά μικρές διαφορές (που όμως είναι σημαντικές σε επίπεδο οδήγησης και ισομερούς καταπόνησης των συστημάτων) είναι απλά ανύπαρκτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, xphobus είπε Εχω βαρεθεί πλέον να πηγαίνω να βάζω αέρα και να μην δουλεύει καλά το πιστόλι η να δείχνει λάθος το μανόμετρο. Και πήγα σήμερα επίτηδες σε εταιρικό πρατήριο στα ΣΕΑ Εθνικης οδου ! Απλα δεν αναφερω σε πιο πηγα για ακατανομαστους λόγους! Εκτός από τελείως χαζό είναι και πλέον επικίνδυνο!! Έτσι ξεκινανε τα ατυχήματα. Δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία για τον αέρα? Η απλά παίρνεις το πρόστιμο άμα έχεις ξεφούσκωτα λάστιχα... Να πας να αγοράσεις δικιά σου τρόμπα. Στα βενζινάδικα εκτός του ότι ο μετρητής γράφει πολλές φορές ότι να ναι, παράλληλα πολλές φορές η αντλία φέρνει αέρα με νερό (αν ψεκάσεις το χέρι σου το καταλαβαίνεις) Δικιά σου τρόμπα και τέλος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Κουβαλάς εναν μετρητή μαζί σου για να κάνεις τις μετρήσεις και να είναι οι μετρήσεις σταθερές αντί να μετράει το κάθε μανόμετρο ότι θέλει. Κανονικά θα έπρεπε η νομοθεσία να μας υποχρεώνει να έχουμε τον μετρητή μαζί μας, αλλά μετά θα γκρινιάζαμε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sorath Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Έχω πάρει αυτό και έχω βρει την ησυχία μου. Φούσκώνει (τα πάντα) με ακρίβεια όποτε θέλεις χωρίς να έχεις την ανάγκη να ψάχνεις για βενζινάδικο https://www.skroutz.gr/s/21237286/Xiaomi-Mi-Portable-Air-Pump-DZN4006GL-Τρόμπα-Χεριού-με-Μανόμετρο.html 7 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
andreaspA Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Σε καποια lidl ακομα θα υπαρχει. Εβγαλε πριν λιγες μερες μετρητικο για λαστιχα μαζι με κοφτη ζωνης και σφυρακι για να σπασεις το τζαμι. Πήρα 3. Ενα για καθε οχημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NTC Labs Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 20 ώρες πριν, xphobus είπε Εχω βαρεθεί πλέον να πηγαίνω να βάζω αέρα και να μην δουλεύει καλά το πιστόλι η να δείχνει λάθος το μανόμετρο. Και πήγα σήμερα επίτηδες σε εταιρικό πρατήριο στα ΣΕΑ Εθνικης οδου ! Απλα δεν αναφερω σε πιο πηγα για ακατανομαστους λόγους! Εκτός από τελείως χαζό είναι και πλέον επικίνδυνο!! Έτσι ξεκινανε τα ατυχήματα. Δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία για τον αέρα? Η απλά παίρνεις το πρόστιμο άμα έχεις ξεφούσκωτα λάστιχα... Καταρχάς, δεν ελέγχουμε αέρα με ζεστά λάστιχα, ξεκίνα από εκεί. Πάρε μια ηλεκτρική τρομπίτσα να κάνεις τη δουλειά σου σωστά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spectaculator Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 19 ώρες πριν, xphobus είπε Η δικιά μου άποψη είναι ότι όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια ,ειδικα τα κινεζικα, δείχνουν εντελώς λάθος. Και επειδή είμαι της δουλειάς, όταν ανοίγει ένα καινούριο πρατήριο, αγοράζει προφανως ένα κομπρεσέρ αέρα. Αυτό λοιπόν έρχεται με το δικό του πιστόλι και το original μανόμετρο. Αυτό κρατάει 4-5 χρόνια και μετά η το παρατάνε τελείως η το αλλάζουν με φθηνα μανόμετρα του εμπορίου και χαλάνε αμέσως. Γι αυτό άμα δεις κάποια καλα βενζινάδικα έχουν την μεγάλη τρομπα ποδιού με το μεγάλο μανόμετρο που μάλιστα είναι και προφανώς πανάκριβη Χωρίς να φταίει παντα ο βενζινας οταν πάει ο κάθε τρελαμένος και κλωτσαει το πιστόλι του αέρα. Για μένα πρέπει να μπει ένας έλεγχος όπως είναι με τα καύσιμα. Είναι πολύ βασικό να έχεις σωστή πίεση στα ελαστικα ειδικά σε μεγάλα ταξίδια. Είσαι λάθος! Το Xiaomi Mi Pump μπορεί να φουσκώσει μέχρι τα 160psi με ακρίβεια 1psi. Την βρίσκεις με 40-50€ και την έχεις πάντα μαζί χωρίς να πιάνει πολύ χώρο. Θες άλλο; Με 10-20€ μπορείς να πάρεις ένα μανόμετρο για λάστιχα και διακόπτη εξαέρωσης. Μετρούν ακριβέστατα την πίεση κι αν τη βρεις παραπάνω, ελευθερώνεις αέρα μέχρι κει που θέλεις. Φουσκώνεις τα λάστιχα, μετράς κι αν την πίεση την μετρήσεις παραπάνω βγάζεις αέρα μέχρι εκεί που θες. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magictoboggan Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, spectaculator είπε Είσαι λάθος! Το Xiaomi Mi Pump μπορεί να φουσκώσει μέχρι τα 160psi με ακρίβεια 1psi. Την βρίσκεις με 40-50€ και την έχεις πάντα μαζί χωρίς να πιάνει πολύ χώρο. Θες άλλο; Με 10-20€ μπορείς να πάρεις ένα μανόμετρο για λάστιχα και διακόπτη εξαέρωσης. Μετρούν ακριβέστατα την πίεση κι αν τη βρεις παραπάνω, ελευθερώνεις αέρα μέχρι κει που θέλεις. Φουσκώνεις τα λάστιχα, μετράς κι αν την πίεση την μετρήσεις παραπάνω βγάζεις αέρα μέχρι εκεί που θες. Ότι καλύτερο η ηλεκτρονική τρόμπα της xiaomi. Την αγόρασα και σώθηκα. Και μπορείς να φουσκώσεις και ποδήλατα, μπάλες κτλπ. Όσο για την ακρίβεια στο youtube έχει πολλά βιντεάκια που το συγκρίνουν με επαγγελματικά μανόμετρα και η απόκλιση είναι +-1 Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από magictoboggan 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
piiii Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Εγώ αγόρασα με κανα 20αρι η 30αρι δεν θυμάμαι την ασύρματη τρόμπα που είχε βγάλει το Lidl. Μπαταρία είχα απο άλλο εργαλείο ούτως η άλλως και ορίζεις πίεση πατάς and that's it. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, Narayan είπε πληρωμή για να καλύψει και τη συντήρηση Ο πεπιεσμένος αέρας είναι από τις πιο ενεργοβόρες εφαρμογές!!! 21 ώρες πριν, TuXaKoS είπε Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Στο εξωτερικό τα περισσότερα βενζινάδικα δεν έχουν παροχή αέρα ή έχουν επί πληρωμή. Με μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκα να αναφέρεται κάπου κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι για να βγάλεις άδεια πρατηρίου πρέπει να παρέχεις νερό και αέρα...πρέπει να ανατρέξω όμως στην σχετική νομοθεσία, οπότε το μεταφέρω με μια μικρή επιφύλαξη... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostakis1978nov Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Έχει να προτείνει κανείς ένα κομπρεσέρ αέρα, το οποίο να το έχουμε σπίτι μας στο γκαράζ. Κάτι ανάλογο που έχουν τα βενζινάδικα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 16 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε Έχει να προτείνει κανείς ένα κομπρεσέρ αέρα, το οποίο να το έχουμε σπίτι μας στο γκαράζ. Κάτι ανάλογο που έχουν τα βενζινάδικα; To θες μονο να φουσκώνεις τα λάστιχα στο αμάξι ή και για άλλες εργασίες.Αν είναι μονο για τα λάστιχα τότε οι τρομπες που έχουν μπει πιο πάνω είναι αρκετές.Αν θες να βάφεις κλπ με κομπρεσερ ένα 50λιτρο θα σε καλύψει πιστευω. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα