Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια και τον Δεκέμβριο έπιασα πρώτη φορά δουλειά από την οποία και παραιτήθηκα 1 μήνα αργότερα...έκανα εγγραφή για κάρτα ανεργίας γιατί από όσο διάβασα στο site του ΟΑΕΔ επειδή δούλεψα και στην ουσία έδωσα προβάδισμα στην εργασία δικαιούμαι την κάρτα ανεργίας παρόλο που είμαι φοιτήτρια. Προβληματίζομαι όμως γιατί δεν έχω πολυκαταλαβει τι εννοεί ο ΟΑΕΔ με όταν γράφει για προβάδισμα στην ένταξη αγοράς εργασίας...Δικαιούμαι με λίγα λόγια την κάρτα ανεργίας ή όχι,;; Θα ήθελα πολύ να με κατατοπίσει κάποιος που έχει παρόμοια εμπειρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λογικά αν σου κολλούσαν ένσημα θα έχεις βιβλιάριο ΙΚΑ και καρτέλα ενσήμων κανονικά οπότε θα μπορείς να βγάλεις κάρτα ανεργίας

εγώ που ήμουν μεταπτυχιακός στο ΕΑΠ και άνεργος είχα κάρτα ανεργίας κανονικά

πάντως δεν χρειάζεται να τους το πεις οταν θα πας να την βγάλεις τη κάρτα ότι είσαι φοιτήτρια δεν κερδίζεις κάτι παραπάνω ...

Επεξ/σία από @zouve@
Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 2/5/2023 στις 10:21 ΜΜ, olgakdjgw είπε

Καλησπέρα,

Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια και τον Δεκέμβριο έπιασα πρώτη φορά δουλειά από την οποία και παραιτήθηκα 1 μήνα αργότερα...έκανα εγγραφή για κάρτα ανεργίας γιατί από όσο διάβασα στο site του ΟΑΕΔ επειδή δούλεψα και στην ουσία έδωσα προβάδισμα στην εργασία δικαιούμαι την κάρτα ανεργίας παρόλο που είμαι φοιτήτρια. Προβληματίζομαι όμως γιατί δεν έχω πολυκαταλαβει τι εννοεί ο ΟΑΕΔ με όταν γράφει για προβάδισμα στην ένταξη αγοράς εργασίας...Δικαιούμαι με λίγα λόγια την κάρτα ανεργίας ή όχι,;; Θα ήθελα πολύ να με κατατοπίσει κάποιος που έχει παρόμοια εμπειρία.

Τυπικά, ισχύουν τα κάτωθι. 

Αναφορά σε κείμενο

Σύμφωνα με τη υπ΄αριθμ. 721/26.7.04 διατύπωση γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ΟΑΕΔ που βασίζεται στον υπ΄αριθμ. 1897/2000 Κανονισμό Ε.Κ (παράγρ.2, παράρτ.1), ένας φοιτητής ή σπουδαστής δεν μπορεί να θεωρηθεί άνεργος και να εγγραφεί στα αντίστοιχα μητρώα του ΟΑΕΔ.

Ο μεταπτυχιακός φοιτητής – ο οποίος επέλεξε να εκπαιδευτεί πρόσθετα του χρόνου των κανονικών σπουδών του – εντάσσεται στην ανωτέρω κατηγορία εκτός και εάν έχει δώσει προβάδισμα στην ένταξή του στην αγορά εργασίας. Θα πρέπει δηλαδή να έχει ήδη εργασθεί και να έχει βρεθεί στη συνέχεια χωρίς εργασία. Αν από αυτή την κατάσταση είναι ξανά διαθέσιμος και αναζητεί ενεργά απασχόληση μπορεί να εγγραφεί κατ΄ εξαίρεση στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

--------------

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για τα μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως:

Οι φοιτητές του Ανοιχτού Πανεπιστημίου κανονικής και μεταπτυχιακής φοίτησης μπορούν να εγγραφούν στα Μητρώα Ανέργων των Υπηρεσιών μας, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό με αριθμό 1897/2000 (άρθρο 1, παράρτημα 1 και άρθρο 2), τον Ν.1545/1985 (άρθρο 2, παρ. 1, εδάφιο β) και τον Ν.2552/1997 με τον οποίο συστάθηκε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές όλων των βαθμίδων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου μπορούν να εγγράφονται ως άνεργοι στα μητρώα των Υπηρεσιών μας, λόγω της εξ αποστάσεως φοίτησης κατά την οποία δεν απαιτείται η φυσική παρουσία του φοιτητή σε κάποιο εργαστήριο σπουδών ή αίθουσα διδασκαλίας σε εργάσιμες μέρες και ώρες, και κατά συνέπεια ο φοιτητής αυτός μπορεί να είναι διαθέσιμος στην αγορά εργασίας

Με λίγα λόγια, δικαιούσαι να είσαι εγγεγραμμένη ως άνεργη στα μητρώα του ΟΑΕΔ, εφόσον μπορείς ν' αποδείξεις ότι είχες εργαστεί και συγχρόνως συνεχίζεις να αναζητείς ενεργά απασχόληση. Αυτό σημαίνει ότι δίνεις προβάδισμα στην αγορά εργασίας - σ' ενδιαφέρει να εργαστείς ξανά. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...