Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Για productivity φαντάζομαι εννοείς encoding ή CUDA programming, οπότε συμφωνώ, το έγραψα και εγώ σε κάποιο σχόλιο. Για gaming γιατί; Χειρότερη απόδοση έχει (ανέβασα χθες κάποια benchmarks). Εκτός κι αν εννοείς RTX. Προσωπικά, πιστεύω πολύ μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν τα 12 vs 16GB VRAM στο άμεσο μέλλον (ειδικά για τα 1440p-4K που προορίζονται), παρά τα RT cores.

Το benchmark που ανέβασες 8 από τα 10 games είναι amd sponsored, με ότι σημαίνει αυτό. Γενικά όντως είναι πιο γρήγορη σε καθαρό Raster η 6900xt, αλλά το dlss είναι θησαυρός. Σου δίνει και καλύτερες επιδόσεις από natiVe και καλύτερο image quality, οποτε γενικά 4070 >> 6900xt. Χωρις να λάβουμε υπόψιν rt κατανάλωση και fg. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Έψαχνα κάρτα καιρό περίμενα να δω και την 4070 για να αποφασίσω προσωπικά πήγα στην 6900xt στα 560 ευρώ το οποίο θεωρώ κλέψιμο, το fsr λειτουργεί καλά όχι τόσο καλά όσο dlss αλλά είναι οκ και το rt προσωπικά δεν με ενδιαφέρει.

Στη θέση σου την φθηνότερη 4070Ti θα έπαιρνα, κυρίως λόγω των 12Gb. Δεν πειράζουν 280€ παραπάνω αν πας για χρονικό ορίζοντα 4+ ετών με τη βοήθεια του DLSS και του FG. Πάει η εποχή που έβγαινε νέα κάρτα στο έτος και στα δύο ήταν ήδη για το μουσείο.

Το θέμα είναι ότι με Nvidia, ειδικά σε 1440p και άνω, παίζεις όμορφα ακόμα και με dlss balanced και έχεις λιγότερα motion artifacts(γιατί στην κίνηση φαίνονται όλα) από FSR στο quality*. Τα ίδια και με το dlss 3 που ενσωματώνεται για πλάκα όπου υπάρχει το ήδη το 2. Ενώ καπάκι θα έχεις και FSR. Όπου υπάρχει πλεόνασμα ισχύος παίζεις με dlss quality σε "τεχνητή" ανάλυση λίγο μεγαλύτερη από της οθόνης σου και έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και από native, ποιοτικώς και ποσοτικώς.

*Αν τα συγκρίνεις ιδίοις όμασι, όχι μέσα από προσεκτικά φτιαγμένα βιντεάκια διαφόρων επιτήδειων στο youtube, θα φρίξεις με τις ατέλειες του FSR. Αντίστοιχα το dlss 2.χ δεν το πιστεύεις ώρες ώρες πόσο πλησιάζει ή ξεπερνάει την native εμπειρία και μιλάμε για 1080p.

υ.γ.: Εν τω μεταξύ μπερδεύτηκα με την είδηση και ξέχασα ότι και η αρκετά φθηνότερη 4070 πάλι 12Gb είναι. Δεν έχει νόημα να συγκρίνονται τέτοια προϊόντα σε raster όταν το 99% των AAA έχει κάποια μορφή reconstruction (συνήθως DLSS). 

Επεξ/σία από pirmen56
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chocobo είπε

Μα γιατί ; Ο Linus είναι τρομερός standup comedian.Τελευταίο βίντεο του που είδα ήταν πριν χρόνια όπου προσπαθούσε να πείσει κόσμο πως ενας κοινός άνθρωπος δεν βλέπει διαφορά 60hz-120hz και στο πείραμα το παιχνίδι έτρεχε ταβάνι 80fps…..

Anyway είναι ευχάριστος και κάνει καλό show αλλά δυστυχώς όχι αξιόπιστος.

Απο κει και πέρα προσωπικά χίλιες φορές να ρωτήσω τα  παιδιά εδώ ινσόμνια στο σχετικό νήμα αν θέλω πληροφορίες gpu.Youtube κλπ tech sites έχω βαρεθεί να βλέπω αποκλείσεις.

Αυτό ακριβώς, γιατί δεν είναι αξιόπιστος, γιατί είναι απλός spokesperson και όχι γνώστης της τεχνολογίας και το κωμικό κομμάτι που προσπαθεί να κάνει είναι τέρμα χλεμπονιάρικο.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, MikeKata είπε

My bad για το 8GB, δεν ξέρω πώς μου κόλλησε. Ωστόσο, εδώ, βλέπω άλλη εικόνα.

Το ίδιο και στο συγκριτικό στο relative performance του TechPowerUp.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4070.c3924

Επομένως, προσωπικά, εμμένω στο αρχικό, ακόμα και με 12 GB (και αυτή την απόδοση) δεν είναι τόσο future proof.

Άντε να πεις ότι τα 12Gb θα αχρηστευτούν από κάποιο amd sponsored game με 16Gb VRAM usage για 1440p. Κατά τα άλλα:

-Το DLSS είναι σχεδόν παντού ακόμα και χωρίς sponsoring. Με ποιότητα εφάμμιλη ή και καλύτερη αυτής του FSR στο αμέσως παραπάνω επίπεδο(π.χ. dlss balanced >= FSR quality).

-DLSS 3+Reflex που θα κάνει τα 40-50 καρέ να μοιάζουν με ατόφιο 60ρι. 

-Το FSR είναι δεδομένο με οποιαδήποτε κάρτα.

-Σχεδόν παντού(αν επιτρέπεται Fullscreen mode) μπορείς να παίξεις σε τεχνητές αναλύσεις λίγο πάνω από αυτές του monitor(κάτι σαν DLAA) και να συντρίψεις την native ποιότητα με ίδιες ή και καλύτερες επιδόσεις.

Πρέπει η AMD να δώσει 20% raster προβάδισμα, κατ' ελάχιστο, σε κάθε επίπεδο τιμής και πάλι δύσκολα το σώζει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Herald είπε

Το benchmark που ανέβασες 8 από τα 10 games είναι amd sponsored, με ότι σημαίνει αυτό.

Δεν ανέβασα μόνο αυτό, ανέβασα και το relative performance του TechPowerUp.

1 ώρα πριν, Herald είπε

αλλά το dlss είναι θησαυρός.

Γούστα είναι αυτά. Το DLSS πρέπει να το υποστηρίζει το παιχνίδι. Προσωπικά προτιμώ FSR, όχι μόνο για το ιδεολογικό του ζητήματος (ότι είναι ανοικτό standard) αλλά για το πρακτικό. Π.χ το FSR μέσω του third party Lossless Scaling επιτρέπει στο ultrabook μου με Vega 7 APU να παίζει σε 1080p Assassin's Creed Origins. 

Χρησιμοποιείς ο,τι προτιμάς. Προσωπικά πάντα, όταν μπορώ, πάω για raster.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Δεν ανέβασα μόνο αυτό, ανέβασα και το relative performance του TechPowerUp.

Γούστα είναι αυτά. Το DLSS πρέπει να το υποστηρίζει το παιχνίδι. Προσωπικά προτιμώ FSR, όχι μόνο για το ιδεολογικό του ζητήματος (ότι είναι ανοικτό standard) αλλά για το πρακτικό. Π.χ το FSR μέσω του third party Lossless Scaling επιτρέπει στο ultrabook μου με Vega 7 APU να παίζει σε 1080p Assassin's Creed Origins. 

Χρησιμοποιείς ο,τι προτιμάς. Προσωπικά πάντα, όταν μπορώ, πάω για raster.

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ FSR και DLSS. Ούτε φυσικά και μεταξύ DLSS και native. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Γούστα είναι αυτά. Το DLSS πρέπει να το υποστηρίζει το παιχνίδι.

https://www.pcgamingwiki.com/wiki/List_of_games_that_support_high-fidelity_upscaling

272 μέχρι στιγμής(32 στα σκαριά). Η συντριπτική πλειοψηφία AAA. Από το 2020, κυρίως, όταν έκανε ντεμπούτο το πρώτο version του "dlss 2" για το CONTROL. Πάνω από 100 high budget games/έτος.

222 με το open FSR.

Μόνο με δωροδοκία θα αποκλείσει AAA studio το DLSS και πάλι θα βάλει FSR που παίζει μέχρι και σε intel Arc.

16 λεπτά πριν, Herald είπε

Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ FSR και DLSS. Ούτε φυσικά και μεταξύ DLSS και native

Δοκίμασε αυτό που λέω και θα δεις ότι το native πάει περίπατο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Δοκίμασε αυτό που λέω και θα δεις ότι το native πάει περίπατο.

Το ξέρω, αυτό εννοούσα. DLSS > Native. Αν native βγάζεις 60 fps και στόχος είναι να φτάσεις τα 60fps, με DLDSR σε 4k + DLSS Q βγάζεις 60 fps με ανώτερο image quality. Eδώ και σκέτο το DLSS Q είναι καλύυτερο από native σε πολλά games. 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εκτός από την τιμή, που ήδη έπεσε στην Ελληνική αγορά στα 620, γιατί είναι μούφα; Ειλικρινά ρωτάω χωρίς να θέλω να την "υπερασπιστώ"

Γτ η καρτα ειναι το πολυ για 1080p και σε αυτη την τιμη περνεις μια 6950χτ να την εχεις για τα παντα.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mkp είπε

Και οι τρεις 6800xt/6900xt/4070 έχουν παρόμοια τιμή, και παρόμοιες επίδοσης σε raster, ώμος η 4070 προσφέρει DLSS, FG, 50% γρηγορότερο RT(σε games που κάνουν σοβαρή χρήση του RT), και χαμηλότερη κατανάλωση, το μονό που έχουν οι 6800xt/6900xt παραπάνω είναι 4GB vram. Οπότε η 4070 είναι πιο λογική αγορά από τις άλλες δύο.

Φίλε μου δεν παίζω παιχνίδια με dlss και τέτοιες διαφημιστικές τεχνολογιες. Θέλω από την κάρτα ωμή δύναμη. Η 4070τι αν έκανε 600 θα συμφωνούσα. Εκεί που είναι τώρα δεν μου κινεί το ενδιαφερον

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, floba είπε

Γτ η καρτα ειναι το πολυ για 1080p και σε αυτη την τιμη περνεις μια 6950χτ να την εχεις για τα παντα.

Άμα μου λες ότι είναι το πολύ για 1080p, πως να λάβω σοβαρά υπόψη την γνώμη σου;

43 λεπτά πριν, tazmaaaz είπε

Φίλε μου δεν παίζω παιχνίδια με dlss και τέτοιες διαφημιστικές τεχνολογιες. Θέλω από την κάρτα ωμή δύναμη. Η 4070τι αν έκανε 600 θα συμφωνούσα. Εκεί που είναι τώρα δεν μου κινεί το ενδιαφερον

Βέβαια αυτή η τεχνολογία καθώς και εκατοντάδες άλλες τεχνολογίες/τεχνικές βελτιστοποίησης, χρησιμοποιούνται ώστε με σχεδόν μηδενική διαφορά στην ποιότητα να μην σπαταλιέται η ωμή δύναμη και να μένει περισσότερη για προσθήκη επιπλέον πραγμάτων ή περισσοτέρων fps.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tazmaaaz είπε

DLSS + FG είναι μεγάλη υπόθεση πρέπει να δοκιμάσεις για να πίστεις.

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Εκτός από την τιμή, που ήδη έπεσε στην Ελληνική αγορά στα 620, γιατί είναι μούφα; Ειλικρινά ρωτάω χωρίς να θέλω να την "υπερασπιστώ"

Γιατί με 6950XT στην ίδια τιμη την περνάς από πάνω και με 16GB ram. 

Δημοσ.

8gb vram είχα το 2016 με την rx 480.

Αγορασμενη στα 250€ από αμαζον Γαλλίας. 

2023 και μας δίνουν 8gb vram στα 500-600€.

Κάπου ώπα! 

• Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Herald είπε

Το ξέρω, αυτό εννοούσα. DLSS > Native. Αν native βγάζεις 60 fps και στόχος είναι να φτάσεις τα 60fps, με DLDSR σε 4k + DLSS Q βγάζεις 60 fps με ανώτερο image quality. Eδώ και σκέτο το DLSS Q είναι καλύυτερο από native σε πολλά games. 

Αναβάθμισα σήμερα στην τελευταία έκδοση του CP2077 για να πάρω μια σύντομη γεύση από RT overdrive. Παρεμπιπτόντως υποστηρίζει και τις τρεις temporal reconstruction τεχνολογίες. Δεν είχα πάρει καν χαμπάρι ότι είναι open το XeSS.

Μακράν το χειρότερο το FSR 2.X και στην τελευταία του έκδοση. Θολούρα στην οποιαδήποτε κίνηση και απίστευτο τρεμόπαιγμα και edge crawling στα μακρινά αντικείμενα και τις λεπτές γραμμές(π.χ. σύρματα). Από χιλιόμετρα καταλαβαίνεις την ανακατασκευή. Καμία επαφή με τις καλά στημένες συγκρίσεις που βλέπεις στο youtube και το παρουσιάζουν μια ανάσα μακριά από το dlss. Αντίθετα το XeSS αξιοπρεπέστατο και σταθερότατο με προβλήματα μόνο στις άκρες των πλακιδίων στο οδόστρωμα και παρόμοιες λεπτές γραμμές άλλων αντικειμένων. Όπως ακριβώς οι πρώτες εκδόσεις του dlss 2.

Άνθρωπος που λέει ότι μόνο το native και το raw power μετράνε είναι απλά αυτός που δεν έχει συγκρίνει ο ίδιος και βγάζει συμπεράσματα για το dlss από το χάλι του "free" FSR, συν όσα ακούει. Το CP2077 είναι πάντως μια καλή ευκαιρία για να δει τουλάχιστον τις σημαντικές διαφορές XeSS vs FSR και να πάρει μια ιδέα για τις δυνατότητες αυτών των τεχνολογιών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...