Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αστεια τα 8gb vram για gpu αυτης της κατηγοριας τιμης . Αμα ξανατσιμπησουμε σαν καταναλωτικο κοινο δε μας φταιει κανενας . 3060 ti 8 gb εδω :P αλλα απο εδω κ περα 12gb το ελαχιστο 

Δημοσ.

Αν είναι εφάμιλλη με 3070ti είναι εξαιρετική αν έχει χαμηλό κόστος. Βλέποντας σχετικά βίντεο απο γνωστούς youtubers , τα 8gb αν είσαι σε high setting 1440p είναι αρκετά ( οριακά με ultra ) και πάλι παίζει σε ποιό τίτλο αν είναι καμμιά μεταφορά απο console , δεν το συζητώ για 1080. Θα είναι μια δροσερη κάρτα οπότε αν έχω μια 3070 θα δω βελτίωση σε όλους τους τομείς. Όλα είναι σχετικά για τον καθένα απλά βλέπω περισσότερα θετικά από ότι αρνητικά στο συγκεκριμένο προιον.

• Thanks 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, MikeKata είπε

Ανάλογα τι θέλει κανείς. Αν θέλει καθαρά VFM gaming, πάει ξεκάθαρα σε 6900xt (τυχαία κοίταξα σε γνωστό site με όνομα χαρακτήρα του Dickens και βρίσκεται στα 618€). Καλύτερη απόδοση και μακράν πιο future proof με 16GB VRAM.

Αν θέλει CUDA programming (π.χ για ML) ή RT σε medium για 1-2 χρονάκια, πάει εκεί. Αλλά κι αυτό σχετικό είναι, δε θα σου βγάλει και πολύ δουλειά σε ML με 8 GB VRAM.

Συμφωνώ ότι είναι μούφα η 4070, αλλά στα ίδια χρήματα την προτιμάς από την 6900xt με κλειστά τα μάτια, είτε για gaming είτε για productivity. 

11 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Οπότε γιατί είναι μούφα;

Γιατί ότι βγάζει η nvidia είναι μούφα, ότι βγάζει η amd είναι φοβερό

Δημοσ.

Φτασαμε εδω γιατι η AMD δεν κανει σωστη δουλεια και οχι η NV γιατι ανεβασε τις τιμες. Κατι αντιστοιχο της εποχης Bulldozer - Sandy Bridge αν θυμαστε.

Δημοσ.

Δυστυχώς τα 8gb μάλλον θα αποτελέσουν πρόβλημα για τις σημερινές  "budget" GPUs (σε εισαγωγικά γιατί... o tempora, o mores). Βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο όπου τα νεα games ανεβάζουν σημαντικά τις απαιτήσεις σε VRAM με αποτέλεσμα ο gamer που έχει συγκεκριμένο budget, είτε θα χρειαστεί να αλλάξει κάρτα σε 2 χρόνια από σήμερα είτε να παίζει σε ανάλυση/ποιότητα πολύ μικρότερη από αυτή που θα μπορούσε, αν είχε λίγη περισσότερη VRAM. Έχοντας δώσει €400+ βέβαια...

Η απάντηση της nVidia σε αυτό το πρόβλημα είναι το DLSS3. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tazmaaaz είπε

Όσο υπάρχει 6800xt και 6900xt οποίος πάρει 4070 είναι άξιος της μοίρας του!

Και οι τρεις 6800xt/6900xt/4070 έχουν παρόμοια τιμή, και παρόμοιες επίδοσης σε raster, ώμος η 4070 προσφέρει DLSS, FG, 50% γρηγορότερο RT(σε games που κάνουν σοβαρή χρήση του RT), και χαμηλότερη κατανάλωση, το μονό που έχουν οι 6800xt/6900xt παραπάνω είναι 4GB vram. Οπότε η 4070 είναι πιο λογική αγορά από τις άλλες δύο.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sleepychris είπε

Οταν τα ειχε καλα με την nvidia ο συγκεκριμενος,τα εβρισκε ολα υπεροχα.
Απ'οταν τα σπασανε,δεν εχει πει καλη κουβεντα για δικη τους καρτα.

Για μενα πλεον η γνωμη του επι του θεματος, ειναι το λιγοτερο προκατελημενη και κατ'επεκταση αδιαφορη.

Τότε είχε γίνει ολόκληρη ιστορια και έφταιγε η NVIDIA και την είχαν κραξει και άλλοι tech YouTubers .

Πέρα από αυτό σε σχέση με την 3070 σε σχέση απόδοση τιμής δεν έχει και τεράστια διαφορά.

Προσωπικά σε αυτά τα λεφτά πήγα στην 6900xt που θεωρώ ότι είναι καλύτερη αν και παλιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οταν το 2014 η gtx860m στο λαπτοπ μου ειχε 4gb ram ποτε δεν περιμενα οτι 10 χρονια μετα σχεδον νεοτερο αντιστοιχο μοντελο (860-4060) θα ειχε απλα διπλασια μνημη. Δεν φτανει για πολλα πολλα, γρηγορα θα χρειαζονται περισσοτερα απο τα παιχνιδια ακομα και για χαμηλες ρυθμισεις.

Επεξ/σία από murcielago580
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, mkp είπε

Και οι τρεις 6800xt/6900xt/4070 έχουν παρόμοια τιμή, και παρόμοιες επίδοσης σε raster, ώμος η 4070 προσφέρει DLSS, FG, 50% γρηγορότερο RT(σε games που κάνουν σοβαρή χρήση του RT), και χαμηλότερη κατανάλωση, το μονό που έχουν οι 6800xt/6900xt παραπάνω είναι 4GB vram. Οπότε η 4070 είναι πιο λογική αγορά από τις άλλες δύο.

Έψαχνα κάρτα καιρό περίμενα να δω και την 4070 για να αποφασίσω προσωπικά πήγα στην 6900xt στα 560 ευρώ το οποίο θεωρώ κλέψιμο, το fsr λειτουργεί καλά όχι τόσο καλά όσο dlss αλλά είναι οκ και το rt προσωπικά δεν με ενδιαφέρει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Architekt είπε

Υπάρχει ακόμα στις xx90… γινεται να εχεις 2 4090 συνδεδεμένες με nvlink 

Δεν υπαρχει NVLINK στις 40.. Το SLI πεθανε δυστηχως.

Επεξ/σία από Tablet
  • Sad 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, sleepychris είπε

Οταν τα ειχε καλα με την nvidia ο συγκεκριμενος,τα εβρισκε ολα υπεροχα.
Απ'οταν τα σπασανε,δεν εχει πει καλη κουβεντα για δικη τους καρτα.

Για μενα πλεον η γνωμη του επι του θεματος, ειναι το λιγοτερο προκατελημενη και κατ'επεκταση αδιαφορη.

Εγώ αυτόν και το linus τους έχω βάλει σε block list σε ένα addon στο mozilla και δεν βλέπω καν την ύπαρξή τους πλέον στο youtube (αφαιρεί από τις αναζητήσεις όλα τα βίντεο από τα 10 κανάλια που έχει ο κάθε ένας τους). Έχουν καταντήσει σπαστικοί μέχρι αηδίας και φαίνεται ότι και έχουν πουληθεί για τα χρήματα αλλά και ο τρόπος που κάνουν τα βίντεο δεν έχει σχέση με την τεχνολογία.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Herald είπε

Συμφωνώ ότι είναι μούφα η 4070, αλλά στα ίδια χρήματα την προτιμάς από την 6900xt με κλειστά τα μάτια, είτε για gaming είτε για productivity. 

Για productivity φαντάζομαι εννοείς encoding ή CUDA programming, οπότε συμφωνώ, το έγραψα και εγώ σε κάποιο σχόλιο. Για gaming γιατί; Χειρότερη απόδοση έχει (ανέβασα χθες κάποια benchmarks). Εκτός κι αν εννοείς RTX. Προσωπικά, πιστεύω πολύ μεγαλύτερο ρόλο θα παίξουν τα 12 vs 16GB VRAM στο άμεσο μέλλον (ειδικά για τα 1440p-4K που προορίζονται), παρά τα RT cores.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Εγώ αυτόν και το linus τους έχω βάλει σε block list σε ένα addon στο mozilla και δεν βλέπω καν την ύπαρξή τους πλέον στο youtube (αφαιρεί από τις αναζητήσεις όλα τα βίντεο από τα 10 κανάλια που έχει ο κάθε ένας τους). Έχουν καταντήσει σπαστικοί μέχρι αηδίας και φαίνεται ότι και έχουν πουληθεί για τα χρήματα αλλά και ο τρόπος που κάνουν τα βίντεο δεν έχει σχέση με την τεχνολογία.

Μα γιατί ; Ο Linus είναι τρομερός standup comedian.Τελευταίο βίντεο του που είδα ήταν πριν χρόνια όπου προσπαθούσε να πείσει κόσμο πως ενας κοινός άνθρωπος δεν βλέπει διαφορά 60hz-120hz και στο πείραμα το παιχνίδι έτρεχε ταβάνι 80fps…..

Anyway είναι ευχάριστος και κάνει καλό show αλλά δυστυχώς όχι αξιόπιστος.

Απο κει και πέρα προσωπικά χίλιες φορές να ρωτήσω τα  παιδιά εδώ ινσόμνια στο σχετικό νήμα αν θέλω πληροφορίες gpu.Youtube κλπ tech sites έχω βαρεθεί να βλέπω αποκλείσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...