Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MikeKata είπε

Ανάλογα τι θέλει κανείς. Αν θέλει καθαρά VFM gaming, πάει ξεκάθαρα σε 6900xt (τυχαία κοίταξα σε γνωστό site με όνομα χαρακτήρα του Dickens και βρίσκεται στα 618€). Καλύτερη απόδοση και μακράν πιο future proof με 16GB VRAM.

Αν θέλει CUDA programming (π.χ για ML) ή RT σε medium για 1-2 χρονάκια, πάει εκεί. Αλλά κι αυτό σχετικό είναι, δε θα σου βγάλει και πολύ δουλειά σε ML με 8 GB VRAM.

Από εδώ βλέπω ότι η 4070 είναι πιο γρήγορη ακόμη και σε 4Κ. Σε συνδυασμό με την πολύ καλύτερη υποστήριξη σε drivers, dlss3, καλύτερο rt, μικρότερη κατανάλωση και καλύτερες τιμές, πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο να πάει κάποιος για την 6900xt, ειδικά αν θέλει 1440p όπως εγώ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Από εδώ βλέπω ότι η 4070 είναι πιο γρήγορη ακόμη και σε 4Κ. Σε συνδυασμό με την πολύ καλύτερη υποστήριξη σε drivers, dlss3, καλύτερο rt, μικρότερη κατανάλωση και καλύτερες τιμές, πραγματικά δεν βρίσκω το λόγο να πάει κάποιος για την 6900xt, ειδικά αν θέλει 1440p όπως εγώ.

My bad για το 8GB, δεν ξέρω πώς μου κόλλησε. Ωστόσο, εδώ, βλέπω άλλη εικόνα.

Το ίδιο και στο συγκριτικό στο relative performance του TechPowerUp.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4070.c3924

Επομένως, προσωπικά, εμμένω στο αρχικό, ακόμα και με 12 GB (και αυτή την απόδοση) δεν είναι τόσο future proof.

• Like 4
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, MikeKata είπε

My bad για το 8GB, δεν ξέρω πώς μου κόλλησε. Ωστόσο, εδώ, βλέπω άλλη εικόνα.

Το ίδιο και στο συγκριτικό στο relative performance του TechPowerUp.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4070.c3924

Επομένως, προσωπικά, εμμένω στο αρχικό, ακόμα και με 12 GB (και αυτή την απόδοση) δεν είναι τόσο future proof.

Όμως για 1440p θεωρείς να υπάρχει πρόβλημα; Και εγώ θα προτιμούσα 16. Και οι δύο έχουν τα + και τα -. Στην Nvidia μου αρέσει το συνολικό πακέτο και ας έχω λίγο λιγότερο performance. Αν και με dlss3 μάλλον δεν θυσιάζω και πολλά, αφού θα έχει, όσο πάει, και μεγαλύτερη υποστήριξη για fg.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Όμως για 1440p θεωρείς να υπάρχει πρόβλημα; Και εγώ θα προτιμούσα 16. Και οι δύο έχουν τα + και τα -. Στην Nvidia μου αρέσει το συνολικό πακέτο και ας έχω λίγο λιγότερο performance. Αν και με dlss3 μάλλον δεν θυσιάζω και πολλά, αφού θα έχει, όσο πάει, και μεγαλύτερη υποστήριξη για fg.

Αν σου αρέσει το πακέτο, πήγαινε, ο καθένας αγοράζει ό,τι του "γυαλίζει". Ειλικρινά, δεν ξέρω. Πάντως, με το ρυθμό που αυξάνονται οι απαιτήσεις στα παιχνίδια, φοβάμαι ότι σε 2-3 χρόνια, τα 16GB θα είναι το baseline... Αν συμβιβάζεσαι να ρίξεις τα settings στο medium, πιστεύω ότι και η 4070 δε θα σε απογοητεύσει. Ειδικά αν θες και RT που η AMD δε θα σου βγάλει.

Edit: Πλάκα, πλάκα, στο ίδιο "μαγαζί", τώρα κοίταξα για 6950XT και την έχει στα 647€

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 3
Δημοσ.

Ήμουν και να βγει τώρα έχει τελειώσει η ιστορία με τα πισι όλοι πάνε κονσόλες γτ έχουν γίνει πολύ ασύμφορα πλέον τα πισι δυστηχως.Μόδα ήταν κ πέρασε….η αγορα είναι νεκρή με τα hardware.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, gurgurant είπε

Ήμουν και να βγει τώρα έχει τελειώσει η ιστορία με τα πισι όλοι πάνε κονσόλες γτ έχουν γίνει πολύ ασύμφορα πλέον τα πισι δυστηχως.Μόδα ήταν κ πέρασε….η αγορα είναι νεκρή με τα hardware.

Εξαρτάται. Αν παρασύρεσαι και κυνηγάς ό,τι πιο γρήγορο και τελευταίο τα σκας. Αλλιώς μια χαρά φτιάχνεις πισακι, εφάμιλλο ή και καλύτερο, με κάπως περισσότερα λεφτά μεν αλλά έχεις και pc. Αν δεν χρειάζεσαι βέβαια υπολογιστή τότε δεν υπάρχει λόγος να μην πας σε κονσόλα.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 gb για τα επερχόμενα παιχνίδια είναι οριακά,εκτός και εάν θέλουν κάθε χρόνο να ψάχνουμε για κάρτα,φήμες (Moore's Law) θέλουν στους επόμενους μήνες να βγαίνει και η rx7600  άρα δεν θα βιαζόμουν για κάρτα.

Επεξ/σία από cpc464
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε

Ερώτηση τώρα που μου ήρθε:

Πριν μία δεκαετία όλο ακούγαμε για SLI/crossfire. Πέθανε αυτό τώρα σαν τις 3d TVs και το metaverse?

Οι σύγχρονες τεχνικές rendering(π.χ. deferred rendering) το αχρήστεψαν. Ενώ δεν είχε και ποτέ εγγυημένα καλές επιδόσεις, ώστε να άξιζε να ρισκάρεις τα ελαφρώς λιγότερα χρήματα εν σχέσει με μια κορυφαία μονή GPU.

• Like 1
Δημοσ.

είμαι ενα βήμα πριν την αγορα της 4070. Περιμένω να δω τι επιδόσεις θα εχει η 4060 για να αποφασίσω. 

Δημοσ.

Το ανησυχητικό δεν είναι ότι βγαίνει τέτοια κάρτα σε τέτοια τιμή σήμερα. Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος που θεωρεί οκ να βγαίνει τέτοια κάρτα σε τέτοια τιμή σήμερα. Από την άλλη, βγαίνει σε τέτοια τιμή γιατί η nv ξέρει ότι πολύς κόσμος την θεωρεί οκ και θα σπεύσει.

• Like 6
  • Thanks 6
Δημοσ.

Αυτή τη στιγμή μία 3070ti δεν αξίζει ούτε 50€ παραπάνω από μία 3060 ti λόγω του vram. Και έρχεται η Nvidia τωρα να μας φέρει μια ακόμα 3070ti 🤣🤣🤣 το 2023 🤣🤣🤣

Α και επειδή αυτό που συμβαίνει τώρα με τις 3060ti/3070/ti  θα συμβεί νωρίτερα από ό,τι νομίζετε και με τις 4070/4070ti κάντε τη χάρη στον εαυτό σας και μην τις αγοράζετε! 

300€+ μόνο 12gb

500€+ μόνο 16gb

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.
7 hours ago, Retromaniac said:

Εξαρτάται. Αν παρασύρεσαι και κυνηγάς ό,τι πιο γρήγορο και τελευταίο τα σκας. Αλλιώς μια χαρά φτιάχνεις πισακι, εφάμιλλο ή και καλύτερο, με κάπως περισσότερα λεφτά μεν αλλά έχεις και pc. Αν δεν χρειάζεσαι βέβαια υπολογιστή τότε δεν υπάρχει λόγος να μην πας σε κονσόλα.

Όλοι έχουμε από τουλάχιστον ένα "pc" στα σπίτια μας. Το να αναβαθμίζεις το PC για να τρέχει παιχνίδια έχει διπλάσσιο κόστος τουλάχιστον από την αγορά μιας κονσόλας. 

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...