Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Backpacker είπε

Αν μιλάμε για αναπληρωτή πχ για μερικούς μήνες (8-10) παλεύονται οι κωμοπόλεις του Λασιθίου. Γιατί πόλεις με 10-12 χιλ κόσμο δεν τις λες. 
Αλλα οταν μιλαμε για διαμονη 2-3 ετών σόρρυ αλλά για μένα ειναι απίστευτα μικρά μέρη που πολύ σύντομα γίνονται απίστευτα βαρετά. 
Το Ηράκλειο ανέλυσα τι προσφέρει και τα συν και τα πλην του. Προφανώς είναι πολυ καλύτερη επιλογή όταν μιλάμε για μακρόχρονη διαμονή και ειδικά για έναν άτομο οπως ο TS. 

Έχεις δίκιο όσον αφορά τη Σητεία, που εμένα παλιά ήταν η αγαπημένη μου πόλη στην Κρήτη άνοιξη - καλοκαίρι που πήγαινα. Το εκπληκτικό της κλίμα παραμένει (ποτέ σχεδόν καύσωνας, ποτέ σχεδόν κρύο), η βλάστηση επίσης (ενώ ο υπόλοιπος Ν. Λασιθίου, είναι όλο αίγες, κατσοπρίνια, βιτσίλες και χαράκια). Έχει χάσει όμως το χαρακτήρα της, πήγα φέτος και έχουν κάνει το Λιμάνι φωτισμένο σα πισίνα, πολύς χαμός από τουρισμό (ενώ ήταν η μόνη πόλη που δεν είχε) και δεν έμεινα ευχαριστημένος από τα παλιά γ@μ4τα ρακάδικα, που έχουν μετατραπεί σε κάτι σαν friday's Κρήτης.

Το καλό στην Κρήτη, είναι ότι ο άξονας Ηράκλειο - Άγ. Νικόλαος διανύεται σε πέριξ της 1 ώρας το καλοκαίρι και 45-50 λεπτών το χειμώνα. Είναι ένας χρόνος commuting, που αν εξαιρέσεις τις βενζίνες, τον κάνουν πολλοί Αθηναίοι καθημερινά ως χρονοαπόσταση για να πάνε απο τα Ν.Π./Β.Π. στο κέντρο και τούμπαλιν. Η Ιεράπετρα, με τον ντεμι-νέο οδικό άξονα, είναι ακόμα 30-40 λεπτά από τον Αγ. Νικόλαο.

Τι θέλω να πω; Κάποιος μπορεί να μένει Άγιο Νικόλαο, να εργάζεται Ιεράπετρα και να βγαίνει για αναψυχή πολύ συχνά στο Ηράκλειο, κάνοντας για κάθε διαδρομή χωριστά πολύ λίγο χρόνο. Αυτό το ιδιαίτερο τρίγωνο, νομίζω δεν το βρίσκει πουθενά αλλού στην Ελλάδα κάποιος, και νομίζω ότι αυτό είναι ένα αντικειμενικό κριτήριο. ΙΣΩΣ μπορεί να το βρει στην οργανική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, όπου σε αντίστοιχες χρονοαποστάσεις, μπορεί κανείς να βρεθεί από την Πλ. Αριστοτέλους στη Βέροια, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά σε 45 λεπτά και στην Έδεσσα, τις Σέρρες και το Α' πόδι Χαλκιδικής σε 1 ώρα.

Άλλο όμως αυτές οι πόλεις της Μακεδονικής ενδοχώρας, με ό,τι συνεπάγεται για το κλίμα και τον κόσμο τους, κι άλλο οι παραθαλάσσιες κοσμοπολίτικες πόλεις σε γεωγραφικό ύψος Τυνησίας, αμφιθεατρικά χτισμένες πάνω από Ενετικά λιμάνια με μεσαιωνικά φρούρια και θέα το (πραγματικά απέραντο) γαλάζιο.

• Like 2
  • Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 7/6/2023 στις 9:45 ΠΜ, vamvakoolas είπε

ενα σχολιο μιας και μενω Λασιθι και το χειμωνα: ωραια τα εγραψες μια φορα (φανταζομαι) που ηρθες εκδρομη και σχηματισες αποψη:

Αγ Νικολαος ειναι η διοικητικη "πρωτευουσα" του νομου και ετσι και αλλιως εχει ζωη χειμωνα. Εχει λιγο κινηση αλλα επισης αρκετες μεγαλες αλυσιδες απο καταστηματα ειναι εκει. Πολλες επιλογες για φαγητο διασκεδαση. Εχει και εκπαιδευτικο ιδρυμα/φοιτητες. Το ιδιο και η Σητεια που εχει και ενα απο τα καλυτερα νοσοκομεια του νησιου και αεροδρομιο! Σε 40 λεπτα εισαι Αθηνα. Εχει σχολη. Επισης τα σπιτια στο Λασιθι ειναι αρκετα φθηνοτερα απο Ηρακλειο και Ρεθυμνο. Ιεραπετρα ειναι λιγο πιο υσηχη/ερημη σε σχεση με τις αλλες πολεις.

Εν των μεταξύ η Σητεία με ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία στο νησί έχει μόνο ένα ασθενοφόρο.
Που να μην ήταν και από τα καλύτερα δλδ. 

347251527_214662918090006_8753439370827242351_n.jpg

• Like 1
Δημοσ.
Στις 6/6/2023 στις 8:54 ΜΜ, kalokairi2011 είπε

Τον μήνα μέχρι 350€ δεν θα βρω;;

Εξαρτάται από την εποχή και την περιοχή. Στο κέντρο το ξεχνάς. Και τώρα, αυτό τον καιρό, ίσως να το ξεχνάς και αλλού. Εγώ πάντως (που έφυγα από το Ηράκλειο τον 02/2021) έδινα 360€ για καινούριο διάρι, με τζάκι, αλλά και δική μου θέση στάθμευσης.

Jumbo όμως, όχι κέντρο. :)

Πλέον έχουν αυξηθεί οι τιμές και στο Ηράκλειο, αλλά εσύ κοιτάς για γκαρσονιέρα, φαντάζομαι και χωρίς τα έξτρα που είχα εγώ... οπότε πιθανότατα αν έχεις υπομονή να βρεις κάτι κοντά στο άνω άκρο των τιμών που δίνεις. Για το κάτω άκρο που έβαλες (τα 100€) (εκτός κι αν το 'γραψες για πλάκα) δε θα βρεις ούτε κοτέτσι. Κυριολεκτικά κοτέτσι, για κότες, όχι απλά «κακό σπίτι».

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δες που σε παιρνει το κοστος τοι ενοικιου για αρχη. απο κει και περα κρητη ειναι ενας πανεμορφος τοπος και αν μπορεσεις να αποφυγεις τα παρε-δωσε με τους ντοπιους (η πλειοψηφια καμια 30ρια χρονια πισω σε νοοτροπια και κουτοπονηροι), θα περασεις μια χαρα. ηρακλειο ειναι σα μικρη αθηνα, ρεθυμνο πολυ πιο γραφικο αλλα με πιο νεαντερταλ κατοικους. χανια πιο αναβαθμισμενα σε κοσμο και ζωη απο ρεθυμνο, λιγοτερο πηχτρα απο ηρακλειο. λασιθι ουτε καν, ζουν σε αλλο αιωνα. αν και εχω στενη σχεση και με ρεθυμνο και ηρακλειο, θα πηγαινα χανια.

Επεξ/σία από duende
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/6/2023 στις 3:39 ΜΜ, Backpacker είπε

Εν των μεταξύ η Σητεία με ένα από τα καλύτερα νοσοκομεία στο νησί έχει μόνο ένα ασθενοφόρο.
Που να μην ήταν και από τα καλύτερα δλδ. 

347251527_214662918090006_8753439370827242351_n.jpg

και παλι ατυχες σχολειο: το συγκεκριμμενο ανηκει στο νοσοκομειο αλλα καθε κοινοτητα διαθετει

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
Στις 10/6/2023 στις 6:15 ΜΜ, Haldol είπε

Εξαρτάται από την εποχή και την περιοχή. Στο κέντρο το ξεχνάς. Και τώρα, αυτό τον καιρό, ίσως να το ξεχνάς και αλλού. Εγώ πάντως (που έφυγα από το Ηράκλειο τον 02/2021) έδινα 360€ για καινούριο διάρι, με τζάκι, αλλά και δική μου θέση στάθμευσης.

Jumbo όμως, όχι κέντρο. :)

Πλέον έχουν αυξηθεί οι τιμές και στο Ηράκλειο, αλλά εσύ κοιτάς για γκαρσονιέρα, φαντάζομαι και χωρίς τα έξτρα που είχα εγώ... οπότε πιθανότατα αν έχεις υπομονή να βρεις κάτι κοντά στο άνω άκρο των τιμών που δίνεις. Για το κάτω άκρο που έβαλες (τα 100€) (εκτός κι αν το 'γραψες για πλάκα) δε θα βρεις ούτε κοτέτσι. Κυριολεκτικά κοτέτσι, για κότες, όχι απλά «κακό σπίτι».

Μέχρι 350 ευρώ έλεγα και η αλήθειά είναι πως μόνο στο Ηράκλειο βρίσκω...Χανιά , Άγιο Νικόλαο , απλησίαστα ενοίκια!!

Δημοσ.

Εγώ μόνο Ηράκλειο θα έμενα από Κρήτη, δεν θυμίζει και πολύ νησί αλλά αυτό έχει και τα καλά του. Έχω πάει Χανιά αρκετές φορές πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όχι και χειμώνα όμως, και ήταν πολύ ερημικά με ελάχιστα μαγαζιά ανοιχτά. Και δεν είναι και όμορφη πόλη παραμέσα, μόνο στο παλιό λιμάνι. Αντιμετώπιζα και προβλήματα με τους ντόπιους, ακολουθούσαν, ενοχλούσαν, δεν έχω συναντήσει σε κανένα μέρος του κόσμου που έχω πάει τέτοιες συμπεριφορές.

• Like 1
Δημοσ.

Ενδεικτικα ο γιος μου νοικιαζει Ηρακλειο Κεντρο (200μ απ τα λιονταρια, δλδ καρακεντρο), σε καλη οικοδομη (<10ετιας) 300€ 1ου οροφου αλλα σε τρυπα 28τμ. Η τιμη ειναι "χαριστικη" γιατι μενει εκει αρκετα χρονια. Ο απο πανω του που νοικιασε πριν κατι μηνες δινει 350€ και πιθανοτατα να εχει παει παραπανω τωρα.
Εχουν ξεφυγει οι τιμες δυστυχως, αλλα και παλι θα σου προτεινα Ηρακλειο. Δεν θα σου λειψει τιποτα και θα βλεπεις κοσμο ολο το χρονο (αν σ'απασχολει αυτο).

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

350 ευρώ ενοίκιο σε σπίτι που να παλεύεται, θα βρεις μόνο σε: Σητεία, Ιεράπετρα, ορισμένες περιοχές Ηρακλείου και Ρεθύμνου, χωριά και κωμοπόλεις της Κρήτης. Είναι μία πρόοδος, σε σχέση με Αθήνα - Θεσσαλονίκη που με 350 δε βρίσκεις τίποτα πέρα από σάπια υπόγεια στη Βάθης και τη Μοναστηρίου αντίστοιχα.

Γενικά η Κρήτη ήταν από τις λίγες περιοχές της χώρας που δεν πέθανε η οικοδομή στην κρίση. Ο συνδυασμός πλούσιου τόπου και μαύρου χρήματος έκανε την κρίση να περάσει και να μην ακουμπήσει, όπως και το μεταναστευτικό. Δεν είναι τυχαίο που, απουσία και των 2 παραγόντων αυτών, μαζί με το γεγονός ότι οι Κρητικοί προέβαλλαν την πιο λυσσαλέα αντίσταση στους Ναζί (και άρα είχαν τις περισσότερες σφαγές αμάχων), η ΧΑ στις πιο καλές τις εκλογικές αναμετρήσεις (κάτι 12άρια μάζευε θυμάμαι Πελοπόννησο και Β. Ελλάδα) στην Κρήτη είχε είτε κάτω του 3% ποσοστά, είτε ελαφρώς πιο πάνω.

Μεταξύ 08 και 18, ας πούμε τη δεκαετία της χοντρής οικονομικής κρίσης, συνέχισαν να χτίζονται εξοχικά, να αναβαθμίζονται προϋπάρχοντα και να ανεγείρονται νέες οικοδομές με παράλληλες αναπλάσεις των πόλεων. Το οικιστικό στην Κρήτη δεν είναι τόσο σοβαρό, όσο λ.χ. στην Αθήνα, που η οικοδομή έπαθε ανακοπή για 7-10 χρόνια και τώρα ο κόσμος βρίσκει είτε πανάκριβα του 2005, είτε ακριβά του 1970.

Είναι άλλη η φάση στο νησί, γι' αυτό παρακαλώ τους μισαλλόδοξους να μην λένε κοινοτοπίες και χαζομάρες στο τόπικ. Η Κρήτη έχει προφανώς κάποια αρνητικά, αλλά κανένα από αυτά δε συγκαταλέγεται σε αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλαδική ειδησεόσφαιρα.

Επεξ/σία από MikhailBakurin
  • Like 6
Δημοσ.
Στις 13/6/2023 στις 5:59 ΜΜ, MikhailBakurin είπε

350 ευρώ ενοίκιο σε σπίτι που να παλεύεται, θα βρεις μόνο σε: Σητεία, Ιεράπετρα, ορισμένες περιοχές Ηρακλείου και Ρεθύμνου, χωριά και κωμοπόλεις της Κρήτης. Είναι μία πρόοδος, σε σχέση με Αθήνα - Θεσσαλονίκη που με 350 δε βρίσκεις τίποτα πέρα από σάπια υπόγεια στη Βάθης και τη Μοναστηρίου αντίστοιχα.

Γενικά η Κρήτη ήταν από τις λίγες περιοχές της χώρας που δεν πέθανε η οικοδομή στην κρίση. Ο συνδυασμός πλούσιου τόπου και μαύρου χρήματος έκανε την κρίση να περάσει και να μην ακουμπήσει, όπως και το μεταναστευτικό. Δεν είναι τυχαίο που, απουσία και των 2 παραγόντων αυτών, μαζί με το γεγονός ότι οι Κρητικοί προέβαλλαν την πιο λυσσαλέα αντίσταση στους Ναζί (και άρα είχαν τις περισσότερες σφαγές αμάχων), η ΧΑ στις πιο καλές τις εκλογικές αναμετρήσεις (κάτι 12άρια μάζευε θυμάμαι Πελοπόννησο και Β. Ελλάδα) στην Κρήτη είχε είτε κάτω του 3% ποσοστά, είτε ελαφρώς πιο πάνω.

Μεταξύ 08 και 18, ας πούμε τη δεκαετία της χοντρής οικονομικής κρίσης, συνέχισαν να χτίζονται εξοχικά, να αναβαθμίζονται προϋπάρχοντα και να ανεγείρονται νέες οικοδομές με παράλληλες αναπλάσεις των πόλεων. Το οικιστικό στην Κρήτη δεν είναι τόσο σοβαρό, όσο λ.χ. στην Αθήνα, που η οικοδομή έπαθε ανακοπή για 7-10 χρόνια και τώρα ο κόσμος βρίσκει είτε πανάκριβα του 2005, είτε ακριβά του 1970.

Είναι άλλη η φάση στο νησί, γι' αυτό παρακαλώ τους μισαλλόδοξους να μην λένε κοινοτοπίες και χαζομάρες στο τόπικ. Η Κρήτη έχει προφανώς κάποια αρνητικά, αλλά κανένα από αυτά δε συγκαταλέγεται σε αυτά που κυκλοφορούν στην Ελλαδική ειδησεόσφαιρα.

Θεωρείται πως το χειμώνα υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες με πιο λογικές τιμές, σε σχέση με το καλοκαίρι για τα ενοίκια?

Δημοσ.

Γενικα η Κρητη εχει επικινδυνο οδικο δικτυο και πολλους σουρωμενους,τουριστες και ντοπιους

Δεν θα την επελεγα για να κανω καθημερινα διαδρομες

Δημοσ.
16 ώρες πριν, kalokairi2011 είπε

Θα ήθελα τη γνώμη σας και για (καλές) περιοχές στο Ηράκλειο.. τιμή το πολύ 400 ευρώ.

Ευχαριστώ!

Επίσης διαθετώ και αμάξι.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...