vamvakoolas Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 ισχυει αυτο με τα Χανια και παρκινγκ ταφρο (by the way εγω ειτε παω χαραμα ειτε περιμενω και εγω να αδειασει) αλλα απο την αλλη δε μιλαμε και για τρελες αποστασεις. Στο ηρακλειο ειναι χειροτερο το προβλημα κεντρο (και εκει παιζει γερανος, κλησεις κτλ)
Fiter Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, gorge18 είπε Τωρα θα "κλεισουν" το παρκινγ στην ταφρο και σχεδιαζουν να βαλουν λεωφορείο να παιρνει κοσμο απο μακρινό παρκινγ και να τους κατεβαζει στο κεντρο... Ποιο από όλα θα κλείσουν; Τη Ρεγγίνα; Καλά άστο με το περιφερειακό πάρκινγκ δεν θα το προτιμήσω ποτέ, ξέρω κάτι καβατζες κοντά στο κέντρο και ας περπατήσω λίγο παραπάνω
kalokairi2011 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Στις 3/5/2023 στις 5:16 ΜΜ, MikhailBakurin είπε Εγώ κατάγομαι από την Κρήτη (ορεινό χωριό ανάμεσα Ηράκλειο - Αγ. Νικόλαο), έχω γεννηθεί και μεγαλώσει Αθήνα. Προσωπικά, μετά από εμπειρία επίσκεψης τουλάχιστον 15 - 20 νησιών στη χώρα (μεταξύ των οποίων και όλα όσα έχεις αναφέρει ως εναλλακτικές), η Κρήτη είναι το μόνο σημείο στο οποίο αισθάνομαι ασφάλεια αντίστοιχη του να βρίσκομαι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτή που έχω νιώσει σε ηπειρωτικές περιοχές, όπως η Βέροια (καλή ώρα), η Κατερίνη, η Καλαμάτα, ακόμα και η Καβάλα. Δεν αναφέρομαι απλώς στη νοσοκομειακή - υγειονομική ασφάλεια (το Ηράκλειο είναι σε πολλές περιπτώσεις καλύτερου επιπέδου από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά το ΕΣΥ, προφανώς οι ιδιώτες είναι πολύ πιο περιορισμένοι), αλλά στην επισιτιστική ασφάλεια, την εγκληματικότητα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την εμπιστοσύνη σε γείτονες και συμπολίτες. Το μόνο σημείο στο οποίο υστερεί η Κρήτη από τις προαναφερόμενες πόλεις, είναι η οδική ασφάλεια. Το επίπεδο ασφάλειας των δρόμων της είναι αντίστοιχο με επισφαλή νησιά, όπως η Λέσβος, ή η Παροναξία, αλλά καλύτερο από τον απόλυτο όλεθρο που μπορεί να ζήσει κανείς στην Κεφαλλονιά ή την Ικαρία και την (πολύ μικρότερη) Αμοργό, ή ακόμα και από ηπειρωτικές περιοχές που κάνουν την Κρήτη να μοιάζει οδηγικός παράδεισος (δε θα ξεχάσω ποτέ ένα πέρασμά μου από Νεμέα - Κόρινθο και Μαγνησία - Πήλιο σε δύο διαφορετικές εκδρομές. Μπροστά στο μέσο οδηγό εκεί, ο χειρότερος κουμπουροφόρος πετσάς του χειρότερου χωριού της Κρήτης, οδηγεί σα Γερμανός λογιστής ένα μεσημέρι στη Φρανκφούρτη). Το Ηράκλειο επίσης, θα σου δώσει τη δυνατότητα να δεις και τα πέριξ του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις τους, ώστε να μεταβάλεις τη διαμονή σου κατά τις προτιμήσεις σου. Δηλαδή, μπορεί να σου αρέσει η ήσυχη και κλάσσυ καταστασούλα του Αγ. Νικολάου, μπορεί να ξετρελαθείς με τον ατελείωτο ήλιο της Ιεράπετρας (πόλη στην οποία το θερμόμετρο δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 8-10 βαθμούς και δεν πάει σχεδόν ποτέ πάνω από τους 37-38). Χανιά δε θα συνιστούσα, έχουν χάσει δραματικά το χαρακτήρα τους την τελευταία 15ετία και ειδικά 7ετία. Πραγματικά δεν τα αναγνωρίζω και εν πολλοίς με θλίβουν. Πήγα πρώτη φορά μικρός, το 2005, και ήταν ανέγγιχτα και πανέμορφα. Τώρα είναι μία γιγάντια μηχανή που χ32ει χρήμα, εις βάρος κατοίκων και χαλαρών επισκεπτών κιόλας. Το χειμώνα είναι το μόνο νησί της χώρας που έχει ΠΟΛΛΗ ζωή. Κάποια ζωή διατηρούν ρόδος, λέσβος, κέρκυρα, αλλά κρήτη καμία σχέση. Ζωντανή δημογραφία, όλοι καταπιάνονται και με κάτι αγροτικό. Οι συνάδελφοί σου, εφόσον σε πάρουν με καλό μάτι, δηλαδή: Όχι μίζερο, όχι μπλαζέ, όχι γκρινιάρη και όχι τσιγκούνη (αυτά τα 4 τα σιχαίνονται ως χαρ/κά, κι αντιστρόφως υπεραγαπούν εύκολα όσους δεν τα έχουν), θα αρχίσουν να σε καλούν σε διάφορες καλτίλες, επί των οποίων θα γνωρίσεις κόσμο και θα περάσεις (συνήθως) φοβερά. Ρακοκάζανα, γιγάντιους γάμους, κουρές προβάτων (πιο σπάνια), οι Κρητικοί λατρεύουν να βρίσκουν αφορμές να κοινωνικοποιηθούν, ακόμα και αν είναι Δ.Υ. Όλοι έχουν χωριό καταγωγής στο οποίο ανατρέχουν - προστρέχουν και φωνάζουν και φίλους. Καλησπέρα! Σ ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου!!Πολύ χρήσιμες!! Η αλήθεια είναι πως με μια έρευνα που έχω κανει η Κρήτη είναι αυτήν που μ' εχει κερδίσει περισσότερο σε αντίθεση με τα άλλα νησιά που και αυτά έχουν την ομορφιά τους αλλά η Κρήτη καλύπτει αυτά που ζητάω!! όσον αφορά το οδικό δίκτυο ο.κ και σε άλλες περιοχές υπάρχουν χάλια δρόμοι. .δεν θα ήταν όμως ο κύριος λόγος που θα απέρριπτα το νησί! Τωρα σε περιοχή προς το Ρέθυμνο σκέφτομαι...
basilis_k6 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 Δημοσ. 18 Μαΐου 2023 παντως νησι η κρητη δεν ειναι. εχει γυρω γυρω θαλασσα οπως η πελλοπονησος. ειδικα αν πας να μεινεις σε πολη οπως το ρεθυμνο, θα νιωθεις λιγοτερο οτι εισαι σε νησι απο το να μεινεις στην κορινθο ξερω γω. μια χαρα μερος ειναι αλλα η ζωη του νησιου δεν ειναι αυτο που προσφερει η κρητη.
kalokairi2011 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Οποιαδήποτε πληροφορία για το Ηράκλειο παρακαλώ!!! Διαμόνη.. ακόμη και σε ξενοδοχείο για αρχή. .οτιδήποτε γνωρίζεται στείλτε για την πόλη του Ηράκλειου!! Ευχαριστώ!!!😀
WebDevGr Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, kalokairi2011 είπε Οποιαδήποτε πληροφορία για το Ηράκλειο παρακαλώ!!! Διαμόνη.. ακόμη και σε ξενοδοχείο για αρχή. .οτιδήποτε γνωρίζεται στείλτε για την πόλη του Ηράκλειου!! Ευχαριστώ!!!😀 Περαστικά! Τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ τα ενοίκια, μήπως και μετακομίσω, έχω απελπιστεί. Κάθε χρόνο και χειρότερα! Επίσης αν θέλεις για αρχή ξενοδοχείο ή airbnb τότε καλύτερα να κατέβεις εκτός σεζόν. Από τώρα και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου (για να μη πω Οκτωβρίου) βαράνε στο κεφάλι 1
Backpacker Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Σπούδασα στην Κρήτη...έχω ζήσει μια πολυ ωραία χρονιά λογω δουλειας και ΑΣΠΑΙΤΕ στην Μυτιλήνη οταν το προσφυγικο ηταν στα πανω του και το νησι ειχε τρελο νεαροκοσμο απο εργαζομενους σε ΜΚΟ. Φέτος αποφάσισα να έρθω Ικαρια και δεν το εχω μετανιωσει καθολου. Απιστευτο μερος με τρελη ζωη που ξεπερναει πόλεις της ηπειρωτικης ελλαδας με υπερπολλαπλασια πληθυσμο. Πχ σε Ευδηλο και Ραχες με συνολικο πληθυσμο 5k εχει περισσοταρα λαιβ και αφτεραδικα καθε βδομαδα απο οτι ολοκληρες πολεις σαν τις Σερρες-Δραμα-Κιλκις που εχουν πληθυσμο 50-80k. Και εγω των νησιών ειμαι. Λοιπόν Κρήτη σε Χανια και Ρέθυμνο τα ενοικια έχουν ξεφύγει και δύσκολο να βρεις και σπιτι για ολο τον χρονο και αν τα καταφερεις θα σου φευγει ο μισός μισθός. Οσοι λενε για Χανια σιγουρα εχουν παει μονο καλοκαιρι για διακοπες. Τον χειμώνα τα Χανια είναι για σκληρά ναρκωτικά. Ανύπαρκτη ζωη και κίνηση. Το Ρέθυμνο δίπλα τουλάχιστον εχει τους φοιτητες που αναλογικα με τον πληθυσμο της πολης ειναι τεραστιο ποσοστο και εχει ζωη. Και η συντριπτικη πλειοψηφια γυναικες (αναλογια 7 φοιτητριες για εναν φοιτητη λογω θεωρητικων σχολων) Λασιθι μικρες πολεις χωρις ιδιαιτερη ζωη. Τον χειμωνα μονο η Ιεράπετρα ψιλοαξίζει. Σητεια ψιλοκαταδίκη και μαζι Ιεραπετρα εχουν και αποσταση ενω ο Αγιος Νικολαος παροτι πολυ κοντα στο Ηρακλειο δεν εχει ζωη τον χειμωνα. Ειναι πολη για τριημερο. Το Ηράκλειο αξίζει με τα μπούνια!! Πόλη με τέλειο μέγεθος για μενα και υπαρχουν επιλογες και εχει τα πάντα. Ασχημουτσικη πολη βεβαια που δεν θυμιζει σε τπτ νησι αλλα εχεις τα παντα και απειρες επιλογες. Αυτονομο μερος που δεν νιωθεις ουτε στιγμη αποκλεισμένος. Συρο επισης λιγο δυσκολα με τα σπιτια αλλα αξιοπρεπης ζωη και ωραίος κόσμος. Αλλα λιγες επιλογές σχετικά μετά απο καμια διετία θα βαρεθείς. Κέρκυρα άστο τα ενοικια έχουν ξεφύγει τελείως! Παλεύουν οι φοιτητες να βρουν σπιτια και δεν υπαρχει τπτ..και φυσικα τους πετανε εξω καλοκαιρι και πολλους ακόμα και το Πασχα που βουλιαζει το νησι. Ρόδος καλη επιλογη. Υπαρχουν σπιτια και η ζωη σε καλο επιπεδο. Επισης δεν χρειαζεσαι στην ουσια θερμανση τον χειμωνα καθως ειναι παρα πολυ ήπιος. Το ιδιο και στην Κρητη βεβαια. 3 ώρες πριν, kalokairi2011 είπε Οποιαδήποτε πληροφορία για το Ηράκλειο παρακαλώ!!! Διαμόνη.. ακόμη και σε ξενοδοχείο για αρχή. .οτιδήποτε γνωρίζεται στείλτε για την πόλη του Ηράκλειου!! Ευχαριστώ!!!😀 Ψάξε προς Εσταυρωμένο διπλα στο παλιο ΤΕΙ (νυν Μεσογειακο Πανεπιστημια) έχει πολλές επιπλωμένες γκαρσονιέρες για φοιτητές θα βρει αρκετά σπίτια εκει σε καλη κατασταση και σε αξιοπρεπής τιμές. Επίσης αν εχεις αυτοκινητο εχει παντα παρκινγκ εκει και αν δεν εχεις εχει συνεχή συγκοινωνία λογω Πανεπιστημίου. Πιο μετά που θα δικτυωθεις θα ψάξεις για σπιτια αλλου προς τα μεσα (Μασταμπας-Οαση-Παρκο Γεωργιαδη κτλπ) Επεξ/σία 27 Μαΐου 2023 από Backpacker 1
Mr_Laptop Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Δημοσ. 27 Μαΐου 2023 Κρήτη φιλε μου σίγουρα η καλύτερη επιλογή. Φιλόξενοι άνθρωποι τρομερά όλα τα μέρη δεν θα βαρεθείς ποτέ σου πάντα θα βρίσκεις κατι να κανείς…. 1
kalokairi2011 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Γνωρίζετε κάποιο μεσιτικό στο Ηράκλειο? Ενδιαφέρομαι για διχωρη γκαρσονιέρα , τιμή από 100-350? Πιστεύετε θα βρω?
gorge18 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 18 λεπτά πριν, kalokairi2011 είπε Γνωρίζετε κάποιο μεσιτικό στο Ηράκλειο? Ενδιαφέρομαι για διχωρη γκαρσονιέρα , τιμή από 100-350? Πιστεύετε θα βρω? 100-350 τον μηνα ή την μερα; Την μερα θα βρεις. Τον μηνα οχι. 1
gorge18 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 13 λεπτά πριν, kalokairi2011 είπε Τον μήνα μέχρι 350€ δεν θα βρω;; Δε νομίζω. Και αν βρεις θα ειναι κατι υπο κατεδάφιση
Fiter Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2023 4 ώρες πριν, gorge18 είπε 100-350 τον μηνα ή την μερα; Την μερα θα βρεις. Τον μηνα οχι. Στο Ηράκλειο βρίσκεις εύκολα μέχρι 350 ευρώ αρκετές γκαρσονιέρες απλά όχι όλες εντός κέντρου. @kalokairi2011 μπες στο spitogatos και όρισε τα κριτήρια που θες και θα σου βγάλει αρκετές αγγελίες. Μεσιτικό γραφείο δεν έχω να σου προτείνω 2
vamvakoolas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 27/5/2023 στις 3:25 ΜΜ, Backpacker είπε Σπούδασα στην Κρήτη...έχω ζήσει μια πολυ ωραία χρονιά λογω δουλειας και ΑΣΠΑΙΤΕ στην Μυτιλήνη οταν το προσφυγικο ηταν στα πανω του και το νησι ειχε τρελο νεαροκοσμο απο εργαζομενους σε ΜΚΟ. Φέτος αποφάσισα να έρθω Ικαρια και δεν το εχω μετανιωσει καθολου. Απιστευτο μερος με τρελη ζωη που ξεπερναει πόλεις της ηπειρωτικης ελλαδας με υπερπολλαπλασια πληθυσμο. Πχ σε Ευδηλο και Ραχες με συνολικο πληθυσμο 5k εχει περισσοταρα λαιβ και αφτεραδικα καθε βδομαδα απο οτι ολοκληρες πολεις σαν τις Σερρες-Δραμα-Κιλκις που εχουν πληθυσμο 50-80k. Και εγω των νησιών ειμαι. Λοιπόν Κρήτη σε Χανια και Ρέθυμνο τα ενοικια έχουν ξεφύγει και δύσκολο να βρεις και σπιτι για ολο τον χρονο και αν τα καταφερεις θα σου φευγει ο μισός μισθός. Οσοι λενε για Χανια σιγουρα εχουν παει μονο καλοκαιρι για διακοπες. Τον χειμώνα τα Χανια είναι για σκληρά ναρκωτικά. Ανύπαρκτη ζωη και κίνηση. Το Ρέθυμνο δίπλα τουλάχιστον εχει τους φοιτητες που αναλογικα με τον πληθυσμο της πολης ειναι τεραστιο ποσοστο και εχει ζωη. Και η συντριπτικη πλειοψηφια γυναικες (αναλογια 7 φοιτητριες για εναν φοιτητη λογω θεωρητικων σχολων) Λασιθι μικρες πολεις χωρις ιδιαιτερη ζωη. Τον χειμωνα μονο η Ιεράπετρα ψιλοαξίζει. Σητεια ψιλοκαταδίκη και μαζι Ιεραπετρα εχουν και αποσταση ενω ο Αγιος Νικολαος παροτι πολυ κοντα στο Ηρακλειο δεν εχει ζωη τον χειμωνα. Ειναι πολη για τριημερο. Το Ηράκλειο αξίζει με τα μπούνια!! Πόλη με τέλειο μέγεθος για μενα και υπαρχουν επιλογες και εχει τα πάντα. Ασχημουτσικη πολη βεβαια που δεν θυμιζει σε τπτ νησι αλλα εχεις τα παντα και απειρες επιλογες. Αυτονομο μερος που δεν νιωθεις ουτε στιγμη αποκλεισμένος. Συρο επισης λιγο δυσκολα με τα σπιτια αλλα αξιοπρεπης ζωη και ωραίος κόσμος. Αλλα λιγες επιλογές σχετικά μετά απο καμια διετία θα βαρεθείς. Κέρκυρα άστο τα ενοικια έχουν ξεφύγει τελείως! Παλεύουν οι φοιτητες να βρουν σπιτια και δεν υπαρχει τπτ..και φυσικα τους πετανε εξω καλοκαιρι και πολλους ακόμα και το Πασχα που βουλιαζει το νησι. Ρόδος καλη επιλογη. Υπαρχουν σπιτια και η ζωη σε καλο επιπεδο. Επισης δεν χρειαζεσαι στην ουσια θερμανση τον χειμωνα καθως ειναι παρα πολυ ήπιος. Το ιδιο και στην Κρητη βεβαια. Ψάξε προς Εσταυρωμένο διπλα στο παλιο ΤΕΙ (νυν Μεσογειακο Πανεπιστημια) έχει πολλές επιπλωμένες γκαρσονιέρες για φοιτητές θα βρει αρκετά σπίτια εκει σε καλη κατασταση και σε αξιοπρεπής τιμές. Επίσης αν εχεις αυτοκινητο εχει παντα παρκινγκ εκει και αν δεν εχεις εχει συνεχή συγκοινωνία λογω Πανεπιστημίου. Πιο μετά που θα δικτυωθεις θα ψάξεις για σπιτια αλλου προς τα μεσα (Μασταμπας-Οαση-Παρκο Γεωργιαδη κτλπ) ενα σχολιο μιας και μενω Λασιθι και το χειμωνα: ωραια τα εγραψες μια φορα (φανταζομαι) που ηρθες εκδρομη και σχηματισες αποψη: Αγ Νικολαος ειναι η διοικητικη "πρωτευουσα" του νομου και ετσι και αλλιως εχει ζωη χειμωνα. Εχει λιγο κινηση αλλα επισης αρκετες μεγαλες αλυσιδες απο καταστηματα ειναι εκει. Πολλες επιλογες για φαγητο διασκεδαση. Εχει και εκπαιδευτικο ιδρυμα/φοιτητες. Το ιδιο και η Σητεια που εχει και ενα απο τα καλυτερα νοσοκομεια του νησιου και αεροδρομιο! Σε 40 λεπτα εισαι Αθηνα. Εχει σχολη. Επισης τα σπιτια στο Λασιθι ειναι αρκετα φθηνοτερα απο Ηρακλειο και Ρεθυμνο. Ιεραπετρα ειναι λιγο πιο υσηχη/ερημη σε σχεση με τις αλλες πολεις. Αντιθετα Ηρακλειο που μαλλο εμεινες (sorry αλλα δε διαβασα ολο το σεντονι) ειναι μικρο κλιμακα μεγαλης πολης (Πατρα/Αθηνα) με κυκλοφοριακο, αγχος να παρκαρεις κεντρο, ασχημη (κατα τη γνωμη μου) και για να βρεις παραλια για μπανιο θες αυτοκινητο/λεωφορειο...Πολυ ωραια αρκετα χωρια... Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2023 από vamvakoolas
Backpacker Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Στις 7/6/2023 στις 9:45 ΠΜ, vamvakoolas είπε ενα σχολιο μιας και μενω Λασιθι και το χειμωνα: ωραια τα εγραψες μια φορα (φανταζομαι) που ηρθες εκδρομη και σχηματισες αποψη: Αγ Νικολαος ειναι η διοικητικη "πρωτευουσα" του νομου και ετσι και αλλιως εχει ζωη χειμωνα. Εχει λιγο κινηση αλλα επισης αρκετες μεγαλες αλυσιδες απο καταστηματα ειναι εκει. Πολλες επιλογες για φαγητο διασκεδαση. Εχει και εκπαιδευτικο ιδρυμα/φοιτητες. Το ιδιο και η Σητεια που εχει και ενα απο τα καλυτερα νοσοκομεια του νησιου και αεροδρομιο! Σε 40 λεπτα εισαι Αθηνα. Εχει σχολη. Επισης τα σπιτια στο Λασιθι ειναι αρκετα φθηνοτερα απο Ηρακλειο και Ρεθυμνο. Ιεραπετρα ειναι λιγο πιο υσηχη/ερημη σε σχεση με τις αλλες πολεις. Αντιθετα Ηρακλειο που μαλλο εμεινες (sorry αλλα δε διαβασα ολο το σεντονι) ειναι μικρο κλιμακα μεγαλης πολης (Πατρα/Αθηνα) με κυκλοφοριακο, αγχος να παρκαρεις κεντρο, ασχημη (κατα τη γνωμη μου) και για να βρεις παραλια για μπανιο θες αυτοκινητο/λεωφορειο...Πολυ ωραια αρκετα χωρια... Αν μιλάμε για αναπληρωτή πχ για μερικούς μήνες (8-10) παλεύονται οι κωμοπόλεις του Λασιθίου. Γιατί πόλεις με 10-12 χιλ κόσμο δεν τις λες. Αλλα οταν μιλαμε για διαμονη 2-3 ετών σόρρυ αλλά για μένα ειναι απίστευτα μικρά μέρη που πολύ σύντομα γίνονται απίστευτα βαρετά. Το Ηράκλειο ανέλυσα τι προσφέρει και τα συν και τα πλην του. Προφανώς είναι πολυ καλύτερη επιλογή όταν μιλάμε για μακρόχρονη διαμονή και ειδικά για έναν άτομο οπως ο TS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα