b1LLy23 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 11 ώρες πριν, REPLAY33 είπε Σύρος με 1000!!πανεμορφο νησί που δεν του λείπει τπτ Θα λείψει όπου να ναι το Νοσοκομείο που έχουν... Θυμήσου με
kalokairi2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Πρώτα κοιτάς για Χανιά, μετά όλα τα υπόλοιπα. Ωραία τα Χανιά!!Το χειμώνα όμως? Και γενικά σε ποια περιοχή της Κρήτης βρίσκεις εύκολα να νοικιάσεις κάτι οικονομικό και αξιοπρεπές ? Λίγο που κοιτάω πολύ ανεβασμένα τα ενοίκια..
Ntinaras Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, kalokairi2011 είπε Ωραία τα Χανιά!!Το χειμώνα όμως? Και γενικά σε ποια περιοχή της Κρήτης βρίσκεις εύκολα να νοικιάσεις κάτι οικονομικό και αξιοπρεπές ? Λίγο που κοιτάω πολύ ανεβασμένα τα ενοίκια.. Τον χειμωνα τα χανια ειναι μουχλα.
Haldol Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 9 λεπτά πριν, kalokairi2011 είπε Ωραία τα Χανιά!!Το χειμώνα όμως? Χανιά το χειμώνα θα εκτιμήσεις πολύ τη συντροφιά που θα σου κάνουν... οι γάτες. Το καλοκαίρι γίνεται πανικός (μιας και είναι τουριστικός προορισμός), σε βαθμό να μη μπορείς να περπατήσεις σε κεντρικά σημεία, ή να μη βρίσκεις τραπέζι να κάτσεις σε μαγαζί... αλλά το χειμώνα το ακριβώς ανάποδο! Θα κυκλοφορείς στο κέντρο εσύ, άλλοι 15 ντόπιοι και 20 γάτες. Εγώ γι' αυτό πρότεινα το Ηράκλειο, που 'ναι πιο ισορροπημένη πόλη, με ζωή all-year 'round. Φυσικά κι εκεί έχει πιο πολύ κόσμο το καλοκαίρι, αλλά δεν ερημώνει το χειμώνα. 1
vagos789 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 η Συρος ειναι ωραιο νησι και σχετικα καλα απο υποδομες, αν θες κατι πολυ ηρεμο Η Κρητη ειναι πιο πιθανο να σε βολεψει γιατι εχει τα παντα Η Ροδος ειναι πανεμορφη αλλα το καλοκαιρι ο τουρισμος ξεχειλιζει Κερκυρα εκτος απο το καλοκαιρι βρεχει συνεχεια 1
armagedwnn Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Αφού είσαι ήδη από επαρχεία ποιος ο λόγος να πας σε ένα νησί σαν την Κρήτη. Η Κρήτη είναι δανική για κάποιον που θέλει αποκέντρωση. Πανέμορφη είναι η Κρήτη αλλά δεν έχει την αίσθηση του νησιού, πέρα από το ότι θες 120+ ευρώ να πας και να έρθεις στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η Σύρος μου φαίνεται η πιο εύκολη αν ο τόπος διαμονής σου είναι από την Λάρισα και κάτω και η Κέρκυρα αν είσαι απο την Λάρισα και πάνω. Η Ρόδος είναι πάρα πολύ μακρυά πιστεύω. Δεν ξέρω αλλά έτσι όπως τα λες δεν νομίζω ότι είσαι έτοιμος για νησί, το νησί είναι άλλης λογικής και όχι να μείνεις στο Ηράκλειο που είναι η 4η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Με το ίδιο σκεπτικό μπορείς να πας Καλαμάτα να μείνεις, Βόλο κ.ο.κ. 2
vidias.m Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Αν επιλεξεις Κρητη πηγαινε Ηράκλειο. Το Ρέθυμνο είναι μικρό για χειμώνα αλλά έχει πάρα πολλούς φοιτητές που το αντισταθμίζουν. Τα Χανιά τον χειμώνα είναι νεκρά και το καλοκαίρι μαρτύριο απο τον πολύ τουρισμό. Οπότε Ηράκλειο όπου έχει τα πάντα όλο το χρόνο. Αεροδρόμιο, λιμάνι μέσα στην πόλη σχεδόν, μεγάλες αλυσίδες για ρούχα, ηλεκτρικά κτλ. και δεν θα βαρεθείς. Ένα αμάξι θέλεις και όρεξη για εκδρομές.. Να περάσεις τέλεια. 4
dbrillis Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 To θεμα ειναι και σε τη φαση εισαι εσυ τωρα; Γιατι μπορει να εισαι σε φαση που θελεις ηρεμια, το να πετας 4 ονοματα νησιων ετσι ξερα δεν λεει κατι. Μπορεις να πας να μεινεις και Νεα Μακρη, εχουν ολα τα προβληματα ενος νησιου, ολα τα προβληματα της επαρχιας και κανενα πλεονεκτημα .
kalokairi2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, dbrillis είπε To θεμα ειναι και σε τη φαση εισαι εσυ τωρα; Γιατι μπορει να εισαι σε φαση που θελεις ηρεμια, το να πετας 4 ονοματα νησιων ετσι ξερα δεν λεει κατι. Μπορεις να πας να μεινεις και Νεα Μακρη, εχουν ολα τα προβληματα ενος νησιου, ολα τα προβληματα της επαρχιας και κανενα πλεονεκτημα . Σε φάση αλλαγής!!😀 ΔΕν θέλω την απομόνωση αλλά ούτε και το χάος μιας μεγαλούπολης! Είμαι από Βέροια! Αυτα τα νησιά μου άρεσαν γιατί συνδυάζουν πολλά ..και το σημαντικό δεν ερημώνουν το χειμώνα!! Και από ιατρική περίθαλψη θεωρώ δεν υπάρχει θέμα σε σχέση με μικρότερα νησιά. Απλά θέλω τη γνώμη όσων γνωρίζουν ή έχουν μείνει στα συγκεκριμένα μέρη για μια πιο εύκολη απόφαση..🤩
MikhailBakurin Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Εγώ κατάγομαι από την Κρήτη (ορεινό χωριό ανάμεσα Ηράκλειο - Αγ. Νικόλαο), έχω γεννηθεί και μεγαλώσει Αθήνα. Προσωπικά, μετά από εμπειρία επίσκεψης τουλάχιστον 15 - 20 νησιών στη χώρα (μεταξύ των οποίων και όλα όσα έχεις αναφέρει ως εναλλακτικές), η Κρήτη είναι το μόνο σημείο στο οποίο αισθάνομαι ασφάλεια αντίστοιχη του να βρίσκομαι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτή που έχω νιώσει σε ηπειρωτικές περιοχές, όπως η Βέροια (καλή ώρα), η Κατερίνη, η Καλαμάτα, ακόμα και η Καβάλα. Δεν αναφέρομαι απλώς στη νοσοκομειακή - υγειονομική ασφάλεια (το Ηράκλειο είναι σε πολλές περιπτώσεις καλύτερου επιπέδου από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά το ΕΣΥ, προφανώς οι ιδιώτες είναι πολύ πιο περιορισμένοι), αλλά στην επισιτιστική ασφάλεια, την εγκληματικότητα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την εμπιστοσύνη σε γείτονες και συμπολίτες. Το μόνο σημείο στο οποίο υστερεί η Κρήτη από τις προαναφερόμενες πόλεις, είναι η οδική ασφάλεια. Το επίπεδο ασφάλειας των δρόμων της είναι αντίστοιχο με επισφαλή νησιά, όπως η Λέσβος, ή η Παροναξία, αλλά καλύτερο από τον απόλυτο όλεθρο που μπορεί να ζήσει κανείς στην Κεφαλλονιά ή την Ικαρία και την (πολύ μικρότερη) Αμοργό, ή ακόμα και από ηπειρωτικές περιοχές που κάνουν την Κρήτη να μοιάζει οδηγικός παράδεισος (δε θα ξεχάσω ποτέ ένα πέρασμά μου από Νεμέα - Κόρινθο και Μαγνησία - Πήλιο σε δύο διαφορετικές εκδρομές. Μπροστά στο μέσο οδηγό εκεί, ο χειρότερος κουμπουροφόρος πετσάς του χειρότερου χωριού της Κρήτης, οδηγεί σα Γερμανός λογιστής ένα μεσημέρι στη Φρανκφούρτη). Το Ηράκλειο επίσης, θα σου δώσει τη δυνατότητα να δεις και τα πέριξ του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις τους, ώστε να μεταβάλεις τη διαμονή σου κατά τις προτιμήσεις σου. Δηλαδή, μπορεί να σου αρέσει η ήσυχη και κλάσσυ καταστασούλα του Αγ. Νικολάου, μπορεί να ξετρελαθείς με τον ατελείωτο ήλιο της Ιεράπετρας (πόλη στην οποία το θερμόμετρο δεν πέφτει ποτέ κάτω από τους 8-10 βαθμούς και δεν πάει σχεδόν ποτέ πάνω από τους 37-38). Χανιά δε θα συνιστούσα, έχουν χάσει δραματικά το χαρακτήρα τους την τελευταία 15ετία και ειδικά 7ετία. Πραγματικά δεν τα αναγνωρίζω και εν πολλοίς με θλίβουν. Πήγα πρώτη φορά μικρός, το 2005, και ήταν ανέγγιχτα και πανέμορφα. Τώρα είναι μία γιγάντια μηχανή που χ32ει χρήμα, εις βάρος κατοίκων και χαλαρών επισκεπτών κιόλας. Το χειμώνα είναι το μόνο νησί της χώρας που έχει ΠΟΛΛΗ ζωή. Κάποια ζωή διατηρούν ρόδος, λέσβος, κέρκυρα, αλλά κρήτη καμία σχέση. Ζωντανή δημογραφία, όλοι καταπιάνονται και με κάτι αγροτικό. Οι συνάδελφοί σου, εφόσον σε πάρουν με καλό μάτι, δηλαδή: Όχι μίζερο, όχι μπλαζέ, όχι γκρινιάρη και όχι τσιγκούνη (αυτά τα 4 τα σιχαίνονται ως χαρ/κά, κι αντιστρόφως υπεραγαπούν εύκολα όσους δεν τα έχουν), θα αρχίσουν να σε καλούν σε διάφορες καλτίλες, επί των οποίων θα γνωρίσεις κόσμο και θα περάσεις (συνήθως) φοβερά. Ρακοκάζανα, γιγάντιους γάμους, κουρές προβάτων (πιο σπάνια), οι Κρητικοί λατρεύουν να βρίσκουν αφορμές να κοινωνικοποιηθούν, ακόμα και αν είναι Δ.Υ. Όλοι έχουν χωριό καταγωγής στο οποίο ανατρέχουν - προστρέχουν και φωνάζουν και φίλους. 5
armagedwnn Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 11 λεπτά πριν, kalokairi2011 είπε Σε φάση αλλαγής!!😀 ΔΕν θέλω την απομόνωση αλλά ούτε και το χάος μιας μεγαλούπολης! Είμαι από Βέροια! Αυτα τα νησιά μου άρεσαν γιατί συνδυάζουν πολλά ..και το σημαντικό δεν ερημώνουν το χειμώνα!! Και από ιατρική περίθαλψη θεωρώ δεν υπάρχει θέμα σε σχέση με μικρότερα νησιά. Απλά θέλω τη γνώμη όσων γνωρίζουν ή έχουν μείνει στα συγκεκριμένα μέρη για μια πιο εύκολη απόφαση..🤩 Πολύ καλός φίλος πέρυσι ήθελε μια αλλαγή και ήταν έτοιμος να φύγει για Αγγλία. Πήγε τελικά Χανιά γιατί του έκατσε μια πρόταση είναι φουλ ευχαριστημένος. Αλλά τον κούραζε η Αθήνα έμενε στα Ανω Πατήσια, οπότε για την ηρεμία που έψαχνε ήταν καλή επιλογή. Μην ξεχνάς τα ενοίκια όμως αυτή την εποχή δεν ξέρω αν έχεις δει που κυμαίνονται οι τιμές. Επειδή έχεις ψηθεί για Κρήτη (ο φίλος του έδωσε η εταιρία που πήγε για δουλειά σπίτι). Δες λίγο τι γίνεται. Χανιά το πιο φθηνό τώρα : 600 https://www.xe.gr/property/results?sorting=price_asc&geo_place_ids[]=ChIJOz_P4L59nBQR_C-ORReehPg&item_type=re_residence&transaction_name=rent Ηράκλειο 180 γκαρσονιέρα εννοείτε (αλλά έχει γενικά καλές τιμές με 400 θα βρεις κάτι αξιόλογο). Δεν ξέρω τι κάνεις στο δημόσιο αλλά το 95% των Δ.Υ. δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. https://www.xe.gr/property/results?item_type=re_residence&transaction_name=rent&geo_place_ids[]=ChIJP-Fo0GtYmhQR8La54iy9AAQ&minimum_price=350&sorting=price_asc 1
kalokairi2011 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Πολύ καλός φίλος πέρυσι ήθελε μια αλλαγή και ήταν έτοιμος να φύγει για Αγγλία. Πήγε τελικά Χανιά γιατί του έκατσε μια πρόταση είναι φουλ ευχαριστημένος. Αλλά τον κούραζε η Αθήνα έμενε στα Ανω Πατήσια, οπότε για την ηρεμία που έψαχνε ήταν καλή επιλογή. Μην ξεχνάς τα ενοίκια όμως αυτή την εποχή δεν ξέρω αν έχεις δει που κυμαίνονται οι τιμές. Επειδή έχεις ψηθεί για Κρήτη (ο φίλος του έδωσε η εταιρία που πήγε για δουλειά σπίτι). Δες λίγο τι γίνεται. Χανιά το πιο φθηνό τώρα : 600 https://www.xe.gr/property/results?sorting=price_asc&geo_place_ids[]=ChIJOz_P4L59nBQR_C-ORReehPg&item_type=re_residence&transaction_name=rent Ηράκλειο 180 γκαρσονιέρα εννοείτε (αλλά έχει γενικά καλές τιμές με 400 θα βρεις κάτι αξιόλογο). Δεν ξέρω τι κάνεις στο δημόσιο αλλά το 95% των Δ.Υ. δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει. https://www.xe.gr/property/results?item_type=re_residence&transaction_name=rent&geo_place_ids[]=ChIJP-Fo0GtYmhQR8La54iy9AAQ&minimum_price=350&sorting=price_asc Ναι η αλήθεια είναι πως τα ενοίκια είναι στα ύψη στην Κρήτη και ειδικά Χανιά που κοιτούσα!!!Αλλά και Κέρκυρα λίγο που κοίταξα το ίδιο είναι ...🙃
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, kalokairi2011 είπε Ωραία τα Χανιά!!Το χειμώνα όμως? Και γενικά σε ποια περιοχή της Κρήτης βρίσκεις εύκολα να νοικιάσεις κάτι οικονομικό και αξιοπρεπές ? Λίγο που κοιτάω πολύ ανεβασμένα τα ενοίκια.. Χανιά έχουν μετακομίσει 2 γνωστοί μου λόγω γαμου και μεταφοράς στις περιοχές που κατάγονται ο γαμπρός, νύφη των δύο ζευγαριών. Δεν τους λείπει τίποτα σε σχέση με εδώ, λιγότερες δουλειές μεν αλλά καμία σχέση η απόσταση και το χάος της Αθήνας, αν θες δουλειά στο αντικείμενο και είσαι πτυχιούχος από Αθηναικη σχολη και με κατάρτιση θα σε προτιμήσουν σε σχέση με έναν από άλλες επαρχιακές σχολές. Το πρόβλημα των ενοικίων είναι γενικό σε όλη την Ελλάδα. Τα ενοίκια είναι φθηνότερα σε σχέση με την Αθήνα. Όποιος θέλει πραγματικά χαμηλά ενοίκια πλέον μόνο σε κανένα χωριο το οποίο δεν αποτελεί τουριστικό προορισμό, σε όλα τα υπόλοιπα μέρη θα υπάρχει πρόβλημα λόγω airbnb. Αυξάνονται τρομερά οι τουρίστες που θέλουν να έρχονται στην χώρα μας αλλά δεν υπάρχει ο αναγκαίος αριθμός ξενοδοχείων να φιλοξενήσει όλους αυτούς, οπότε θα μπουν σε κατοικίες με βραχυχρόνια μίσθωση. Πράγματα εδώ Εξάρχεια που μένω νομίζεις ώρες ώρες ότι βρίσκεσαι σε καμία Γαλλία από τα γαλλικά που ακούς και όχι Ελλάδα, δεν θέλω να φαντάζομαι τι γίνεται σε νησιά με ωραία τοπία, παραλίες και τα σχετικά. 1
armagedwnn Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, kalokairi2011 είπε Ναι η αλήθεια είναι πως τα ενοίκια είναι στα ύψη στην Κρήτη και ειδικά Χανιά που κοιτούσα!!!Αλλά και Κέρκυρα λίγο που κοίταξα το ίδιο είναι ...🙃 Δυστυχώς σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. 21 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Εγώ κατάγομαι από την Κρήτη (ορεινό χωριό ανάμεσα Ηράκλειο - Αγ. Νικόλαο), έχω γεννηθεί και μεγαλώσει Αθήνα. Προσωπικά, μετά από εμπειρία επίσκεψης τουλάχιστον 15 - 20 νησιών στη χώρα (μεταξύ των οποίων και όλα όσα έχεις αναφέρει ως εναλλακτικές), η Κρήτη είναι το μόνο σημείο στο οποίο αισθάνομαι ασφάλεια αντίστοιχη του να βρίσκομαι στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Μεγαλύτερη ασφάλεια από αυτή που έχω νιώσει σε ηπειρωτικές περιοχές, όπως η Βέροια (καλή ώρα), η Κατερίνη, η Καλαμάτα, ακόμα και η Καβάλα. Δεν αναφέρομαι απλώς στη νοσοκομειακή - υγειονομική ασφάλεια (το Ηράκλειο είναι σε πολλές περιπτώσεις καλύτερου επιπέδου από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά το ΕΣΥ, προφανώς οι ιδιώτες είναι πολύ πιο περιορισμένοι), αλλά στην επισιτιστική ασφάλεια, την εγκληματικότητα, τα ακραία καιρικά φαινόμενα, την εμπιστοσύνη σε γείτονες και συμπολίτες. Το μόνο σημείο στο οποίο υστερεί η Κρήτη από τις προαναφερόμενες πόλεις, είναι η οδική ασφάλεια. Το επίπεδο ασφάλειας των δρόμων της είναι αντίστοιχο με επισφαλή νησιά, όπως η Λέσβος, ή η Παροναξία, αλλά καλύτερο από τον απόλυτο όλεθρο που μπορεί να ζήσει κανείς στην Κεφαλλονιά ή την Ικαρία και την (πολύ μικρότερη) Αμοργό, ή ακόμα και από ηπειρωτικές περιοχές που κάνουν την Κρήτη να μοιάζει οδηγικός παράδεισος (δε θα ξεχάσω ποτέ ένα πέρασμά μου από Νεμέα - Κόρινθο και Μαγνησία - Πήλιο σε δύο διαφορετικές εκδρομές. Μπροστά στο μέσο οδηγό εκεί, ο χειρότερος κουμπουροφόρος πετσάς του χειρότερου χωριού της Κρήτης, οδηγεί σα Γερμανός λογιστής ένα μεσημέρι στη Φρανκφούρτη). Εγώ αυτό τον τοπικισμό σας δεν μπορώ. Δεν θα σταθώ στα άλλα, θα σταθώ μόνο στους οδηγούς. Είναι οι χειρότεροι στην Ελλάδα με τεράστια διαφορά. Και μιλάμε για θανατηφόρα. Νομίζω και στην Ευρώπη. https://www.neakriti.gr/article/kriti/1671121/trohaia-dustuhimata-proti-aitia-thanatou-gia-neous-eos-29-eton-to-arnitiko-paradeigma-tis-kritis/ https://elocus.lib.uoc.gr/dlib/c/e/3/metadata-dlib-1321352656-965517-9861.tkl Υ.Γ.: Το λέω αυτό γιατί ανέφερες ότι σε σχέση με άλλα μέρη είναι οδηγικός παράδεισος και μάλιστα το τράβηξες από τα μαλλιά. Είναι πραγματικά η οδηγική κόλαση στην Ελλάδα και το λέω έχοντας νοικιάσει αυτοκίνητο στο Ηράκλειο λάθος που δεν θα ξανακάνω. Αν έχουμε οδηγικό παράδεισο στην Ελλάδα έιναι στα Τρίκαλα. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από armagedwnn 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα