Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νησί ακόμα και στο μέγεθος της Κρήτης παραμένει νησί και όταν δένουν τα καράβια είσαι αποκλεισμένος.Μπορεί να μην σε νοιάζει αλλά συμβαίνει ειδικα χειμώνα.

Ναι συνδυάζει βουνό και θάλασσα αν και υπάρχουν ντόπιοι που δεν έχουν βρέξει το πόδι τους.  

• Απαντ. 111
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

κρητη η Συρος αδερφε! η κρητη ειναι αυτονομη και δεν θα σου λειψει τπτ, συρος ειναι ομορφο νησι μικρο μεν σχετικα κοντα η Αθηνα ομως!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, kalokairi2011 είπε

Απλά προτιμώ κάποιο μεγάλο νησί, να μην μελαγχολήσουμε και το χειμώνα αλλά και για ιατρική περίθαλψη που θεωρώ πως στα μικρά νησιά υπάρχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα!!

😀

Αυτό για εμένα θα ήταν το πιο σημαντικό

Την προηγούμενη βδομάδα διάβασα για μια έγκυο γυναίκα στην Κέρκυρα που έχασε το παιδί της επειδή δεν υπήρχε εναέριο μέσο για διακομιδή

Μιλάμε για ξεφτίλα

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kalokairi2011 είπε

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Δημόσιος υπάλληλος είμαι, 37 χρονών χωρίς υποχρεώσεις...Από χόμπι μου αρέσει το κολύμπι, τρέξιμο και η φωτογραφία! Σε επαρχία ζω! Απλά προτιμώ κάποιο μεγάλο νησί, να μην μελαγχολήσουμε και το χειμώνα αλλά και για ιατρική περίθαλψη που θεωρώ πως στα μικρά νησιά υπάρχει αρκετά μεγάλο πρόβλημα!! Επίσης θα προτιμούσα και κάτι οικονομικό...

😀

Ψάξε για Κρήτη που έχει μπόλικο πληθυσμό και δεν θα μελαγχολησεις τον χειμώνα ειδικά αν επιλέξεις να μείνεις σε πόλη. Όλες οι άλλες επιλογές τον χειμώνα είναι έρημος, σε όλα τα νησιά σχεδόν υπάρχει πρόβλημα με την ιατρική περιθαλψη, σε όλα τα νησιά σχεδόν θα έχεις θέμα με τις τιμές λόγω τουριστικής κίνησης και airbnb που έχουν εξαπλωθεί παντού. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Titos301 είπε

Κρήτη, δεν θα έχεις να ανησυχείς μήπως δεν έρθει το καράβι, είναι σχεδόν αυτόνομο το νησί από πλευράς προμηθειών. Μπορείς να κάνεις εκδρομές αφού είναι μεγάλο και συνδυάζει και βουνό και θάλασσα, έχει επιλογές για σχολεία αν έχεις παιδιά, νοσοκομεία, παραστάσεις πολιτισμού (το καλοκαίρι περισσότερες), διασκέδαση σχεδόν τα πάντα, νυχτερινή ζωή σε τουριστικές περιοχές όλο το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα αν είσαι πχ ηράκλειο, θα βρίσκεις ποικιλία από λαχανικά κτλ με ποιότητα, γεύση αφού παράγονται τα περισσότερα τοπικά, λιμάνι για σύνδεση με κυκλάδες-πειραιά όπως και αεροδρόμια με πολλές επιλογές για ταξίδια στο εξωτερικό ιδίαιτερα την περίοδο Απρίλιος-Οκτώβριος ρώτα ότι άλλο θέλεις

Ποιο μέρος της Κρήτης έχετε να μου προτείνετε;

Δημοσ.

Μακρυά από Κερκυρα ! Τα ενοίκια πανάκριβα ( αν καταφέρεις να βρεις σπίτι σε κάνα χωριό), ο κόσμος δεν είναι καλός (μπροστά σου σε γλείφουν και από πίσω σε θάβουν ), γίνεται χαμός το καλοκαίρι από κίνηση στους δρόμους , για να παρεις το καράβι και να πας Ηγουμενίτσα θέλεις 2 ώρες και 40€ για το αμάξι και ένα άτομο και τέλος το νοσοκομείο είναι απαράδεκτο: αν χρειαστείς κάτι θα πρέπει να πας στα Γιάννενα 

Θα πρότεινα την Κρήτη

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kalokairi2011 είπε

Χανιά χαντς νταουν!!!!

Δημοσ.

Χανιά για ομορφιά και εύκολη πρόσβαση στις καλές παραλίες του νησιού, το καλοκαίρι όμως υποφέρει από τον υπερτουρισμό. Ηράκλειο για ζωή και επιλογές τον χειμώνα, είναι η μεγαλούπολη της Κρήτης με ότι  συνεπάγεται αυτό. Ρέθυμνο αν σου αρέσουν οι μικρές επαρχιακές πόλεις, χειμώνα λίγο ζόρι βέβαια αλλά ανεκτά. Για πολλούς λόγους θα διάλεγα Ρέθυμνο (δεν ειμαι Κρητικός αλλά εχω σπίτι και σοι εκει, οποτε οχι και τοσο αμεροληπτος).

2 ώρες πριν, kalokairi2011 είπε

Δημοσ.
5 ώρες πριν, kalokairi2011 είπε

Πρώτα κοιτάς για Χανιά, μετά όλα τα υπόλοιπα. 

• Like 3
Δημοσ.

Και εγω Κρητη θα επελεγα και συγκεκριμενα Ηρακλειο και ας μην ειναι η πιο δημοφιλης επιλογη πολης. Ειναι μεγαλουπολη αλλα δεν σε πνιγει οπως οι δυο μεγαλες της Ελλαδας. Δεν θα σου λειψει τιποτα: αγορα, διασκεδαση, παραλιες, ολα σε αποσταση αναπνοης. Σε Ρεθυμνο, Αγ. Νικολαο πας εκδρομη αυθημερον.

Τοσο ο γιος μου που μενει εκει οσο και εμεις που παμε συχνα, εχουμε να πουμε τα καλυτερα για τον κοσμο. Ναι, υπαρχουν και οι "γνωστοι" που εχουν μεινει καποιες 10ετιες πισω στον χρονο, αλλα ολα τα μερη της χωρας εχουν τετοιους rednecks. Στην επαρχια που ζω εγω εχουμε τρισχειροτερους.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Χωρίς δεύτερη σκέψη,

Κρητη,και συγκεκριμένα Χανιά.

Δημοσ.

ΑΝ πας Κρητη και εισαι απο μεγαλη πολη (Αθηνα/Θεσ/κη) θα ειναι πιο ομαλη η μεταβαση να πας Ηρακλειο. Εχεις τα παντα στα ποδια σου (σε παροχες) αλλα παραλληλα μπορεις να πας ευκολα και γρηγορα εκδρομες σε χωρια (ακομα και με κτελ). Eπισης εχει αρκετο πλυθησμο και οχι μονο ντοπιο (φοιτητες, αλλοι δημοσ υπαλληλοι κτλ)

Απο εκει και περα εγω προσωπικα επελεξα Λασιθι και ουτε που το μετανιωσα

• Like 1
Δημοσ.

Κρήτη κι από 'μένα, έχοντας μείνει 10+ χρόνια εκεί.

Το θέμα του αποκλεισμού είναι σημαντικό. Σε μικρά νησιά έχεις επιλογή να φύγεις ανά λίγες μέρες. Κρήτη έχει πολλαπλά ακτοπλοϊκά, αλλά και πολλές πτήσεις, καθημερινά. Αν υπάρχει λόγος να πρέπει να φύγεις ΤΩΡΑ μπορείς να το κάνεις. Σε πιο μικρό νησί μπορεί να πρέπει να περιμένεις 2-3 μέρες. Επίσης σημαντικό είναι οι παροχές. Από νοσοκομεία και ασθενοφόρα, έως βενζινάδικα, και οτιδήποτε άλλο "χρήσιμο". Και φυσικά, λόγω μεγέθους, δε μπορείς να την καλύψεις (με εκδρομές κ.λπ) καθόλου εύκολα σε εύλογο διάστημα. 

Ηράκλειο μοιάζει περισσότερο με μια τυπική μεγαλούπολη σε σχέση με τις υπόλοιπες, μιας και είναι και η μεγαλύτερη σε πληθυσμό. Οπότε αν έρχεσαι από Αθήνα, ή έστω εκτιμάς τις δυνατότητες που δίνει μια μεγαλύτερη πόλη, θα συνηθίσεις πιο εύκολα εκεί, παρά π.χ. στον Άγιο Νικόλαο. Το ανάποδο αν προτιμάς πιο χαλαρό ρυθμό κι ας θυσιάσεις κάποιες παροχές.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα. Αν είναι να πας Κρήτη, πας σχεδόν σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελληνικής επαρχίας. Δεν αλλάζει κάτι σαν αίσθηση νησιού, έναντι της Πελοποννήσου, για παράδειγμα. Η μόνη ίσως διαφορά, είναι η τουριστική προσέλευση. Βέβαια έχει όλα τα συν που ανέφεραν οι προλαλήσαντες, σε σχέση με παροχές, λόγω μεγέθους.
Οι Κρητικοί είναι ωραίοι τύποι, έχω κάνει 2 κουμπαριές :) 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...