Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ σε δύο δικούς μου λογαριασμούς από Eurobank σε Πειραιώς ενώ είναι στο όνομα μου έχω χρεώσεις,  γι'αυτό ενεργοποίησα το ιρις και στις δύο και στέλνω από τη μια στην άλλη.

Απαράδεκτο απλά...

Μέσω ιρις θα μπορείς από οποιαδήποτε τράπεζα να στέλνεις που δεν έχει χρεώσεις μέχρι ένα ποσό τύπου 400-500€ , αν δεν το γνωρίζει το ιρις ο σπιτονοικοκύρης σου τότε βοήθησε τον να εκσυγχρονιστεί. 😂😁

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Mpek97 είπε

Εδώ σε δύο δικούς μου λογαριασμούς από Eurobank σε Πειραιώς ενώ είναι στο όνομα μου έχω χρεώσεις,  γι'αυτό ενεργοποίησα το ιρις και στις δύο και στέλνω από τη μια στην άλλη.

Απαράδεκτο απλά...

Μέσω ιρις θα μπορείς από οποιαδήποτε τράπεζα να στέλνεις που δεν έχει χρεώσεις μέχρι ένα ποσό τύπου 400-500€ , αν δεν το γνωρίζει το ιρις ο σπιτονοικοκύρης σου τότε βοήθησε τον να εκσυγχρονιστεί. 😂😁

Πως το έκανες αυτό; Εγω δεν τα έχω καταφέρει.

Δημοσ.
Στις 3/5/2023 στις 12:09 ΠΜ, lector είπε

Οτι τι δηλαδη, δεν αρκει που δανειζουμε τα χρηματα μας στην τραπεζα με μηδαμινο επιτοκιο, θα επρεπε να χρεωνομαστε κιολας...;

να προσθεσω πως απο το 2010 και μετα εχουν παρει καμια διακοσαρια ΔΙΣ ευρω απο το ΔΝΤ / ΕΚΤ για να μην κλεισουν με χρεωση του ελληνικου λαου. Οταν ειναι ιδιωτικες εταιρειες που εχουν τεραστια περιουσια που δεν την "πειραξαν".

- και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο -

• Like 1
Δημοσ.
Στις 3/5/2023 στις 12:09 ΠΜ, lector είπε

Οτι τι δηλαδη, δεν αρκει που δανειζουμε τα χρηματα μας στην τραπεζα με μηδαμινο επιτοκιο, θα επρεπε να χρεωνομαστε κιολας...;

θα προτιμουσες να τα κρατας στο σπιτι με κινδυνο να σε κλεψουν?

Στις 5/5/2023 στις 10:15 ΜΜ, Extacy156 είπε

Να κάνω μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα.

Υποθετικό σενάριο. Έχω στα χέρια μου 10.000 μετρητά. Θέλω να τα κάνω κατάθεση σε λογαριασμό κάποιου τρίτου στο εξωτερικό π.χ για αγορά ενός προϊόντος. Πάω στο ταμείο και κάνω κατάθεση στο iban του η πρέπει πρώτα να τα καταθέσω στον λογαριασμό μου και μετά να κάνω την μεταφορά?

Και τα δυο μπορουν να γινουν.

Στη πρωτη περιπτωση τα εξοδα εμβασματος νομιζω ειναι πολυ περισσοτερα.

Στη δευτερη περιπτωση, δηλ. καταθεση στο λογ/σμο σου, ισως προκαλεσεις το ενδιαφερον της εφοριας για την προελευση των χρηματων.

Δημοσ.

Προς ενημέρωση λοιπόν...τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό (δεν είχε μπει κατασχετηριο ακόμα) και η προμήθεια για εμβασμα 35700 ήταν περίπου 75€

• Like 1
Δημοσ.
Στις 7/5/2023 στις 2:50 ΠΜ, V3NDETTA είπε

Στείλε σε περισσότερες δόσεις αλλά λιγότερο από 15 ευρώ και θα είσαι κομπλέ. Ούτε η Revolut θα σε χρέωση αλλά ούτε και η Πειραιώς ...Για ποσά κάτω των 15€ δεν χρεώνει η Πειραιώς για εισερχόμενα εμβάσματα.

Δηλαδή για ένα ενοίκιο π.χ. 400€, θα κάνεις 27 (!) κινήσεις; Το IRIS μου ακούγεται έέένα κλικ πιο βολικό! :P

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Extacy156 είπε

Προς ενημέρωση λοιπόν...τα χρήματα κατατέθηκαν στο λογαριασμό (δεν είχε μπει κατασχετηριο ακόμα) και η προμήθεια για εμβασμα 35700 ήταν περίπου 75€

καταθεση μετρητων στο γκισε?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rus είπε

καταθεση μετρητων στο γκισε?

Ναι. Κατάθεση μετρητών στον λογαριασμό μου πρώτα και μετά μεταφορά.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 11/5/2023 στις 8:58 ΜΜ, Haldol είπε

Δηλαδή για ένα ενοίκιο π.χ. 400€, θα κάνεις 27 (!) κινήσεις; Το IRIS μου ακούγεται έέένα κλικ πιο βολικό! :P

Μια φορά θα κάνεις την πληρωμή και τις υπόλοιπες τις βάζεις στο αυτόματο.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Extacy156 είπε

Ναι. Κατάθεση μετρητών στον λογαριασμό μου πρώτα και μετά μεταφορά.

Αρα οχι καταθεση απευθειας στο λογ/σμο του παραληπτη. Ρωτησες ποσο θα ηταν σε αυτη τη περιπτωση?

Ρωτησες ποσο ειναι για μεταφορα μεσω ebanking?

Δημοσ.
5 ώρες πριν, rus είπε

Αρα οχι καταθεση απευθειας στο λογ/σμο του παραληπτη. Ρωτησες ποσο θα ηταν σε αυτη τη περιπτωση?

Ρωτησες ποσο ειναι για μεταφορα μεσω ebanking

Δεν ρώτησα καθόλου για κατάθεση απευθείας στο λογαριασμό του παραλήπτη από την στιγμή που μου είπαν ότι δεν έχει βγει κατασχετηριο για τον δικό μου λογαριασμό. Σίγουρα πιστεύω θα ήταν παραπάνω. Μεταφορά e-banking έχει όριο 15.000 την ημέρα οπότε δεν εξυπηρετούσε.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 10/5/2023 στις 7:36 ΠΜ, G.bar είπε

Πως το έκανες αυτό; Εγω δεν τα έχω καταφέρει.

ενεργοποιησα το iris και στις 2 τραπεζες και προεπιλογη εχω την πειραιως, οποτε αν κανω μεταφορα απο την eurobank πανε κατευτθειαν στην προεπιλογη. 
Thank me later και συγνωμη για την καθυστερηση! χαχαχα!

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Mpek97 είπε

ενεργοποιησα το iris και στις 2 τραπεζες και προεπιλογη εχω την πειραιως, οποτε αν κανω μεταφορα απο την eurobank πανε κατευτθειαν στην προεπιλογη. 
Thank me later και συγνωμη για την καθυστερηση! χαχαχα!

Και πως ορίζεις προεπιλογή? Για δώσε κανένα hint αν είναι εύκολο.

Δημοσ.

για παράδειγμα έχω eurobank και πειραιώς. εκανα ενεργοποίηση πρώτα eurobank αλλά δεν έβαλα λογαριασμό πίστωσης και είναι κενό για να διαλέγω εγώ κάθε φορα, μετά ενεργοποίησα την πειραιώς και έβαλα λογαριασμό πίστωσης  τον αποταμιευτικό μου.  μπορείς να δοκιμάσεις να το ενεργοποιήσεις και στις δύο τράπεζες που θες να δεις ποια σου έχει προεπιλογή.
Το ψάχνω και γω μήπως μπορέσω να σε βοηθήσω γιατί το έκανα πριν χρόνια κατα την ενεργοποίηση!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...