Ukforthemoment Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 21 λεπτά πριν, sdikr είπε Το άμεσο δωρεάν το παρέχει η Revolut, Η Ν26 πάλι το έχει με χρέωση, η Monese με BE iban δεν υποστηρίζει άμεση συναλλαγή δεν μπορούσα πχ να στείλω απο N26 (Οι δικοί μας τα έχουν και τα δυο με χρέωση 😋 ) Απλά μην λέμε οτι είμαστε οι μοναδικοί και κανένας άλλος με περίεργες χρεώσεις, Για Αγγλία μιλάω,το έγραψα απο την αρχή.Μεταφορές απο και προς monese,wise,revolut(αυτή έχει ανοιχτή Ελλάδα),,monzo,virgin money,chase (μόνο εισερχόμενο σε αυτή) ,άμεσες και χωρίς χρέωση..Εξαίρεση απο τις χρεώσεις είναι η wise που χρεώνει ότι κίνηση και να κάνεις.Ν26 στην Αγγλία δεν υπάρχει πλέον.Επίσης κάποιες υποστηρίζουν και google pay για μεταφορά που πάλι ειναι άμεση και χωρίς χρεώσεις.
Argkon Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Μπορείς επίσης να κάνεις κατάθεση σε ένα atm της εθνικής αν έχεις κατάστημα κοντά που σε βολεύει. Όχι ότι πιο πρακτικό αλλά και λογαριασμό στην εθνική να ανοίξεις πάλι κάπως θα πρέπει να μεταφέρεις τα λεφτά εκεί για να δίνεις το ενοίκιο.
Extacy156 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Να κάνω μια ερώτηση εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα. Υποθετικό σενάριο. Έχω στα χέρια μου 10.000 μετρητά. Θέλω να τα κάνω κατάθεση σε λογαριασμό κάποιου τρίτου στο εξωτερικό π.χ για αγορά ενός προϊόντος. Πάω στο ταμείο και κάνω κατάθεση στο iban του η πρέπει πρώτα να τα καταθέσω στον λογαριασμό μου και μετά να κάνω την μεταφορά?
Argkon Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δε νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο αυτό. Δεν έχει κόστος το να κάνεις κατάθεση. Η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό (έμβασμα) όμως έχει έξοδα και μάλιστα αρκετά, εξαρτάται από την χώρα του αποδέκτη και το ποσό που θες να στείλεις. Επίσης αν μιλάμε όντως για τόσο μεγάλο ποσό υπάρχουν πιθανότατα και άλλα ζητήματα, όπως το που βρήκες τα χρήματα. Αν αυτό εννοούσες εξαρχής με την ερώτηση σου το αν θα πρέπει να "εμφανιστούν" στο λογαριασμό σου και είναι μαύρα (άρα καλό θα ήταν να μη γίνει αυτό προφανώς) και πάλι θα σου πω ότι μάλλον δεν παίζει ρόλο. Χρειάζονται τα πλήρη στοιχεία σου για οποιαδήποτε συναλλαγή οπότε και πάλι αν σε εντοπίσει ο αλγόριθμος της ααδε θα έχεις θέμα. Γενικώς θα έλεγα ότι για τέτοια πόσα καλό θα ήταν να αποφύγεις την γνωστή οδό (εφόσον δεν δικαιολογείς το ποσό με κάποιο τρόπο). 1
Extacy156 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από Extacy156
atpanos Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Extacy156 είπε Όχι τα χρήματα δεν είναι μαύρα. Έχουν αποκτηθεί νόμιμα και δηλωμένα απλά επειδή υπάρχει κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό δεν μπορεί να γίνει κατάθεση στο λογαριασμό μου και μεταφορά με εμβασμα και γι'αυτό τα έχω μετρητά. Θέλω λοιπόν να αγοράσω ένα αμάξι από εξωτερικό. Ο έμπορος μου δίνει το iban του. Αυτό είναι το σενάριο που ψάχνω λύση. Αφού θα πάρεις αυτοκίνητο πάνε εκεί πάρε το κλειδί και δώσε τα μετρητά. Έτσι με μεταφορά να μην είναι και κάποια μουφα
Extacy156 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Argkon είπε Δε νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο αυτό. Δεν έχει κόστος το να κάνεις κατάθεση. Η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό (έμβασμα) όμως έχει έξοδα και μάλιστα αρκετά, εξαρτάται από την χώρα του αποδέκτη και το ποσό που θες να στείλεις. Επίσης αν μιλάμε όντως για τόσο μεγάλο ποσό υπάρχουν πιθανότατα και άλλα ζητήματα, όπως το που βρήκες τα χρήματα. Αν αυτό εννοούσες εξαρχής με την ερώτηση σου το αν θα πρέπει να "εμφανιστούν" στο λογαριασμό σου και είναι μαύρα (άρα καλό θα ήταν να μη γίνει αυτό προφανώς) και πάλι θα σου πω ότι μάλλον δεν παίζει ρόλο. Χρειάζονται τα πλήρη στοιχεία σου για οποιαδήποτε συναλλαγή οπότε και πάλι αν σε εντοπίσει ο αλγόριθμος της ααδε θα έχεις θέμα. Γενικώς θα έλεγα ότι για τέτοια πόσα καλό θα ήταν να αποφύγεις την γνωστή οδό (εφόσον δεν δικαιολογείς το ποσό με κάποιο τρόπο). Όχι τα χρήματα δεν είναι μαύρα. Έχουν αποκτηθεί νόμιμα και δηλωμένα απλά επειδή υπάρχει κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό δεν μπορεί να γίνει κατάθεση στο λογαριασμό μου και μεταφορά με εμβασμα και γι'αυτό τα έχω μετρητά. Θέλω λοιπόν να αγοράσω ένα αμάξι από εξωτερικό. Ο έμπορος μου δίνει το iban του. Αυτό είναι το σενάριο που ψάχνω λύση. 9 λεπτά πριν, atpanos είπε Αφού θα πάρεις αυτοκίνητο πάνε εκεί πάρε το κλειδί και δώσε τα μετρητά. Έτσι με μεταφορά να μην είναι και κάποια μουφα Κάπου διάβασα ότι με μετρητά μόνο μέχρι 1500€ γίνεται Επεξ/σία 6 Μαΐου 2023 από Extacy156
atpanos Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 56 λεπτά πριν, Extacy156 είπε Όχι τα χρήματα δεν είναι μαύρα. Έχουν αποκτηθεί νόμιμα και δηλωμένα απλά επειδή υπάρχει κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό δεν μπορεί να γίνει κατάθεση στο λογαριασμό μου και μεταφορά με εμβασμα και γι'αυτό τα έχω μετρητά. Θέλω λοιπόν να αγοράσω ένα αμάξι από εξωτερικό. Ο έμπορος μου δίνει το iban του. Αυτό είναι το σενάριο που ψάχνω λύση. Κάπου διάβασα ότι με μετρητά μόνο μέχρι 1500€ γίνεται Για ποια χώρα;
LapiG Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Κι εγώ είχα κάνει μια μεταφορά Revolut -> Πειραιώς 4€ χρέωση στον παραλήπτη. Το ενοχλητικό είναι ότι δεν αναγράφεται πουθενά το ακριβές ποσό ώστε είτε να επιλέξεις διαφορετικό και φθηνότερο τρόπο για την ολοκλήρωση μιας συναλλαγής, είτε να βάλεις τουλάχιστον τα επιπλέον χρήματα ώστε ο παραλήπτης να δεχθεί το πλήρες ποσό που ζητά. Γενικά, πιο ακριβή είναι από ελληνικές τράπεζες στις προμήθειες η Πειραιώς, μετά Εθνική, μετά Eurobank και Alphabank μαζί και τέλος πιο φθηνή η AtticaBank.
Argkon Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοιος περιορισμός στις αγορές με μετρητά στο Βέλγιο όπως αντίστοιχα έχουμε εμείς. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι εύκολο να το μάθεις με μια αναζήτηση ή απλά να ρωτήσεις τον έμπορο. Αν γίνεται πάντως το καλύτερο είναι να πας από κοντά και να πληρώσεις επιτόπου μετρητά. Ακόμα και εδώ όμως που υπάρχει αυτός ο περιορισμός όλοι οι έμποροι τον ξεπερνούν πολύ εύκολα. Πληρώνεις μετρητά και πηγαίνουν αυτοί στην τράπεζα στο γκισέ και παίρνουν το καταθετηριο στο όνομα σου οπότε για να επανέλθω στην αρχική σου ερώτηση μάλλον όχι δεν χρειάζεται να κατατεθούν στον λογαριασμό σου πρώτα. Διασταύρωσε το όμως με την τράπεζα για σίγουρα.
dbrillis Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 Δημοσ. 6 Μαΐου 2023 3 λεπτά πριν, Argkon είπε Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοιος περιορισμός στις αγορές με μετρητά στο Βέλγιο όπως αντίστοιχα έχουμε εμείς. Σε κάθε περίπτωση αυτό είναι εύκολο να το μάθεις με μια αναζήτηση ή απλά να ρωτήσεις τον έμπορο. Αν γίνεται πάντως το καλύτερο είναι να πας από κοντά και να πληρώσεις επιτόπου μετρητά. Ακόμα και εδώ όμως που υπάρχει αυτός ο περιορισμός όλοι οι έμποροι τον ξεπερνούν πολύ εύκολα. Πληρώνεις μετρητά και πηγαίνουν αυτοί στην τράπεζα στο γκισέ και παίρνουν το καταθετηριο στο όνομα σου οπότε για να επανέλθω στην αρχική σου ερώτηση μάλλον όχι δεν χρειάζεται να κατατεθούν στον λογαριασμό σου πρώτα. Διασταύρωσε το όμως με την τράπεζα για σίγουρα. Με το ιντερνετ δεν ειναι δυσκολο να μαθουμε: Sales by merchants and service providers Limit = 3,000 euros A distinction has to be made depending on whether the price of the sale or of the provision of service reaches 3,000 euros or not. If the price (including VAT if applicable) does not reach 3,000 euros, the customer can pay the full sum in cash. Example: A customer purchases a second-hand car from a professional merchant for 2,999 euros. He is allowed to pay the full sum in cash. If the price reaches or goes above 3,000 euros, a payment in cash is allowed for up to 10 % of the price with a maximum of 3,000 euros. Examples: • A customer has the roof of his house renovated for 5,200 euros. The maximum amount he can pay in cash is 520 euros (10 % of 5,200 euros). • A customer buys a car that costs 40,000 euros from a professional seller. He can only pay up to 3,000 euros in cash. Beware: You cannot artificially divide a sale in several sums under 3,000 euros to try and circumvent the restriction! Restriction-on-cash-payments.pdfhttps://www.nbb.be/en/financial-oversight/combating-money-laundering-and-financing-terrorism/information-and-15
V3NDETTA Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Στις 2/5/2023 στις 3:44 ΜΜ, panaras23 είπε Καλησπέρα, Το ενοίκιο μου το καταθέτω σε λογαριασμό της Εθνικής Ξεκίνησα μέσω Πειραιώς που έχω και με βολεύει και πλήρωνα 4,40(!) για την μεταφορά γιατί αλλιώς έμπαιναν στον νοικάρη μου 3 ευρώ λιγότερα χωρίς να μας ενημερώσει καμία τράπεζα για αυτό το έξτρα κόστος. Αποφάσισα να το κάνω μέσω Revolut, δεν είχε καμία χρέωση για μένα και τα λεφτά μπήκανε άμεσα. Όμως πάλι του ήρθαν 3 ευρώ λιγότερα. Πουθενά δεν εμφανίζεται αυτή η χρέωση σε μένα. Τι μπορεί να φταίει; γιατί μέχρι στιγμής απλά του βάζω 3 ευρώ παραπάνω μηνιαίως για να μην έχω θέμα. Δεν είναι το 3ευρο( που εντάξει είναι λίγο 36 ευρώ το χρόνο αέρας) αλλά κυρίως το γεγονός πως σιχαίνομαι να δίνω λεφτά σε τράπεζες. Έχει κάποιος ανάλογη εμπειρία; Μια βοήθεια θα ήταν χρήσιμη. Στείλε σε περισσότερες δόσεις αλλά λιγότερο από 15 ευρώ και θα είσαι κομπλέ. Ούτε η Revolut θα σε χρέωση αλλά ούτε και η Πειραιώς ...Για ποσά κάτω των 15€ δεν χρεώνει η Πειραιώς για εισερχόμενα εμβάσματα. 1
alfeios Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, V3NDETTA είπε Στείλε σε περισσότερες δόσεις αλλά λιγότερο από 15 ευρώ και θα είσαι κομπλέ. Ούτε η Revolut θα σε χρέωση αλλά ούτε και η Πειραιώς ...Για ποσά κάτω των 15€ δεν χρεώνει η Πειραιώς για εισερχόμενα εμβάσματα. Στην Εθνική τα στέλνει. Το όριο είναι κι εκεί 15€ ή διαφορετικό;
atpanos Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 Δημοσ. 7 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, alfeios είπε Στην Εθνική τα στέλνει. Το όριο είναι κι εκεί 15€ ή διαφορετικό; Ναι, και η εθνική από 15,01 βάζει 3 ευρώ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα