Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πειτε ρε παιδες πως καταλαβαινουμε τι κοντρολλερ φοραει ο δισκος; Απο την ημερομηνια παραγωγης; Επισης ποιος ηταν υποθετικα ο "σκαρτος";

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Για πειτε ρε παιδες πως καταλαβαινουμε τι κοντρολλερ φοραει ο δισκος; Απο την ημερομηνια παραγωγης; Επισης ποιος ηταν υποθετικα ο "σκαρτος";

Εαν το PN που φαίνεται πάνω στο nvme τελειώνει σε HALB είναι phoenix.

Αν το έχεις βάλει και δεν μπορείς να δεις τι γράφει τότε βλέπεις το firmware, αν ξεκινάει απο 1,2=phoenix. 3,4=elpis.

Σκάρτος κανένας 970 evo plus δεν είναι απλά είχε γίνει δράμα η φάση όταν η samsung άλλαξε σιωπηρα τους controller. Σε άλλους αρέσει ο ένας σε άλλους ο άλλος. Ανάλογα την χρήση. 

Στην παρακάτω εικόνα αριστερά phoenix, δεξιά elpis. Κρίνε μόνος σου ποιός είναι καλύτερος/χειρότερος για εσένα. Εγώ θα έλεγα πως είναι απλά διαφορετικοί (σε βαθμό να μπορούσε να είναι άλλο μοντέλο).

ssd-samsung-970-evo-plus-1-to-hd-tune-pro.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Shadowjump είπε

HBLB γραφει ο δικος μου. Μαλλον phoenix?

Δες ποιο firmware έχει.

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.

Εμενα λεει HALB. Σε σχεση με τα speed tests των controller παραπανω δε θα ελεγα οτι εχω προτιμηση, φαινεται και οι δυο να εχουν απο ενα δυνατο πλεονεκτημα κι ενα μειονεκτημα, πιο πολυ θα με απασχολουσαν θεματα αξιοπιστιας (οχι αξιοπιστια ταχυτητας, μιλαω για αστοχιες υλικου κλπ).

Οπως υπολογιζα παντως ζορι μεγαλο το migration, για την ωρα ουτε το samsung magician (data migration tool) ουτε τα acronis / AOMEI εχουν λειτουργησει (παλευω να κανω την μεταβαση μεσω ενος εξωτερικου 500αρη usb3.0 αφου δε μπορω χωρις την "σωστη θηκη" κατευθειαν στον νεο Μ.2, το "clone disk" του ακρονι πετυχε αλλά δεν ειναι bootable απο usb και ο συγκεκριμενος δισκος δεν αφαιρειται απο τη θηκη του, επρεπε να κανω μαλλον το rescue media builder αλλά τωρα που το δοκιμαζω δεν προχωραει).

Νομιζω τζαμπα χανω το χρονο μου και μαλλον πρεπει να καταφυγω στην φουστια να παρω μια θηκη απο κανα αμαζον για μιση μερα να κανω τη δουλεια μου και να τους πω οτι αλλαξα γνωμη να την παρουν πισω. Δεν τα γουσταρω προσωπικα αυτα, αλλά αφου με θεωρω "θιγμενο" στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν θα εχω και τοσους πολλους ηθικους φραγμους.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, giorginho είπε

Εμενα λεει HALB. Σε σχεση με τα speed tests των controller παραπανω δε θα ελεγα οτι εχω προτιμηση, φαινεται και οι δυο να εχουν απο ενα δυνατο πλεονεκτημα κι ενα μειονεκτημα, πιο πολυ θα με απασχολουσαν θεματα αξιοπιστιας (οχι αξιοπιστια ταχυτητας, μιλαω για αστοχιες υλικου κλπ).

Οπως υπολογιζα παντως ζορι μεγαλο το migration, για την ωρα ουτε το samsung magician (data migration tool) ουτε τα acronis / AOMEI εχουν λειτουργησει (παλευω να κανω την μεταβαση μεσω ενος εξωτερικου 500αρη usb3.0 αφου δε μπορω χωρις την "σωστη θηκη" κατευθειαν στον νεο Μ.2, το "clone disk" του ακρονι πετυχε αλλά δεν ειναι bootable απο usb και ο συγκεκριμενος δισκος δεν αφαιρειται απο τη θηκη του, επρεπε να κανω μαλλον το rescue media builder αλλά τωρα που το δοκιμαζω δεν προχωραει).

Νομιζω τζαμπα χανω το χρονο μου και μαλλον πρεπει να καταφυγω στην φουστια να παρω μια θηκη απο κανα αμαζον για μιση μερα να κανω τη δουλεια μου και να τους πω οτι αλλαξα γνωμη να την παρουν πισω. Δεν τα γουσταρω προσωπικα αυτα, αλλά αφου με θεωρω "θιγμενο" στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν θα εχω και τοσους πολλους ηθικους φραγμους.

Δεν χρειάζεται θήκη. Κάνε αυτό που είχα γράψει σε προηγούμενο σχόλιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@giorginhoεγώ σμρ έκανα το migration με το AOMEI. Έκανα Disk Backup, το πέρασα σε έναν δίσκο του συστήματος, έφτιαξα το AOMEI σε stickάκι, έβγαλα τον παλιό NVME που είχα έβαλα τον Evo, bootαρα το stickάκι και έκανα Restore. Δούλεψε μια χαρά.

Επεξ/σία από cleeverblade
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Κι εμένα το ΑΟΜΕΙ δεν μου πέτυχε στο "system backup", θα δοκιμάσω και το disk backup. Γενικά πολύ ταλαιπωρία πάντως αν δεν υπάρχει δεύτερο slot.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το AOMEI Backupper σε εμένα δεν είχε πετύχει σε άλλη περίπτωση. Αντίθετα Acronis και Macrium Reflect μου έχουν δουλέψει σε πολλές περιπτώσεις. Ειδικά το Macrium είναι για εμένα το καλύτερο με 2ο το Acronis.

Το AOMEI είναι καλό αλλά ενδεχομένως να έχει bugs η έκδοση 7.2, ή μπορεί να ήταν και κάποιο λάθος μου, γιατί δεν είχε δουλέψει το Disk Backup σε μια άλλη περίπτωση.

Επεξ/σία από duffyduck
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Doubt είπε

Κι εμένα το ΑΟΜΕΙ δεν μου πέτυχε στο "system backup", θα δοκιμάσω και το disk backup. Γενικά πολύ ταλαιπωρία πάντως αν δεν υπάρχει δεύτερο slot.

Αν έχεις θήκη που συνεργάζεται σωστά με το data migration της Samsung σε 20 λεπτά έχεις τελειώσει 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vdeseris είπε

Αν έχεις θήκη που συνεργάζεται σωστά με το data migration της Samsung σε 20 λεπτά έχεις τελειώσει 

Κανει και της samsung τα κολπα του τελικα..., συνηθιζει να χτυπαει στο 99% (υπαρχουν πολλα σχετικα αρθρα στο νετ) και το αντιγραφο παιζει (μπουταρει, σε αντιθεση με πολλα αλλα που δεν πετυχαινουν boot), αλλα ποιος ξερει αν ειναι ολα σωστα, γιατι διαπιστωσα σε πολλα συστηματα με αντιγραφη σε samsung, οτι χτυπαει το create recovery disk απο τον τελευταιο samsung δισκο. Ακριβως το ιδιο σε ολα τα συστηματα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vdeseris είπε

Αυτά γράφαμε στην προηγούμενη σελίδα. Δεν αγόρασα ακόμα θήκη με το μπέρδεμα που υπάρχει, εσύ ποια εννοείς;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...