Gl0bAlZer0 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 50 λεπτά πριν, d_gkal είπε 67,5€(για την ακρίβεια 67.39€) η τελική του τιμή στο fr Και ξαναρωταω αν αξίζει σε αυτά τα χρήματα. Πέρα από χωρητικότητα, διαφέρει σε κάτι απ τον 2ΤΒ; έχουν ακουστεί πιο πολλα προβλήματα για την έκδοση του 1TB. Η γνώμη με αυτή την πτώση τιμών δεν αξίζει να πας σε 1TB δίσκο οπότε ή θα διάλεγα κάτι άλλο ή θα περίμενα απλά.
giorginho Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 21 ώρες πριν, nickelodeon είπε Κάποια πράγματα που δεν σου είναι απαραίτητα, απλά δεν τα αγοράζεις στην αρχική τιμή, με την έκπτωση προχωράς στην αγορά που δεν θα έκανες. Για δευτερεύων δίσκος, για games, μουσική, ταινίες, μεγάλα αρχεία που απλά θες να τα παρκάρεις κάπου μια χαρά είναι, υποθέτω (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι έχει χαμηλότερη κατανάλωση από τους μηχανικούς. (Και για κύριος και μοναδικός δίσκος μια χαρά είναι). Χαχα, κοίτα ρε που φτάσαμε... Όχι sata ssd, κοτζάμ nvme 3,5GB/s ssd να τον παίρνουμε για... αποθήκη 😂. Εγώ πάντως τον πήρα στο 90αρι για κύριο δίσκο συστήματος. Πριν λίγο καιρό με τον 980αρη στο 50ευρω γράφονταν εδώ διάφορα ότι δεν έχει ram κλπ, τωρα αυτός έχει ram αλλά πάλι δε μας κάνει 😝. 1
Vasilis 07 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, d_gkal είπε 67,5€(για την ακρίβεια 67.39€) η τελική του τιμή στο fr Και ξαναρωταω αν αξίζει σε αυτά τα χρήματα. Πέρα από χωρητικότητα, διαφέρει σε κάτι απ τον 2ΤΒ; Το ρωτάς όταν με 22Ε παραπάνω έπαιρνες 1ΤΒ επιπλέον ?
SeNNinhA Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, giorginho είπε Χαχα, κοίτα ρε που φτάσαμε... Όχι sata ssd, κοτζάμ nvme 3,5GB/s ssd να τον παίρνουμε για... αποθήκη 😂. Εγώ πάντως τον πήρα στο 90αρι για κύριο δίσκο συστήματος. Πριν λίγο καιρό με τον 980αρη στο 50ευρω γράφονταν εδώ διάφορα ότι δεν έχει ram κλπ, τωρα αυτός έχει ram αλλά πάλι δε μας κάνει 😝. Τι τους ακούς? Δεν πιστευω ότι ούτε ενας δεν εχει πραγματική ανάγκη τις top ονομαστικες ταχύτητες αλλα ούτε και πραγματικά καταλαβαίνει καθημερινά διαφορά σε αποδοση. Αυτο που ολοι μας καταλαβαίνουμε ομως σε πτωση αποδοσης ειναι οσο ο δισκος γεμιζει και κυρίως αυτο αρχιζει και γίνεται εμφανές πανω απο 50% της χωρητικότητας του. Γι αυτο ακομη και εαν δεν τον χρειαζομαστε παντα παιρνουμε πολυ παρπανω σε χωρητικότητα απο την απαραίτητη. 2
giorginho Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Σωστός, άλλωστε δεν είπα κάτι για τη χωρητικότητα αλλά για την μη εκμετάλλευση της ταχύτητας με χρήση ως αποθήκη. Είμαι με 128αρη Μ2 τιγκαρισμενο μόνο και μόνο από τα Windows, όσα αρχεία Update κλπ κι αν έχω σβήσει. Από όταν πέρασε τα 100 για και μετά (πες η πραγματική διαθέσιμη χωρητικότητα είναι γύρω στα 112gb) έπεσε αισθητά η απόδοση. Τα 2 ΤΒ για δίσκο συστήματος ούτε εγώ θα τα χρειαστώ ποτέ. Αλλά θα είναι εύκολο πλέον να μη σκέφτομαι πού θα πάει ένα κατέβασμα αν δεν έχω κοτσαρισμενο εκείνη την ώρα τον δίσκο-αποθήκη, το αν θα πάει το Χ, Ψ παιχνίδι στον μηχανικό που έχω μέσα κλπ κλπ. Βέβαια επειδή με ξέρω, μάλλον σε 3-4 χρόνια θα έχει γεμίσει και αυτός, αλλά οκ, ίδωμεν... 😜 1
Moderators matrixxx Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, giorginho είπε Σωστός, άλλωστε δεν είπα κάτι για τη χωρητικότητα αλλά για την μη εκμετάλλευση της ταχύτητας με χρήση ως αποθήκη. Είμαι με 128αρη Μ2 τιγκαρισμενο μόνο και μόνο από τα Windows, όσα αρχεία Update κλπ κι αν έχω σβήσει. Από όταν πέρασε τα 100 για και μετά (πες η πραγματική διαθέσιμη χωρητικότητα είναι γύρω στα 112gb) έπεσε αισθητά η απόδοση. Τα 2 ΤΒ για δίσκο συστήματος ούτε εγώ θα τα χρειαστώ ποτέ. Αλλά θα είναι εύκολο πλέον να μη σκέφτομαι πού θα πάει ένα κατέβασμα αν δεν έχω κοτσαρισμενο εκείνη την ώρα τον δίσκο-αποθήκη, το αν θα πάει το Χ, Ψ παιχνίδι στον μηχανικό που έχω μέσα κλπ κλπ. Βέβαια επειδή με ξέρω, μάλλον σε 3-4 χρόνια θα έχει γεμίσει και αυτός, αλλά οκ, ίδωμεν... 😜 Το πιο σωστο το λες στο τελος σαν αστειο αλλα ειναι πολυ σοβαρο, ετσι ειναι. Μαλιστα τα 3-4 χρονια ειναι παρα πολλα. Υπαρχει ενα ρητο σχετικα με τους HDDs και τωρα πλεον τους ssds, οτι οσο μεγαλο δισκο και να παρεις θα γεμισει πριν/χωρις να το καταλαβεις. Αυτο ισχυει στην πραξη 100%. Το χειροτερο μαλιστα ειναι οτι οταν γεμισει και θα θες να τον αδειασεις ή να κανεις backup κλπ, το προβλημα θα ειναι τοσο μεγαλυτερο οσο μεγαλυτερος ειναι και ο χωρος του. Ενα απο τα "αρνητικα" των μεγαλων δισκων. 2
ChrisN.S. Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 όσο αυξάνεται η ταχύτητα internet τόσο πιο άχρηστοι θα γίνονται οι μεγάλης χωρητικότητας δίσκοι για έναν μέσο χρήστη. Με μία gigabit σύνδεση δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποθηκεύεις εκτός αν είσαι digital hoarder. Όλα streaming και στο cloud, μόνο λειτουργικό και ένα δύο παιχνίδια που παίζεις τίποτα περισσότερο. Άντε να δεχτώ συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες πως έχουν ελαφρώς αυξημένες ανάγκες, πχ video editors, αλλά ως εκεί.
giorginho Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, ChrisN.S. είπε ... Με μία gigabit σύνδεση δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποθηκεύεις εκτός αν είσαι digital hoarder. Όλα streaming και στο cloud, μόνο λειτουργικό και ένα δύο παιχνίδια που παίζεις τίποτα περισσότερο... Βρες μου πρώτα cloud εσύ με χαμηλότερο κόστος από σκληρούς δίσκους και μετά χαράς να κάνω κι εγώ την μετάβαση... 12 ώρες πριν, matrixxx είπε ... Το χειροτερο μαλιστα ειναι οτι οταν γεμισει και θα θες να τον αδειασεις ή να κανεις backup κλπ, το προβλημα θα ειναι τοσο μεγαλυτερο οσο μεγαλυτερος ειναι και ο χωρος του. Ενα απο τα "αρνητικα" των μεγαλων δισκων. Καλύτερα πάντως να έχω ένα μεγάλο δίσκο συστήματος και να πρέπει να προβληματιστω ποιο από τα πχ 10-15 παιχνίδια που κατά καιρούς έχω βάλει θα σβήσω ή να ψάξω ποια μεγάλα αρχεία έχω ξεχάσει μέσα να τα στείλω σε δίσκο-αποθήκη, πάρα να έχω τον μικρό να έχει γεμίσει μόνο από φα αρχεία συστήματος και πρακτικά να μην έχω καμία λύση για το θέμα 🙃 Γενικά μιλώντας ισχύει αυτό που λες, να δεις τι τράβηξα πριν κάνα μήνα, όταν γέμισαν τα 256GB του κινητού και δεν ήξερα τι φωτογραφίες και βίντεο να πρωτοσβήσω 🙈. Παρεμπιπτόντως χθες έφτασε στο "όριο" ο 8ΤΒ αποθηκαριος που έχω και πλέον ψάχνω για καινούριο, με την ελπίδα να δω κι εκεί μειωμένες τιμές (στοχευω στα 12-14ΤΒ). 😏
d_gkal Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 16 hours ago, Vasilis 07 said: Το ρωτάς όταν με 22Ε παραπάνω έπαιρνες 1ΤΒ επιπλέον ? Έπαιρνες ενώ τώρα ΠΑΙΡΝΕΙΣ. Για αυτό αναρωτιέμαι αν όντως αξίζει ο 1tb
kkatzos Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 18 λεπτά πριν, d_gkal είπε Έπαιρνες ενώ τώρα ΠΑΙΡΝΕΙΣ. Για αυτό αναρωτιέμαι αν όντως αξίζει ο 1tb Δεν αξίζει. Θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες ευκαιρίες σαν αυτή του θέματος. 1 1
neon5o Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Παρέλαβε κανένας; Ήταν για χθες αλλά έδωσε καινούργια ημερομηνία μέχρι 17 Μαΐου. 1
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, neon5o είπε Παρέλαβε κανένας; Ήταν για χθες αλλά έδωσε καινούργια ημερομηνία μέχρι 17 Μαΐου. Εγω πριν 3 μερες . Οκ ενας τυπικος gen3 ειναι . Περίπου 2300mb write και 2800 σε read sequential .. Θερμοκρασίες εχω δει 55 περίπου σε φορτο εργασίας και 51 idle . Για δεύτερο σαν αποθήκη των παιχνιδιών τον εχω . 1
kaklikos Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, neon5o είπε Παρέλαβε κανένας; Ήταν για χθες αλλά έδωσε καινούργια ημερομηνία μέχρι 17 Μαΐου. Το δεμα σου που δειχνει οτι ειναι ; Εμενα σημερα δειχνει να εφτασε ελλαδα και παρελαβε η ελτα κουριερ.
apostolispk Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Και γώ παρέλαβα σήμερα. Αλλά ακόμα δεν τον δοκίμασα
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε Εγω πριν 3 μερες . Οκ ενας τυπικος gen3 ειναι . Περίπου 2300mb write και 2800 σε read sequential .. Στο crystal disk mark; Πολυ χαμηλο μου ακουγεται. Ο 500αρης 970 evo σκετος που εχω αρκετα χρονια Εισαι με Q32 η εστω 8 (τα ιδια βγαζει) ή εισαι σε 1; Αν ειναι σε 1 η μετρηση ειναι καλα βεβαια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις