Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, QuestionAsker είπε

Αρα ενας λογιστης εχει αυτοματα ενημερωση απο το συστημα για τα δηλωμενα εισοδηματα καποιου. Αυτο;
Δεν εχει ομως για τα εξοδα του;

Στην δήλωση περνάνε και οι συναλλαγές που κάνεις με κάρτα/ηλεκτρονικά για το αφορολόγητο, μπορεί ακόμα αυτό να το δει και πριν ανοίξουν οι δηλώσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, QuestionAsker είπε

2) Αν αγορασω ενα παλτο 700 ευρω και πω στη γυναικα μου οτι το πηρα 80 και η γυναικα μου ειναι και η λογιστρια μου, θα το δει;
Αν απαταω τη γυναικα μου και παιρνω δωρα στην αλλη, θα το δει;

Αφιερωμένο στην σύζυγο σου…

Από τον andreas1gr να της πεις…

• Haha 1
Δημοσ.

Με τους κωδικούς μπορεί να μπαίνει να βλέπει της μηνιαίες συναλλαγές με κάρτα γι' αυτήν την κλήρωση που γίνεται με τα 1000 ευρώ κάθε μήνα, συνολικά ανά μήνα τα ποσά και μόνο. Όταν ανοίξουν οι φορολογικές δηλώσεις μπορεί να δει σε ποια τράπεζα και με τι ποσά έγιναν ηλεκτρονικές συναλλαγές συνολικά όμως. Μπορεί να δει επίσης τι ποσό έδωσες για πληρωμές δανείων  και σε ποια τράπεζα.

Δημοσ.

Εν τω μεταξύ, για να μην ανοίγω νέο θέμα...

Ποιοι λόγοι υπάρχουν για να ΜΗΝ πάρει ο οποιοσδήποτε λογιστής κωδικούς για το GSIS; 

Φέτος (μάλλον) θα κάνω πρώτη φορά με λογιστή (έως πέρσι τα 'κανα μόνος) και κοιτάω να δω πως θα το κουμαντάρω. Τι κερδίζω και τι χάνω αν δώσω τον κωδικό, και τ' ανάποδο;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ποιοι λόγοι υπάρχουν για να ΜΗΝ πάρει ο οποιοσδήποτε λογιστής κωδικούς για το GSIS; 

Φέτος (μάλλον) θα κάνω πρώτη φορά με λογιστή (έως πέρσι τα 'κανα μόνος) και κοιτάω να δω πως θα το κουμαντάρω. Τι κερδίζω και τι χάνω αν δώσω τον κωδικό, και τ' ανάποδο;

Σκέψου που αλλου μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς  ΤΑΧΙΣ.Αν τον εμπιστευεσαι οκ.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Haldol είπε

Αν δώσεις τους κωδικούς taxis στον λογιστή μπορεί να σου κάνει μια γκάμπα πραγμάτων αν του το ζητήσεις και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ασχοληθείς. Στο gov, στο ΕΦΚΑ, στην Εφορία, στο τελωνείο, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΟΠΕΚΑ, στον ΕΟΠΠΥ, μεταφορικό ισοδύναμο και δεν ξέρω που άλλου. Αν πάλι δουλεύεις με εξουσιοδότηση του στέλνεις μια εξουσιοδότηση είτε ως εκπρόσωπο είτε για κάτι συγκεκριμένο, π.χ. μόνο για την φορολογική δήλωση ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.

Στην δεύτερη περίπτωση ο λογιστής συνδέεται με τους δικούς του κωδικούς, μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και φαίνεται ότι τα έχει κάνει αυτός άρα έχει στον βαθμό που του αναλογεί και την ευθύνη για το τι φτιάχνει.  Υπόψιν στα νομικά πρόσωπα αναγκαστικά ορίζεις λογιστή καθώς και όταν υποβάλλεις Ε3 από ένα τζίρο και πάνω.  Είναι εξαιρετικά απίθανο ένας επαγγελματίας λογιστής να χρησιμοποιήσει τους κωδικούς σου λάθος, αλλά το θέμα κωδικοί είναι πολύ πονεμένο, τους ζητάνε φαρμακοποιοί, γραφεία που ασχολούνται με αγροτικά προγράμματα, στον φίλο που ξέρει και θέλει να δει κάτι, και ο κόσμος τους δίνει έτσι.

True story:

Με παίρνει πελάτης και μου λέει δεν μπήκε το επίδομα παιδιού, μπαίνω βλέπω ένα άλλο ΙΒΑΝ, πρώτη σκέψη ότι τα έκανα μαντάρα, αλλά βλέπω μετά ότι είχε πάρει τις προηγούμενες δόσεις στο κανονικό ΙΒΑΝ, του λέω έδωσες τους κωδικούς κάπου, "μου είπε κάποιος ότι θα μου έκανε κάτι χαρτιά να πάρω ένα επίδομα".... Άλλαξα τους κωδικούς του, δεν ξέρω τι έκανε μετά, δεν νομίζω να έκανε κάτι.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Haldol είπε

Σκέψου που έχεις εσυ πρόσβαση με τα στοιχεία taxis,  στα ίδια θα έχει και αυτός

Διαδικασία υπάρχει, κάνεις εξουσιοδότηση στον λογιστή,  αλλά αυτό σημαίνει πως θα φαίνεται πως είναι λογιστής σου

Δημοσ.

Ο λογιστης

βλεπει ΜΟΝΟ τις πληρωμες που κανετε στο taxis...

επιπλεον με την υποβολη της φορολογικη σας δηλωσης μπορει να δει το συνολο των καταναλωτικων σας δαπανων χωρις αναλυση σε προμηθευτη ειδος και ποσο ανα συναλλαγη

Τωρα αν τηρητε βιβλια και κοβετε τιμολογιο για καθε σας συναλλαγη και προσκομιζετε το παραστατικο ΝΑΙ μπορει να δει και αναλυτικα τι πηρατε

οπως αλλωστε ειναι και η δουλεια του για να κρινει αν περναει η οχι στα βιβλια σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, QuestionAsker είπε

2) Αν αγορασω ενα παλτο 700 ευρω και πω στη γυναικα μου οτι το πηρα 80 και η γυναικα μου ειναι και η λογιστρια μου, θα το δει;
Αν απαταω τη γυναικα μου και παιρνω δωρα στην αλλη, θα το δει;
Αν πηρα 1000 ευρω εισοδημα γιατι πουλαω διαφορα στο αμαζον, θα το δει;

😆

Επισης αν χαλασει ο υπολογιστης σου και η γυναικα σου ειναι και ο τεχνικος Η/Υ τοτε θα δει τα τσοντοσαϊτς που επισκεπτεσαι.

Αν ανταλλασεις ερωτικα μηνυματα με αλλη στο ηλεκτρονικο ταχυδρομειο ή το fb θα το δει, αν πουλας 1000ε τη βερα σου στο αμαζον θα το δει κι αυτο, εκτος αν εχεις σβησει τα κουκις.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
15 ώρες πριν, sdikr είπε

Σκέψου που έχεις εσυ πρόσβαση με τα στοιχεία taxis,  στα ίδια θα έχει και αυτός

15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Σκέψου που αλλου μπορεί να μπαίνει με τους κωδικούς  ΤΑΧΙΣ.Αν τον εμπιστευεσαι οκ.

Fair enough. Αποφάσισα. Με τους κωδικούς αυτούς κάνεις πολλά πράγματα, η αλήθεια είναι. :P

Και δεν είναι μόνο θέμα εμπιστοσύνης. Ένα κακόβουλο πρόγραμμα στον υπολογιστή του λογιστή και τα πήρε όλα δώρο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 2/5/2023 στις 7:15 ΜΜ, Conan2046 είπε

Αν δώσεις τους κωδικούς taxis στον λογιστή μπορεί να σου κάνει μια γκάμπα πραγμάτων αν του το ζητήσεις και δεν μπορείς ή δεν θέλεις να ασχοληθείς. Στο gov, στο ΕΦΚΑ, στην Εφορία, στο τελωνείο, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στον ΟΠΕΚΑ, στον ΕΟΠΠΥ, μεταφορικό ισοδύναμο και δεν ξέρω που άλλου. Αν πάλι δουλεύεις με εξουσιοδότηση του στέλνεις μια εξουσιοδότηση είτε ως εκπρόσωπο είτε για κάτι συγκεκριμένο, π.χ. μόνο για την φορολογική δήλωση ή οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.

Στην δεύτερη περίπτωση ο λογιστής συνδέεται με τους δικούς του κωδικούς, μπορεί να κάνει συγκεκριμένα πράγματα και φαίνεται ότι τα έχει κάνει αυτός άρα έχει στον βαθμό που του αναλογεί και την ευθύνη για το τι φτιάχνει. 

Τι ακριβώς είναι αυτό με την εξουσιοδότηση που αναφέρεις; Πώς ο λογιστής μπορεί να κάνει τη φορολογική δήλωση κάποιου ατόμου με τα δικά του στοιχεία;

Επεξ/σία από agn0spt93
Δημοσ.
Στις 2/5/2023 στις 6:15 ΜΜ, Conan2046 είπε

και κτηματολογιο και υπες για αλλαγες στα εκλογικα σου 

Δημοσ.

Τοσα πραγματα εχουν κανει. Γιατι δεν εχουν κανει ενα τυπο μενου χρηστων που να ειμαι πχ εγω διαχειριστής και να φτιαχνω μελη πχ λογιστης, μηχανικος για εξοικονομώ κλπ και να δινω εγω την πρόσβαση που θελω να εχει ο καθε ενας και χρονικο περιθώριο που να μην εχει προσβαση μετα.   

Πχ .καποια στιγμη σκεφτομουν να μπω σε ενα προγραμμα και παω σε εναν μελετητη που τον ειχα πρωτη φορα και μου λεει θελω τους κωδικος ταξις να μπω να δω (οτι ηθελε να δει τελος παντον) εγω του ειπα δεν τους ξερω θα ρωτησω λογιστη και θα ερθω ξανα. Και ουτε που ξανα πηγα.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Τοσα πραγματα εχουν κανει. Γιατι δεν εχουν κανει ενα τυπο μενου χρηστων που να ειμαι πχ εγω διαχειριστής και να φτιαχνω μελη πχ λογιστης, μηχανικος για εξοικονομώ κλπ και να δινω εγω την πρόσβαση που θελω να εχει ο καθε ενας και χρονικο περιθώριο που να μην εχει προσβαση μετα.   

Πχ .καποια στιγμη σκεφτομουν να μπω σε ενα προγραμμα και παω σε εναν μελετητη που τον ειχα πρωτη φορα και μου λεει θελω τους κωδικος ταξις να μπω να δω (οτι ηθελε να δει τελος παντον) εγω του ειπα δεν τους ξερω θα ρωτησω λογιστη και θα ερθω ξανα. Και ουτε που ξανα πηγα.

Μα έχει σύστημα για αυτό τον λόγο,  να υποθέσω στον λογιστή σου έχεις δώσει κωδικούς και δεν του έχεις κάνει εξουσιοδότηση μέσω του μενου που έχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...