Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, η ερώτηση στον τίτλο.

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί ο λογιστής μου να δει τις συναλλαγές μου; Μπορεί να δει μόνο τα ποσά ή και ολόκληρη τη συναλλαγή;
Τι πρόσβαση έχει γενικά σε πληροφορίες;

ευχαριστώ

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, QuestionAsker είπε

Πιο συγκεκριμένα, μπορεί ο λογιστής μου να δει τις συναλλαγές μου; Μπορεί να δει μόνο τα ποσά ή και ολόκληρη τη συναλλαγή;

ευχαριστώ

Τι πρόσβαση του έχεις δώσει;

Εκτός αν ο λογιστής σου είναι ο Χορταρέας.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει κάποια καταγραφή συναλλαγών (εκτος απο αυτές που θα κάνεις μέσω taxis για πληρωμές φόρων κλπ)  πχ με κάρτες κλπ

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Τι πρόσβαση του έχεις δώσει;

Εκτός αν ο λογιστής σου είναι ο Χορταρέας.

Νομίζω πως μιλάμε για το κλασικό που έχει τους κωδικους του taxis Ο λογιστής, όχι με εξουσιοδότηση

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, sdikr είπε

Δεν υπάρχει κάποια καταγραφή συναλλαγών (εκτος απο αυτές που θα κάνεις μέσω taxis για πληρωμές φόρων κλπ)  πχ με κάρτες κλπ

Νομίζω πως μιλάμε για το κλασικό που έχει τους κωδικους του taxis Ο λογιστής, όχι με εξουσιοδότηση

Λογικα ναι εχει τους κωδικους διοτι αυτο με εξουσιοδοτηση δεν μου λεει κατι.

Εχει τυχει να ξερει καποια πραγματα η να με ρωτησει αλλα δεν θυμαμαι τωρα ακριβως. Π.χ. βλεπω εδω καποια χρηματα, απο που ηρθαν;
Για αυτο και η απορια μου.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, QuestionAsker είπε

ευχαριστώ

Πες τι ακριβώς σε ενδιαφέρει για να σου απαντήσουμε σωστά 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, QuestionAsker είπε

Εχει τυχει να ξερει καποια πραγματα η να με ρωτησει αλλα δεν θυμαμαι τωρα ακριβως. Π.χ. βλεπω εδω καποια χρηματα, απο που ηρθαν;

Μήπως έχει και πρόσβαση και στο ebanking σου;

Γιατί στο taxis  δεν έχει κάποια τέτοια ενημέρωση,   μπορεί πχ να δει τιμολόγια στην περίπτωση που περνάνε στο Mydata  αλλά όχι μεταφορές χρημμάτων

Αν δεν εμπιστεύεσαι πάντως τον λογιστή σου νομίζω πως θα πρέπει να τον αλλάξεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, QuestionAsker είπε

Επαναλαμβάνω τι πρόσβαση του έχεις δώσει;Και για να στο αναλύσω πιο πολύ:εχεις δώσει κωδικούς απο τράπεζα ;Απο εφορία;Απο τι;

Δημοσ.

Αν έχεις επιχείρηση τότε μπορεί να δει με το myData τα τιμολόγια που έκοψες.

Αν κάποια εταιρεία σου βάζει χρήματα πχ συμπληρωματικά στο μισθό σου και τα δηλώνει (όχι μαύρα) φαντάζομαι θα φανούν σε κάποιο κωδικό της εφορίας σαν έσοδα.

Πάντως δεν βλέπει (η δεν θα έπρεπε να βλέπει) τραπεζικές συναλλαγές. 

Δημοσ.

1) Εχει κωδικους taxis. Σιγουρα δεν εχει κωδικους απο τραπεζα.

2) Αν αγορασω ενα παλτο 700 ευρω και πω στη γυναικα μου οτι το πηρα 80 και η γυναικα μου ειναι και η λογιστρια μου, θα το δει;
Αν απαταω τη γυναικα μου και παιρνω δωρα στην αλλη, θα το δει;
Αν πηρα 1000 ευρω εισοδημα γιατι πουλαω διαφορα στο αμαζον, θα το δει;

3) Θυμαμαι να μου λεει "αυτο το εισοδημα απο που ειναι;" η οταν ειχα παρασταση να ειδε την πληρωμη. Φαινονται καπου τα εισοδηματα;

4 λεπτά πριν, JLEE είπε

Αν έχεις επιχείρηση τότε μπορεί να δει με το myData τα τιμολόγια που έκοψες.

Αν κάποια εταιρεία σου βάζει χρήματα πχ συμπληρωματικά στο μισθό σου και τα δηλώνει (όχι μαύρα) φαντάζομαι θα φανούν σε κάποιο κωδικό της εφορίας σαν έσοδα.

Πάντως δεν βλέπει (η δεν θα έπρεπε να βλέπει) τραπεζικές συναλλαγές. 

Δεν εχω επιχειρηση.

Ισως να ειναι αυτο που ειπες; φαινονται καπου στην εφορια τα εσοδα σαν κωδικοι;

• Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, QuestionAsker είπε

2) Αν αγορασω ενα παλτο 700 ευρω και πω στη γυναικα μου οτι το πηρα 80 και η γυναικα μου ειναι και η λογιστρια μου, θα το δει;

3) Θυμαμαι να μου λεει "αυτο το εισοδημα απο που ειναι;" η οταν ειχα παρασταση να ειδε την πληρωμη. Φαινονται καπου τα εισοδηματα;

Αυτά τα ανοίγουν την Παρασκευή.Εχουμε δουλειά σήμερα.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, QuestionAsker είπε

Δεν εχω επιχειρηση.

Ισως να ειναι αυτο που ειπες; φαινονται καπου στην εφορια τα εσοδα σαν κωδικοι;

Το 3 που αναφέρεις μάλλον έχει να κάνει με τους κωδικους για την φορολογική δήλωση που μπαίνουν αυτόματα καθως ανοίγουν οι δηλώσεις

Δεν λένε αν ήταν το παλτό  ή  τα δώρα στην άλλη.

δεν μπορείς να πουλάς στο αμαζον και να μην έχεις επιχείρηση (ατομική ή ότι άλλο) και αν το κάνεις μάλλον θα έχεις μεγαλύτερο θέμα απο το τι βλέπει ο λογιστής, γιατί αν το βλέπει εκείνος το βλέπει σίγουρα και το taxis

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sdikr είπε

Το 3 που αναφέρεις μάλλον έχει να κάνει με τους κωδικους για την φορολογική δήλωση που μπαίνουν αυτόματα καθως ανοίγουν οι δηλώσεις

Δεν λένε αν ήταν το παλτό  ή  τα δώρα στην άλλη.

δεν μπορείς να πουλάς στο αμαζον και να μην έχεις επιχείρηση (ατομική ή ότι άλλο) και αν το κάνεις μάλλον θα έχεις μεγαλύτερο θέμα απο το τι βλέπει ο λογιστής, γιατί αν το βλέπει εκείνος το βλέπει σίγουρα και το taxis

Το αμαζον και τα παραδειγματα γενικοτερα ειναι υποθετικα. Η γυναικα μου δεν ειναι λογιστρια 😂

Η απορια ηρθε πανω σε μια συζητηση και για την ωρα ειμαι σε περιοδο που θα αλλαξω λογιστη οποτε δεν ξερω ποιον να ρωτησω.

Τι κωδικοι ειναι αυτοι ακριβως δηλαδη; δειχνουν αυτοματα στο λογιστη τα δηλωμενα εισοδηματα;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, QuestionAsker είπε

Το αμαζον και τα παραδειγματα γενικοτερα ειναι υποθετικα. Η γυναικα μου δεν ειναι λογιστρια 😂

Η απορια ηρθε πανω σε μια συζητηση και για την ωρα ειμαι σε περιοδο που θα αλλαξω λογιστη οποτε δεν ξερω ποιον να ρωτησω.

Τι κωδικοι ειναι αυτοι ακριβως δηλαδη; δειχνουν αυτοματα στο λογιστη τα δηλωμενα εισοδηματα;

Αν μπεις για να κάνεις την δήλωση σου θα δεις ότι φέρνει κάποια ποσά προσυμπληρωμένα

Αν ο λογιστής σου πχ ξέρει οτι εσύ λαμβάνεις 10000 μισθό   και δεί σε εκείνο τον κωδικό 14000   τότε θα σε ρωτήσει απο που είναι αυτά τα 4000

Αν ήταν λογίστρια η γυναικά και είχες αυτές τις συναλλαγές με τις γούνες δεν θα το έγραφες εδώ 😋

Δημοσ.

Αρα ενας λογιστης εχει αυτοματα ενημερωση απο το συστημα για τα δηλωμενα εισοδηματα καποιου. Αυτο;
Δεν εχει ομως για τα εξοδα του;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...