Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ζητήθηκε από συγγενικό μου πρόσωπο να ετοιμάσω ένα PC για να παίζει ο μικρός το FORZA HORIZON 5.

Από ότι είδα δεν ειναι και τόσο απαιτητικό παιχνίδι, τα requirements είναι τα εξής:

Official Minimum Requirements

• Processor: Intel i5-4460 or AMD Ryzen 3 1200
  • Memory: 8 GB RAM
  • Graphics: NVidia GTX 970 OR AMD RX 470

Official Recommended Requirements

• Processor: Intel i5-8400 or AMD Ryzen 5 1500X
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: NVidia GTX 1070 OR AMD RX 590

To budget είναι κάπου στα 500 ευρώ χωρίς την οθόνη. Αν ήταν για εμένα θα το έψαχνα με διάφορα μαγαζιά εδώ κι εκεί (και μεταχειρισμένα ίσως) για να φτιάξω το φθηνότερο δυνατό build αλλά επειδή πρόκειται για άλλον και όχι για μένα θα προτιμούσα ένα μαγαζί στην Αθήνα για όλα, να το στήσουν έτοιμο ώστε να με καλύψουν σίγουρα αν κάτι πάει στραβα κλπ.

Δε με πειράζει να καθυστερήσει και λίγο η παράδοση αν ειναι, δε χρειάζεται να ειναι ετοιμοπαράδοτα όλα.

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση και επειδή έχω καλή εμπειρία στο παρελθόν από αυτούς και βολεύει και τοπικά θα προτιμούσα το egate, μη αποκλείοντας και το eshop ή το πλαίσιο. Οτιδήποτε άλλο σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλλήσια, Μελίσια, Χολαργό και γύρω περιοχές δεκτό, μόνο και μόνο για να μπορεί ο κάτοχος να το πάει για εγγύηση αν κάτι χαλάσει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

500€ δεν φτάνουν. 

Θα χρειαστεί να πας τουλάχιστον σε μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών μήπως βγει σύνθεση. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αμα το ποσό είναι μικρό προτείνετέ μου μία σύνθεση με όποιο ποσό βγει να την πω στον ενδιαφερόμενο να μου πει τι να κάνω.

Ακόμα και αν η λύση είναι η μεταχειρισμένη GPU πείτε μου τα υπόλοιπα εξαρτήματα να δω πως θα κινηθώ.

Ευχαριστώ και πάλι

image.png.f0f8f862016b424360c1eb026e6d5e49.png

Εκανα ενδεικτικά μια eshop σύνθεση + 170€ για μία 6500xt.

https://www.skroutz.gr/s/34059793/Asus-Radeon-RX-6500-XT-4GB-GDDR6-Dual-OC-Κάρτα-Γραφικών-90YV0HA1-M0NA00.html

δε θα κάνω δουλειά έτσι π.χ.;

Ας αφησουμε έξω προς το παρόν πληκτρολόγιο, ποντίκι και wifi να παρω κάποια της φτήνιας από όπου βρω.

Επεξ/σία από dchatz
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dchatz είπε

Αμα το ποσό είναι μικρό προτείνετέ μου μία σύνθεση με όποιο ποσό βγει να την πω στον ενδιαφερόμενο να μου πει τι να κάνω.

Ακόμα και αν η λύση είναι η μεταχειρισμένη GPU πείτε μου τα υπόλοιπα εξαρτήματα να δω πως θα κινηθώ.

Ευχαριστώ και πάλι

image.png.f0f8f862016b424360c1eb026e6d5e49.png

Εκανα ενδεικτικά μια eshop σύνθεση + 170€ για μία 6500xt.

https://www.skroutz.gr/s/34059793/Asus-Radeon-RX-6500-XT-4GB-GDDR6-Dual-OC-Κάρτα-Γραφικών-90YV0HA1-M0NA00.html

δε θα κάνω δουλειά έτσι π.χ.;

Ας αφησουμε έξω προς το παρόν πληκτρολόγιο, ποντίκι και wifi να παρω κάποια της φτήνιας από όπου βρω.

Γενικά η 6500xt προτείνεται να συνδυάζεται με pcie4 επεξεργαστή και μητρική γιατί σε pcie3 μειώνεται αισθητά η απόδοση της λόγω των λίγων pci lanes που διαθέτει. 

Θεωρώ παντως ότι την δουλειά σου με το παραπανω συστημα θα την κάνεις. 

Αν μπορουσε να ανέβει κανένα 50αρι το μπατζετ να πας σε ryzen 5600+b550 μητρική θα ήταν ιδανικό. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Μια χαρά τιμές έχει το egate και μια χαρά βγάζεις συστηματάκι... προφανώς δε μιλάμε για τοπ καταστάσεις αλλά τη δουλίτσα σου την κάνει

egate.jpg.bd6062e914b13359bcf5c861f2081063.jpg

Μένει και ένα μικρό υπόλοιπο που μπορείς να "επενδύσεις" σε καλύτερο hardware.

Είτε σε μεγαλύτερο δίσκο καθώς ο 512 είναι σχετικά μικρός για παιχνίδια, είτε σε καλύτερο τροφοδοτικό, είτε σε μια ψύκτρα, είτε σε λίγο καλύτερο cpu κοκ

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 hours ago, dchatz said:

Μου ζητήθηκε από συγγενικό μου πρόσωπο να ετοιμάσω ένα PC για να παίζει ο μικρός το FORZA HORIZON 5.

Από ότι είδα δεν ειναι και τόσο απαιτητικό παιχνίδι, τα requirements είναι τα εξής:

Official Minimum Requirements

• Processor: Intel i5-4460 or AMD Ryzen 3 1200
  • Memory: 8 GB RAM
  • Graphics: NVidia GTX 970 OR AMD RX 470

Official Recommended Requirements

• Processor: Intel i5-8400 or AMD Ryzen 5 1500X
  • Memory: 16 GB RAM
  • Graphics: NVidia GTX 1070 OR AMD RX 590

To budget είναι κάπου στα 500 ευρώ χωρίς την οθόνη. Αν ήταν για εμένα θα το έψαχνα με διάφορα μαγαζιά εδώ κι εκεί (και μεταχειρισμένα ίσως) για να φτιάξω το φθηνότερο δυνατό build αλλά επειδή πρόκειται για άλλον και όχι για μένα θα προτιμούσα ένα μαγαζί στην Αθήνα για όλα, να το στήσουν έτοιμο ώστε να με καλύψουν σίγουρα αν κάτι πάει στραβα κλπ.

Δε με πειράζει να καθυστερήσει και λίγο η παράδοση αν ειναι, δε χρειάζεται να ειναι ετοιμοπαράδοτα όλα.

Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση και επειδή έχω καλή εμπειρία στο παρελθόν από αυτούς και βολεύει και τοπικά θα προτιμούσα το egate, μη αποκλείοντας και το eshop ή το πλαίσιο. Οτιδήποτε άλλο σε Μαρούσι, Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Βριλλήσια, Μελίσια, Χολαργό και γύρω περιοχές δεκτό, μόνο και μόνο για να μπορεί ο κάτοχος να το πάει για εγγύηση αν κάτι χαλάσει.

Ευχαριστώ.

Στα 516 ευρώ με B550 και Ryzen 3500 που έχει PCIe Gen 4.0, DDR4 3600 CL16 και την RX6500XT

PC-Gaming-516-euro.png

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, bonorov είπε

Γενικά η 6500xt προτείνεται να συνδυάζεται με pcie4 επεξεργαστή και μητρική γιατί σε pcie3 μειώνεται αισθητά η απόδοση της λόγω των λίγων pci lanes που διαθέτει. 

μην προτείνετε 6500XT 

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Στα 516 ευρώ με B550 και Ryzen 3500 που έχει PCIe Gen 4.0, DDR4 3600 CL16 και την RX6500XT

Όχι 3500 με 6c/6t... βάλε τουλάχιστον τον 3600(tray) με μια ψύκτρα, οι μνήμες στα 56€ είναι αχρείαστες, άσε που με αυτά τα cpu έχουν μεγάλες πιθανότητες να πετάξουν σφάλματα

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Όχι 3500 με 6c/6t... βάλε τουλάχιστον τον 3600(tray) με μια ψύκτρα, οι μνήμες στα 56€ είναι αχρείαστες, άσε που με αυτά τα cpu έχουν μεγάλες πιθανότητες να πετάξουν σφάλματα

Θα συμφωνήσω απόλυτα. 

Μνήμες καλυτερα τις aegis 3200mhz cl16 που είναι φθηνές. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

σε τι ανάλυση θα παίζει;

Στο σύστημα της υπογραφής πάντως, με την 5700 (8γιγα) παλαιότερα και τώρα με την 6700, όλα extreme ΔΕΝ μπορώ να τα βάλω δεν αρκούν τα 10 γιγα της κάρτας.

minimum 6600 για το παιχνίδι τούτο η μια αντίστοιχη πρόταση της nvidia. Σε επεξεργαστή δεν είναι και τόσο απαιτητικό. SSD σίγουρα για το παιχνίδι!!

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε

σε τι ανάλυση θα παίζει;

Στο σύστημα της υπογραφής πάντως, με την 5700 (8γιγα) παλαιότερα και τώρα με την 6700, όλα extreme ΔΕΝ μπορώ να τα βάλω δεν αρκούν τα 10 γιγα της κάρτας.

minimum 6600 για το παιχνίδι τούτο η μια αντίστοιχη πρόταση της nvidia. Σε επεξεργαστή δεν είναι και τόσο απαιτητικό. SSD σίγουρα για το παιχνίδι!!

Παίζει και στο medium το παιχνιδι. 

500€ διαθέτει ο άνθρωπος. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bonorov είπε

Παίζει και στο medium το παιχνιδι. 

500€ διαθέτει ο άνθρωπος. 

Σαφέστατα, δεν έχουμε όμως μια εικόνα. Μπορεί να θέλουν να το συνδέσουν σε μια 4Κ τηλεόραση (αν και αναφέρει χωρις οθονη κλπ) η να νομίζει ο μικρός τίποτα άλλο.

Αν ο υπολογιστής είναι ΜΟΝΟ για το FH5 και ΜΟΝΟ αυτό, γιατί δεν κοιτάζετε για αγορά xbox series s+game; φτηνότερα θα βγει όπως και να εχει.

• Like 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

Σαφέστατα, δεν έχουμε όμως μια εικόνα. Μπορεί να θέλουν να το συνδέσουν σε μια 4Κ τηλεόραση (αν και αναφέρει χωρις οθονη κλπ) η να νομίζει ο μικρός τίποτα άλλο.

Αν ο υπολογιστής είναι ΜΟΝΟ για το FH5 και ΜΟΝΟ αυτό, γιατί δεν κοιτάζετε για αγορά xbox series s+game; φτηνότερα θα βγει όπως και να εχει.

Προφανώς για να πηγαινει σε 6500xt γνωρίζει ότι στόχος είναι το gaming 1080p medium settings.Ενα βίντεο στο youtube να δει θα το καταλάβει. 

Όσο για την κονσόλα σε περιορισμενο μπατζετ συμφωνώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...