Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια η διαφορά του κλώνου με τα τύπου ; 
Ειχα την εντύπωση ότι για ευνόητους λόγους τα αρωματομαγαζα δεν λένε «πουλάμε Prada χυμα» αλλά «τύπου prada τάδε», και ότι οτιδήποτε πλην του ορίτζιναλ είναι αντίγραφο,κλώνος, γουατεβερ.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, Adon1s είπε

Ποια η διαφορά του κλώνου με τα τύπου ; 
Ειχα την εντύπωση ότι για ευνόητους λόγους τα αρωματομαγαζα δεν λένε «πουλάμε Prada χυμα» αλλά «τύπου prada τάδε», και ότι οτιδήποτε πλην του ορίτζιναλ είναι αντίγραφο,κλώνος, γουατεβερ.

Οι κλωνοι ειναι αρωματα απο εταιρειες που παραγουν αρώματα και ερχεται ετοιμο συσκευασμενο με ωραιο μπουκαλι και παρουσιαση με ξεχωριστο ονομα και δεν παραπεμπει στο original αρωμα. Καποιες εταιρειες οπως Armaf, Lattaf, Afnan κλπ

Τα τυπου ειναι τα χυμα αρωματα που κανουν την αναμιξη στο καταστημα και εχουν μια generic συσκευασια.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Adon1s είπε

Άρα το περιτύλιγμα αλλάζει .

Στα «χύμα» αρώματα που η ανάμειξη γίνεται «στο πόδι», προσθέτουν λίγο από κάποιο original άρωμα (πολλές φορές ακόμη και αυτό μπορεί να είναι κλώνος) και συμπληρώνουν με άλλα πρόσθετα αγνώστου προσελεύσεως και συστατικών ώστε να αυξηθεί η ποσότητα και να μυρίζει κάπως αποδεκτά. Σε αυτές τις περιπτώσεις πέρα από το μέτριο αποτέλεσμα που θα έχεις ως προς τη μυρωδιά, μπορεί να κινδυνεύεις και ο ίδιος…

Δημοσ.
13 ώρες πριν, tzotzo είπε

edit: Το Creed  Aventus εχει 8 παρτιδες παραγωγης, και καμία δεν μυριζει το ιδιο με την αλλη. Επισης εχει παρει τρομερη και ανουσια αυξηση εξαιτιας του hype μεσω των διαφορων κλωνων, Αν σου αρεσει πραγματικα η μυρωδια του Aventus ,και δεν το παιρνεις για το Hype δοκιμασε το Zara Vibrant Leather. 

https://www.fragrancereview.com/best-creed-aventus-batches/
Για εμενα αν σου αρεσει το αρωμα 

H Aventus δεν έχει μόνο 8 παρτίδες, έχει πααααάρα πολλές. Στο λινκ που έβαλες αναφέρει την προσωπική του άποψη για τα πιο καλά batches. Επειδή έχω 2 διαφορετικές Aventus από διαφορετικές χρονιές (πριν ξεκινήσει όλο αυτό το hype με τη συγκεκριμένη) όντως υπάρχουν διαφορές. Και στη διάρκεια αλλά και σαν άρωμα (με μικρές αλλά αντιληπτές διαφορές). Και επειδή έχω δοκιμάσει και μερικούς κλόνους της, δεν έχουν καμία σχέση με το original. Είναι κοντά και τη θυμίζουν αλλά μέχρι εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Έχοντας συγκρίνει απο αρκετά μαγαζιά που προτείνονται σε άλλο, ποιό εξειδικευμένο στ αρώματα  forum, το καλύτερο για τύπου σε ο,τι  έχει να κάνει με διάρκεια, πιστότητα κλπ κλπ είναι ο οίκος των αρωμάτων στα Χανιά. Στέλνει  online κι αξίζει τον κόπο.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, purif είπε

H Aventus δεν έχει μόνο 8 παρτίδες, έχει πααααάρα πολλές. Στο λινκ που έβαλες αναφέρει την προσωπική του άποψη για τα πιο καλά batches. Επειδή έχω 2 διαφορετικές Aventus από διαφορετικές χρονιές (πριν ξεκινήσει όλο αυτό το hype με τη συγκεκριμένη) όντως υπάρχουν διαφορές. Και στη διάρκεια αλλά και σαν άρωμα (με μικρές αλλά αντιληπτές διαφορές). Και επειδή έχω δοκιμάσει και μερικούς κλόνους της, δεν έχουν καμία σχέση με το original. Είναι κοντά και τη θυμίζουν αλλά μέχρι εκεί.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, δεν την έχω δοκιμάσει την original, παρότι δεν λυπάμαι τα χρήματα γενικότερα στα αρώματα, με αποτρέπει όμως ότι δεν μπορώ να την δοκιμάσω πουθενα και το γεγονός ότι θα φοράω την γνήσια και γύρω μου θα μυριζουν όλοι οι υπόλοιποι παρόμοια με εμένα και θα δηλώνουν περιχαρής ότι φορούν aventus. Πάντως έχω πάρει αρκετά compliments απ' το vibrant leather που θεωρείται κλώνος και κανένα από το explorer, παρότι αυτό μου κάθεται καλύτερα στη μύτη.

Νούμερο ένα σε compliments που παίρνω κάθε φορά που την φοράω είναι η sauvage elixir, και δεύτερη η Luna rossa black.  Δεν μου περνάει από το μυαλό να ψάξω να βρω κάτι αντίστοιχο σε κλώνο.

Τα δύο μοναδικα άρωματα που ίσως έμπαινα στον κόπο είναι το play της givenchy και το επετειακό Burberry του 2008. Και τα δύο κατηργημενα και δυσεύρετα. Απ' την άλλη όμως σκέφτομαι, να αφήσω τις μνήμες και τις ιστορίες που συνοδεύουν την ανάμνηση της μυρωδιάς εκεί που είναι, και να αφήσω τα πράγματα ως έχουν.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, δεν την έχω δοκιμάσει την original, παρότι δεν λυπάμαι τα χρήματα γενικότερα στα αρώματα, με αποτρέπει όμως ότι δεν μπορώ να την δοκιμάσω πουθενα και το γεγονός ότι θα φοράω την γνήσια και γύρω μου θα μυριζουν όλοι οι υπόλοιποι παρόμοια με εμένα και θα δηλώνουν περιχαρής ότι φορούν aventus. Πάντως έχω πάρει αρκετά compliments απ' το vibrant leather που θεωρείται κλώνος και κανένα από το explorer, παρότι αυτό μου κάθεται καλύτερα στη μύτη.

Νούμερο ένα σε compliments που παίρνω κάθε φορά που την φοράω είναι η sauvage elixir, και δεύτερη η Luna rossa black.  Δεν μου περνάει από το μυαλό να ψάξω να βρω κάτι αντίστοιχο σε κλώνο.

Τα δύο μοναδικα άρωματα που ίσως έμπαινα στον κόπο είναι το play της givenchy και το επετειακό Burberry του 2008. Και τα δύο κατηργημενα και δυσεύρετα. Απ' την άλλη όμως σκέφτομαι, να αφήσω τις μνήμες και τις ιστορίες που συνοδεύουν την ανάμνηση της μυρωδιάς εκεί που είναι, και να αφήσω τα πράγματα ως έχουν.

Παλαιότερα (είναι 8+ χρόνια πριν), την Αventus την είχαν στο Soho-Soho Κηφισιάς αλλά δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Εκεί την είχα δοκιμάσει πρώτη φορά.

Πλέον δε με ενδιαφέρει τόσο το κομμάτι των compliments ούτε αν φοράει κάποιος κλώνο της Αventus. Τη φοράω (όπως και όλα μου τα αρώματα) για δική μου ευχαρίστηση και επειδή έχω μια μικρή τρέλα με τα αρώματα. Έτσι κ αλλιώς η πλειοψηφία του κόσμου δε θα κάτσει να ασχοληθεί αν είναι γνήσιο το άρωμα ή όχι. Μόνο οι πιο ψαγμένοι.

Και θα συμφωνήσω με έναν φίλο που έγραψε για τις 100-120άρες κολώνιες. Αν δεν έχεις μόνο μία, δε τελειώνουν με τίποτα.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, purif είπε

Παλαιότερα (είναι 8+ χρόνια πριν), την Αventus την είχαν στο Soho-Soho Κηφισιάς αλλά δε ξέρω αν υπάρχει ακόμα. Εκεί την είχα δοκιμάσει πρώτη φορά.

Πλέον δε με ενδιαφέρει τόσο το κομμάτι των compliments ούτε αν φοράει κάποιος κλώνο της Αventus. Τη φοράω (όπως και όλα μου τα αρώματα) για δική μου ευχαρίστηση και επειδή έχω μια μικρή τρέλα με τα αρώματα. Έτσι κ αλλιώς η πλειοψηφία του κόσμου δε θα κάτσει να ασχοληθεί αν είναι γνήσιο το άρωμα ή όχι. Μόνο οι πιο ψαγμένοι.

Και θα συμφωνήσω με έναν φίλο που έγραψε για τις 100-120άρες κολώνιες. Αν δεν έχεις μόνο μία, δε τελειώνουν με τίποτα.

φυσικα και τα compliments παιζουν τον ρόλο τους, αν και συμφωνω εν μερει πως εχουν δευτερευοντα ρολο, εμενα προσωπικα με "φτιαχνει"η μυρωδια του oud αλλα ετσι και βαλω σε κλειστο χωρο οι μισοι γυρω μου θα ή θα βριζουν ή θα βηχουν. Οπως και να εχει δεν θα ειναι ευχαριστη εμπειρια. Το ζητημα ειναι να νιωθουμε εμεις ευχαριστα και οι γυρω μας το ιδιο.

Απο τα niche αρωματα τα πιο αντεγραμμενα ειναι της creed και του tom ford. Αμφοτερα μου ειναι αδιαφορα, ειδικα τα tom ford τα μυριζω σχεδον καθε βδομαδα, για να σιγουρευτω οτι ειναι μαπα. Προτιμω τα acqua di parma, τα penhaligons και τα kurkdjian

Δημοσ.
7 ώρες πριν, tzotzo είπε

Η  explorer ενώ μυρίζει φανταστικά έχει σοβαρό θέμα με την προβολή της. Αν σου αρέσει η  aventus   τσέκαρε άμεσα και τον γνωστότερο κλώνο της, την Armaf Club De Nuit Intense.

Έχω υπάρξει με αυθεντική  aventus, όπως και με  vibrant leather, αλλα και με Club De Nuit. Η τελευταία, μετά το τέταρτο [που φεύγει η απαίσια συνθετίλα που βρίσκεται στο άνοιγμα,     κρατάει πολύ και προβάλλει τρομερά. Στο drydown   είναι πολύ πολύ κοντά στην aventus και λόγω προβολής μου έχει δώσει τα περισσότερα  compliments, απ όλες τις κωλώνιες που έχω φορέσει, συμπεριλαμβανομένης και της αυθεντικής aventus.

Έχω τρέλα με τ αρώματα, μ αρέσει ως χόμπι να τσεκάρω κυκλοφορίες, μυρωδιές, συστατικά  κλπ κλπ, οπότε έχω μια δυνατή συλλογή για να συγκρίνω.

Το club de nuit στα 30 ευρώ,  αλλα και το XJ 1861 Naxos Xerjoff,  που είναι   στην πολύ ακριβή κατηγορία και ψάχνω απεγνωσμένα να βρω κι εκεί κλώνο μπας και το τιμάω συχνότερα,  είναι με διαφορά τα  most complicated της συλλογή μου, όχι απαραίτητα και τ αγαπημένα.

Απλά ο κλώνος της  aventus που προτείνω (τσέκαρε fragrantica, είναι τρομερά δημοφιλής), ανοίγει άθλια, τοξικά, επικίνδυνα. Στο τέταρτο πάνω που κάθεται είναι απλά 95 %   aventus με μεγαλύτερη προβολή. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, trelaras22 είπε

Η  explorer ενώ μυρίζει φανταστικά έχει σοβαρό θέμα με την προβολή της. Αν σου αρέσει η  aventus   τσέκαρε άμεσα και τον γνωστότερο κλώνο της, την Armaf Club De Nuit Intense.

Έχω υπάρξει με αυθεντική  aventus, όπως και με  vibrant leather, αλλα και με Club De Nuit. Η τελευταία, μετά το τέταρτο [που φεύγει η απαίσια συνθετίλα που βρίσκεται στο άνοιγμα,     κρατάει πολύ και προβάλλει τρομερά. Στο drydown   είναι πολύ πολύ κοντά στην aventus και λόγω προβολής μου έχει δώσει τα περισσότερα  compliments, απ όλες τις κωλώνιες που έχω φορέσει, συμπεριλαμβανομένης και της αυθεντικής aventus.

Έχω τρέλα με τ αρώματα, μ αρέσει ως χόμπι να τσεκάρω κυκλοφορίες, μυρωδιές, συστατικά  κλπ κλπ, οπότε έχω μια δυνατή συλλογή για να συγκρίνω.

Το club de nuit στα 30 ευρώ,  αλλα και το XJ 1861 Naxos Xerjoff,  που είναι   στην πολύ ακριβή κατηγορία και ψάχνω απεγνωσμένα να βρω κι εκεί κλώνο μπας και το τιμάω συχνότερα,  είναι με διαφορά τα  most complicated της συλλογή μου, όχι απαραίτητα και τ αγαπημένα.

Απλά ο κλώνος της  aventus που προτείνω (τσέκαρε fragrantica, είναι τρομερά δημοφιλής), ανοίγει άθλια, τοξικά, επικίνδυνα. Στο τέταρτο πάνω που κάθεται είναι απλά 95 %   aventus με μεγαλύτερη προβολή. 

μήπως να ανοιξουμε ενα θέμα με τις συλλογες μας;

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 4/5/2023 στις 4:13 ΜΜ, sdikr είπε

Τρια που δοκίμασα εδώ θεσσαλονική δεν μπορώ να πω οτι έμεινα ευχαριστημένος,

Μπορεις να δοκιμασεις το αρωματοπωλειον στην φραγκων που εβαλα λινκ πιο πισω (εχει καλη ποιοτητα, και συνηθως το συγκεκριμενο μαγαζι εχει και μεγαλη ουρα), αλλα και πιο κατω στην φραγκων 19 ("αρωματα - καλλυντικα μωησης σ καπον" η πινακιδα) ειναι ετσι λιγο παλιακο, αλλα εχει επισης καλα αρωματα 

• Like 2
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

πάντως παιδιά τα περισσότερα αρώματα από γνωστές μάρκες πλέον δεν έχουν διάρκεια ...le male le parfum τελαυταιο μπουκάλι και στο 2 ωρο δε μυρίζει...αν ξέρετε κανενα μαγαζι που να κανει καλή αντιγραφη του le male le Parfum να μου πείτε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...