Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 19/5/2023 στις 7:35 ΜΜ, mpouris είπε

Μπα όχι δεν βλέπω να έχει PC input, θα δοκιμάσω να το κάνω 4:3 και βλέπουμε. 

Τελικά πάτησα μια επιλογή στις ρυθμίσεις εικόνας της τηλεόρασης που λέει μόνο σκαναρισμα και τώρα δείχνει κανονικά 

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 8/5/2023 στις 10:15 ΜΜ, Tambas91 είπε

Ποια παιχνίδια θα παίξει με 4gb ddr2 και quad core που δε θα παίξει με 5600g?

Προφανώς θα δώσει κάτι παραπάνω αλλά τουλάχιστον δε θα πετάξει τα λεφτά του και άμα θέλει αργότερα βάζει και μια κάρτα πάνω να παίξει λίγο καλύτερα τώρα απλά πετάει λεφτά σε ένα κονσερβοκούτι 

Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα να παίξω metro last light που είναι δωρεάν στο steam τώρα και ζορίζεται πάρα πολύ ακόμα και με την 1660 super που πήρα, ο επεξεργαστής και η μνήμη δεν μπορούν καθόλου . Και φαντάσου ότι είναι και παλιό παιχνίδι. Το san andreas που δοκίμασα το παίζει αλλά μιλάμε για πολύ παλιό παιχνίδι. Οπότε με αυτόν τον επεξεργαστή και αυτή την ραμ δύσκολα μπορώ να κάνω κάτι. Ίσως μόνο αν βάλω κάποια έκδοση lite των windows, πχ Windows 10 lite. 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mpouris είπε

Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα να παίξω metro last light που είναι δωρεάν στο steam τώρα και ζορίζεται πάρα πολύ ακόμα και με την 1660 super που πήρα, ο επεξεργαστής και η μνήμη δεν μπορούν καθόλου . Και φαντάσου ότι είναι και παλιό παιχνίδι. Το san andreas που δοκίμασα το παίζει αλλά μιλάμε για πολύ παλιό παιχνίδι. Οπότε με αυτόν τον επεξεργαστή και αυτή την ραμ δύσκολα μπορώ να κάνω κάτι. Ίσως μόνο αν βάλω κάποια έκδοση lite των windows, πχ Windows 10 lite. 

αδερφέ ότι και να βάλεις το σύστημα σου δε τραβάει, 4gb είναι παρα πολύ λίγα εκτος άμα παίζεις μονο παιχνίδια 20ετίας και παλιά emulator... έδωσες 150 ευρώ για μια κάρτα ενώ με ένα 50ρίκο πάνω έπαιρνες αυτά :

Patriot Viper Steel 8GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x4GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop (PVS48G320C6K) | Skroutz.gr

AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr

ASRock A520M-HVS Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket | Skroutz.gr

και έπαιζες τα πάντα (έστω με υποχωρήσεις) + ότι το pc θα φύσαγε σε σχέση με το δεινόσαυρο που έχεις τον είχα τον επεξεργαστή και στο λέω εκ πήρας θα είχες 1000 φορες καλύτερο αποτέλεσμα....

• Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, mpouris είπε

Καμιά αξιοσημείωτη διαφορά δεν θα δεις με άλλη έκδοση των windows.

Όλα τα παραπάνω στα είχαμε επισημάνει αρκετοί σε αυτό το thread εξαρχής.

Και 4090 να είχες βάλει τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια.

Με c2q +4gb ram δυστυχώς δεν πας πουθενά.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

αδερφέ ότι και να βάλεις το σύστημα σου δε τραβάει, 4gb είναι παρα πολύ λίγα εκτος άμα παίζεις μονο παιχνίδια 20ετίας και παλιά emulator... έδωσες 150 ευρώ για μια κάρτα ενώ με ένα 50ρίκο πάνω έπαιρνες αυτά :

Patriot Viper Steel 8GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x4GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop (PVS48G320C6K) | Skroutz.gr

AMD Ryzen 5 5600G 3.9GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr

ASRock A520M-HVS Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket | Skroutz.gr

και έπαιζες τα πάντα (έστω με υποχωρήσεις) + ότι το pc θα φύσαγε σε σχέση με το δεινόσαυρο που έχεις τον είχα τον επεξεργαστή και στο λέω εκ πήρας θα είχες 1000 φορες καλύτερο αποτέλεσμα....

Ναι αδερφέ, τώρα το καταλαβαίνω και εγώ που το δοκίμασα, δεν έχει μεγάλη διαφορά χρειάζεται και επεξεργαστή και μνηνη ραμ κυρίως παραπάνω. Και να αλλαχτούν αυτά χρειάζεται και μια καινούρια μητρική. 

37 λεπτά πριν, @topos είπε

Καμιά αξιοσημείωτη διαφορά δεν θα δεις με άλλη έκδοση των windows.

Όλα τα παραπάνω στα είχαμε επισημάνει αρκετοί σε αυτό το thread εξαρχής.

Και 4090 να είχες βάλει τα αποτελέσματα θα ήταν τα ίδια.

Με c2q +4gb ram δυστυχώς δεν πας πουθενά.

Ναι δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, χρειάζεται και άλλη αναβάθμιση βασικά πέταμα και καινούργιο μηχάνημα από την αρχή χρειάζεται. Τα λέγατε αλλά δεν άκουγα, νόμιζα ότι θα δω μεγάλη βελτίωση. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mpouris είπε

Ναι αδερφέ, τώρα το καταλαβαίνω και εγώ που το δοκίμασα, δεν έχει μεγάλη διαφορά χρειάζεται και επεξεργαστή και μνηνη ραμ κυρίως παραπάνω. Και να αλλαχτούν αυτά χρειάζεται και μια καινούρια μητρική. 

Ναι δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια, χρειάζεται και άλλη αναβάθμιση βασικά πέταμα και καινούργιο μηχάνημα από την αρχή χρειάζεται. Τα λέγατε αλλά δεν άκουγα, νόμιζα ότι θα δω μεγάλη βελτίωση. 

Η αλήθεια είναι οτι ενημερώθηκες από τα πρώτα κιόλας μηνύματα.

Στα καλά νέα όμως οτι η κάρτα σε καμία περίπτωση δεν πάει χαμένη.

Πρακτικά ρίσκαρες χωρίς κόστος αφού την κάρτα θα την αξιοποιήσεις σε επερχόμενη αναβάθμιση.

Επίσης καλά νέα οτι υπάρχει καινούργιο hardware σε πολύ καλές τιμές, δυνατοί cpu, φθηνές ram κοκ.

Υπάρχει και μεζοβέζικη λύση, με λίγα λεφτά να αγοράσεις κάποιο refurbished ή να ψάξεις ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα.

Πάρε το απόφαση, υπολόγισε το ποσό που θες να δαπανήσεις και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε αν χρειαστεί

• Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Η αλήθεια είναι οτι ενημερώθηκες από τα πρώτα κιόλας μηνύματα.

Στα καλά νέα όμως οτι η κάρτα σε καμία περίπτωση δεν πάει χαμένη.

Πρακτικά ρίσκαρες χωρίς κόστος αφού την κάρτα θα την αξιοποιήσεις σε επερχόμενη αναβάθμιση.

Επίσης καλά νέα οτι υπάρχει καινούργιο hardware σε πολύ καλές τιμές, δυνατοί cpu, φθηνές ram κοκ.

Υπάρχει και μεζοβέζικη λύση, με λίγα λεφτά να αγοράσεις κάποιο refurbished ή να ψάξεις ευκαιρίες σε μεταχειρισμένα.

Πάρε το απόφαση, υπολόγισε το ποσό που θες να δαπανήσεις και είμαστε εδώ να βοηθήσουμε αν χρειαστεί

Ναι σωστά η κάρτα γραφικών δεν πάει χαμένη και νομίζω ήταν μια καλή αγορά, 120 ευρώ για Gigabyte 1660 super oc νομίζω ότι την πήρα σε μια χαρά τιμή και με εγγύηση. Από εκεί και πέρα θα μπορούσα να κρατήσω και τον SSD Crucial BX500 240GB που έχω, αντε και το κουτί και το τροφοδοτικό ίσως και τα άλλα θέλουν αλλαγή. Δηλαδή στην ουσία θέλω μητρική επεξεργαστή και ραμ. Τι θα μου πρότεινες σε λογικές τιμές; 

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, mpouris είπε

Ναι σωστά η κάρτα γραφικών δεν πάει χαμένη και νομίζω ήταν μια καλή αγορά, 120 ευρώ για Gigabyte 1660 super oc νομίζω ότι την πήρα σε μια χαρά τιμή και με εγγύηση. Από εκεί και πέρα θα μπορούσα να κρατήσω και τον SSD Crucial BX500 240GB που έχω, αντε και το κουτί και το τροφοδοτικό ίσως και τα άλλα θέλουν αλλαγή. Δηλαδή στην ουσία θέλω μητρική επεξεργαστή και ραμ. Τι θα μου πρότεινες σε λογικές τιμές; 

Υπάρχουν άπειρα κριτήρια επιλογών, το budget ένα από τα κύρια.

Η κάρτα "τερματίζει" από αρκετά φθηνούς επεξεργαστές.

Το πιο οικονομικό μα συνάμα δυνατό combo

r5 5500 / b450m / 16gb ram

Φυσικά υπάρχουν ακόμα άπειροι συνδυασμοί, ανάλογα του τι ζητάει ο καθένας.

Αυτό στα μάτια μου είναι ένα αρκετά σύγχρονο combo σε φοβερά χαμηλή τιμή

• Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, mpouris είπε

Φθηνή και αξιόλογη λυση η οποία είναι ακόμα και overkill για την κάρτα που πηρες. 

Ryzen 5 4500 - 60-65€

Msi b450 pro max - 60-65€

Aegis 2x8gb 3200 mhz cl16 - 35€

Με ένα 160αρι+μεταφορικα είσαι κομπλέ. 

Να ζητήσεις απο το κατάστημα που θα παρεις την μητρική να έχει ενημερωμένο bios για να παρει τον 4500.

Edit:τώρα διάβασα το νημα από την αρχή του.Εγω δεν θα ένιωθα άνετα με no name 500αρι τροφοδοτικο και με ανταπτορες. 

Θα έδινα ένα 45αρι επιπλέον να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 

https://www.skroutz.gr/s/38950607/Be-Quiet-System-Power-10-450W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Υπάρχουν άπειρα κριτήρια επιλογών, το budget ένα από τα κύρια.

Η κάρτα "τερματίζει" από αρκετά φθηνούς επεξεργαστές.

Το πιο οικονομικό μα συνάμα δυνατό combo

r5 5500 / b450m / 16gb ram

Φυσικά υπάρχουν ακόμα άπειροι συνδυασμοί, ανάλογα του τι ζητάει ο καθένας.

Αυτό στα μάτια μου είναι ένα αρκετά σύγχρονο combo σε φοβερά χαμηλή τιμή

Νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή πρόταση, με λίγα χρήματα θα δω μεγάλη διαφορά πιστεύω. 

30 λεπτά πριν, bonorov είπε

Φθηνή και αξιόλογη λυση η οποία είναι ακόμα και overkill για την κάρτα που πηρες. 

Ryzen 5 4500 - 60-65€

Να ζητήσεις απο το κατάστημα που θα παρεις την μητρική να έχει ενημερωμένο bios για να παρει τον 4500.

Ωραία πρόταση και αυτή αδερφέ, αλλά με τα ίδια χρήματα παίρνω 16 giga ram όπως πρότεινε και πριν ο φίλος ο nickol-us γιατί να πάρω 8; Για την ενημέρωση του bios που λες είναι δύσκολο να την κάνω μόνος μου ή γίνεται; 

Επεξ/σία από mpouris
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mpouris είπε

Ωραία πρόταση και αυτή αδερφέ, αλλά με τα ίδια χρήματα παίρνω 16 giga ram όπως πρότεινε και πριν ο φίλος ο nickol-us γιατί να πάρω 8; 

2x8gb σου πρότεινα άρα 16 συνολο. 

Προσωπικά θα έδινα 8-10€ ευρώ παραπάνω για την μητρική του Νικόλα αν σου περισσεύουν. 

Τα 25€ παραπάνω για τον 5500 δεν ξέρω αν θα τα έδινα γιατί με την 1660 θα έχουν ακριβώς ίδια απόδοση. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mpouris είπε

Ναι αδερφέ, τώρα το καταλαβαίνω και εγώ που το δοκίμασα, δεν έχει μεγάλη διαφορά χρειάζεται και επεξεργαστή και μνηνη ραμ κυρίως παραπάνω.

Όταν στα γράφαμε δεν έδινες σημασία , στο pc αυτό όσο καλή κάρτα και να βάλεις θα σέρνεται γιατί είναι χρέπι. Η τελευταία πρόταση με τον 4500 είναι πολύ vfm. Εννοείται πως αλλάζεις και τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, bonorov είπε

Ryzen 5 4500 - 60-65€

Edit:τώρα διάβασα το νημα από την αρχή του.Εγω δεν θα ένιωθα άνετα με no name 500αρι τροφοδοτικο και με ανταπτορες. 

Θα έδινα ένα 45αρι επιπλέον να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. 

https://www.skroutz.gr/s/38950607/Be-Quiet-System-Power-10-450W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Wired-80-Plus-Bronze.html

Ναι μάλλον θα χρειαστώ και τροφοδοτικό για να είμαι σίγουρος. Και κάποιο κουτί ίσως, ποιο κουτί θα πρότεινες σε λογική τιμή; 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, mpouris είπε

Ναι μάλλον θα χρειαστώ και τροφοδοτικό για να είμαι σίγουρος. Και κάποιο κουτί ίσως, ποιο κουτί θα πρότεινες σε λογική τιμή; 

https://www.skroutz.gr/s/18339054/Deepcool-Matrexx-30-Mini-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-Μαύρο.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...