Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστω πολυ . Αν βαλω το 1 και το 2 μαζι θα δινει παραπανω ισχυ στην καρτα γραφικων ; Καποια απο αυτες που ανεφερες θα παρω , εχω στειλει σε εναν στο facebook marketplace για την 1060 mini 6 giga αλλα δεν μου εχει απαντησει . Με εβαλες σε σκεψεις και για την 1660 , αλλα δεν ξερω μηπως υπαρχει καποιο θεμα σε συνδυασμο με αυτο τον επεξεργαστη , γιατι θα ειναι πολυ πιο αδυναμος και δεν ξερω αν θα ειναι ασκοπο να δωσω παραπανω χρηματα για 1660.

Επεξ/σία από mpouris
  • Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mpouris είπε

Σε ευχαριστω πολυ . Αν βαλω το 1 και το 2 μαζι θα δινει παραπανω ισχυ στην καρτα γραφικων ; Καποια απο αυτες που ανεφερες θα παρω , εχω στειλει σε εναν στο facebook marketplace για την 1060 mini 6 giga αλλα δεν μου εχει απαντησει . Με εβαλες σε σκεψεις και για την 1660 , αλλα δεν ξερω μηπως υπαρχει καποιο θεμα σε συνδυασμο με αυτο τον επεξεργαστη , γιατι θα ειναι πολυ πιο αδυναμος και δεν ξερω αν θα ειναι ασκοπο να δωσω παραπανω χρηματα για 1660.

1. Ναι. Εαν τα βαλεις και τα δυο πανω θα μπορει αν δωσει 54+54=108W.

2. Δες ποια θα παρεις γιατι μπορει να χρειαστεις ανταπτορα σε 8pin. Ιδιος θα ειναι με αυτον που βρηκες αλλα θα καταλήγει σε 8πινο.

3. Ναι. Σαφως. Η 1660 θα εχει bottleneck απο τον επεξεργαστή σου (ολες θα εχουν ειναι η αληθεια) οποτε πρακτικα θα δεις μικρες ισως διαφορες. Αλλα σε περιπτωση αναβαθμισης θα εχεις μια καλυτερη καρτα στα ιδια σχεδον χρηματα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

2. Δες ποια θα παρεις γιατι μπορει να χρειαστεις ανταπτορα σε 8pin. Ιδιος θα ειναι με αυτον που βρηκες αλλα θα καταλήγει σε 8πινο.

3. Ναι. Σαφως. Η 1660 θα εχει bottleneck απο τον επεξεργαστή σου (ολες θα εχουν ειναι η αληθεια) οποτε πρακτικα θα δεις μικρες ισως διαφορες. Αλλα σε περιπτωση αναβαθμισης θα εχεις μια καλυτερη καρτα στα ιδια σχεδον χρηματα.

Ναι το ξέρω ότι μπορώ να χρειαστεί και 8 pin ανάλογα την κάρτα, έχω βρει και ένα κατάστημα κοντά μου που έχει τέτοιο αντάπτορα. Οπότε θα δω ποια είναι η καλύτερη ευκαιρία σε αυτές τις κάρτες γραφικών που ανέφερες ανάλογα με τις αγγελίες δηλαδή που υπάρχουν και θα καταλήξω. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mpouris είπε

Ναι το ξέρω ότι μπορώ να χρειαστεί και 8 pin ανάλογα την κάρτα, έχω βρει και ένα κατάστημα κοντά μου που έχει τέτοιο αντάπτορα. Οπότε θα δω ποια είναι η καλύτερη ευκαιρία σε αυτές τις κάρτες γραφικών που ανέφερες ανάλογα με τις αγγελίες δηλαδή που υπάρχουν και θα καταλήξω. 

Χωρις να μπορω να πω για την κατασταση των καρτων και την αξιοπιστια των πωλητών:

Απο αυτα που ειδα η πιο Value for money ειναι αυτη λογω του οτι ειναι η εκδοση super.

Μειονεκτημα οι θυρες της: 1x DVI, 1x HDMI, 1x DisplayPort

Πλεονεκτημα: η θυρα DVI για παλιοτερη οθονη.

Επόμενη επιλογη για εμενα ως Value for money (εαν ειναι η εκδοση OC - απειροελαχιστα πιο κατω απο την super):

Πλεονεκτημα οι θυρες της: 1x HDMI, 3x DisplayPort

Πλακα πλακα την τελευταια την σκεφτομουν να την τσιμπησω εγω...

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Μήπως όμως λόγω bottleneck θα ήταν καλύτερο να πάω σε μια 1650 που είπα στην αρχή πάρα σε 1660 που θα είχε περισσότερο bottleneck ή πιστεύεις δεν θα ήταν τόσο πρόβλημα; 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mpouris είπε

Μήπως όμως λόγω bottleneck θα ήταν καλύτερο να πάω σε μια 1650 που είπα στην αρχή πάρα σε 1660 που θα είχε περισσότερο bottleneck ή πιστεύεις δεν θα ήταν τόσο πρόβλημα; 

Το αποτελεσμα σου θα εχει διαφορα απλα όχι οσο θα μπορούσε με ενα πιο νεο επεξεργαστη.

Αυτο που λεω συμφωνα παντα με την προσωπικη μου αποψη ειναι ότι σε περιπτωση που στησεις κατι αλλο καποια στιγμη θα εχει πιο πολυ μελλον χρησης η καλυτερη καρτα.

H 1650 θα σου βγαλει μια χαρα τα 1080p αλλα η 1660 θα σου βγαλει και 1440p εαν το χρειαστεις σε καποια στιγμη.

Ολα ειναι θεμα κοστους/αποδοσης/future proof. Το πως ζυγίζεις το καθενα απο αυτα ειναι εντελώς προσωπικη υποθεση οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω.

Ολες ειναι ξεπερασμενες για σοβαρο gaming ουτως ή αλλως αλλα εκει πια μιλαμε για χιλιαρικα (ουτε καν χιλιαρικο) επενδυσης σε συστημα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

Το αποτελεσμα σου θα εχει διαφορα απλα όχι οσο θα μπορούσε με ενα πιο νεο επεξεργαστη.

Αυτο που λεω συμφωνα παντα με την προσωπικη μου αποψη ειναι ότι σε περιπτωση που στησεις κατι αλλο καποια στιγμη θα εχει πιο πολυ μελλον χρησης η καλυτερη καρτα.

H 1650 θα σου βγαλει μια χαρα τα 1080p αλλα η 1660 θα σου βγαλει και 1440p εαν το χρειαστεις σε καποια στιγμη.

Ολα ειναι θεμα κοστους/αποδοσης/future proof. Το πως ζυγίζεις το καθενα απο αυτα ειναι εντελώς προσωπικη υποθεση οποτε δεν μπορω να σε βοηθησω παραπανω.

Ολες ειναι ξεπερασμενες για σοβαρο gaming ουτως ή αλλως αλλα εκει πια μιλαμε για χιλιαρικα (ουτε καν χιλιαρικο) επενδυσης σε συστημα.

Ναι κατάλαβα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Οπότε θα βρω την πιο value for money επιλογή ( γύρω στα 100 ευρώ ) σε αυτές τις κάρτες που αναφέραμε ανάλογα με τις αγγελίες. 

Δημοσ.

αδερφέ απλά αστο να κλείσει τα ματια του μια και καλή... φτάνει ότι είναι να δώσει το έδωσε, πάρε έναν 5600g που έχει ενσωματωμένα βάλε πάνω 16gb ram και μια φθηνη μητρική και αν δεν έχεις να δώσεις αλλα τώρα, κρατα τροφοδοτικό και κουτί και τα αλλάζεις σιγά σιγά μονο με αυτά θα δεις τεράστιες διαφορες από το να ρήξεις έστω και ένα ευρω σε αυτό το σκουπίδι

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

αδερφέ απλά αστο να κλείσει τα ματια του μια και καλή... φτάνει ότι είναι να δώσει το έδωσε, πάρε έναν 5600g που έχει ενσωματωμένα βάλε πάνω 16gb ram και μια φθηνη μητρική και αν δεν έχεις να δώσεις αλλα τώρα, κρατα τροφοδοτικό και κουτί και τα αλλάζεις σιγά σιγά μονο με αυτά θα δεις τεράστιες διαφορες από το να ρήξεις έστω και ένα ευρω σε αυτό το σκουπίδι

Μονο που τα γραφικά του 5600g ειναι περιπου στα επιπεδα της GT750ti

Υποθετω ότι ο στοχος ειναι να παιξει καποια παιχνιδια στοιχειωδώς πιο ανετα.

Στοχος ο οποίος δεν θα επιτευχθει μονο με αυτη την αλλαγη. Ασε που θα κοστισει πολλα γιατι θελεις CPU, M/B, RAM

Ενω με μια πιο συγχρονη καρτουλα και θα παιξει τα παιχνιδακια του τωρα και την κραταει για οταν αλλαξει σετακι 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Μονο που τα γραφικά του 5600g ειναι περιπου στα επιπεδα της GT750ti

Υποθετω ότι ο στοχος ειναι να παιξει καποια παιχνιδια στοιχειωδώς πιο ανετα.

Στοχος ο οποίος δεν θα επιτευχθει μονο με αυτη την αλλαγη. Ασε που θα κοστισει πολλα γιατι θελεις CPU, M/B, RAM

Ενω με μια πιο συγχρονη καρτουλα και θα παιξει τα παιχνιδακια του τωρα και την κραταει για οταν αλλαξει σετακι 

Ποια παιχνίδια θα παίξει με 4gb ddr2 και quad core που δε θα παίξει με 5600g?

Προφανώς θα δώσει κάτι παραπάνω αλλά τουλάχιστον δε θα πετάξει τα λεφτά του και άμα θέλει αργότερα βάζει και μια κάρτα πάνω να παίξει λίγο καλύτερα τώρα απλά πετάει λεφτά σε ένα κονσερβοκούτι 

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/5/2023 στις 5:48 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Τελικά πήρα μια Gigabyte 1660 super από μια αγγελία εδώ στο insomnia, την σύνδεσα και όλα καλά μέχρι στιγμής. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Την σύνδεσα με μια τηλεόραση που έχω στο σαλόνι με hdmi λίγο στα πλαϊνά δεν εμφανίζεται σωστά, αλλά θα το βρω τι φταίει πιστεύω, κάποια ρύθμιση στην ανάλυση θα θέλει. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mpouris είπε

Τελικά πήρα μια Gigabyte 1660 super από μια αγγελία εδώ στο insomnia, την σύνδεσα και όλα καλά μέχρι στιγμής. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Την σύνδεσα με μια τηλεόραση που έχω στο σαλόνι με hdmi λίγο στα πλαϊνά δεν εμφανίζεται σωστά, αλλά θα το βρω τι φταίει πιστεύω, κάποια ρύθμιση στην ανάλυση θα θέλει. 

Εάν βγάζεις την native ανάλυση η λύση -λογικα- θα είναι μέσα από το menu της tv.

Δοκίμασε διαφορετικές αναλογίες/input.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, @topos είπε

Εάν βγάζεις την native ανάλυση η λύση -λογικα- θα είναι μέσα από το menu της tv.

Δοκίμασε διαφορετικές αναλογίες/input.

Να δοκιμάσω μήπως αναλογία 4χ3 και όχι 16χ9;λες να φταίει αυτό; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, mpouris είπε

Να δοκιμάσω μήπως αναλογία 4χ3 και όχι 16χ9;λες να φταίει αυτό; 

Σε κάποιες tv έχει option auto ενώ κάνεις cycle 16:9/4:3 κοκ

Επίσης η συγκεκριμένη tv έχει option PC input?

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @topos είπε

Σε κάποιες tv έχει option auto ενώ κάνεις cycle 16:9/4:3 κοκ

Επίσης η συγκεκριμένη tv έχει option PC input?

Μπα όχι δεν βλέπω να έχει PC input, θα δοκιμάσω να το κάνω 4:3 και βλέπουμε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...