Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mpouris είπε

Μάλιστα σε ευχαριστώ, δεν ξέρω όμως άμα την σηκώνει το τροφοδοτικό μου την συγκεκριμένη και αν χωράει στο κουτί 🤔 Για αυτό θέλω να πάρω μια μικρή σε μέγεθος σαν και αυτή που έστειλα (   https://amazon-technology.gr/index.php?route=product/product&product_id=2183)  και με λίγες απαιτήσεις ρεύματος για να είμαι σίγουρος 

H συσταση μου ηταν αυτή->

"Πάντως είδα στα μεταχειρισμενα(προφανώς με όποιο ρίσκο περιλαμβάνει αυτό) rx570 4gb με ~60 ευρώ.Εφοσων το budget σου το καλύπτει θα μπορούσες να πάρεις αυτή + ένα καινούργιο τροφοδοτικό με άλλα τόσα και θα είσαι σεταρισμενος όταν αποφασίσεις να αλλάξεις και το υπόλοιπο μηχάνημα "

Οποτε προτεινα να αγοραστουν πακέτο με καινούργιο τροφοδοτικο(στο ποστ ειχα βάλει και link για ενα gold evga 600watt ) και τόνισα οτι το συνολικό κοστος θα εβγαινε λιγότερα από την 1650 μονη της.

Y.Γ Η 570 θα είναι εφαμιλλη εαν όχι λίγο ταχυτερη απο την 1650.

Στο κουτι λογικά θα χωραει, αλλα προφανώς πρεπει να δεις πρωτα και ποια υλοποιηση δίνει στις αγγελίες.

Επεξ/σία από @topos
  • Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, @topos είπε

H συσταση μου ηταν αυτή->

"Πάντως είδα στα μεταχειρισμενα(προφανώς με όποιο ρίσκο περιλαμβάνει αυτό) rx570 4gb με ~60 ευρώ.Εφοσων το budget σου το καλύπτει θα μπορούσες να πάρεις αυτή + ένα καινούργιο τροφοδοτικό με άλλα τόσα και θα είσαι σεταρισμενος όταν αποφασίσεις να αλλάξεις και το υπόλοιπο μηχάνημα "

Οποτε προτεινα να αγοραστουν πακέτο με καινούργιο τροφοδοτικο(στο ποστ ειχα βάλει και link για ενα gold evga 600watt ) και τόνισα οτι το συνολικό κοστος θα εβγαινε λιγότερα από την 1650 μονη της.

Y.Γ Η 570 θα είναι εφαμιλλη εαν όχι λίγο ταχυτερη απο την 1650.

Στο κουτι λογικά θα χωραει, αλλα προφανώς πρεπει να δεις πρωτα και ποια υλοποιηση δίνει στις αγγελίες.

Δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να αλλάξω και τροφοδοτικό, δεν ξέρω και αν χρειαστεί και φορματ στην αλλαγή τροφοδοτικού, οπότε θα ήθελα να το αποφύγω. Θα ήθελα απλά να κουμπώσω μια κάρτα επάνω χωρίς έξτρα καλώδια τροφοδοσίας και να παίξει κατευθείαν. 😊

Μόλις τώρα, mpouris είπε

Δεν θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να αλλάξω και τροφοδοτικό, δεν ξέρω και αν χρειαστεί και φορματ στην αλλαγή τροφοδοτικού, οπότε θα ήθελα να το αποφύγω. Θα ήθελα απλά να κουμπώσω μια κάρτα επάνω χωρίς έξτρα καλώδια τροφοδοσίας και να παίξει κατευθείαν. 😊

Υπάρχει και η 1650 που λέω εγώ σε μεταχειρισμένη από ότι βλέπω 

Στα 130 ευρώ. Δεν ξέρω όμως αν αξίζει για 30 ευρώ λιγότερα να πάω σε μεταχειρισμένη. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mpouris είπε

Υπάρχει και η 1650 που λέω εγώ σε μεταχειρισμένη από ότι βλέπω 

Στα 130 ευρώ. Δεν ξέρω όμως αν αξίζει για 30 ευρώ λιγότερα να πάω σε μεταχειρισμένη. 

Αλλαγη τροφοδοτικου δεν εχει να κανει καθολου με software.Οποτε σιγουρα δεν θα χρειαστει format.

Για καποιο λογο εχεις φιξαρει στην 1650, εχουμε φτασει τις 4 σελιδες και εαν δεν κανω λαθος κανεις δεν σου την προτεινε.

Τεσπα, εφοσων αυτη θα παρεις εαν αυτη που βρηκες εχει εγγυηση οκ.Εαν δεν εχει πιστευω πως δεν αξιζει το 30ευρω διαφορας.

Καλη συνέχεια απο μένα.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, @topos είπε

Αλλαγη τροφοδοτικου δεν εχει να κανει καθολου με software.Οποτε σιγουρα δεν θα χρειαστει format.

Για καποιο λογο εχεις φιξαρει στην 1650, εχουμε φτασει τις 4 σελιδες και εαν δεν κανω λαθος κανεις δεν σου την προτεινε.

Τεσπα, εφοσων αυτη θα παρεις εαν αυτη που βρηκες εχει εγγυηση οκ.Εαν δεν εχει πιστευω πως δεν αξιζει το 30ευρω διαφορας.

Καλη συνέχεια απο μένα.

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Έχω φιξάρει γιατί η συγκεκριμένη βγαίνει σε μικρό μέγεθος χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ρεύματος. Ενώ η 570 και η 580 πχ δεν βλέπω να βγαίνουν σε τέτοια έκδοση. 

Δημοσ.

Άλλο ένα νήμα που ρωτάει κάποιος τι να κάνει και τελικά κάνει αυτό που έχει ήδη αποφασίσει ενώ κανείς δεν του το προτείνει. Οπότε πάρε την 1650 φίλε και να μην το κουράζουμε άλλο.

• Like 2
Δημοσ.
7 ώρες πριν, @topos είπε

Καλη συνέχεια απο μένα.

Σωστό αυτό για την εγγύηση, σε ευχαριστώ. Αυτή η καρτούλα στην αγγελία που βρήκα είναι λίγο διαφορετική από αυτή είδα στο σκρουτζ. Είναι gddr6 έκδοση, ενώ αυτή στο skroutz είναι gddr5. Οπότε ίσως και να αξίζει αν έχει εγγύηση. Οι gddr6 είναι καλύτερες στο gaming αν δεν κάνω λάθος, σωστά; 

Δημοσ.
Στις 2/5/2023 στις 10:26 ΜΜ, SeNNinhA είπε

Σε κάθε περίπτωση η πηγαίνεις γιε εμένα σε μεταζειρισμενη παλιότερη κάρτα για μείωση κόστους και αύξηση value/money.

Για εμένα όμως δεν αξίζει να πας κάτω απο GTX 1060 ή RX 580 με τίποτε. Και ειναι δύο κάρτες που με λίγο ψάξιμο θα τις βρεις σε καλή τιμη και ειναι καλύτερες από την 1650 παίζοντας λίγο πιο κάτω από την 1660 πανω κάτω και με λογικες απαιτήσεις ενεργειας.

Δες και εδώ μέσα στις αγγελίες. Νομίζω είδα μια 1660 στα 120€, 2060 στα 170, 6600 στα 190.

Σε αυτές τις κάρτες που αναφέρεις υπάρχει κάποια που να μην χρειάζεται έξτρα τροφοδοσία; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mpouris είπε

Σε αυτές τις κάρτες που αναφέρεις υπάρχει κάποια που να μην χρειάζεται έξτρα τροφοδοσία; 

GTX1660: PSU Min 350W, Recommended 450W, DTP120W: 8 pin connector

RTX2060: PSU Min 350W, Recommended 450W, DTP160W: 8 pin connector

RX6600: PSU Min 300W, Recommended 450W, DTP132W: 8 pin connector

GTX1060: PSU Min350W, Recomended450W, DTP120W: 6 pin connector

ΡΧ580: PSU Min350W, Recomended550W, DTP185W: 8 pin connector

Για να υπολογισεις τα Watts που χρειαζεσαι απο το τροφοδοτικό σου πρεπει να υπολογίσεις την μέγιστη καταναλωση των εξαρτημάτων σου: πχ

Intel Core 2 Quad Q6700: 95W

Motherboard: ~80W

SSDs: 2X8W=16W

Fans: 4X6W=24W

GPU: 185W

Total: 95+80+16+25+185=401W Οπότε με ενα 400W τροφοδοτικό είσαι εντάξει ακόμη και όταν ολα τα συστήματά σου δουλεύουν στο 100%. Επίσης και 350W να έχεις αυτό σημαίνει οτι απλά κάτι δεν θα δουλέψει στο 100% εαν και εφόσον χρειαστείς το total pick. Αλλα πόσες φορές θα δουλέψεις τα παντα στο 100%? Με λίγο πιο ασφαλής επιλογή τα 450W. Εννοείται οτι οσο παραπανω πας τοσο πιο χαλαρά θα δουλέψει το PSU. Αλλα δεν υπάρχει και κανενας απολυτως λόγος σε ενα συστημα σαν το παραπανω να βαλεις πχ 750W PSU.

Δεν ξερω τι ακριβως φοβασαι απο την τροφοδοσία σου.

Ακόμη και για τα παλιότερα PSU υπάρχουν αντάπτορες για να χρησιμοποιήσεις.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Δημοσ.
6 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

GTX1660: PSU Min 350W, Recommended 450W, DTP120W: 8 pin connector

RTX2060: PSU Min 350W, Recommended 450W, DTP160W: 8 pin connector

RX6600: PSU Min 300W, Recommended 450W, DTP132W: 8 pin connector

GTX1060: PSU Min350W, Recomended450W, DTP120W: 6 pin connector

ΡΧ580: PSU Min350W, Recomended550W, DTP185W: 8 pin connector

Για να υπολογισεις τα Watts που χρειαζεσαι απο το τροφοδοτικό σου πρεπει να υπολογίσεις την μέγιστη καταναλωση των εξαρτημάτων σου: πχ

Intel Core 2 Quad Q6700: 95W

Motherboard: ~80W

SSDs: 2X8W=16W

Fans: 4X6W=24W

GPU: 185W

Total: 95+80+16+25+185=401W Οπότε με ενα 400W τροφοδοτικό είσαι εντάξει ακόμη και όταν ολα τα συστήματά σου δουλεύουν στο 100%. Επίσης και 350W να έχεις αυτό σημαίνει οτι απλά κάτι δεν θα δουλέψει στο 100% εαν και εφόσον χρειαστείς το total pick. Αλλα πόσες φορές θα δουλέψεις τα παντα στο 100%? Με λίγο πιο ασφαλής επιλογή τα 450W. Εννοείται οτι οσο παραπανω πας τοσο πιο χαλαρά θα δουλέψει το PSU. Αλλα δεν υπάρχει και κανενας απολυτως λόγος σε ενα συστημα σαν το παραπανω να βαλεις πχ 750W PSU.

Δεν ξερω τι ακριβως φοβασαι απο την τροφοδοσία σου.

Ακόμη και για τα παλιότερα PSU υπάρχουν αντάπτορες για να χρησιμοποιήσεις.

Κατάλαβα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω δει μια 1060 στο market place στα 80 ευρω. Οπότε αν είναι τσιμπάω αυτή και βάζω κάποιον αντάπτορας/καλώδιο για να την συνδέσω με το τροφοδοτικό. Η κάρτα είναι μια 1060 Mini έχει 400w κατανάλωση νομίζω δεν θα έχει θέμα.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, mpouris είπε

Κατάλαβα, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω δει μια 1060 στο market place στα 80 ευρω. Οπότε αν είναι τσιμπάω αυτή και βάζω κάποιον αντάπτορας/καλώδιο για να την συνδέσω με το τροφοδοτικό. Η κάρτα είναι μια 1060 Mini έχει 400w κατανάλωση νομίζω δεν θα έχει θέμα.

120W ειναι το ΜΑΧ της καταναλωσης της 1060. Τα υπολοιπα Watts εξαρτωνται απο το υπολοιπο συστημα σου αλλα συμφωνα με τους υπολογισμους μου θελεις MAX400Watts. Και 350W PSU να εχεις παλι θα σου δουλεψει.

Μπορεις να την τροφοδοτησεις με τους παρακατω αντάπτορες

image.png.18bad102215ed561d014f0b43492e0f5.png

Και 8pin GPU card εαν θελεις να βαλεις απλα διαλεγεις τους παρακατω διπλους ανταπτορες

image.png.36d750b597d6e7a650766a1b639f8560.png

Για λιγο παραοανω εξηγηση δες το αρθρακι

PSU Doesn’t Have Enough Pins For GPU (What To Do?) – PCPartsGeek

Εγω εχω την XFX AMD Radeon RX 580 GTS Black Edition με ενα i7 920 και την GTX960 σε εναν AMD Phenom ii X6 1090t (τωρα θυμηθηκα οτι τον ειχα βαλει αυτον...) και τα παιδια παιζουν παιχνιδια (με λογικα settings φυσικα). Πρεπει να τους κανω τραμπα τις καρτες γιατι χρησιμοποιουν τον AMD περισσοτερο βεβαια....

Δημοσ.
Στις 2/5/2023 στις 8:47 ΜΜ, Apaleytos80 είπε

4GB max Ram..... Αστον τον παππού να ξεκουραστεί, 4GB ram με το ζόρι σηκώνει τα win10 θες και "gaming". 

Παλια τροφοδοτικά κτλ ,  βαλε καμια 750ti/ 1030GT και κομπλέ για htpc/ older games.

Τα λεφτά του μόνιτορ + καρτας τα κάνεις  νέο πύργο σιγά σιγά :)

Ετσι πιστευω κι εγω. Σε τετοια μηχανηματα δεν αξιζει να επενδυσεις πολλα χρηματα. Σε παρομοιο μηχανημα c2q 9400, ανεβασα ram  απο 4 σε 8gb (22E), εβαλα εναν 120αρη ssd, που ειχα, βρηκα και μια gtx750ti (50E) και μια χαρα παιζει παλαιοτερα παιχνιδακια. Σηγουρα δεν το πετας, αλλα δεν ξοδευεις και πολλα πανω του. Στοκαρεις το χρημα και καποια στιγμη στεινεις ενα συνγχρονο μηχανακι.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

120W ειναι το ΜΑΧ της καταναλωσης της 1060. Τα υπολοιπα Watts εξαρτωνται απο το υπολοιπο συστημα σου αλλα συμφωνα με τους υπολογισμους μου θελεις MAX400Watts. Και 350W PSU να εχεις παλι θα σου δουλεψει.

Και 8pin GPU card εαν θελεις να βαλεις απλα διαλεγεις τους παρακατω διπλους ανταπτορες

Εγω εχω την XFX AMD Radeon RX 580 GTS Black Edition με ενα i7 920 και την GTX960 σε εναν AMD Phenom ii X6 1090t (τωρα θυμηθηκα οτι τον ειχα βαλει αυτον...) και τα παιδια παιζουν παιχνιδια (με λογικα settings φυσικα). Πρεπει να τους κανω τραμπα τις καρτες γιατι χρησιμοποιουν τον AMD περισσοτερο βεβαια....

Σε ευχαριστώ πολύ, 6 pin νομίζω είναι η 1060. Μάλλον θα χρειαστώ κάτι σαν το αμταπτορακι που λέει molex to 6 pin. Λες να πάρω την rx 580 είναι καλύτερη από 1060; Την βρήκα μεταχειρισμένη στα 100 ευρώ. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, mpouris είπε

Σε ευχαριστώ πολύ, 6 pin νομίζω είναι η 1060. Μάλλον θα χρειαστώ κάτι σαν το αμταπτορακι που λέει molex to 6 pin. Λες να πάρω την rx 580 είναι καλύτερη από 1060; Την βρήκα μεταχειρισμένη στα 100 ευρώ. 

Μία ή άλλη είναι σε απόδοση. Αναλογα το παιχνίδι και την ανάλυση. Εγώ πήγα στην 580 γιατί ήταν ελάχιστα πιο κοντή και η 1060 δεν χωρούσε για ελάχιστα στο κουτί μου.

Έχει σχέση και με τις εκδόσεις τους. Προσοχή μονο γιατί βγαίνουν και με 3/6gb η 1060 και 4/8gb η 580 οπότε ανάλογα πέφτουν κάπως και οι επιδόσεις τους. Εξου και οι τιμές τους ίσως.

1 ώρα πριν, mpouris είπε

Προσωπικα θα κοιτούσα και τις GTX1660

Στα 130€ η super και στα 120€ η OC είναι δελεαστικές. Περίπου +25% καλύτερη (όσο είναι και η διαφορά τιμής της).

Δημοσ.
22 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Αδερφέ απο οτι βλεπω (οπως φαινεται και στην φωτο ) εμενα εχει molex με 4 pin το τροφοδοτικο , υπαρχει καλωδιο απο 4 pin molex to 6 pin pcie ;

photo1683459714.jpeg

photo1683459717.jpeg

Αν βαλω αυτο το ανταπτορακι https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/ilektrologika-ergaleia/kalodia/cablexpert-antaptoras-reumatos-gia-karta-grafikon_3995917 θα ειναι κομπλε ;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, mpouris είπε

Αδερφέ απο οτι βλεπω (οπως φαινεται και στην φωτο ) εμενα εχει molex με 4 pin το τροφοδοτικο , υπαρχει καλωδιο απο 4 pin molex to 6 pin pcie ;

photo1683459714.jpeg

photo1683459717.jpeg

Αν βαλω αυτο το ανταπτορακι https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/ilektrologika-ergaleia/kalodia/cablexpert-antaptoras-reumatos-gia-karta-grafikon_3995917 θα ειναι κομπλε ;

Κομπλε εισαι. Δεν χρειαζεσαι κατι αλλο. Ειτε από ενα είτε απο 2 molex σου κανει.

Συνδέεις είτε το (1) είτε το (2) είτε το (1)+(2) μαζί.

Το (2) & (3) παίρνουν απο το ίδιο Line οποτε δεν εχει νοημα να τα χρησιμοποιήσεις μαζι.

Ενα molex αλλωστε θελεις (54W/molex + 75W απο την PCIe).

image.png.4513bd56126b63de1b506935904e789f.png

Τι GPU θα βαλεις τελικα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...