mpouris Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 6 ώρες πριν, Apaleytos80 είπε Καταρχήν θα χρειαστείς 8GB ram για "gaming", θα δωσεις και λεφτά για DDR2 (μπλιαξ ). Τι καρτα φοράει το pc τώρα?. Εγω θα έβαζα καμιά μεταχειρισμενη 750ti στα 40 ευρω, 50watt κάρτα (αν έχεις παλιο τροφοδοτικό), οτι πρέπει για αρχαίο C2Q. Το αφήνεις για htpc/back up όταν χτίσεις άλλο pc. Εχω την 1650 μιας και δεν παίζω 3Α games, στο μελλοντικό pc θα θέλεις κατι ποιο δυνατό. Δεν παίρνει παραπάνω ραμ αυτή η μητρική 😆 1 ώρα πριν, @topos είπε Ας σου δώσω ένα παράδειγμα (ξέρω πως δεν είναι 1 προς ένα, αλλά θα καταλάβεις την φιλοσοφία του). Έστω ότι έχεις ένα corsa 1992 1000cc ~50ps.Εχει 350.000χλμ στο κοντέρ.-Αξια αυτοκινήτου περί τα 500ευρω(q6700). Λες πόσο να μου κρατήσει ακόμα? Ίσως να αξίζει να το κάνω υγραεριοκινητο... Αλλά για να είμαι ψιλοκαλλυμενος να του βάλω ένα σύστημα που να μπορεί να "ψεκάζει" μέχρι 100ps(1650).Aξια ~1500ευρω. Όμως οποιοδήποτε καινούργιο αυτοκίνητο και εάν πάρεις στο μέλλον θα έχει min ~300 άλογα(οποιοδήποτε σύστημα από amd 5500 και πάνω) οπότε και εάν μεταβιβασεις το σύστημα υγραεριοκινησης θα σε "κόβει" και θα πηγαίνει το καινούργιο αυτοκινητο ~κουτσουρεμενα. Υ.γ Αυτή η αντιστοιχία ισχύει μονο για παιχνίδια και όπου χρησιμοποιείτε η gpu. Εάν είχες καλο τροφοδοτικό θα σου πρότεινα κάποια rx 6600(εχει υπερδιπλάσια απόδοση από 1650 και 8gb ram) , παρόλο ότι είναι τρομερο overkill για q6700 είναι μια βιώσιμη κάρτα για mid-gaming σε καινούργιο μηχανημα και κάνει κανένα 50ευρω παραπάνω.Αλλα δεν θα είχα εμπιστοσύνη στο τροφοδοτικο σου και μάλλον θα έπρεπε να αλλαχτεί και αυτό. Ναι το θέμα είναι το τροφοδοτικό, θέλω η κάρτα να έχει ελάχιστες απαιτήσεις ρεύματος και να παίζει και κάποιο καλούτσικο παιχνιδάκι, για αυτό είπα για την συγκεκριμένη. Αλλιώς μια άλλη εναλλακτική είναι η 1030 αλλά με πολύ χαμηλότερη απόδοση και παίζει στα 100 ευρώ, δηλαδή 60 ευρώ λιγότερα από την 1650 και δεν αξίζει για τόσο μικρή διαφορά να πάω στην 1030
Apaleytos80 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 4GB max Ram..... Αστον τον παππού να ξεκουραστεί, 4GB ram με το ζόρι σηκώνει τα win10 θες και "gaming". Παλια τροφοδοτικά κτλ , βαλε καμια 750ti/ 1030GT και κομπλέ για htpc/ older games. Τα λεφτά του μόνιτορ + καρτας τα κάνεις νέο πύργο σιγά σιγά 2
SeNNinhA Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Σε κάθε περίπτωση η πηγαίνεις γιε εμένα σε μεταζειρισμενη παλιότερη κάρτα για μείωση κόστους και αύξηση value/money. Για εμένα όμως δεν αξίζει να πας κάτω απο GTX 1060 ή RX 580 με τίποτε. Και ειναι δύο κάρτες που με λίγο ψάξιμο θα τις βρεις σε καλή τιμη και ειναι καλύτερες από την 1650 παίζοντας λίγο πιο κάτω από την 1660 πανω κάτω και με λογικες απαιτήσεις ενεργειας. Δες και εδώ μέσα στις αγγελίες. Νομίζω είδα μια 1660 στα 120€, 2060 στα 170, 6600 στα 190.
mpouris Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Apaleytos80 είπε 4GB max Ram..... Αστον τον παππού να ξεκουραστεί, 4GB ram με το ζόρι σηκώνει τα win10 θες και "gaming". Παλια τροφοδοτικά κτλ , βαλε καμια 750ti/ 1030GT και κομπλέ για htpc/ older games. Τα λεφτά του μόνιτορ + καρτας τα κάνεις νέο πύργο σιγά σιγά Χαχαχ άστα να πάνε, προσπαθώ να σώσω τον παππού με όσο πιο πολύ γίνεται value for money επιλογές, ίσως πάω σε μια 1030gt μεταχειρισμένη. Και να μην αλλάξω καν οθόνη λες;
Apaleytos80 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 H 750ti 2GB ειναι 25% δυνατότερη απο 1030GT, δεν καει τπτ 40-50wat μαχ. 1030GT την DDR5 μόνο οχι την DDR4. Αμα εχεις κανα αρχαιο μόνιτορ 4:3 , παρε 1080p . Βαλτο και αυτο στο πρόγραμμα...
fotaras76 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Ο,τι gpu και να βάλεις με τα max 4 gb ram που παίρνει η μητρική σου δεν θα δεις προκοπή. Είχα αναβαθμίσει ένα pc σε παρόμοια specs το 2018 αλλά τώρα έχουμε πλέον 2023. Είναι μόνο για πολύ απλή χρήση με υποχωρήσεις και retro gaming. Επίσης κάρτες τύπου 1030, 750ti δεν είναι vfm όταν χτίζεις με λίγα χρήματα pc με ryzen apu και φτηνές ddr4 μνήμες. Με έναν μεταχειρισμένο 3400g/5600g, 2x8 ddr4 στα 3200 και μια φτηνή ΑΜ4 μητρική έχεις πολύ ανώτερο και φτηνό σύστημα με μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από fotaras76
mpouris Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 15 ώρες πριν, @topos είπε Ας σου δώσω ένα παράδειγμα (ξέρω πως δεν είναι 1 προς ένα, αλλά θα καταλάβεις την φιλοσοφία του). Έστω ότι έχεις ένα corsa 1992 1000cc ~50ps.Εχει 350.000χλμ στο κοντέρ.-Αξια αυτοκινήτου περί τα 500ευρω(q6700). Λες πόσο να μου κρατήσει ακόμα? Ίσως να αξίζει να το κάνω υγραεριοκινητο... Αλλά για να είμαι ψιλοκαλλυμενος να του βάλω ένα σύστημα που να μπορεί να "ψεκάζει" μέχρι 100ps(1650).Aξια ~1500ευρω. Όμως οποιοδήποτε καινούργιο αυτοκίνητο και εάν πάρεις στο μέλλον θα έχει min ~300 άλογα(οποιοδήποτε σύστημα από amd 5500 και πάνω) οπότε και εάν μεταβιβασεις το σύστημα υγραεριοκινησης θα σε "κόβει" και θα πηγαίνει το καινούργιο αυτοκινητο ~κουτσουρεμενα. Υ.γ Αυτή η αντιστοιχία ισχύει μονο για παιχνίδια και όπου χρησιμοποιείτε η gpu. Εάν είχες καλο τροφοδοτικό θα σου πρότεινα κάποια rx 6600(εχει υπερδιπλάσια απόδοση από 1650 και 8gb ram) , παρόλο ότι είναι τρομερο overkill για q6700 είναι μια βιώσιμη κάρτα για mid-gaming σε καινούργιο μηχανημα και κάνει κανένα 50ευρω παραπάνω.Αλλα δεν θα είχα εμπιστοσύνη στο τροφοδοτικο σου και μάλλον θα έπρεπε να αλλαχτεί και αυτό. Ευχαριστώ για το παράδειγμα αδερφέ, απλά θεωρώ πιο value for money επιλογή την 1650 από την 1030 ή την 750ti ή και την 1050 πχ και επίσης χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ρεύματος κάτι που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξω τροφοδοτικό. Και έχει και πολύ καλύτερη απόδοση από αυτές.
Millennium Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Το θέμα της οθόνης μην αφήσεις...θα δεις διαφορά και θα ξεκουράσεις τα μάτια σου. Είναι υπερβολικά παλιά αυτή που έχεις.
Λύση ougxar Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Λύση Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μη ριχνεις ουτε ευρω σε τετοιο μηχανημα,η μαζευεις για νεο τελειως που θα σου αλλαξει την ολη εμπειρια η χτυπας ενα series s με gamepass και εισαι αρχοντας
mpouris Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Millennium είπε Το θέμα της οθόνης μην αφήσεις...θα δεις διαφορά και θα ξεκουράσεις τα μάτια σου. Είναι υπερβολικά παλιά αυτή που έχεις. Ναι θέλει και μια οθόνη όντως 2 ώρες πριν, mpouris είπε Ναι θέλει και μια οθόνη όντως Τώρα που το σκέφτομαι, έχω αυτή εδώ την οθόνη: LG 24TQ510S-PZ 24 https://www.e-shop.gr/othoni-lg-24tq510s-pz-24-hd-monitor-tv-smart-black-p-PER.171400?gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQ3PMZ3lgx6WoQnbKLwXpONRsfsBZ6hJb86V8ZlOqbcRqd96bFbmeRBoCY0AQAvD_BwE για τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, μπορεί να με κάλυπτε μέχρι να πάρω μια καλύτερη. 2 ώρες πριν, ougxar είπε Μη ριχνεις ουτε ευρω σε τετοιο μηχανημα,η μαζευεις για νεο τελειως που θα σου αλλαξει την ολη εμπειρια η χτυπας ενα series s με gamepass και εισαι αρχοντας Αδερφέ δεν θα ρίξω τρελά λεφτά, μια καρτούλα γραφικών στην ουσία θα του πάρω. Και σκέψου ότι ήταν πολύ χειρότερο πριν και με κάποιες value for money επιλογές το ανέστησα. Πήρα σχεδόν τζάμπα τον επεξεργαστή (q6700) πριν είχε ένα πεντιουμ 3,πηρα και ένα ssd και πήρε τα πάνω του. Και με μια καρτούλα γραφικών ξαφνικά με λίγα φράγκα θα αναστήσω έναν παππού. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από mpouris
@topos Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 4 ώρες πριν, mpouris είπε Ναι θέλει και μια οθόνη όντως Τώρα που το σκέφτομαι, έχω αυτή εδώ την οθόνη: LG 24TQ510S-PZ 24 https://www.e-shop.gr/othoni-lg-24tq510s-pz-24-hd-monitor-tv-smart-black-p-PER.171400?gclid=CjwKCAjwjMiiBhA4EiwAZe6jQ3PMZ3lgx6WoQnbKLwXpONRsfsBZ6hJb86V8ZlOqbcRqd96bFbmeRBoCY0AQAvD_BwE για τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα, μπορεί να με κάλυπτε μέχρι να πάρω μια καλύτερη. Θα έχει πολύ μεγάλο ppi(πρακτικά θα βλέπεις τα pixel)και πιθανών να σε κουράσει στο κείμενο, στα παιχνίδια δεν θα ειναι τόσο προβλημα.Μπορείς ομως να την δοκιμασεις για αρχή. Πάντως είδα στα μεταχειρισμενα(προφανώς με όποιο ρίσκο περιλαμβάνει αυτό) rx570 4gb με ~60 ευρώ.Εφοσων το budget σου το καλύπτει θα μπορούσες να πάρεις αυτή + ένα καινούργιο τροφοδοτικό με άλλα τόσα και θα είσαι σεταρισμενος όταν αποφασίσεις να αλλάξεις και το υπόλοιπο μηχάνημα
cabdik Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) κι αν θες....παει και πιο χαμηλα (ισως και κατω απο 200...) με 2 αλλαγες...!! Αλλα αυτο ειναι VFM..! Επεξ/σία 3 Μαΐου 2023 από cabdik 1
mpouris Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 5 ώρες πριν, @topos είπε Θα έχει πολύ μεγάλο ppi(πρακτικά θα βλέπεις τα pixel)και πιθανών να σε κουράσει στο κείμενο, στα παιχνίδια δεν θα ειναι τόσο προβλημα.Μπορείς ομως να την δοκιμασεις για αρχή. Πάντως είδα στα μεταχειρισμενα(προφανώς με όποιο ρίσκο περιλαμβάνει αυτό) rx570 4gb με ~60 ευρώ.Εφοσων το budget σου το καλύπτει θα μπορούσες να πάρεις αυτή + ένα καινούργιο τροφοδοτικό με άλλα τόσα και θα είσαι σεταρισμενος όταν αποφασίσεις να αλλάξεις και το υπόλοιπο μηχάνημα Για στείλε μου κάποιο λινκ από την αγγελία αν μπορείς να το τσεκάρω
@topos Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 53 λεπτά πριν, mpouris είπε Για στείλε μου κάποιο λινκ από την αγγελία αν μπορείς να το τσεκάρω Εδώ το λινκ Υ.Γ Απλα να πω πως δεν ξερω τον πωλητη, δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι οι καρτες. Μιλατε, τσεκαρεις και εαν ειναι ολα οκ προχωρας -προφανως- με δικη σου ευθυνη.
mpouris Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, @topos είπε Εδώ το λινκ Υ.Γ Απλα να πω πως δεν ξερω τον πωλητη, δεν ξερω σε τι κατασταση ειναι οι καρτες. Μιλατε, τσεκαρεις και εαν ειναι ολα οκ προχωρας -προφανως- με δικη σου ευθυνη. Μάλιστα σε ευχαριστώ, δεν ξέρω όμως άμα την σηκώνει το τροφοδοτικό μου την συγκεκριμένη και αν χωράει στο κουτί 🤔 Για αυτό θέλω να πάρω μια μικρή σε μέγεθος σαν και αυτή που έστειλα ( https://amazon-technology.gr/index.php?route=product/product&product_id=2183) και με λίγες απαιτήσεις ρεύματος για να είμαι σίγουρος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα