Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλό μήνα!

Link

+ 16GB ΚΑΡΤΑ ΜΝΗΜΗΣ

Είναι, δεν είναι προσφορά. Αν ο φακός του τίτλου είναι όντως αυτός που περιλαμβάνεται τότε θεωρώ πως είναι. Το λέω αυτό γιατί στη φωτογραφία δείχνει άλλο φακό ενώ στο τίτλο λέει πως έχει άλλο. Καλό θα ήταν να υπάρξει επικοινωνία πρώτα με το κατάστημα ότι σίγουρα είναι ο IS II (αν σας ενδιαφέρει μόνο αυτός ο φακός). Και με αυτόν της φωτο πάλι είναι δελεαστικό θα έλεγα...

Spoiler

όταν κοιτούσα για φωτογραφική έψαχνα μόνο για αυτόν τον φακό από κώλυμά μου και τουλάχιστον ένα κατάστημα που θυμάμαι άλλο έγραφε άλλο εννοούσε σχετικά με το φακό

Επεξ/σία από FiLw
Δημοσ.

Ερώτηση από εντελώς άσχετο.

Η φωτογραφία είναι προφανώς ανώτερη από ναυαρχίδες κινητών.

Το βίντεο δεν είναι;

Είμαι στη διαδικασία να αποδεσμευτώ από το κινητό κι οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι κάτι που με κρατάει πίσω. Οπότε είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα και κοιτάω από πού μπορώ να ξεκινήσω. Οπότε ζητώ συγγνώμη αν είναι χαζή η ερώτηση.

Δημοσ.
1 minute ago, fytotech said:

Το βίντεο δεν είναι;

Είμαι στη διαδικασία να αποδεσμευτώ από το κινητό κι οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι κάτι που με κρατάει πίσω. Οπότε είμαι εντελώς άσχετος με το θέμα και κοιτάω από πού μπορώ να ξεκινήσω. Οπότε ζητώ συγγνώμη αν είναι χαζή η ερώτηση.

Το κινητό ΣΟΥ (αν έχεις αυτό που είχες πει ότι θα πάρεις) βγάζει το τέλειο βίντεο. 

Τώρα αν θες να γυρίσεις ολόκληρη ταινία Avengers xxx parody φάση, τι να σου πω :P

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, HateMe είπε

Τώρα αν θες να γυρίσεις ολόκληρη ταινία Avengers xxx parody φάση, τι να σου πω 

Spoiler

Still better than current Marvel films.

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, HateMe είπε

Το κινητό ΣΟΥ (αν έχεις αυτό που είχες πει ότι θα πάρεις) βγάζει το τέλειο βίντεο. 

Τώρα αν θες να γυρίσεις ολόκληρη ταινία Avengers xxx parody φάση, τι να σου πω :P

Ψάχνω για Black Widow. Ψήσου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, fytotech είπε

Το βίντεο δεν είναι;

Καθολου χαζη ερωτηση! Για να βγαλεις καλο βιντεο,πρεπει να ανεβεις οικονομικα τοσο σε σωμα,οσο και σε φακο.Τα κινητα εχουν ενα πολυ καλο,πως εστιαζουν ταχυτερα,σε μικροτερο μπατζετ,και ακολουθουν επισης ενα κινουμενο αντικειμενο πιο ανετα σε σχεση με μια φωτογραφικη των ιδιων χρηματων. Τα πολλαπλα σημεια auto focus,οπως επισης οι τεχνολογιες της αναγνωρισης αντικειμενων (πχ ενα σκυλακι),που βοηθανε σε πιο αστραπιαιο autofocus ,αλλα και η αντικραδασμικοτητα στη ληψη μιας σκηνης ,πληρωνονται βαρια σε φωτογραφικη-φακο,για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Προσωπικα εχω ενα iphone 12 pro max,και μια φωτογραφικη sony a7rii, με 3 φακους,αντιστοιχα εχω και ενα entry level μοντελο της canon ,2 ετη πιο παλιο απο το αναγραφομενο του θεματος.Το iphone ειναι πολυ πιο ευχρηστο στο βιντεο απο αυτες τις 2.Επισης δε κοντραρει η κανον το κινητο αυτο (οκ μεγαλη χρηματικη διαφορα),αλλα ακομα και να τη συγκρινω την κανον αυτη με ενα pocophone f1 που εχω (που ειναι ισα σε μπατζετ),παλι το βιντεο του εβγαινε καλυτερο.Σε αυτα τα χρηματα ενα συν παραπανω δινω στα χρωματα της κανον ωστοσο,που ειναι φανταστικα,ειτε τα πειραξεις,ειτε οχι!

Επεξ/σία από mitch.dask
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 λεπτά πριν, fytotech είπε

Το βίντεο δεν είναι;

Για φωτογραφιες, σε χαμηλό φωτισμό, αν δεν πάρεις ενα φωτεινό φακό, σε χεράτες φωτογραφίες θα βαράει χειρότερα από μια καλη ναυαρχίδα. Αν πάλι πάρεις φωτεινό φακό, θα έχεις την δυνατότητα να φωτογραφίζεις με γρήγορο κλείστρο κάτι που ένα κινητό, με αργό κλείστρο και πολλαπλά frames που κάνουν stacking, δεν τα πάνε τόσο καλά.

Από την άλλη θα έχεις πολύ καλύτερο και πιο εύχρηστο/μεταβλητό και ποιοτικό ζουμ το οποίο, πέραν φωτογραφίας, μπορεί να βολέψει και σε smooth zoom in/out στο βιντεο. Επίσης το μεταβλητό διάφραγμα θα σου δίνει την δυνατότητα να παίξεις με πόσο μέρος της φωτογραφίας θες in focus και πόσο bokeh. 

Υ.Γ. Για το βίντεο που ειπα, ισχύουν και αυτά που είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Απλά επισημαίνω ενα θετικό που έχει. 

Επεξ/σία από Antretng
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 minutes ago, mitch.dask said:

Καθολου χαζη ερωτηση! Για να βγαλεις καλο βιντεο,πρεπει να ανεβεις οικονομικα τοσο σε σωμα,οσο και σε φακο.Τα κινητα εχουν ενα πολυ καλο,πως εστιαζουν ταχυτερα,σε μικροτερο μπατζετ,και ακολουθουν επισης ενα κινουμενο αντικειμενο πιο ανετα σε σχεση με μια φωτογραφικη των ιδιων χρηματων. Τα πολλαπλα σημεια auto focus,οπως επισης οι τεχνολογιες της αναγνωρισης αντικειμενων (πχ ενα σκυλακι),που βοηθανε σε πιο αστραπιαιο autofocus ,αλλα και η αντικραδασμικοτητα στη ληψη μιας σκηνης ,πληρωνονται βαρια σε φωτογραφικη-φακο,για το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα. Προσωπικα εχω ενα iphone 12 pro max,και μια φωτογραφικη sony a7rii, με 3 φακους,αντιστοιχα εχω και ενα entry level μοντελο της canon ,2 ετη πιο παλιο απο το αναγραφομενο του θεματος.Το iphone ειναι πολυ πιο ευχρηστο στο βιντεο απο αυτες τις 2.Επισης δε κοντραρει η κανον το κινητο αυτο (οκ μεγαλη χρηματικη διαφορα),αλλα ακομα και να τη συγκρινω την κανον αυτη με ενα pocophone f1 που εχω (που ειναι ισα σε μπατζετ),παλι το βιντεο του εβγαινε καλυτερο.Σε αυτα τα χρηματα ενα συν παραπανω δινω στα χρωματα της κανον ωστοσο,που ειναι φανταστικα,ειτε τα πειραξεις,ειτε οχι!

Γενικά τα iPhone, τουλάχιστον απ το 11 pro max που ήταν το πρώτο μου iPhone και το 14 pro max πλέον που έχω, βγάζουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίντεο.

Δεν συγκρίνετε με άλλα κινητά.

*Το βίντεο ξανά λέω για τους κολλημένους που θα πεταχτούν αργά η γρήγορα*

Οι φωτογραφίες είναι άλλο θέμα :P 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, HateMe είπε

Γενικά τα iPhone, τουλάχιστον απ το 11 pro max που ήταν το πρώτο μου iPhone και το 14 pro max πλέον που έχω, βγάζουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βίντεο.

Δεν συγκρίνετε με άλλα κινητά.

*Το βίντεο ξανά λέω για τους κολλημένους που θα πεταχτούν αργά η γρήγορα*

Οι φωτογραφίες είναι άλλο θέμα :P 

Καλα πλεον εχει παει σε αλλο λεβελ το βιντεο των κινητων,ωστοσο και σε θεμα φωτογραφιας, αν βαρεσεις raw και σε αυτο,και σε φωτογραφικη με τις καταλληλες ρυθμισεις,δεν θα μπορεις ευκολα να καταλαβεις ποιο εβγαλε τη φωτογραφια.Θα πρεπει να εξεταζεις background, εστιασεις,και τελος τις μικρες λεπτομερειες,ειδικα σε φωτο τοπιων😀

Δημοσ.

Καμία dslr δεν βγάζει βίντεο πάνω από 30 λεπτά. 

Η ποιότητα του βίντεο, όπως και της φωτογραφίας επηρεάζονται περισσότερο από το φακό παρά από το σώμα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Η ποιότητα του βίντεο, όπως και της φωτογραφίας επηρεάζονται περισσότερο από το φακό παρά από το σώμα 

Λίγο αόριστο αυτό που λες.

Σε γενικές γραμμές, ειδικά ημερήσιες, δύσκολα ενας καλός φακός να καλύψει τη διαφορά μεταξύ full frame και 4/3 αισθητήρα. 

Τώρα, αν αναφέρεσαι σε χαμηλό φωτισμό, πράγματι, ενας γρήγορος φακός μπορείς να καλύψει κανά 2 στοπ διαφορά. Αλλα και πάλι, όλα μαζί συνδυαστικά πάνε. 

Επεξ/σία από Antretng
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Antretng είπε

Λίγο αόριστο αυτό που λες.

Σε γενικές γραμμές, ειδικά ημερήσιες, δύσκολα ενας καλός φακός να καλύψει τη διαφορά μεταξύ full frame και 4/3 αισθητήρα. 

Τώρα, αν αναφέρεσαι σε χαμηλό φωτισμό, πράγματι, ενας γρήγορος φακός μπορείς να καλύψει κανά 2 στοπ διαφορά. Αλλα και πάλι, όλα μαζί συνδυαστικά πάνε. 

Το θέμα είναι ότι αν επενδύσει κανείς σε καλό φακό, θα του μείνει και ας αλλάξει σώμα στο μέλλον.

Αν από την άλλη επενδύσεις στο σώμα, σίγουρα θα ξεπεραστεί πιο γρήγορα, πχ eye detection και άλλα τέτοια χρήσιμα που έρχονται με τις επόμενες γενιές επεξεργαστών

Για τον φακό της προσφοράς, ο EF-S 18-55MM IS II δεν θα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος καθώς αν δεν κάνω λάθος έχουν βγει άλλες 2 STM εκδόσεις μετά από αυτόν

παλιό βίντεο αλλά ισχύουν ακόμα όσα αναφέρει:

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, k_dinos είπε

Το θέμα είναι ότι αν επενδύσει κανείς σε καλό φακό, θα του μείνει και ας αλλάξει σώμα στο μέλλον.

Αν από την άλλη επενδύσεις στο σώμα, σίγουρα θα ξεπεραστεί πιο γρήγορα, πχ eye detection και άλλα τέτοια χρήσιμα που έρχονται με τις επόμενες γενιές επεξεργαστών

Για τον φακό της προσφοράς, ο EF-S 18-55MM IS II δεν θα έλεγα ότι είναι ο καλύτερος καθώς αν δεν κάνω λάθος έχουν βγει άλλες 2 STM εκδόσεις μετά από αυτόν

παλιό βίντεο αλλά ισχύουν ακόμα όσα αναφέρει:

Άλλο το αν είναι πιο μακροχρόνια επένδυση ένας φακός και άλλο αυτό που είπες πιο πάνω. Καμία διαφωνία για την επένδυση. 

Στο δια ταύτα, για την ερώτηση του φίλου, γνώμη μου είναι ότι αν δεν βγάζει candid shots κινούμενων σε χαμηλό φωτισμό ή αν δεν ασχολείται πολύ με ζουμ, δεν αξίζει να φύγει από κινητό. 

Δημοσ.

Για απλή χρήση, όντως μπορεί να μείνει με το κινητό.
Ένα μεγάλο μέρος χρηστών DSLR, την έχει στο ντουλάπι να κάθεται και δεν την αξιοποιεί όσο θα έπρεπε (βάζω και τον εαυτό μου μέσα).

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.
Τα κινητά, έχουν δυνατούς επεξεργαστές και καλές οθόνες και το αποτέλεσμα μπορεί να φαίνεται αρχικά εντυπωσιακό, όμως αν το δεις στο pc καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά..

Για εμένα, το κινητό υπερέχει στην ευελιξία, αφού έχεις ευρυγώνιο και zoom φακό στην ίδια συσκευή (σε βιντεο αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο) και φυσικά στην φορητότητα.

Από εκεί και πέρα, οι dslr είναι εντελώς άλλη κατηγορία.. σαν να συγκρίνουμε αμάξι με πατίνι για κίνηση μέσα στην πόλη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...