alexandra67 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Χαρίζεται Dogo argentino καθαρόαιμο 8 μηνών.. βρέθηκε στον δρόμο αλλά δεν μπορώ να τον κρατήσω. Έχω ήδη ένα σκυλί δεν μπορώ να κρατήσω άλλο..τον πήγα να δω αν έχει τσιπάκι αλλά δεν έχει. Ο κτηνίατρος ειπε ότι είναι περίπου στα 8 μηνών Παρακαλώ!! Είναι ανάγκη!!! δεν μπορώ να του βρω μέσω αγγελιών οικογένεια δεν ξέρω τι να κάνω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AiWaaa Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Σε ποια περιοχή βρίσκεστε ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uptheirons Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Υπαρχει Club Dogo Argentino στο facebook. Επισης στο dogforum μπορεις να το αναρτησεις, θα βοηθησουν πολλοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lilith19 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Αρχικά μπράβο που δεν προσπέρασες και προσπαθείς να βρεις σπίτι για το ζώο. Είναι εξίσου σημαντικό τώρα να πέσει σε καλά χέρια, ρίξε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό https://animalscare.gr/υιοθετούμε-υπεύθυναοδηγός-ελέγχου-υ/ και όσο μπορείς, έλεγξε αυτά που γράφει πριν το δώσεις. Λόγω ράτσας θα ενδιαφερθούν πολλοί, οπότε θέλει ένα φιλτράρισμα παραπάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fir3fly Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Υπάρχει και αυτό εδω https://www.dogsvoice.gr/ , αλλά προσέξτε που θα δοθεί, πάντα με συμβόλαιο υιοθεσίας και με τσιπακι, για να μην το παρατήσουν ξαφνικά και αν μπορείτε να το βλέπετε που και που για να ξέρετε πως ζει. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από Fir3fly 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Narayan Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Γνώμη μου, μην το δώσετε σε έναν άγνωστο στο internet, δώστε το σε μία φιλοζωική να του βρουν αυτοί σωστό σπίτι. Διαφορετικά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα είτε να βρεθεί πάλι στο δρόμο, είτε να μεταπωληθεί με το ίδιο αποτέλεσμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 7 ώρες πριν, Fir3fly είπε πάντα με συμβόλαιο υιοθεσίας Αυτό το περίφημο "συμβόλαιο υϊοθεσίας" είναι λάθος και δημιουργεί μόνο προβλήματα, και για τα ίδια τα ζώα, και για όσους επιλέξουν ένα κατοικίδιο. Πες ότι κάνετε αυτό το ρημάδι το "συμβόλαιο" (διότι δε πρόκειται περί συμβολαίου στην πραγματικότητα). Αν δε τηρηθούν οι όροι του, και αν υποθέσουμε ότι θα το μάθετε, τι θα κάνετε; Θα κάνετε αγωγή στον κηδεμόνα του ζώου, ως ιδιώτης; Διότι μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε το οποίο να πηγάζει από το "συμβόλαιο". Και θα διεκδικήσετε τι ακριβώς; Αποζημίωση για εσάς (που δεν είχατε καμία ζημιά); Το κλασικό συμβόλαιο υϊοθεσίας που κάνουν και μάλιστα θεωρούν και απαραίτητο οι σάικο και hardcore φιλόζωοι περιγράφει πράγματα που ήδη προβλέπει (και απαιτεί) ο νόμος για την συμβίωση των κατοικιδίων με τον κηδεμόνα τους. Ταυτόχρονα, δε δίνει κανένα επιπλέον δικαίωμα, και δεν εξασφαλίζει τίποτα περισσότερο, από όσα ήδη εξασφαλίζει ο νόμος. Ξέρετε όμως τι κάνει στην πραγματικότητα; Αποτρέπει κόσμο από το να αποκτήσει ένα κατοικίδιο, για να μην μπλέξει με τον/την τρελό/ή ιδιώτη που ζητάει ότι του κατέβει επειδή "έτσι". Έτσι απέτρεψε κι εμένα μια τρελή, που ήθελε να δεσμευτώ ότι θα της επιτρέπω να επισκέπτεται ανά τακτά διαστήματα το σπίτι μου (!) για να δει τα ζώα. Φυσικά, επέλεξα το δρόμο της φιλοζωικής, και δε ξανασχολήθηκα με τη σάικο! 12 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, Haldol είπε Αυτό το περίφημο "συμβόλαιο υϊοθεσίας" είναι λάθος και δημιουργεί μόνο προβλήματα, και για τα ίδια τα ζώα, και για όσους επιλέξουν ένα κατοικίδιο. Πες ότι κάνετε αυτό το ρημάδι το "συμβόλαιο" (διότι δε πρόκειται περί συμβολαίου στην πραγματικότητα). Αν δε τηρηθούν οι όροι του, και αν υποθέσουμε ότι θα το μάθετε, τι θα κάνετε; Θα κάνετε αγωγή στον κηδεμόνα του ζώου, ως ιδιώτης; Διότι μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε το οποίο να πηγάζει από το "συμβόλαιο". Και θα διεκδικήσετε τι ακριβώς; Αποζημίωση για εσάς (που δεν είχατε καμία ζημιά); Το κλασικό συμβόλαιο υϊοθεσίας που κάνουν και μάλιστα θεωρούν και απαραίτητο οι σάικο και hardcore φιλόζωοι περιγράφει πράγματα που ήδη προβλέπει (και απαιτεί) ο νόμος για την συμβίωση των κατοικιδίων με τον κηδεμόνα τους. Ταυτόχρονα, δε δίνει κανένα επιπλέον δικαίωμα, και δεν εξασφαλίζει τίποτα περισσότερο, από όσα ήδη εξασφαλίζει ο νόμος. Ξέρετε όμως τι κάνει στην πραγματικότητα; Αποτρέπει κόσμο από το να αποκτήσει ένα κατοικίδιο, για να μην μπλέξει με τον/την τρελό/ή ιδιώτη που ζητάει ότι του κατέβει επειδή "έτσι". Έτσι απέτρεψε κι εμένα μια τρελή, που ήθελε να δεσμευτώ ότι θα της επιτρέπω να επισκέπτεται ανά τακτά διαστήματα το σπίτι μου (!) για να δει τα ζώα. Φυσικά, επέλεξα το δρόμο της φιλοζωικής, και δε ξανασχολήθηκα με τη σάικο! Νομιζω, ότι αυτό που επιχειρούν να κάνουν οι φιλοζωικες με το "συμβόλαιο". Είναι να ασκησουν έμμεσα μια μορφή πίεσης προς τον υποψήφιο νέο κάτοχο του ζώου και να του κάνουν σαφές πως αν έχει στο μυαλό του να μην αναλάβει ευθύνες, να μην συμπεριφερθει καλά στο ζώο, να κρύψει κάτι και πολλά άλλα, με την έναν ή με τον άλλον τρόπο θα τους γίνει γνωστό και αυτό που θα μπορούν να κάνουν είναι όχι αγωγή αλλά να ενημερώσουν τις αρχές. Ένα δικό μου παράδειγμα πχ να αποκτήσεις σκύλο και να μην δέχεσαι να τον δουν σε βίντεο, φωτογραφίες, να τον δουν από κοντά. Εκεί ναι μεν δεν έχουν το δικαίωμα να σε αναγκάσουν για τίποτα, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι κάτι έχεις κάνει στο ζώο και φοβάσαι να το πεις. Σαν την αστυνομία πχ που αν γίνει καταγγελία ότι είχες έναν σκύλο που τον κακοποιουσες και μετά από καταγγελία δεν τον παρουσιάσεις στο ΑΤ να τον δουν θεωρούν ότι τον σκότωσες και πέφτει το ανάλογο πρόστιμο. Συμφωνώ σε ότι είπες δεν προσφέρει κάτι παραπάνω νομικά, πρακτικά και άμεσα ως προς τις υποχρεώσεις και τις συνέπειες στους κατόχους ζώων. Αλλά νομίζω ότι μειώνει και εξαλείφει σιγά σιγά νοοτροπίες παλαιοτερες του στυλ, έλα τώρα ρε αδερφέ σιγά σκύλος είναι ποιος θα ασχοληθεί με εμένα αν δεν κάνω κάτι καλά στο ζώο και το οποίο δεν φαίνεται ξεκάθαρα με την πρώτη ματιά πχ σημάδι κακοποίησης και παραμέλησης, ε αυτοί που είχαν πριν το ζώο και το ήξεραν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Έχω κάνει κάτι στο ζώο που με ελεύθερη βούληση υιοθέτησα επειδή ο κάθε άσχετος, που στην τελική δεν ξέρω τι καπνό φουμάρει, θέλει να μου γίνει χωροφύλακας; Και τι θα πάνε να καταγγείλουν οι απίθανοι, δηλαδή; Ότι επειδή τους βαρέθηκα να μου κάνουν έλεγχο όποτε τους σηκωθεί, μάλλον κάτι έχω κάνει στο ζώο; Τα συμβόλαια είχαν κάποια αξία, εντελώς θεωρητική τότε, γιατί δεν υπήρχε σοβαρή νομοθεσία, παλιότερα. Τώρα, απλά είναι σημάδι ότι πας να μπλέξεις με περίεργο, οπότε κάνεις πέρα. Και σας τα γράφει αυτά άνθρωπος που υιοθέτησε γάτα με συμβόλαιο προ 20ετίας, κι όταν χώρισε το ζευγάρι, ο άντρας μου είχε γίνει στενός κορσές, τάχα μου να τσεκάρει ότι είναι το ζώο καλά, ενώ έψαχνε παρέα μετά το διαζύγιο. Στην εποχή μας, με τα τσιπ και τους νόμους, μακριά από όποιον σας λέει για συμβόλαια υιοθεσίας, είναι η συμβουλή μου. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δεν έχω ιδία εμπειρία με συμβόλαιο. Έχω δει κατά καιρούς πάρα πολλούς φιλόζωους από οργανώσεις ή ατομικά να λένε ότι θα δώσουν το ζώο μόνο σε κάποιον που θα κάνει συμβόλαιο. Εγώ προσωπικά θα εμπιστευόμουν αρκετά περισσότερο κάποιον που θα ήταν πρόθυμος να κάνει συμβόλαιο, έστω και αν πρακτικά δεν αλλάζει κάτι, παρά έναν τυχαίο που θα πάρει νύχτα το ζώο με το αμάξι και τρέχα γύρευε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Δεν έχω ιδία εμπειρία με συμβόλαιο. Έχω δει κατά καιρούς πάρα πολλούς φιλόζωους από οργανώσεις ή ατομικά να λένε ότι θα δώσουν το ζώο μόνο σε κάποιον που θα κάνει συμβόλαιο. Εγώ προσωπικά θα εμπιστευόμουν αρκετά περισσότερο κάποιον που θα ήταν πρόθυμος να κάνει συμβόλαιο, έστω και αν πρακτικά δεν αλλάζει κάτι, παρά έναν τυχαίο που θα πάρει νύχτα το ζώο με το αμάξι και τρέχα γύρευε Είναι όπως στις αγγελίες, που λένε οι αγοραστές "γιατί δεν με εμπιστεύονται" και οι πωλητές "γιατί δεν με εμπιστεύονται". Ο καθένας το βλέπει από τη σκοπιά του. Πρακτικά, όμως, στο θέμα μας, αν είναι να στραβώσει κάτι, ο ανάδοχος κινδυνεύει να βρεθεί με κανέναν σπαστικό που θα θέλει να του κάνει ελέγχους. Κι επειδή μου έχει συμβεί να μου γίνει κορσές λόγω συμβολαίου κάποιος, δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση. Έκτοτε έχω φέρει στο σπίτι δύο γατούλες (τον πρώτο τον χάσαμε στα 17 χρόνια), μία από σπίτι που τρύπωσε η γάτα στο υπόγειο, γέννησε, μετά κλείστηκε έξω/σκοτώθηκε και έμειναν τα γατάκια, και μία που βρέθηκε στη νησίδα της Μιχαλακοπούλου γατάκι μοναχό του (βοήθησε η κτηνίατρος του ζευγαριού που το βρήκε στο δρόμο και της το πήγε για έλεγχο και τα πρώτα εμβόλια). Ούτε συμβόλαια, ούτε τίποτε, είχαμε αρχικά και μία επικοινωνία, με φωτογραφίες κτλ., στην πορεία ατόνησε, νορμάλ άνθρωποι, μας είδαν κι εμάς νορμάλ, πήρε ο καθένας το δρόμο του και δυο αδέσποτα έχουν τώρα σπίτι. Ούτε συμβόλαια, ούτε ιστορίες. "Συμβόλαια", δηλαδή, τα οποία ουσιαστικά, ούτε την ευημερία του ζώου εξασφαλίζουν και μπορεί να βρεθείς με κανένα στραβόξυλο στο κεφάλι σου να θέλει να σου κάνει τον κοτζαμπάση. Και, δυστυχώς, υπάρχουν κάμποσοι τέτοιοι "φιλόζωοι". 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Τα συμβόλαια έχουν λόγους που γίνονται, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος θα υιοθετήσει ενα ζώο και μετά θα δει πως δεν το θέλει, σίγουρα υπάρχουν και οι περίεργες περιπτώσεις, όπως σε κάθε τι. Είναι άλλο πράγμα το να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο στον δρόμο, άλλο να το πάρεις από τριτό άτομο ή φιλοζωική. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 12 λεπτά πριν, sdikr είπε Τα συμβόλαια έχουν λόγους που γίνονται, δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος θα υιοθετήσει ενα ζώο και μετά θα δει πως δεν το θέλει, σίγουρα υπάρχουν και οι περίεργες περιπτώσεις, όπως σε κάθε τι. Είναι άλλο πράγμα το να υιοθετήσεις ένα αδέσποτο στον δρόμο, άλλο να το πάρεις από τριτό άτομο ή φιλοζωική. Τα συμβόλαια δεν είναι όλα ίδια... Αναφερόμαστε στα σχιζοφρενικά που προβλέπουν ελέγχους και επισκέψεις, που στην περίπτωση ενός "υπερβολικού" ανθρώπου δεν το λες και καλό... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alexandra67 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Στις 1/5/2023 στις 2:15 ΠΜ, AiWaaa είπε Σε ποια περιοχή βρίσκεστε ? Πανορμου , Αθήνα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sdikr Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, billdanos είπε Τα συμβόλαια δεν είναι όλα ίδια... Αναφερόμαστε στα σχιζοφρενικά που προβλέπουν ελέγχους και επισκέψεις, που στην περίπτωση ενός "υπερβολικού" ανθρώπου δεν το λες και καλό... Συμφωνώ σε αυτό, για αυτό γράφω και το περίεργες περιπτώσεις Και εμένα μου είχε φανεί παράλογο το ότι θα έπρεπε να κάνουμε συμβόλαιο για τον σκυλάκο μου, δεν μπορούσα να το διανοηθώ ότι με θεωρούσανε πως θα του κάνω κακό. Βέβαια νομίζω πως αυτοί μου κάνανε πρώτοι ghost γιατί τους είχα πρήξει να τους στέλνω φώτο και νέα το τι κάνει 😇 Περιλάμβανε βέβαια και το δικαίωμα των επισκέψεων απο αυτούς Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από sdikr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις