Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, JiovanniGeorgeo είπε

Μυστήριο.

Με 40€ XIAOMI CAMERA, το ΜΟΝΟ που χαλάει το σύστημα με τα πράσινα/κίτρινα/κόκκινα νταμάκια ευαισθησίας.. είναι όταν πέφτει μαμούνι ΠΑΝΩ στο φακό.

Εσύ έχεις σκάσει λεφτά, και παλεύεις ακόμα με σκιές; Μήπως δεν έχεις περιορισμένη γωνία θέασης, τόσο όσο;

Επίσης, η ίδια Camera της Xiaomi βγάζει πολύ συγκεκριμένο ήχο.. δεν τον χάνεις με τις ειδοποιήσεις.

Όχι, μια χαρά τις είχα τοποθετήσει και αυτό που λες με τα μαμούνια δεν ισχύει. Το βράδυ όταν άνοιγε το night vision και αντανακλούσε στον τοίχο του σπιτιού φως από αυτοκίνητα τα έβγαζε σαν ανθρώπους. Επίσης, το ίδιο έκανε όταν κουνιόντουσαν τα φύλλα από μια γλάστρα η όταν έβλεπε γάτες. Όπως είπα και στην αρχή την ειδοποίηση για πολλούς λόγους μπορεί το κινητό σου να μη στην εμφανίσει έγκαιρα.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν βαλεις καμια σοβαρη Hikvision με καταγραφικο, δεν χτυπαει σε σκιες. Και σε σκιες να μην χτυπαει παντως, ο λογος υπαρξης των καμερων ειναι απλα να κρατησεις βιντεο απο οταν σε εκλεψαν.

Εχω βιντεο απο καμερες , που μεσα σε 4 λεπτα, ανοιξαν σπιτι και εκαναν ζημια πανω απο 100κ σε διαφορα και σε τιμαλφη. Το εχει κρατησει ο ιδιοκτητης για να θυμαται τα τιμαλφη που εξαφανιστηκαν. Τα αλλα τα αποζημιωθηκε.

Δημοσ.
Στις 30/4/2023 στις 3:19 ΜΜ, magictoboggan είπε

Είχα βάλει κάμερες στο σπίτι για "ασφάλεια" αλλά συνειδητοποίησα ότι πρακτικά δεν προσφέρουν κάποια ασφάλεια. Και εξηγώ. Είχα βάλει τις tapo c310 που είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα.

Αν είσαι εκτός σπιτιού θα πρέπει να είσαι πάντα σε επιφυλακή πάνω από το κινητό με ανοιχτά δεδομένα για να σου έρθει ειδοποίηση στο κινητό αν εντοπιστεί κίνηση. Τις περισσότερες φορές ενώ είχα ενεργοποιήσει τη λειτουργία AI για να εντοπίζει μόνο ανθρώπους και να μη χτυπάει στην παραμικρή κίνηση από δέντρα, γάτες κτλπ. στην πράξη χτύπαγε σε σκιές σε γάτες και σε άλλες κινήσεις. Οπότε έχεις πολλές ειδοποιήσεις οι οποίες είναι άκυρες.

Αν εντοπιστεί όντως άνθρωπος και δεις την ειδοποίηση έγκαιρα, που πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό διότι μπορεί να έχει κολλήσει το κινητό, να μην έχεις καλό δίκτυο, να σου έχουν σκάσει πολλές ειδοποιήσεις και να μην την έχεις προσέξει κτλπ. παίρνεις τηλέφωνο την αστυνομία. Η αστυνομία κάνει στην καλύτερη των περιπτώσεων 10 με 30 λεπτά για φτάσει στο σπίτι σου. Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να στα σηκώσουν όλα και να γίνουν καπνός.

Και ας πούμε ότι τουλάχιστον έχεις καταφέρει να κάνεις αναγνώριση των προσώπων από τις κάμερες ώστε να τρέξει καταγγελία στην αστυνομία για αναζήτηση αυτών. Λοιπόν, θα σας πω ότι έκλεψαν φίλο μου, βρήκαν ένα από τα άτομα που μπήκαν στο σπίτι του από τις κάμερες, τον πήγαν στο τμήμα και πήραν τηλέφωνο τον φίλο μου να πάει από εκεί. Το αποτέλεσμα; Ο τύπος που έκλεψε είπε γύρω στις 100 φορές συγνώμη δε θα το ξανακάνω, τον αφήσαν ελεύθερο και ο φίλος μου δεν πήρε πίσω τίποτα από τα πράγματα του.

Μετά από την εμπειρία μου με τις κάμερες αλλά και εμπειρίες φίλων δεν μπορώ να βρω κάποιο σενάριο που οι κάμερες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ασφάλεια ενός χώρου, εκτός αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος security που τις κοιτάει χωρίς να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα.

Ποια είναι η εμπειρία σας με τις κάμερες; Πέρα από τα καταστήματα και τους υπερπλούσιους ιδιοκτήτες βιλών που έχουν security για να κοιτάει τις κάμερες συνέχεια υπάρχει κάποιο σενάριο το οποίο θα βοηθούσαν τον μέσο πολίτη στην προστασία του;

Οταν εγω στο διπλανο νημα με τους συναγερμους ρωτουσα καπου 'αν προσφερουν ασφαλεια οι καμερες, και ο εγκαταστατης μου μου ειπε οτι δεν κερδιζεις και τιποτε ουσιαστικο',

'ακουγα' - τροπος του λεγειςν, απο 'μουγγα' μεχρι 'αααα', 'ναααιιι', 'ε οχι'....μα οι καμερες, και πρεπει, και βεβαια, ναι καμερες

και αλλα τετοια...

Ουσια, κερδος, πολυ μικρο.

Σχεδον, για τον περισσοτερο κοσμο, 'πολυ κακο για το τιποτε', μην πω σχεδον 'εικονικη ασφαλεια', εκτος αν εχεις 24x7 σεκιουριτα να κοιταζει μονιτορ....

"Κριση". Σε αυτη την εποχη που οι τεχνολογια δινει δυνατοτητες, ο κοσμος εχει χασει τη σκεψη και την κριτικη του ικανοτητα.

Μπιχλιμπιδια, και κουδουνιστρες. Αφου υπαρχει η δυνατοτητα, γιατι οχι, σωστα;

Τελωσπαντων, σωστα τα λεει ο νηματοθετης, μπας και αφυπνιστει κοσμος, που του πουλανε σχεδον φυκια για μεταξωτες κορδελες....ουαου, βλεπω το σπιτι μου απο το κινητο μου....τι λες ρε φιλε....

• Like 1
Δημοσ.

Νομιζω εχει χαθει ελαφρως η μπαλα.
Ολα εχουν να κανουν με το τι θεωρει καποιος ασφαλεια και τι θελει να πετυχει με τις καμερες. Αν θελετε οι καμερες να μεταμορφωνονται σε οπλισμενους αστυνομικους, δεν θα ειστε ποτε ευχαριστημενοι. 

• Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mindreader είπε

Οταν εγω στο διπλανο νημα με τους συναγερμους ρωτουσα καπου 'αν προσφερουν ασφαλεια οι καμερες, και ο εγκαταστατης μου μου ειπε οτι δεν κερδιζεις και τιποτε ουσιαστικο',

'ακουγα' - τροπος του λεγειςν, απο 'μουγγα' μεχρι 'αααα', 'ναααιιι', 'ε οχι'....μα οι καμερες, και πρεπει, και βεβαια, ναι καμερες

και αλλα τετοια...

Ουσια, κερδος, πολυ μικρο.

Σχεδον, για τον περισσοτερο κοσμο, 'πολυ κακο για το τιποτε', μην πω σχεδον 'εικονικη ασφαλεια', εκτος αν εχεις 24x7 σεκιουριτα να κοιταζει μονιτορ....

"Κριση". Σε αυτη την εποχη που οι τεχνολογια δινει δυνατοτητες, ο κοσμος εχει χασει τη σκεψη και την κριτικη του ικανοτητα.

Μπιχλιμπιδια, και κουδουνιστρες. Αφου υπαρχει η δυνατοτητα, γιατι οχι, σωστα;

Τελωσπαντων, σωστα τα λεει ο νηματοθετης, μπας και αφυπνιστει κοσμος, που του πουλανε σχεδον φυκια για μεταξωτες κορδελες....ουαου, βλεπω το σπιτι μου απο το κινητο μου....τι λες ρε φιλε....

Εχω βαλει καμερες αρκετες. Εχει τυχει και εχω δει να πηγαινουν ατομα με μασκες, κουκουλες και οτι αλλο θες για να μην τους αναγνωρίζουν.  

Οι καμερες και οι συναγερμοι ειναι ενα τυπου face control για καποιον ασχετο που θα πει να παει καπου αλλου που σεν εχει κατι. Αν ειναι επαγγελματιας δεν θα τον σταματήσουν οι καμερες ή ο συναγερμος... 

Επίσης ειναι η χαρα του εγκαταστάτη γιατι παιρνει τα περισσότερα χρηματα για λιγη δουλεια ;) (το λεει εγκαταστάτης)

Δημοσ.
19 ώρες πριν, gorge18 είπε

Οι καμερες και οι συναγερμοι ειναι ενα τυπου face control για καποιον ασχετο που θα πει να παει καπου αλλου που σεν εχει κατι. Αν ειναι επαγγελματιας δεν θα τον σταματήσουν οι καμερες ή ο συναγερμος... 

Οπως επισης ειναι και σημαδι για το που πρεπει να χτυπησουν.

Ειναι δικοπο μαχαιρι δλδ,γιατι μπορει να αποτρεψει τους wannabe,αλλα να  "τραβηξει" επαγγελματιες,οι οποιοι θα υποθεσουν οτι εχεις κατι αξιας μεσα.

Και εγω θελω να βαλω καμερα να "χτυπαει" πανω στο μηχανακι,αλλα μπορει να το παρεξηγησει καποιος και να νομιζει οτι εχω τιποτα της προκοπης μεσα στο σπιτι.

Ευτυχως ειναι μονοκατοικια,που εχει προσβαση απο ιδιωτικο στενο και αρκετα μεσα,για να μπει οποιοσδηποτε ασχετος.

Οποτε μας μενουν μονο οι διανομεις φαγητου.Αυτους να τους θυμαστε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...