Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα βάλει κάμερες στο σπίτι για "ασφάλεια" αλλά συνειδητοποίησα ότι πρακτικά δεν προσφέρουν κάποια ασφάλεια. Και εξηγώ. Είχα βάλει τις tapo c310 που είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα.

Αν είσαι εκτός σπιτιού θα πρέπει να είσαι πάντα σε επιφυλακή πάνω από το κινητό με ανοιχτά δεδομένα για να σου έρθει ειδοποίηση στο κινητό αν εντοπιστεί κίνηση. Τις περισσότερες φορές ενώ είχα ενεργοποιήσει τη λειτουργία AI για να εντοπίζει μόνο ανθρώπους και να μη χτυπάει στην παραμικρή κίνηση από δέντρα, γάτες κτλπ. στην πράξη χτύπαγε σε σκιές σε γάτες και σε άλλες κινήσεις. Οπότε έχεις πολλές ειδοποιήσεις οι οποίες είναι άκυρες.

Αν εντοπιστεί όντως άνθρωπος και δεις την ειδοποίηση έγκαιρα, που πολλές φορές αυτό δεν είναι εφικτό διότι μπορεί να έχει κολλήσει το κινητό, να μην έχεις καλό δίκτυο, να σου έχουν σκάσει πολλές ειδοποιήσεις και να μην την έχεις προσέξει κτλπ. παίρνεις τηλέφωνο την αστυνομία. Η αστυνομία κάνει στην καλύτερη των περιπτώσεων 10 με 30 λεπτά για φτάσει στο σπίτι σου. Ο χρόνος αυτός είναι αρκετός για να στα σηκώσουν όλα και να γίνουν καπνός.

Και ας πούμε ότι τουλάχιστον έχεις καταφέρει να κάνεις αναγνώριση των προσώπων από τις κάμερες ώστε να τρέξει καταγγελία στην αστυνομία για αναζήτηση αυτών. Λοιπόν, θα σας πω ότι έκλεψαν φίλο μου, βρήκαν ένα από τα άτομα που μπήκαν στο σπίτι του από τις κάμερες, τον πήγαν στο τμήμα και πήραν τηλέφωνο τον φίλο μου να πάει από εκεί. Το αποτέλεσμα; Ο τύπος που έκλεψε είπε γύρω στις 100 φορές συγνώμη δε θα το ξανακάνω, τον αφήσαν ελεύθερο και ο φίλος μου δεν πήρε πίσω τίποτα από τα πράγματα του.

Μετά από την εμπειρία μου με τις κάμερες αλλά και εμπειρίες φίλων δεν μπορώ να βρω κάποιο σενάριο που οι κάμερες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ασφάλεια ενός χώρου, εκτός αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος security που τις κοιτάει χωρίς να ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα.

Ποια είναι η εμπειρία σας με τις κάμερες; Πέρα από τα καταστήματα και τους υπερπλούσιους ιδιοκτήτες βιλών που έχουν security για να κοιτάει τις κάμερες συνέχεια υπάρχει κάποιο σενάριο το οποίο θα βοηθούσαν τον μέσο πολίτη στην προστασία του;

• Like 1
  • Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καλύτερο για την ασφάλεια του σπιτιού, καταστήματος κτλ. είναι να βάλεις συναγερμό με εξωτερικά ραντάρ ώστε να χτυπήσει ο συναγερμός μόλις πλησιάσει κάποιος στον χώρο. Οι κάμερες μπαίνουν σαν δεύτερο μέτρο ασφαλείας.

Όταν δώσει συναγερμό μπαίνεις στις κάμερες και βλέπεις τι γίνετε. Αν δεις κάτι ύποπτο παίρνεις τηλ την αστυνομία. 

Εγώ αυτό έχω κάνει στο κατάστημα μου και στο σπίτι μου. Αν δω χτυπήσει ο συναγερμός και δω κάτι ύποπτο στις κάμερες παίρνω την αστυνομία και κατευθείαν φεύγω και εγώ να πάω. 

Δεν θα εμπιστεύομουν την περιουσία μου μόνο στις κάμερες και ειδικά στην ειδοποίηση κίνησης που έχουν.

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 5
Δημοσ.

Οι κάμερες ΠΡΕΠΕΙ να συνδυάζονται και με συναγερμό ο οποίος να μπορεί να ενεργοποιηθεί με έμμεσο τρόπο από το κινητό σου αλλά και με άμεσο (ρανταράκια, παγίδες σε πόρτες κτλ)

• Like 4
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, pavloa είπε

Το καλύτερο για την ασφάλεια του σπιτιού, καταστήματος κτλ. είναι να βάλεις συναγερμό με εξωτερικά ραντάρ ώστε να χτυπήσει ο συναγερμός μόλις πλησιάσει κάποιος στον χώρο. Οι κάμερες μπαίνουν σαν δεύτερο μέτρο ασφαλείας.

Όταν δώσει συναγερμό μπαίνεις στις κάμερες και βλέπεις τι γίνετε. Αν δεις κάτι ύποπτο παίρνεις τηλ την αστυνομία. 

Εγώ αυτό έχω κάνει στο κατάστημα μου και στο σπίτι μου. Αν δω χτυπήσει ο συναγερμός και δω κάτι ύποπτο στις κάμερες παίρνω την αστυνομία και κατευθείαν φεύγω και εγώ να πάω. 

Δεν θα εμπιστεύομουν την περιουσία μου μόνο στις κάμερες και ειδικά στην ειδοποίηση κίνησης που έχουν.

31 λεπτά πριν, john_shadow είπε

Οι κάμερες ΠΡΕΠΕΙ να συνδυάζονται και με συναγερμό ο οποίος να μπορεί να ενεργοποιηθεί με έμμεσο τρόπο από το κινητό σου αλλά και με άμεσο (ρανταράκια, παγίδες σε πόρτες κτλ)

Μόνο έτσι βγάζει νόημα, με την προϋπόθεση συναγερμού.

Δημοσ.

Arlo cameras.Πανακριβες,αλλα λειτουργουν ως εξης 

οι καμερες συνδεονται με βασεις ,οι οποιες ειναι συνδεδεμενες με το ιντερνετ.Οι βασεις ομως διαθετουν σειρηνες  οι οποιες ηχουν οπως ενας συνεγαρμος αμα οι καμερες αντιληφθουν κινηση.

Μαζι με ενα συνεγαρμο εισαι οκ.Ακομα και ο κλεφτης να μπει απο τη εισοδο που εχει την χρονοκαθυστερηση,οι καμερες θα ηχησουν αμεσως και αντε να καταλαβει ο κλεφτης οτι δεν ηχει ο συνεγαρμος αλλα οι βασεις .

ΥΓ Προσωπικα επειδη ειμαι ψυχακιας εχω καμερες και 2 συναγερμους στο σπιτι.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 30/4/2023 στις 5:24 ΜΜ, cumulus είπε

οι καμερες συνδεονται με βασεις ,οι οποιες ειναι συνδεδεμενες με το ιντερνετ.Οι βασεις ομως διαθετουν σειρηνες  οι οποιες ηχουν οπως ενας συνεγαρμος αμα οι καμερες αντιληφθουν κινηση.

Μαζι με ενα συνεγαρμο εισαι οκ.Ακομα και ο κλεφτης να μπει απο τη εισοδο που εχει την χρονοκαθυστερηση,οι καμερες θα ηχησουν αμεσως και αντε να καταλαβει ο κλεφτης οτι δεν ηχει ο συνεγαρμος αλλα οι βασεις .

εχουν νυχτερινη οραση;; μπηκα στο σιτε αλλα δεν λεει κατι,εχει μια καμερα που απλα φωτιζει φακο αλλα θα με ενδιεφερε να εχει night vision

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, geomrk είπε

εχουν νυχτερινη οραση;; μπηκα στο σιτε αλλα δεν λεει κατι,εχει μια καμερα που απλα φωτιζει φακο αλλα θα με ενδιεφερε να εχει night vision

Εχουν κανονικα

• Thanks 1
Δημοσ.

Οι κάμερες έχουν ουσία μόνο σε συνδυασμό με άλλα μέτρα ασφάλειας. Δεν τις βάζεις και απλά κοιμάσαι ήσυχος. Επίσης αν σε κλέψουν σου δίνουν κάποιες ενδείξεις για το πότε έγινε κάτι, με ποιο τρόπο και ποιος το έκανε.

Σε καμία περίπτωση δεν ειναι το 100% της ασφάλειας ενός χώρου. Περίπου για το 25% θα έλεγα. 

Δημοσ.

Όλα είναι μέσα αποτροπής. Το θέμα είναι τι έχεις μέσα στον χώρο, ποιος θα θελήσει να στο πάρει και με τι μέσο θα τον αποτρέψεις. Επίσης, δεν είναι όλες οι κάμερες ίδιες, όπως δεν είναι και όλοι οι συναγερμοί ίδιοι.

Ο γενικός κανόνας είναι Grade 2 συναγερμός και ενσύρματες κάμερες.

Δημοσ.
Στις 30/4/2023 στις 5:24 ΜΜ, cumulus είπε

Τον συναγερμό σίγουρα τον φοβούνται περισσότερο οι κλέφτες αλλά το πρόβλημα είναι ότι θα ξυπνήσει όλο τον κόσμο και πιθανότατα θα την κοπανήσει πριν φτάσει ο ιδιοκτήτης και δεν θα τον βρουν ποτέ. Με την παρακολούθηση από κάμερα αντίθετα θα εντοπιστεί και κάποια στιγμή θα τον βρουν. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπε ο csontheline είναι θέμα αποτροπής, αν είναι γύφτοι  που απλά θέλουν να μπουν κάπου για το μεροκάματο θα ψάξουν τον ευκολότερο στόχο. Μία κάμερα μπορεί να τους αποτρέψει, μια καλή κλειδαριά και ένας συναγερμός πιο πιθανό. Αν πάλι ξέρουν ότι έχεις 1.000.000 Δήμητρες στο σπίτι σου θα πάρουν μεγαλύτερο ρίσκο.

Κάνουν valuation το risk management και το projected profit για να το πω και απλά με εδραιωμένους αγγλικούς όρους να το καταλάβουνε όλοι

Όσο για τον φίλου σου που τον έκλεψαν τι περίμενες; Πρόσφατα μάθαμε πως  συμμορία Αλβανών έμπαινε σε σπίτια με καλασνικοφ  έκλεβε και βίαζε τις γυναίκες αλλά στη τριετία πάνω ήταν ελεύθεροι να συνεχίσουν το έργο τους. Μάλιστα όταν τους ξαναεπιασαν και τους έβγαλαν μέσα απτις πανεπιστημιακές εστίες που είχαν κάνει κρησφύγετο τους το πρόβλημα μας ήταν αν παραβιάστηκε το άσυλο απτην αστυνομία και η μάνα του ενός έβγαινε στα μεσημεριανάδικα να μας πει τι καλό παιδί είναι ο γιός της

Εν κατακλείδι στη χώρα του υπαρκτού σουρεαλισμού  μη περιμένεις πολλά απο μία κάμερα

Επεξ/σία από ObeyWario!
  • Like 7
Δημοσ.
5 ώρες πριν, geomrk είπε

Να ξερεις οτι οι tapo δεν προσφερουν λογισμικο για παρακολουθηση μεσω υπολογιστη.

Μονο μεσω android/apple.

Υπαρχουν third party προγραμματα,αλλα ειναι πονοκεφαλος να τα συνδεσεις.

Δημοσ.

Ποσό τραγικό είναι να κλέβει, βιάζει το «καλό παιδί» και να τον βγάζουν έξω χωρίς καμία συνέπεια. Η κάμερα δηλαδή άχρηστη, που να τους προλάβεις;

Άρα ή ενεργητική προστασία ή προσεχείς τι ρίχνεις σε λίγες εβδομάδες.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Να ξερεις οτι οι tapo δεν προσφερουν λογισμικο για παρακολουθηση μεσω υπολογιστη.

Μονο μεσω android/apple.

Υπαρχουν third party προγραμματα,αλλα ειναι πονοκεφαλος να τα συνδεσεις.

Ανοίγεις rtsp και βλέπεις μέσω VLC σαν workaround για PC.

https://www.tp-link.com/us/support/faq/2680/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...