katerina200 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Πήγα λίγο στην τουαλέτα και όταν γύρισα, βρήκα την γάτα να γλύφει το πατούσι λες και μόλις είχε φάει μεζεδάκι και το σαλιγκάρι άφαντο, με τη γλίτσα που αφήνουν αυτά στο πάτωμα να έχει σταματήσει σε ένα σημείο απότομα. Δεν μπορώ να ενοχλήσω τέτοια ώρα την κτηνίατρο και αύριο είναι Κυριακή.. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο καλό αντιπαρασιτικό για ενδοπαράσιτα για γάτες... Online βρίσκω μόνο για εξωτερικά παράσιτα.
katerina200 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ξέρει και καλοτρωει 😕 Μύγες, αράχνες, κουνούπια, μέλισσες. Φοβάμαι τώρα που θα είναι καλοκαίρι και θα εμφανιστούν οι κατσαρίδες, θα φάει και από αυτό. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από katerina200
Seldon68 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Γκουρμεδιαρης ο δικος σου. Ενα σαλιγγαρι να γλυφεις και τις πατουσες σου ,σωραιος. 1
katerina200 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Βρήκα αυτό επ ευκαιρίας : https://www.google.com/amp/s/www.lifo.gr/now/tech-science/ena-thanasimo-parasito-poy-katastrefei-ton-anthropino-egkefalo-brisketai-se-ena%3famp
cthulhucarbide Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Σύμφωνα με αυτό το άρθρο πάντως το συγκεκριμένο παράσιτο μάλλον δεν βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα 1
katerina200 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 18 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε Σύμφωνα με αυτό το άρθρο πάντως το συγκεκριμένο παράσιτο μάλλον δεν βρίσκεται ακόμα στην Ελλάδα Είναι παλιό, γιατί διάβασα πως πέθανε πιο μετά. Ελπίζω όχι πάντως Σκεφτείτε να το κολλήσει η γάτα, να μην το ξέρεις, να το κολλήσει κι ο ιδιοκτήτης μετά και πάει λέγοντας
Invader Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Από οτι βλέπω από τα δικά μου γατιά δε τα τρώνε αυτά , τα μυριζουν και φευγουν.Αν πάλι το έφαγε μην ανησυχείς ,θα φύγει δια της φυσιολογικής οδού.Τα σαλιγκάρια να ξέρεις είναι πεντακάθαρα.Εδώ τα αδέσποτα τρώνε από τα σκουπίδια και δε παθαίνουν τπτ...
katerina200 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, Invader είπε Από οτι βλέπω από τα δικά μου γατιά δε τα τρώνε αυτά , τα μυριζουν και φευγουν.Αν πάλι το έφαγε μην ανησυχείς ,θα φύγει δια της φυσιολογικής οδού.Τα σαλιγκάρια να ξέρεις είναι πεντακάθαρα.Εδώ τα αδέσποτα τρώνε από τα σκουπίδια και δε παθαίνουν τπτ... Έβαζε το πόδι πάνω στο γυμνοσάλιαγκα και μετά το έγλυφε, μετά ξανά το ίδιο κλπ. Αλλά δε θεώρησα ότι θα το έτρωγε κιόλας μέσα σε 1-2 λεπτά. Είχε απομακρυνθεί από το σαλιγκάρι πριν πάω στο μπάνιο. Αλλά πού να προλάβει να πάει το σαλιγκάρι σε ένα λεπτό και χωρίς να αφήσει γλίτσα, πουθενά δεν ήταν. Τρώει τα πάντα η δικιά μου αλλά είναι μικρά τα έντομα. Πώς το κατάπιε όλο αυτό; Λες να βγει στα κόπρανα; Εγώ νομίζω θα διαλυθεί, δε θα φαίνεται τίποτα. Διαβάζω ότι τα σαλιγκάρια κουβαλάνε πολλά παράσιτα. Κι εγώ καθαρά πίστευα πως είναι μέχρι τώρα
tarantules Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Κι εμένα δικός μου θέλει να δοκιμάσει να δει πως είναι γευστικά τα σαλιγκάρια αλλά δυστυχώς τα κυνηγάει και όλο του ξεφεύγουν.Μόνο κάτι ακρίδες έχει καταφέρει να ποιάσει εως τώρα.
andreas1gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, katerina200 είπε Πήγα λίγο στην τουαλέτα και όταν γύρισα, βρήκα την γάτα να γλύφει το πατούσι λες και μόλις είχε φάει μεζεδάκι και το σαλιγκάρι άφαντο, με τη γλίτσα που αφήνουν αυτά στο πάτωμα να έχει σταματήσει σε ένα σημείο απότομα. Δεν μπορώ να ενοχλήσω τέτοια ώρα την κτηνίατρο και αύριο είναι Κυριακή.. Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο καλό αντιπαρασιτικό για ενδοπαράσιτα για γάτες... Online βρίσκω μόνο για εξωτερικά παράσιτα. Δώσε στην γάτα μια Σόδα... Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από andreas1gr
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, katerina200 είπε Τρώει τα πάντα η δικιά μου αλλά είναι μικρά τα έντομα. Πώς το κατάπιε όλο αυτό; Λες να βγει στα κόπρανα; Εγώ νομίζω θα διαλυθεί, δε θα φαίνεται τίποτα. Έχεις δει πολλές φορές στα κόπρανα της γάτας ίχνη από αυτά που έφαγε; 😛 Δεν το ρούφηξε σαν σπαγγέτι ολόκληρο σαλιγκάρι αλλά προφανώς το μάσησε λίγο λίγο. Τιποτα δεν θα πάθει μη φρικάρεις! Το πολύ πολύ να ξεράσει μαζί με τρίχες κλπ. Αν φροντίζεις τακτικά τις αποπαρασιτώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Δεν είναι τοξικά τα σαλιγκάρια όπως οι άλλες οι κάμπιες με τα αγκάθια πάνω τους που βολτάρουν όλες στη σειρά η μια πίσω από την άλλη. 1
katerina200 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 14 λεπτά πριν, billdanos είπε Έχεις δει πολλές φορές στα κόπρανα της γάτας ίχνη από αυτά που έφαγε; 😛 Δεν το ρούφηξε σαν σπαγγέτι ολόκληρο σαλιγκάρι αλλά προφανώς το μάσησε λίγο λίγο. Τιποτα δεν θα πάθει μη φρικάρεις! Το πολύ πολύ να ξεράσει μαζί με τρίχες κλπ. Αν φροντίζεις τακτικά τις αποπαρασιτώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, δεν έχεις να ανησυχείς για κάτι. Δεν είναι τοξικά τα σαλιγκάρια όπως οι άλλες οι κάμπιες με τα αγκάθια πάνω τους που βολτάρουν όλες στη σειρά η μια πίσω από την άλλη. Αναρωτιέμαι αν κάπως γλιστράει λόγω του σώματος του 🐌 και το τρώνε έτσι. Δεν ήταν καθόλου λερωμένη η γάτα με γλίτσα που να δείχνει ότι το έκοψε κλπ. Έχω βρει κάποιες φορές, τρίχες και ένα κομματάκι κλωστής. Δυστυχώς έχω να την πάω πολύ καιρό στην κτηνίατρο για αποπαρασίτωση γιατί μετά από την στείρωση είναι αδύνατο να μπει στην τσάντα μεταφοράς. Δεν.. με τίποτα
ksessalonikios Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 σιγά μην πηγαίνεις για αποπαρασίτωση στον κτηνίατρο, μια αμπούλα στο σβέρκο όταν είναι ήρεμος για τα εξωτερικά και ένα χαπάκι μαζί με λιχουδιά για τα εσωτερικά και τέλος. Υπάρχει και αμπούλα που κάνει και για τα 2 είδη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα