The_Judas Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εχω κληρονομήσει ένα αυτοκίνητο στο όνομά του και θέλω να μεταβιβαστεί στο όνομά μου. Δεν έχει γίνει ακόμη η αποδοχή... αλλά αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην φάση που έχω κάνει δήλωση φόρου κληρονομιάς στην ΔΟΥ και έχω πάρει μήνημα από την εφορία στο taxis ότι όλα είναι οκ. Βασικά η ΔΟΥ έβαλε μια σφραγιδα πάνω στην δήλωση φόρου που γράφει ότι δεν προκύπτει φόρος κληρονομιάς. Τα ακίνητα δηλωθούν από τον λογιστή το Ε9 αλλά δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω με το αυτοκίνητα. Ο λογιστής μου λεει να μιλήσω με τον συμβολαιογράφο και ο συμβολαιογράφος με τον λογιστή. Πως γίνεται η μεταβίβαση του αυτοκινήτου επίσημα και που πρέπει να απευθυνθώ; Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από The_Judas
filipprin Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, The_Judas είπε Εχω κληρονομήσει ένα αυτοκίνητο στο όνομά του και θέλω να μεταβιβαστεί στο όνομά μου. δωσε παραπανω στοιχεια.Βασικα διαθήκη- αποδοχη -πλησιεστρων συγγενων και εφορια και μετα για μεταβιβαση αδειασ στο συγκοινωνειων. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από filipprin
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 35 minutes ago, The_Judas said: Εχω κληρονομήσει ένα αυτοκίνητο στο όνομά του και θέλω να μεταβιβαστεί στο όνομά μου. Δεν έχει γίνει ακόμη η αποδοχή... αλλά αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην φάση που έχω κάνει δήλωση φόρου κληρονομιάς στην ΔΟΥ και έχω πάρει μήνημα από την εφορία στο taxis ότι όλα είναι οκ. Βασικά η ΔΟΥ έβαλε μια σφραγιδα πάνω στην δήλωση φόρου που γράφει ότι δεν προκύπτει φόρος κληρονομιάς. Τα ακίνητα δηλωθούν από τον λογιστή το Ε9 αλλά δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να κάνω με το αυτοκίνητα. Ο λογιστής μου λεει να μιλήσω με τον συμβολαιογράφο και ο συμβολαιογράφος με τον λογιστή. Πως γίνεται η μεταβίβαση του αυτοκινήτου επίσημα και που πρέπει να απευθυνθώ; Εφόσον δεν έχει μεταβιβαστεί στο όνομα σου τότε δεν το έχεις κληρονομήσει, τουλάχιστον όχι ακόμα, και σύμφωνα με όσα περιγράφεις θα το πάρεις ως εξαίρετο και άρα η αποδοχή είναι αδιάφορη. Όσο για την μεταβίβαση θα απευθυνθείς στη διεύθυνση μεταφορών, και θα πρέπει να έχεις μαζί σου μια βεβαίωση/πιστοποιητικό της αρμόδιας ΔΟΥ από το οποίο θα προκύπτει ότι είσαι ο κληρονόμος και ότι δεν οφείλεις φόρο κληρονομιάς. Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά είναι τα ίδια ακριβώς, εκτός από το ότι γλιτώνεις τα τέλη μεταβίβασης και πληρώνεις μόνο τα τέλη αδείας (75€).
The_Judas Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, filipprin είπε δωσε παραπανω στοιχεια.Βασικα διαθήκη- αποδοχη -πλησιεστρων συγγενων και εφορια και μετα για μεταβιβαση αδειασ στο συγκοινωνειων. Υπαρχει διαθηκη που εχει γινει δεκτη στο ειρηνοδικειο. Επισης στην δηλωση φορου κληρονομιας που αναφερω δηλωνεται σε σαφηνεια οτι το οχημα γραφτηκε στο ονομα μου. Εχουν γινει ολες οι διαδικασιες εκτος απο την αποδοχη που εκρεμμει. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από The_Judas
filipprin Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Όσο για την μεταβίβαση θα απευθυνθείς στη διεύθυνση μεταφορών, και θα πρέπει να έχεις μαζί σου μια βεβαίωση/πιστοποιητικό της αρμόδιας ΔΟΥ από το οποίο θα προκύπτει ότι είσαι ο κληρονόμος και ότι δεν οφείλεις φόρο κληρονομιάς. Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά είναι τα ίδια ακριβώς, εκτός από το ότι γλιτώνεις τα τέλη μεταβίβασης και πληρώνεις μόνο τα τέλη αδείας (75€). 1 ώρα πριν, filipprin είπε Βασικα διαθήκη- αποδοχη -πλησιεστρων συγγενων και εφορια και μετα για μεταβιβαση αδειασ στο συγκοινωνειων. Αυτα.... Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από filipprin
The_Judas Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ζητανε στο μεταφορων απο την εφορια "Βεβαίωση της Εφορίας ότι έχει δηλωθεί το αυτοκίνητο που κληρονόμησαν". Αυτη η δηλωση πως γινεται;; Γιατι εχω μπλεξει με λογιστες και συμβολαιογραφους που με εχουν κανει μπαλακι. Εχω απηυδησει με το αυτοκινητο γιατι εδω και 1.5 χρονο δεν μπορω να βγαλω σημα κατοικου και παρκαρω εκτος κεντρου... Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από The_Judas
filipprin Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, filipprin είπε θα πρέπει να έχεις μαζί σου μια βεβαίωση/πιστοποιητικό της αρμόδιας ΔΟΥ από το οποίο θα προκύπτει ότι είσαι ο κληρονόμος και ότι δεν οφείλεις φόρο κληρονομιάς βρες ενα διεκπεραίωτη να ξεμπερδευεις. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από filipprin 2
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 12 minutes ago, The_Judas said: Ζητανε στο μεταφορων απο την εφορια "Βεβαίωση της Εφορίας ότι έχει δηλωθεί το αυτοκίνητο που κληρονόμησαν". Αυτη η δηλωση πως γινεται;; Γιατι εχω μπλεξει με λογιστες και συμβολαιογραφους που με εχουν κανει μπαλακι. Εχω απηυδησει με το αυτοκινητο γιατι εδω και 1.5 χρονο δεν μπορω να βγαλω σημα κατοικου και παρκαρω εκτος κεντρου... Αυτό στα bold προφανώς από κάπου έγινε copy/paste αλλά λειψό, αν το διαβάσεις ολόκληρο θα καταλάβεις τι ακριβώς είναι αυτή η βεβαίωση, δες εδώ για παράδειγμα: "3. Βεβαίωση της Εφορίας ότι έχει δηλωθεί το αυτοκίνητο που κληρονόμησαν (αποδοχή κληρονομιάς). Στην βεβαίωση αυτή πρέπει να προκύπτουν ο κληρονόμος ή οι κληρονόμοι του θανόντος κατόχου αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας, καθώς και το ποσοστό που αντιστοιχεί σε κάθε έναν." https://www.accountingservices.gr/Οδηγίες-Φοροτεχνικά-Ασφαλιστικά/Μεταβίβαση-αυτοκινήτου-θανόντα-σε-κληρονόμο
Maurikycli Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Κουράγιο. 2 χρόνια + , έχουν κατατεθεί στο μεταφορών όλα τα χαρτιά από εφορίες και δεν έχει βγει η άδεια 😕
filipprin Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Βρες ενα διεκπεραίωτη.Επιτοπου θα την ειχες 1
JohnnySilverhand Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Αν βοηθαει σε κατι ειχα παρει απο την εφορια και ενα χαρτι που ελεγε οτι δεν οφειλονται τελη κυκλοφοριας.
Maurikycli Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Είσαι σε καλό δρόμο. Πάρε την παλιά άδεια και τα υπόλοιπα, βγάλε το παράβολο για το τέλος άδειας πλήρωσε το και πήγαινε σε κεπ 1
The_Judas Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Εχω βρει ολα αυτα που λετε αλλα σε καθε ιστοσελιδα διαφερουν... Στην διευθυνση μεταφορων θεσ/νικης που βρηκα μια αιτηση πχ γραφει γενικα οτι θελουν "βεβαιωση της δου απο οπου προκυπτουν οι κληρονομοι". Επισης ουτε αρση παρακρατησης ζητα ουτε τα τελη κυκλοφοριας ουτε αποδοχη κληρονομιας. Τεσπα δεν γλιτωνω την ταλαιπωρια να παω στην εφορια και τη διευθυνση μεταφορων. ξερει κανεις εταιρεια διεκπεραιωσων στην θεσσαλονικη ; Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από The_Judas
The_Judas Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 29/4/2023 στις 6:10 ΜΜ, Joshua21 είπε Εφόσον δεν έχει μεταβιβαστεί στο όνομα σου τότε δεν το έχεις κληρονομήσει, τουλάχιστον όχι ακόμα, και σύμφωνα με όσα περιγράφεις θα το πάρεις ως εξαίρετο και άρα η αποδοχή είναι αδιάφορη. Όσο για την μεταβίβαση θα απευθυνθείς στη διεύθυνση μεταφορών, και θα πρέπει να έχεις μαζί σου μια βεβαίωση/πιστοποιητικό της αρμόδιας ΔΟΥ από το οποίο θα προκύπτει ότι είσαι ο κληρονόμος και ότι δεν οφείλεις φόρο κληρονομιάς. Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά είναι τα ίδια ακριβώς, εκτός από το ότι γλιτώνεις τα τέλη μεταβίβασης και πληρώνεις μόνο τα τέλη αδείας (75€). Αυτο που δεν εχω καταλαβει...στο ε1 πως θα εμφανιστει το αυτοκινητο;; Το καταχωρει η διευθυνση μεταφορων μετα απο την αιτηση μου ; Ο λογιστης; Η εφορια; Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από The_Judas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα