Προς το περιεχόμενο

Μαξιλάρι Αφρού Μνήμης

Diavolos666

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά υπάρχει άτομο που αγόρασε μαξιλάρι αφρού μνήμης (που να είναι ένα κομμάτι όμως, όχι τρίμματα αφρού) και να κατάφερε να κοιμηθεί;

Εγώ χρησιμοποιούσα πάντα τα κλασσικά μαξιλάρια τα οποία σε βάθος χρόνου ήθελαν άλλαγμα γιατί το υλικό σβόλιαζε και έπαυε να είναι τόσο αφράτο. Σε κάποια φάση έκανα το λάθος να πάρω μαξιλάρι αφρού μνήμης γιατί άκουσα καλά λόγια ότι τα συνιστούν ορθοπεδικοί, ότι "αγκαλιάζει" το κεφάλι, ότι κρατάει στο σωστό ύψος τον λαιμό κτλ.

Μάλιστα πήρα το πιο μαλακό, αλλά δεν αγκαλιάζει το κεφάλι ούτε στο μισό από ότι το κανονικό μαξιλάρι με τρίμματα, και ναι προφανώς γιατί δεν βουλιάζει τόσο και καλά για να στηρίζει το κεφάλι σε ένα σωστό ύψος, αλλά αυτό πλέον έκανε το σημείο που στηριζόταν όλο το κεφάλι να πονάει. Δεν μπόρεσα καν να κοιμηθώ στα πλάγια καθαρά γιατί τα αυτιά μου κοκκίνισαν από την πίεση (φαντάσου να φοράς ακουστικά που πατάνε στα αυτιά και να προσπαθείς να κοιμηθείς ένα πράγμα). Το δε ύψος του εφόσον δεν αλλάζει, μιας και είναι κομμάτι αφρού, μπορεί να ταιριάξει μπορεί και όχι ανάλογα με την σωματική διάπλαση, το σχήμα και το μέγεθος του κεφαλιού, το πόσο πλάτες έχεις κτλ. Τώρα σε εμένα φαινομενικά το μέγεθος ταίριαξε αλλά επειδή πονούσαν τα αυτιά μου και το κεφάλι (γιατί δεν βούλιαζε τόσο όσο στο τρίμμα) δεν κατάλαβα καν αν ήταν το σωστό ύψος μαξιλαριού. Για να κοιμηθώ μπρούμυτα ούτε λόγος.

Απορώ που τα προτείνουν και οι γιατροί και οι ορθοπεδικοί.

~~
Υ.Γ. διαβάζοντας μερικά σχόλια να ξεκαθαρίσω

Το αγόρασα από το Jysk, δεν το παρήγγειλα για να μην το πήρα ο ίδιος διά ζώσης, πήγα και τους ζήτησα ένα που να είναι μαλακό, μου το έδειξαν, το έπιασα, ακούμπησα το κεφάλι μου και χωρίς να ξέρω τίποτα από αυτά το πήρα. Δεν μου φάνηκε αρκετά μαλακό αλλά μου είπαν ότι ο αφρός μνήμης παίρνει το σχήμα που ακουμπάει. Είχαν και πολύ πιο ακριβά, πάνω από 100, αυτό έκανε κοντά στα 40.

Το κρίμα είναι ότι δεν επιστρέφονται τα μαξιλάρια άσε που δεν θα έκανα καν την κίνηση να επιστρέψω μαξιλάρι εφόσον χρησιμοποιήθηκε. Αλλά λογικά θα πάω να πάρω ένα με 10 ευρώ που είχε με αφρό μνήμης σε τρίμματα (πάλι από το Jysk). Ποτέ ξανά συμπαγές μαξιλάρι.

image.png.f1af6454d84b2f4ae616e3f07d1903d1.png και

Επεξ/σία από Diavolos666
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Παιδιά υπάρχει άτομο που αγόρασε μαξιλάρι αφρού μνήμης (που να είναι ένα κομμάτι όμως, όχι τρίμματα αφρού) και να κατάφερε να κοιμηθεί;

Εγώ χρησιμοποιούσα πάντα τα κλασσικά μαξιλάρια τα οποία σε βάθος χρόνου ήθελαν άλλαγμα γιατί το υλικό σβόλιαζε και έπαυε να είναι τόσο αφράτο. Σε κάποια φάση έκανα το λάθος να πάρω μαξιλάρι αφρού μνήμης γιατί άκουσα καλά λόγια ότι τα συνιστούν ορθοπεδικοί, ότι "αγκαλιάζει" το κεφάλι, ότι κρατάει στο σωστό ύψος τον λαιμό κτλ.

Μάλιστα πήρα το πιο μαλακό, αλλά δεν αγκαλιάζει το κεφάλι ούτε στο μισό από ότι το κανονικό μαξιλάρι με τρίμματα, και ναι προφανώς γιατί δεν βουλιάζει τόσο και καλά για να στηρίζει το κεφάλι σε ένα σωστό ύψος, αλλά αυτό πλέον έκανε το σημείο που στηριζόταν όλο το κεφάλι να πονάει. Δεν μπόρεσα καν να κοιμηθώ στα πλάγια καθαρά γιατί τα αυτιά μου κοκκίνισαν από την πίεση (φαντάσου να φοράς ακουστικά που πατάνε στα αυτιά και να προσπαθείς να κοιμηθείς ένα πράγμα). Το δε ύψος του εφόσον δεν αλλάζει, μιας και είναι κομμάτι αφρού, μπορεί να ταιριάξει μπορεί και όχι ανάλογα με την σωματική διάπλαση, το σχήμα και το μέγεθος του κεφαλιού, το πόσο πλάτες έχεις κτλ. Τώρα σε εμένα φαινομενικά το μέγεθος ταίριαξε αλλά επειδή πονούσαν τα αυτιά μου και το κεφάλι (γιατί δεν βούλιαζε τόσο όσο στο τρίμμα) δεν κατάλαβα καν αν ήταν το σωστό ύψος μαξιλαριού. Για να κοιμηθώ μπρούμυτα ούτε λόγος.

Απορώ που τα προτείνουν και οι γιατροί και οι ορθοπεδικοί.

Το ότι μπορεί να αγόρασες κακής ποιότητας μαξιλάρι αφρού μνήμης το σκέφτηκες; 

Πχ έχω δοκιμάσει τέτοιο μαξιλάρι από το lidl και ήταν σαν πέτρα...

Εδώ και 4 χρόνια έχω αγοράσει από το jysk και είναι μια χαρά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και εγω απο το jysk εχω μαξιλαρι αφρου μνημης και ειναι πολυ καλο.

Δεν ειναι ολα ιδιας ποιοτητας χρειαζονται δοκιμες.

Στρωμα και μαξιλαρι ποτε δεν αγοραζουμε χωρις δοκιμη.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Το ότι μπορεί να αγόρασες κακής ποιότητας μαξιλάρι αφρού μνήμης το σκέφτηκες; 

Πχ έχω δοκιμάσει τέτοιο μαξιλάρι από το lidl και ήταν σαν πέτρα...

Εδώ και 4 χρόνια έχω αγοράσει από το jysk και είναι μια χαρά 

Από τα jysk το πήρα 40 ευρώ. και μάλιστα επέλεξα το πιο μαλακό, έτσι τους το ζήτησα. Το έπιασα πριν το αγοράσω, δεν έχω ξαναπιάσει τέτοιο μαξιλάρι και μου είπαν ότι έτσι είναι.

5 ώρες πριν, rodosf1 είπε

θέλει δοκιμή για να βρεις σκληρότητα που σε βολεύει. μέτριας σκληρότητας συνήθως να προτιμάς που δεν βυθίζεται τόσο. 

Μα να βυθίζεται ήθελα, αυτό υποτίθεται πως είναι μαλακό και μου πόνεσε το κεφάλι από το πόσο σκληρό το αισθάνομαι.

Επεξ/σία από Diavolos666

9 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Από τα jysk το πήρα 40 ευρώ. και μάλιστα επέλεξα το πιο μαλακό, έτσι τους το ζήτησα. Το έπιασα πριν το αγοράσω, δεν έχω ξαναπιάσει τέτοιο μαξιλάρι και μου είπαν ότι έτσι είναι.

Μα να βυθίζεται ήθελα, αυτό υποτίθεται πως είναι μαλακό και μου πόνεσε το κεφάλι από το πόσο σκληρό το αισθάνομαι.

αν βυθίζεται τέρμα νιώθεις το στρώμα, γ αυτό δεν θέλει το πιο μαλακό, τουλάχιστον για το δικό μου κεφάλι. Αλλά δοκίμαζε το πρώτα το μαξιλάρι. πάντα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, The_Judas είπε

Και εγω απο το jysk εχω μαξιλαρι αφρου μνημης και ειναι πολυ καλο.

Δεν ειναι ολα ιδιας ποιοτητας χρειαζονται δοκιμες.

Στρωμα και μαξιλαρι ποτε δεν αγοραζουμε χωρις δοκιμη.

Ναι μου το έδειξαν, το έπιασα και ακούμπησα το κεφάλι μου, μου φάνηκε τέρμα ξένη αίσθηση γιατί ποτέ δεν είχα τέτοιο μαξιλάρι και μου είπαν ότι στην αρχή έτσι αισθάνονται όλοι, είναι και λίγο θέμα συνήθειας. Χτες το βράδυ πάντως δεν κατάφερα να κοιμηθώ και μετά από ώρες πήρα το παλιό μου και κοιμήθηκα, την άλλη μέρα ξύπνησα με πονοκέφαλο από τις ώρες που το χρησιμοποίησα.

Λογικά δεν είναι για όλους αυτά τα μαξιλάρια.

9 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

αν βυθίζεται τέρμα νιώθεις το στρώμα, γ αυτό δεν θέλει το πιο μαλακό, τουλάχιστον για το δικό μου κεφάλι. Αλλά δοκίμαζε το πρώτα το μαξιλάρι. πάντα. 

Μα δεν βυθίζεται καν αρκετά σας λέω, όταν ξάπλωνα στα δίπλα πονούσαν τα αυτιά μου που κοιμόμουν πάνω τους. Τι να αισθανθώ το στρώμα, 11 εκατοστά ύψος έχει από την μία και 9 στην άλλη και το δοκίμασα και από τις δύο, αυτό με τα 9 εκατοστά ήταν λίγο πιο βολικό. Αισθανόμουν το κεφάλι μου να είναι πολύ ψηλά και ο λαιμός μου να είναι στραβά όταν δοκίμασα την μεριά με τα 11 εκατοστά.

Επεξ/σία από Diavolos666

5 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε

Ναι μου το έδειξαν, το έπιασα και ακούμπησα το κεφάλι μου, μου φάνηκε τέρμα ξένη αίσθηση γιατί ποτέ δεν είχα τέτοιο μαξιλάρι και μου είπαν ότι στην αρχή έτσι αισθάνονται όλοι, είναι και λίγο θέμα συνήθειας. Χτες το βράδυ πάντως δεν κατάφερα να κοιμηθώ και μετά από ώρες πήρα το παλιό μου και κοιμήθηκα, την άλλη μέρα ξύπνησα με πονοκέφαλο από τις ώρες που το χρησιμοποίησα.

Λογικά δεν είναι για όλους αυτά τα μαξιλάρια.

Μα δεν βυθίζεται καν αρκετά σας λέω, όταν ξάπλωνα στα δίπλα πονούσαν τα αυτιά μου που κοιμόμουν πάνω τους. Τι να αισθανθώ το στρώμα, 11 εκατοστά ύψος έχει από την μία και 9 στην άλλη και το δοκίμασα και από τις δύο, αυτό με τα 9 εκατοστά ήταν λίγο πιο βολικό, αισθανόμουν το κεφάλι μου να είναι πολύ ψηλά και ο λαιμός μου να είναι στραβά όταν δοκίμασα τα 11 εκατοστά.

ανάλογα τις ανάγκες σου λοιπόν, δοκιμάζεις κ βλέπεις. εμένα με το αυχενικό με έσωσε το κατάλληλο μαξιλάρι από κατάστημα με στρώματα, δεν θυμάμαι μάρκα. μια γνωστή πάντως στα foam. 

8 λεπτά πριν, rodosf1 είπε

ανάλογα τις ανάγκες σου λοιπόν, δοκιμάζεις κ βλέπεις. εμένα με το αυχενικό με έσωσε το κατάλληλο μαξιλάρι από κατάστημα με στρώματα, δεν θυμάμαι μάρκα. μια γνωστή πάντως στα foam. 

Όταν ξαπλώνω ανάσκελα είναι σχετικά εντάξει, αλλά στα δίπλα δεν πονάνε τα αυτιά σας; Γιατί το μαξιλάρι με τρίμμα είναι υπερβολικά μαλακό σαν σύννεφο και δεν πονάνε καθόλου.

Μπρούμυτα ξαπλώνετε; Γιατί σε αυτά ή θα κοιμάσαι ανάσκελα-δίπλα ή μπρούμυτα. Γιατί εφόσον το σχήμα τους δεν αλλάζει δεν μπορεί να εξυπηρετεί όλες τις στάσεις.

Εγώ κοιμάμαι και στις τρεις στάσεις.

1 ώρα πριν, Maurikycli είπε

Έχεις διαβολικά αυτιά  😕

Φαντάσου είναι μικρά κιόλας.

Τέλος πάντως πήγα μόλις τώρα ξανά στο Jysk και έπιασα αυτά που είναι με αφρό μνήμης αλλά τρίμματα αλλά και αυτά παραείναι σκληρά. Οπότε αγόρασσα 2 μαξιλάρια (1+1 δώρο) 15 ευρώπουλα με υαλοβάμβακα και τέλος. Το πιο αφράτο υλικό, σαν συννεφάκι είναι.

Έχω δοκιμάσει πολλά στο παρελθόν, αυτά με Καπόκ (μεταξοβάμβακα), τα οποία σβόλιασαν και έγιναν σαν πέτρα σε λιγότερο από χρόνο. Πήρα με ίνες μπαμπού και απλό αφρολέξ, με καμφορά, πολυεστέρα, αφρό μνήμης... σαν τον υαλοβάμβακα δεν έχει τελικά.

• Like 1

Χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια ένα της Media Strom και έχω σωθεί, δεν το αλλάζω με τίποτα.

Εννοείται ότι υπάρχουν καλά και κακά μαξιλάρια και δεν κάνουν όλα τα μαξιλάρια για όλους.

On 29/04/2023 at 13:13, Diavolos666 said:

Φαντάσου είναι μικρά κιόλας.

Τέλος πάντως πήγα μόλις τώρα ξανά στο Jysk και έπιασα αυτά που είναι με αφρό μνήμης αλλά τρίμματα αλλά και αυτά παραείναι σκληρά. Οπότε αγόρασσα 2 μαξιλάρια (1+1 δώρο) 15 ευρώπουλα με υαλοβάμβακα και τέλος. Το πιο αφράτο υλικό, σαν συννεφάκι είναι.

Έχω δοκιμάσει πολλά στο παρελθόν, αυτά με Καπόκ (μεταξοβάμβακα), τα οποία σβόλιασαν και έγιναν σαν πέτρα σε λιγότερο από χρόνο. Πήρα με ίνες μπαμπού και απλό αφρολέξ, με καμφορά, πολυεστέρα, αφρό μνήμης... σαν τον υαλοβάμβακα δεν έχει τελικά.

Έκανες δουλειά με τον υαλοβάμβακα? Αν ναι πες μοντέλο κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Tsino είπε

Έκανες δουλειά με τον υαλοβάμβακα? Αν ναι πες μοντέλο κλπ. 

Από το jyst το πήρα, δεν έχει κάποιο μοντέλο, δεν ήταν καν σε κουτί, χύμα τα είχαν.

Από ότι βλέπω στο υφασμάτινο ταμπελάκι που έχει πάνω του γράφει το γέμισμα είναι 100% πολυεστερικές σφαιρικές ίνες, το εξωτερικό του ύφασμα είναι μισό βαμβάκι μισό πολυεστέρας.

Το product Number γράφει 4229704/84229704 (και made in Bulgaria lolz). Το δε barcode είναι 3800134 610062.

Δεν ξέρω αν αυτά βοηθάνε.

Επίσης θα το ανοίξω για να αδειάσω λίγο από το γέμισμα γιατί ανάσκελα το θέλω λίγο πιο χαμηλό, στα δίπλα είναι μια χαρά και μπρούμυτα όταν αδειάσω λίγο, θα είναι τέλειο. Γενικώς τα μαξιλάρια μου τα θέλω όχι πολύ ψηλά και πολύ μαλακά, κοιμάμαι πολύ ελφαφριά, οπότε το μαξιλάρι πρέπει να είναι εύκαμπτο, όταν γυρνάω στα δίπλα το μαζεύω και το κάνω πιο ψηλό και το βάζω ανάμεσα στον ώμο και στον λαιμό μου και το κρατάει ψηλά. Για μπρούμυτα του κάνω μία λακούβα με το χέρι και εφαρμόζει το κεφάλι μέσα.

Όταν αλλάζω μεριά, ξυπνάω για 5 δευτερόλεπτα, προετοιμάζω το μαξιλάρι ανάλογα με την στάση του ύπνου και ξανα-κοιμάμαι επιτόπου.

Επεξ/σία από Diavolos666

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...