Προς το περιεχόμενο

Ωραίο το Macbook Air M1 - Το πουλάω

somt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πωπω, μπηκα μολις για να ανοιξω νημα σχετικο με το air m1/m2.

Το θελω για να αντικαταστήσω στον καναπε το tablet, που ενω με βολευει συνολικά, στο οποίο δεν μπορω να πληκτρολογήσω με άνεση.

Δεν το θελω σαν βασικο pc, αλλα καποια στιγμή θα "αναγκαστώ" να το φερω σε επαφη με τον άλλο κόσμο (windows) και τους χρήστες του. Συνεπώς θα ηθελα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις.

1. Βλεπει το air τα SMB shared folders απο τo windows server μου και το Asustor NAS μου?
  2. Με ποιον τροπο, εστω και paid, θα μπορω με άνεση να του βάζω ntfs δισκους και να τους αναγνωριζει και να κανει read/write? Με exfat/fat32 ειναι οκ by default?
  3. Αν και η χρηση θα ειναι light/tablet like, ισως (σπανια) χρειαστεί να κανει ελαφροτατο editing του στυλ να κανει encoding απο 1080p->4k και αναποδα καθως και προσθηκη κειμένου. Οχι 3d rendering. θα ειμαι οκ?
  4. Σε συσχετισμο με το παραπανω, ειμαι μεταξύ τριων μοντέλων. Air M1 8GB (base) 999€/ Air M1 16GB 1238€ / Air M2 base 8GB 1130€. Η λογική λεει να παω στο 16αρι η στο απλο M1. Αλλα μετά σκεφτομαι ποσο πιο ομορφο και λεπτο ειναι το M2. 
  5. Παλι σε σχεση με τα παραπανω, ισχυει οτι η εκδοση με τα 8GB λογω του page file καταπονει σημαντικα (σχετικα με αλλες εκδοσεις) τον δισκο? Ειναι ο μονος λογος που σκεφτομαι το 16αρι)
  6. Ποιο dongle/hub της αγορας ειναι VFM για extra ports? usb type A / HDMI κλπ. Οσο πιο μικρό, τοσο πιο καλα.
  7. Θα εχω προβλημα να τα συνδεσω με thunderbolt στην Thinkvision P32 οθονη μου? 
  8. Ολα τα basic apps των windows υπάρχουν στο MacOS? Teamviewer/skype/viber/WhatsApp/Google Drive ?
  9. Στα final cut / Davinci υπάρχει περιορισμος στο codec του αρχικου προς επεξεργασια αρχείου?
  10. Ακομα δεν υπάρχει ARM υποστηριζει για τα προγραμματα της Autodesk? Autocad/Revit?

Εχω κανει και αλλες απόπειρες σε μεταβαση σε MAC που οδήγησαν σε σπάσιμο των νευρων μου. Θεωρω οτι θα πάει καλύτερα τώρα :P

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από vadergr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, vadergr είπε
  1. Βλεπει το air τα SMB shared folders απο τo windows server μου και το Asustor NAS μου?

ναι

Αναφορά σε κείμενο

Παλι σε σχεση με τα παραπανω, ισχυει οτι η εκδοση με τα 8GB λογω του page file καταπονει σημαντικα (σχετικα με αλλες εκδοσεις) τον δισκο? Ειναι ο μονος λογος που σκεφτομαι το 16αρι)

ναι, αλλά ποιος νοιάζεται, φανταζομαι θα το εχουν προβλέψει και θα είναι durable ώστε να μην αποτελέσει πρόβλημα ούτε στο εγγύς ούτε στο μακρυνο μέλλον

Αναφορά σε κείμενο

Ποιο dongle/hub της αγορας ειναι VFM για extra ports? usb type A / HDMI κλπ. Οσο πιο μικρό, τοσο πιο καλα.

νομίζω αυτό: https://www.skroutz.gr/s/28627561/Baseus-Metal-Gleam-Series-USB-C-Docking-Station-me-HDMI-4K-PD-Ethernet-Asimi.html
gigabit ethernet, power delivery, usb ports, αλλά προσοχή 4K στα 30Hz

Αναφορά σε κείμενο

Θα εχω προβλημα να τα συνδεσω με thunderbolt στην Thinkvision P32 οθονη μου?

θα λειτουργήσει, αλλά υπάρχει ένα θέμα με το scaling του macos: https://appleinsider.com/inside/macos/tips/what-is-display-scaling-on-mac-and-why-you-probably-shouldnt-worry-about-it
κατά άλλους μεγάλο, κατα αλλους αδιάφορο - άρθρα στο google

Αναφορά σε κείμενο

Ολα τα basic apps των windows υπάρχουν στο MacOS?

ναι

Αναφορά σε κείμενο

Θεωρω οτι θα πάει καλύτερα τώρα 

μην ορκίζεσαι 😛

Επεξ/σία από somt
  • Thanks 1

Καλησπέρα σας,

Εχω αγοράσει το macbook air m1 13'', εχω βαλει πανω το parallel για windows 11 και σε μια εφαρμογη που τρεχω το entersoft ενω μου παιζει, καποια γραμματα/εικονιδια ειναι μικρα καποια menu δε διακρινονται αλλα δε διαβαζονται και αλλα φαινονται μεγαλα.

Τι μπορω να φτιαξω με την αναλυση για να τα παιζει σωστα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε νομίζω ότι σχετίζεται με το macbook και το parallels

Το macbook (όπως και πολλά windows PC) έχει πολύ υψηλή ανάλυση οθόνης

Τα Windows και οι εφαρμογές κάνουν scaling (μεγεθύνονται) για να δείξουν σωστά, αλλά υπάρχουν και κάποιες εφαρμογές με ξεχασμένα στοιχεία που φαίνονται μικροσκοπικά. Μάλλον σε αυτή την περίπτωση είσαι

Επεξ/σία από somt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...