Cubicolor Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Μόλις τώρα, Tambas91 είπε αδερφέ μια συμβουλή θα σου δώσω και κρατα τη σα φυλαχτό... να προσεχεις τον @Herald και τον @akoinonitos όλο κατακρίνουν και χλευάζουν τις επιλογές μου το ίδιο θα κάνουν και με εσένα just sayin εγω φιλε μου απλα ειπα την γνωμη μου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akoinonitos Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε αδερφέ μια συμβουλή θα σου δώσω και κρατα τη σα φυλαχτό... να προσεχεις τον @Herald και τον @akoinonitos όλο κατακρίνουν και χλευάζουν τις επιλογές μου το ίδιο θα κάνουν και με εσένα just sayin Spoiler συκοφαντη! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, jimmy213 είπε Η μητρική που ανέφερε ο TS δεν έχει ψηφιακή έξοδο. Συγκεκριμένα οι θύρες που έχει είναι οι παρακάτω, οπότε χρειάζεται άλλη κάρτα ήχου. Συχνά το ίδιο βύσμα που είναι για κάποια άλλη έξοδο, ίσως χρησιμοποιείται και για την ψηφιακή έξοδο. Είχα μια Soundblaster Audigy ZS στο laptop και στο ίδιο βύσμα δεχόταν ακουστικά,line out και οπτική toshlink s/pdif. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2023 από StavrosD 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkcrystal Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 9 ώρες πριν, akoinonitos είπε Πας σε καποια φθηνη επιλογη τοτε https://www.skroutz.gr/s/17208765/Asus-Xonar-Se-Εσωτερική-PCI-Express-Κάρτα-Ήχου-5-1.html https://www.skroutz.gr/s/310725/DeLock-Εξωτερική-Κάρτα-Ήχου-7-1-σε-Λευκό-χρώμα-61803.html#reviews https://www.skroutz.gr/s/302190/LogiLink-Εξωτερική-USB-Κάρτα-Ήχου-7-1-UA0099.html δεν σε ενδιαφερει τοσο η ποιοτητα της καρτας οσο το να περασεις απλα το ψηφιακο σημα στα ηχεια σου, η μετατροπη απο digital σε analog θα γινει απο το dac των Logitech Βρήκα την creative Sound blaster z se σε αρκετά ελκυστική τιμή. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου. 3 ώρες πριν, Cubicolor είπε αυτο δεν ελεγα?? τοση ωρα?? Απλά θεωρώ χωρίς να είμαι και τόσο ψαγμένος ότι αν συνδεθούν τα ηχεία ψηφιακά και όχι αναλογικά παίρνεις από αυτά το μαξ των δυνατοτήτων τους. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Παλιότερα είχε νόημα η αγορά χωριστής κάρτας ήχου για πολλούς λόγους. Ο ένας ήταν η ψηφιακή έξοδος, που τώρα την βρίσκουμε συνήθως και στην μητρική. Ο άλλος λόγος είναι ότι κάποια παιχνίδια υποστήριζαν συγκεκριμένες τεχνολογίες της soundblaster, όπως π.χ. soundfonts, hardware accellerated audio mixer, 3d τοποθέτηση των ήχων στον χώρο, κλπ. Τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει να διαφημίζουν κάτι τέτοιο οπότε υποθέτω ότι για το 90% των χρηστών είναι περιττή η εξωτερική κάρτα ήχου. Μόνο σε επαγγελματίες του ήχου χρειάζονται χωριστές κάρτες ήχου, κυρίως για την ποιότητα εγγραφής και για τους ASIO drivers. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apostol. Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 7 λεπτά πριν, StavrosD είπε Παλιότερα είχε νόημα η αγορά χωριστής κάρτας ήχου για πολλούς λόγους. Ο ένας ήταν η ψηφιακή έξοδος, που τώρα την βρίσκουμε συνήθως και στην μητρική. Ο άλλος λόγος είναι ότι κάποια παιχνίδια υποστήριζαν συγκεκριμένες τεχνολογίες της soundblaster, όπως π.χ. soundfonts, hardware accellerated audio mixer, 3d τοποθέτηση των ήχων στον χώρο, κλπ. Τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει να διαφημίζουν κάτι τέτοιο οπότε υποθέτω ότι για το 90% των χρηστών είναι περιττή η εξωτερική κάρτα ήχου. Μόνο σε επαγγελματίες του ήχου χρειάζονται χωριστές κάρτες ήχου, κυρίως για την ποιότητα εγγραφής και για τους ASIO drivers. Ακριβως, για gaming οτι πιο φθηνο υπαρχει αν προκειται για toslink αρκει. Για ακουστικα/ηχεια κτλ αναλογικα, οι onboard μου φερνουν εμετο, ειναι αθλιες. Εκει ισως μια καρτα ηχου τυπου sb να ειχε νοημα. Σε ολους τους υπολογιστες μου εχω focusrite scarlett αλλα βεβαια σε ολους εχω και studio monitor + sub γιατι φτιαχνω μουσικη. Αλλα και σε αυτους που δεν φτιαχνω μουσικη εχω τουλαχιστον μια scarlett solo + φθηνα monitor για να ακουω μουσικη. Οταν εχεις συνηθισει σε monitor δυσκολο να ακουσεις μουσικη απο "κανονικα" ηχεια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Ακριβώς όπως τα λες. Αν έχεις συνηθίσει σε Monitor δεν αντέχεις εύκολα κάτι λιγότερο. Είχα για χρόνια μια Emu 1820m και ακουστικά Sennheiser. Απίστευτη ποιότητα ήχου αλλά δυστυχώς οι νέες μητρικές δεν έχουν PCI οπότε πλέον είναι παροπλισμένη. Τώρα σχετικά με την μητρική, αν έχει οπτική έξοδο (αν φαίνεται κόκκινο led μέσα στο βύσμα όταν ενεργοποιήσετε την ψηφιακή έξοδο), υπάρχει ανταπτοράκι σε toslink ανεξάρτητο ή έτοιμο με οπτική. Αν δεν έχει οπτική και έχει ψηφιακό spdif, υπάρχει αντίστοιχο καλώδιο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apostol. Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 10 λεπτά πριν, StavrosD είπε Ακριβώς όπως τα λες. Αν έχεις συνηθίσει σε Monitor δεν αντέχεις εύκολα κάτι λιγότερο. Είχα για χρόνια μια Emu 1820m και ακουστικά Sennheiser. Απίστευτη ποιότητα ήχου αλλά δυστυχώς οι νέες μητρικές δεν έχουν PCI οπότε πλέον είναι παροπλισμένη. Τώρα σχετικά με την μητρική, αν έχει οπτική έξοδο (αν φαίνεται κόκκινο led μέσα στο βύσμα όταν ενεργοποιήσετε την ψηφιακή έξοδο), υπάρχει ανταπτοράκι σε toslink ανεξάρτητο ή έτοιμο με οπτική. Αν δεν έχει οπτική και έχει ψηφιακό spdif, υπάρχει αντίστοιχο καλώδιο Τι μου θυμισες ρε φιλε πωπω, ακομα την εχω την emu στο ντουλαπι αλλα οπως ειπες δυστυχως δεν μπαινει πουθενα ασε που εχει ξεπεραστει σαν τεχνολογια εδω που τα λεμε. Αλλα για την εποχη της δεν υπηρχε τιποτα αντιστοιχο. Πολλα χρονια χρησης εβγαλε με αρχαιους drivers because creative Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
petran79 Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2023 και οι μπάρες ήχου και τα καλά ακουστικά με BT είναι βολική λύση επίσης πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoulhs007 Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2023 Το να αγοράσεις κάρτα ήχου για να συνδέσεις τα ηχεία σου με οπτική ίνα είναι 100% ανώφελο, δεν σου προσφέρεις απολύτως τίποτα και δεν αναβαθμίζει τον ήχο αλλά ούτε και τον υποβιβάζει. Ο λόγος : κάνοντας χρήση οπτικής ίνας το σήμα που περνάει είναι σε bits και το digital to analog conversion (κοινώς DAC) γίνεται μέσα στα ηχεία. Γενικά κακή λύση, κάνουμε χρήση οπτικής ίνας ΜΟΝΟ όταν το dac στα ηχεία είναι καλό που στην περίπτωση μας δεν είναι, μάλιστα είναι πολύ κακό. Αν πάρεις κάρτα ήχου είναι αυτονόητο πως θα την συνδέσεις αναλογικά με τα ηχεία για να έχεις αναβάθμιση στην ποιότητα ήχου. Να προσθέσω πως είμαι προγραμματιστής και έχω και γνώσεις ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής, είναι πράγματα που γνωρίζω με λεπτομέρεια, το λέω ως εγγύηση ότι αυτά που λέω είναι δεδομένα δεν είναι απλά η άποψη μου. Στις 2/5/2023 στις 12:19 ΠΜ, darkcrystal είπε Βρήκα την creative Sound blaster z se σε αρκετά ελκυστική τιμή. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου. Απλά θεωρώ χωρίς να είμαι και τόσο ψαγμένος ότι αν συνδεθούν τα ηχεία ψηφιακά και όχι αναλογικά παίρνεις από αυτά το μαξ των δυνατοτήτων τους. Ευχαριστώ. Μεγάλο λάθος. φυσικά με την Z αναλογικά και μόνο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
darkcrystal Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Στις 9/5/2023 στις 3:54 ΜΜ, panoulhs007 είπε Το να αγοράσεις κάρτα ήχου για να συνδέσεις τα ηχεία σου με οπτική ίνα είναι 100% ανώφελο, δεν σου προσφέρεις απολύτως τίποτα και δεν αναβαθμίζει τον ήχο αλλά ούτε και τον υποβιβάζει. Ο λόγος : κάνοντας χρήση οπτικής ίνας το σήμα που περνάει είναι σε bits και το digital to analog conversion (κοινώς DAC) γίνεται μέσα στα ηχεία. Γενικά κακή λύση, κάνουμε χρήση οπτικής ίνας ΜΟΝΟ όταν το dac στα ηχεία είναι καλό που στην περίπτωση μας δεν είναι, μάλιστα είναι πολύ κακό. Αν πάρεις κάρτα ήχου είναι αυτονόητο πως θα την συνδέσεις αναλογικά με τα ηχεία για να έχεις αναβάθμιση στην ποιότητα ήχου. Να προσθέσω πως είμαι προγραμματιστής και έχω και γνώσεις ηχοληψίας και μουσικής παραγωγής, είναι πράγματα που γνωρίζω με λεπτομέρεια, το λέω ως εγγύηση ότι αυτά που λέω είναι δεδομένα δεν είναι απλά η άποψη μου. Μεγάλο λάθος. φυσικά με την Z αναλογικά και μόνο. Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Να είσαι καλά. 1 λεπτό πριν, darkcrystal είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Να είσαι καλά. Να φανταστώ ότι λόγω ποιότητας ή δυνατοτήτων των συγκεκριμένων ηχείων εννοείς ότι δεν είναι καλό να γίνει το συγκεκριμένο conversion? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoulhs007 Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, darkcrystal είπε Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Να είσαι καλά. Δεν έχει σχέση η ποιότητα του ηχείου με την έννοια αυτή. Έχει να κάνει με το DAC που έχουν τα ηχεία. Ο λόγος που αγοράζει κανείς μία κάρτα ήχου είναι κυρίως για το DAC που έχει και την προενίσχυση που έχει. Άρα όταν θες να εκμεταλευτείς την ποιότητα που σου προσφέρει μια κάρτα ήχου τότε φροντίζεις να μην την "προσπερνάς", γιατι ακριβώς αυτό κάνεις όταν συνδέεις τα ηχεία σου μέσω οπτικής ίνας. Το θέμα δεν είναι να μην γίνει το conversion. Το conversion θα γίνει έτσι και αλλιώς, το βασικό θέμα είναι ΠΟΥ θα γίνει αυτο το conversion. Εμείς θέλουμε το conversion αυτό να γίνει στην συσκευή που μπορεί να το κάνει καλύτερα, ποιοτικότερα και καθαρότερα. Υπάρχουν λοιπόν δύο περιπτώσεις που θα συγκρίνω : 1) Σύνδεση ηχείων με Οπτική ίνα Στην περίπτωση αυτή το conversion γίνεται μέσα στα ηχέια στο ενσωματομένο του DAC(Digital to analog conversion), με αποτέλεσμα να προσπερνάμε την κάρτα ήχου. Αυτό που θα κάνει η κάρτα ήχου είναι απλά να στείλει το ψηφιακό σήμα όπως ακριβώς θα έκανε και η ενσωματομένη κάρτα ήχου μίας μητρικής πλακέτας. Καμία διαφορά στην ποιότητα ήχου ακόμα και αν η κάρτα ήχου κάνει 300€ γιατί όπως είπα με αυτή την συνδεσμολογία απλά την προσπερνάμε. 2) Σύνδεση μέσω αναλογικής εξόδου/εισόδου Σε αυτή την περίπτωση το Conversion γίνεται στην κάρτα ήχου, το σήμα απο ψηφιακό δηλαδή μετατρέπεται σε αναλογικό, στην συνέχεια περνάει στην προενίσχυση της κάρτας ήχου και μεταφέρεται το αναλογικό σήμα με μία μικρή ενίσχυση στον τελικό ενισχυτή των ηχείων (σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και εκεί προενίσχυση). Ο ενισχυτής των ηχείων κάνει τα υπόλοιπα. Υπάρχουν και άλλες διαφορές προφανώς αλλά αυτές είναι οι σημαντικότερες. Μία περίπτωση που ίσως ήταν "αποδεκτό" το να συνδέσει κανέις αυτά τα ηχεία με οπτική έιναι ίσως μια smart tv για παράδειγμα που πιθανόν να έχει πολύ κακής ποιότητας DAC. Αλλά σίγουρα στο PC ειδικά με κάρτα ήχου 100% η δεύτερη συνδεσμολογία(αναλογικά) είναι κλάσης ανώτερη χωρίς αμφιβολία. Μην ευχαριστείς, χαρά μου είναι Στις 1/5/2023 στις 7:15 ΜΜ, Cubicolor είπε οριστε φιλαρακι .. Και έχεις συνδέσει τα ηχεία σου με Optical? Επεξ/σία 11 Μαΐου 2023 από panoulhs007 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Cubicolor Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2023 10 ώρες πριν, panoulhs007 είπε Δεν έχει σχέση η ποιότητα του ηχείου με την έννοια αυτή. Έχει να κάνει με το DAC που έχουν τα ηχεία. Ο λόγος που αγοράζει κανείς μία κάρτα ήχου είναι κυρίως για το DAC που έχει και την προενίσχυση που έχει. Άρα όταν θες να εκμεταλευτείς την ποιότητα που σου προσφέρει μια κάρτα ήχου τότε φροντίζεις να μην την "προσπερνάς", γιατι ακριβώς αυτό κάνεις όταν συνδέεις τα ηχεία σου μέσω οπτικής ίνας. Το θέμα δεν είναι να μην γίνει το conversion. Το conversion θα γίνει έτσι και αλλιώς, το βασικό θέμα είναι ΠΟΥ θα γίνει αυτο το conversion. Εμείς θέλουμε το conversion αυτό να γίνει στην συσκευή που μπορεί να το κάνει καλύτερα, ποιοτικότερα και καθαρότερα. Υπάρχουν λοιπόν δύο περιπτώσεις που θα συγκρίνω : 1) Σύνδεση ηχείων με Οπτική ίνα Στην περίπτωση αυτή το conversion γίνεται μέσα στα ηχέια στο ενσωματομένο του DAC(Digital to analog conversion), με αποτέλεσμα να προσπερνάμε την κάρτα ήχου. Αυτό που θα κάνει η κάρτα ήχου είναι απλά να στείλει το ψηφιακό σήμα όπως ακριβώς θα έκανε και η ενσωματομένη κάρτα ήχου μίας μητρικής πλακέτας. Καμία διαφορά στην ποιότητα ήχου ακόμα και αν η κάρτα ήχου κάνει 300€ γιατί όπως είπα με αυτή την συνδεσμολογία απλά την προσπερνάμε. 2) Σύνδεση μέσω αναλογικής εξόδου/εισόδου Σε αυτή την περίπτωση το Conversion γίνεται στην κάρτα ήχου, το σήμα απο ψηφιακό δηλαδή μετατρέπεται σε αναλογικό, στην συνέχεια περνάει στην προενίσχυση της κάρτας ήχου και μεταφέρεται το αναλογικό σήμα με μία μικρή ενίσχυση στον τελικό ενισχυτή των ηχείων (σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει και εκεί προενίσχυση). Ο ενισχυτής των ηχείων κάνει τα υπόλοιπα. Υπάρχουν και άλλες διαφορές προφανώς αλλά αυτές είναι οι σημαντικότερες. Μία περίπτωση που ίσως ήταν "αποδεκτό" το να συνδέσει κανέις αυτά τα ηχεία με οπτική έιναι ίσως μια smart tv για παράδειγμα που πιθανόν να έχει πολύ κακής ποιότητας DAC. Αλλά σίγουρα στο PC ειδικά με κάρτα ήχου 100% η δεύτερη συνδεσμολογία(αναλογικά) είναι κλάσης ανώτερη χωρίς αμφιβολία. Μην ευχαριστείς, χαρά μου είναι Και έχεις συνδέσει τα ηχεία σου με Optical? Όχι με οπτικάλ. Αλλά αναλογικά έχω συνδέσει την κάρτα ήχου μου με τα ακουστικά και ο ήχος είναι απλά τέλειος και με τις 2 καρτες ήχου που έχω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα