Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψυχεδέλεια είναι που κάποιοι δεν θέλετε να καταλάβετε ότι το πρόβλημα των προμηθειών δημιουργείται από την επιλογή του καταθέτη να χρησιμοποιεί έβασμα αντί απλή κατάθεση/μεταφορά σε λογαριασμό.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Από ο,τι γράφει ο θεματοθετης εδώ, ο ιδιοκτήτης είναι μια οντότητα που διαχειρίζεται επαγγελματικά πολλά ακίνητα.  Μπορεί να μην έχει την υποχρέωση όπως άλλοι επαγγελματίες που συναλασσονται με κοινό να έχουν επαρκές απόθεμα μετρητών για να δίνουν ρέστα,  POS,  κλπ αλλά είναι αδιανόητο να μην έχει λογαριασμούς στις 4 τράπεζες ώστε να είναι εφικτή η μεταφορά σχεδον για ολους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

αλλά όοοοοχι, η μόνη απάντηση που θα δεχτεί είναι του τύπου "μια χαρά νόμιμο είναι να κάνεις έμβασμα πληρώνοντας μόνο τα μισά έξοδα,

Όπως επίσης αν είναι τόσο σκοτούρα για τον μισθωτή να ασχοληθεί να βρει λύση στο πρόβλημα που ο ίδιος δημιουργεί, ας αποκτήσει δικό του σπίτι να δει προκοπή :)

Σου έχουν διαφύγει τα ποστ μου που γράφω ότι είμαι κι εγώ ιδιοκτήτης με νοικάρη καθώς και κάποια άλλα που ψάχνω τρόπο να τον πληρώνω ακέραια χωρίς να χρειάζεται να τρέχω στους δρόμους. Και μάλλον με συναλλαγή OUR το έχω λύσει το πρόβλημα μου.

Αλλά γιατί να σου χαλάσω την ιστορία που έχεις πλάσει 😁

Επεξ/σία από somt
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω κάτι προμηθευτές που θέλουν να τους πληρώνω σε Viva. Εγώ δεν έχω λογαριασμό εκεί.

Πάντα βάζω να πληρώνω μόνο την δική μου προμήθεια. Κατανοητοί οι λόγοι που επιλέγουν τέτοιου είδους τράπεζα, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να έχω κι εγώ. Ας τους χρεώσει όσο προμήθεια βάζει, υπ' ευθύνη τους. Δεν μου έχει παραπονεθεί ποτέ, κανείς.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, somt είπε

Σου έχουν διαφύγει τα ποστ μου που γράφω ότι είμαι κι εγώ ιδιοκτήτης με νοικάρη καθώς και κάποια άλλα που ψάχνω τρόπο να τον πληρώνω ακέραια χωρίς να χρειάζεται να τρέχω στους δρόμους. Και μάλλον με συναλλαγή OUR το έχω λύσει το πρόβλημα μου.

Πριν πλάσει την ιστορία του πρέπει να μάθει να διαβάζει και να καταλαβαίνει πρώτα 😕

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ψυχεδέλεια είναι που κάποιοι δεν θέλετε να καταλάβετε ότι το πρόβλημα των προμηθειών δημιουργείται από την επιλογή του καταθέτη να χρησιμοποιεί έβασμα αντί απλή κατάθεση/μεταφορά σε λογαριασμό.

Οταν η μεταφορά γίνεται σε άλλη τράπεζα  είναι έμβασμα.

wqqqqqq.jpg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, somt said:

Δυστυχώς για σένα έχω διαβάσει - και φυσικά έχω λάβει υπόψιν - όλα τα post σου, όχι μόνο εκείνα που σε βολεύουν, όπως φυσικά και το παρακάτω στο οποίο αφήνεις να εννοηθεί το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεσαι τώρα:

On 29/04/2023 at 10:18, somt said:

Βασικά το ερώτημα είναι, έχω όντως υποχρέωση να πληρώνω την προμήθεια του άλλου;

Τίποτα δεν μου έχει διαφύγει, απλά εσύ τη μια τα λες έτσι και την άλλη αλλιώς.

ΥΓ: Σου έχω ήδη γράψει παραπάνω τον τρόπο να φτάνει το ποσό στο ακέραιο στον παραλήπτη χωρίς εσύ να χρεώνεσαι απολύτως τίποτα, μάλλον σε σένα διαφεύγουν post.

2 minutes ago, teot said:

Οταν η μεταφορά γίνεται σε άλλη τράπεζα  είναι έμβασμα.

wqqqqqq.jpg

Προφανώς ναι, αλλά γιατί το λες σε μένα? Έγραψα κάπου κάτι διαφορετικό? Έγραψα κατά λέξη ότι οι προμήθειες προκύπτουν από την επιλογή του καταθέτη να χρησιμοποιήσει έμβασμα (δλδ διατραπεζική μεταφορά).

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Προφανώς ναι, αλλά γιατί το λες σε μένα? Έγραψα κάπου κάτι διαφορετικό?

Ναι.

35 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, teot said:

Ναι.

Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά.

Ή μάλλον κοίτα και κάποιο λεξικό αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνουν οι όροι "απλή κατάθεση" και "μεταφορά σε λογαριασμό".

Edit
Να στα εξηγήσω εγώ, απλή κατάθεση είναι όταν πας σε ΑΤΜ ή στο γκισέ της ίδιας τράπεζας και καταθέτεις στον λογαριασμό του παραλήπτη μετρητά ή κάποια επιταγή ξέρω γω. Μεταφορά σε λογαριασμό είναι όταν ήδη έχεις τα χρήματα σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας και μέσω ATM, γκισέ, ebanking ή δξ τι άλλο τα μεταφέρεις στον λογαριασμό του παραλήπτη.

Ε όλα αυτά ΔΕΝ έχουν καμία χρέωση, σε αντίθετη με το έμβασμα (μεταφορά από τη μία τράπεζα στην άλλη) που έχουν.

Συνεχίζεις ακόμα να νομίζεις πως είχα γράψει κάτι διαφορετικό?

Επεξ/σία από Joshua21
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δυστυχώς για σένα έχω διαβάσει - και φυσικά έχω λάβει υπόψιν - όλα τα post σου, όχι μόνο εκείνα που σε βολεύουν, όπως φυσικά και το παρακάτω στο οποίο αφήνεις να εννοηθεί το ακριβώς αντίθετο από αυτό που ισχυρίζεσαι τώρα:

Τίποτα δεν μου έχει διαφύγει, απλά εσύ τη μια τα λες έτσι και την άλλη αλλιώς.

Και για πες, αφού είμαι κι εγώ ιδιοκτήτης, πώς με βολεύει αυτό που ρώτησα; 😁

Αν το κάνω στον άλλον, θα πρέπει να το δεχτώ κι εγώ απ' τον νοικάρη μου... Μήπως το ρώτησα για να μάθω ποια είναι η σωστή πρακτική στην αγορά;

Δημοσ.
3 minutes ago, somt said:

Και για πες, αφού είμαι κι εγώ ιδιοκτήτης, πώς με βολεύει αυτό που ρώτησα; 😁

Αν το κάνω στον άλλον, θα πρέπει να το δεχτώ κι εγώ απ' τον νοικάρη μου... Μήπως το ρώτησα για να μάθω ποια είναι η σωστή πρακτική στην αγορά;

Για τελευταία φορά:

23 minutes ago, Joshua21 said:

ΥΓ: Σου έχω ήδη γράψει παραπάνω τον τρόπο να φτάνει το ποσό στο ακέραιο στον παραλήπτη χωρίς εσύ να χρεώνεσαι απολύτως τίποτα, μάλλον σε σένα διαφεύγουν post.

Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κλασσικός γιασου. Δεν ειπά αυτό το άλλο, δεν κατάλαβες εκείνο, ακόμη κι αν είναι πανθομολογούμενη η γκάφα του 😕

Επεξ/σία από Maurikycli
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Ξαναδιάβασε πιο προσεκτικά.

Ή μάλλον κοίτα και κάποιο λεξικό αν δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνουν οι όροι "απλή κατάθεση" και "μεταφορά σε λογαριασμό".

Edit
Να στα εξηγήσω εγώ, απλή κατάθεση είναι όταν πας σε ΑΤΜ ή στο γκισέ της ίδιας τράπεζας και καταθέτεις στον λογαριασμό του παραλήπτη μετρητά ή κάποια επιταγή ξέρω γω. Μεταφορά σε λογαριασμό είναι όταν ήδη έχεις τα χρήματα σε λογαριασμό της ίδιας τράπεζας και μέσω ATM, γκισέ, ebanking ή δξ τι άλλο τα μεταφέρεις στον λογαριασμό του παραλήπτη.

Ε όλα αυτά ΔΕΝ έχουν καμία χρέωση, σε αντίθετη με το έμβασμα (μεταφορά από τη μία τράπεζα στην άλλη) που έχουν.

Συνεχίζεις ακόμα να νομίζεις πως είχα γράψει κάτι διαφορετικό?

Δεν συνεχιζω...

Δεν υπάρχει λόγος....

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...