Maurikycli Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 ^ Οοοοχι, ως πελάτης δεν με ενδιαφέρει, πρόβλημα του αφεντικού 😕 5 λεπτά πριν, kiko33gr είπε Μα @Skrobo και εσύ! Προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις "λογική", "επιχειρήματα" και "αποδείξεις"! Εδώ οι άλλοι σου λένε αυτό που τους συμφέρει γιατί "έτσι" και δε σου φτάνει;! Φίλε @somt, καλά κάνεις και το ψάχνεις και μπράβο σου, αυτό όμως θα πρέπει να γίνει με συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ή την εταιρεία τέλος πάντων, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τις χρεώσεις της τράπεζάς τους. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, στείλε τα λεφτά με την επιλογή που έχεις. Θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί σου και θα βρείτε μία λύση. Μου έχει συμβεί με άλλες πληρωμές, όπου μου δώσανε απλά άλλο λογαριασμό για τον επόμενο μήνα. Και δεν είναι ότι τους βάζεις λιγότερα λεφτά - στην τράπεζα θα φαίνεται: Πίστωση: 400 Ευρώ Ενοίκιο Χρέωση: 2 Ευρώ έξοδα τράπεζας για έμβασμα "Ενοίκιο". Τα λεφτά σου τα έχουν πάρει. Η τράπεζά τους μετά τους χρεώνει προμήθεια. Και σ'αυτούς που λένε να τους τα περάσεις από πριν: όταν πληρώνετε με κάρτα στο σουπερμάρκετ, τους ρωτάτε στο ταμείο πόσο είναι η προμήθεια της τράπεζας για το POS και τους βάζετε τα 2, 3, 5 λεπτά παραπάνω; 3 λεπτά πριν, Doubt είπε Το ότι έχουν λογαριασμό σε μια μόνο τράπεζα δεν σου κάνει εντύπωση; Αν τον πάνε δικαστικά, με αυτό το επιχείρημα θα τους συντρίψει. Ας το πάνε δικαστικά να πάρουν τα 2 ευρώ το μήνα 😕
kiko33gr Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν τον πάνε δικαστικά, με αυτό το επιχείρημα θα τους συντρίψει. Να τον πάνε δικαστικά γιατί; Επειδή η τράπεζά τους τους χρεώνει προμήθεια; Ο TS τι φταίει; Στις κινήσεις της τράπεζας θα φαίνεται: Πίστωση: 400 Ευρώ Ενοίκιο Χρέωση: 2 Ευρώ έξοδα τράπεζας για έμβασμα "Ενοίκιο". Τα λεφτά για το ενοίκιο τα έχουν πάρει. 2
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν τον πάνε δικαστικά, με αυτό το επιχείρημα θα τους συντρίψει. Δεν θα το χρειαστέι, θα τους συντρίψει με το: Τα σχήματα πληρωμών SEPA ορίζουν με σαφήνεια ότι ο πληρωτής και ο δικαιούχος επιβαρύνονται χωριστά με τις προμήθειες τις οποίες χρεώνουν οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών που τηρούν τους λογαριασμούς πληρωμών τους. Απο τις επεξηγήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος. Μέχρι και το bold αυτοί το έχουν βάλει. 1
Doubt Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 16 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Ας το πάνε δικαστικά να πάρουν τα 2 ευρώ το μήνα Ναι, ΟΚ κι αν έχουν άλλους 10 τέτοιους πελάτες δε βαριέσαι. Υγεία να υπάρχει, εισπράττουν 90, φορολογούνται για 100, φοβερό business model. 1
Maurikycli Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Ας τα ζητήσουν από την εφορία πίσω ή ας βρουν λογική λύση ανοίγοντας λογαριασμούς και σε άλλες τράπεζες όπως αναφέρθηκε, φοβερή επιχειρηματικότητα! Διαφορετικά αυτά που πρότεινα
teot Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, somt είπε Θα μπορούσε κάποιος από Πειραιώς να επιβεβαιώσει το παραπάνω; Μήπως κάτι παίζει με τον δικό μου λογαριασμό Αν το προχωρήσεις θα σου βγάλει και άλλες επιλογές.... Επιλέγεις (Instant Payment) και στην συνέχεια θα σου βγάλει.... Έτσι πηγαίνει άμεσα, με όλα τα έξοδα δικά σου... και μέχρι 12500 τα έξοδα είναι 3,20 Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από teot
NikosKallithea Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δες πόση ειναι η προμήθεια και βαλε 400+προμήθεια οποτε θα πάνε 400 ευρώ στο ιδιοκτήτη και τέλος Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από NikosKallithea 1
andreaspA Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Στις 29/4/2023 στις 1:49 ΠΜ, somt είπε Παιδιά καλησπέρα, μια γρήγορη ερώτηση. Ας πούμε ότι θέλω να πληρώσω ένα ενοίκιο 400 ευρώ. Έχω Πειραιώς, ο άλλος Εθνική, οπότε υπάρχει προμήθεια. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποστολής των χρημάτων; Στις επιλογές μου βγάζει μόνο SHA (ο καθένας τα δικά του έξοδα). Δεν θα έπρεπε να τα στείλω με την προμήθεια όλη δικιά μου (OUR) ώστε ο άλλος να λάβει ακέραια 400 που είναι το ενοίκιο; Ευχαριστώ Η συνηθισμένη πρακτικη ειναι το SHA παγκοσμιως. Τα εξοδα εισερχομενου τα οποια δεν γνωριζω καν ποσα ειναι, διοτι αλλα εχεις εσυ και αλλα εχω εγω, ειναι δικα μου εξοδα. Η πειραιως δε εχει καταργησει καθε αλλη επιλογη. Μονο με instant pay. Πέρυσι κιολας, ειχα μια διαμαχη με την Post Credit για αποπληρωμη μιας πιστωτικης καρτας, που στο τελος δεν εδιναν την βεβαιωση εξοφλησης, ζητωντας τα εξοδα εισερχομένου. Με μια καταγγελια στον Συνηγορο του Καταναλωτη το προβλημα λύθηκε αμεσα. 16 ώρες πριν, makis269 είπε Ναι έχεις την υποχρέωση να μένουν καθαρά τα τελικά χρήματα του ενοικίου. Αλλιώς δεν είσαι καλυμμένος αν το ενοίκιο είναι 400 και σε αυτόν μένουν 397 μετά την προμήθεια της τράπεζας του. Σκέψου για παράδειγμα έναν διαχειριστή πολυκατοικίας ,που 30 ένοικοι, του πληρώνουν τα κοινόχρηστα από διαφορετικές τράπεζες. 30 ×3 =90 ευρώ φέσι κάθε μήνα. Το οποιο αυτο "φεσι" όπως το περιγραφεις, επειδη το βιωνω επακριβως οπως το λες, μπαινει στα εξοδα κοινοχρήστων. 13 ώρες πριν, paredwse είπε Ο πλέον εύκολος τρόπος είναι να ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα του ιδιοκτήτη, να καταθέτεις κάθε μήνα εκεί το ποσό του ενοικίου και να κάνεις το σχετικό έμβασμα κάθε μήνα. Ο αμέσως επόμενος εύκολος τρόπος είναι να πηγαίνεις στο ταμείο της τράπεζας του ιδιοκτήτη κάθε μήνα και να καταβάλεις το ενοίκιο εκεί. Το ζητούμενο είναι ο ιδιοκτήτης να λαμβάνει ακέραιο το ποσό του συμφωνημένου ενοικίου. Δεν γινονται καταθεσεις στο ταμειο πια για ενοικια. Μονο μεταφορα μεσω τραπεζικου συστηματος. Ακεραιο το λαμβανει. Και απο κατω τον χρεωνει η τραπεζα του 2-3 € για εξοδα εισερχομενου. Επισης τον χρεωνει και 5€ την 3 ετια για την καρτα του, και πιθανα τον χρεωνει και εξοδα διατηρησης λογαριασμου. Να του τα πληρώνω και αυτά? 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 9 ώρες πριν, kostasbm είπε πρέπει όμως και ο δικαιούχος να είναι στο IRIS.... Όπως ανέφερα "... Μετά από πρότερη συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη ". Νομίζω ήταν ξεκάθαρη η διατύπωση.
makis269 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, andreaspA είπε Το οποιο αυτο "φεσι" όπως το περιγραφεις, επειδη το βιωνω επακριβως οπως το λες, μπαινει στα εξοδα κοινοχρήστων. a) αν διαιρείς ισόποσα την χασούρα από αυτό το φέσι και το πληρώνουν όλοι είναι παράνομο , γιατί δεν είναι έξοδα κοινοχρήστων .γιατί αν κάποιος σου βάζει τα λεφτά από την ίδια τράπεζα χωρίς έξοδα μεταφοράς ,δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει την χασούρα των άλλων ένοικων . b) αν παράδειγμα τα κοινόχρηστα τα δικά μου είναι 20 ευρώ και μου βάζεις να πληρώσω 23 ευρώ , πάλι το ίδιο λέμε ,ότι εσύ σαν διαχειριστής δεν έχεις την υποχρέωση να πληρώσεις τα έξοδα μεταφοράς από άλλη τράπεζα , το ποσό μετά των εξόδων της τράπεζας πρέπει να είναι ατόφιο . Επεξ/σία 30 Απριλίου 2023 από makis269
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοια έξοδα. Σε Eurobank πάντως είναι ξεχωριστή κίνηση η χρέωση εξόδων για τα εισερχόμενα χρήματα.Οπότε δεν έχει πρόβλημα ο καταθέτης. Η ΕτΕ δεν ξέρω πως το κάνει,λογικά δεν πρέπει να αλλάζει γιατί πρέπει να φαίνεται η χρέωση. 1
Dinos1973 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Και κάπως έτσι ο ιδιοκτήτης θα αυξήσει κατά 50 η 100 ευρώ στην επόμενη ανανέωση για να καταλάβει ο ενοικιαστής ότι όταν λέμε το συγκεκριμένο ποσό θέλουμε το συγκεκριμένο ποσό! Πολλοί δεν έχουν καταλάβει ότι ακίνητα δεν υπάρχουν και εφόσον είμαστε ευχαριστημένοι με το ακίνητο και το ενοίκιο δεν κάνουμε μαιμουδιες και μαγκιές για 2-3 ευρώ.. δεν θα χάσει ο ιδιοκτήτης, πολύ πιθανόν να το νοικιάσει και ακριβότερα! 1
Doubt Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, andreaspA είπε Δεν γινονται καταθεσεις στο ταμειο πια για ενοικια. Μονο μεταφορα μεσω τραπεζικου συστηματος. Ακεραιο το λαμβανει. Και απο κατω τον χρεωνει η τραπεζα του 2-3 € για εξοδα εισερχομενου. Επισης τον χρεωνει και 5€ την 3 ετια για την καρτα του, και πιθανα τον χρεωνει και εξοδα διατηρησης λογαριασμου. Να του τα πληρώνω και αυτά? Ή θα πληρώσεις τα έξοδα ή θα ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα του και το πως θα βάζεις εσύ εκεί χρήματα είναι δικό σου θέμα. Γιατί ρίχνεις τα βάρη στον άλλο; 11 ώρες πριν, Maurikycli είπε Η καρμιρια στο απόγειό της Εντάξει, είναι μονόδρομος φαίνεται (όταν μας βολεύει)
Skrobo Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, Doubt είπε Γιατί ρίχνεις τα βάρη στον άλλο; Γιατι ειναι, εξ ορισμού, δικό του βάρος. Ειναι τόσο δικό του βάρος, που αν ηταν εταιρία το κόστος εισερχομένου εμβάσματος εκπίπτει απο τα ακαθαριστα εσοδα. 6 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε όταν λέμε το συγκεκριμένο ποσό θέλουμε το συγκεκριμένο ποσό! Καρφωθηκατε απο τον πρώτο πληθηντικό κύριε ιδιοκτήτη. Για πες, αν ο ενοικιαστης κάνει μια επιδιόρθωση στο σπιτι και παραδώσει απόδειξη για να αφαιρεθεί η δαπάνη απο το ενοίκιο, ειναι ΟΚ να αφαιρέσει και την προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος της τράπεζας του επιδιορθωτή; Ρωτάω γιατι εχω, κυριολεκτικά, λογαριασμό σε τράπεζα του βιετναμ. Να ζητάω να πληρώνομαι εκεί, για να χρεώνεται ο ιδιοκτήτης ενα 50ρι επιπλέον. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις